Giro 2022: Onze Pooltips voor jouw WielerFlits Ploegleider-team

donderdag 5 mei 2022 om 18:40
Video

Capi squadra! Zit je nog zwaar in dubio hoe jij je team moet indelen in het WielerFlits Ploegleider-spel voor de Giro d’Italia? Geen paniek! Wij helpen je alvast met een paar tips, waarbij een aantal renners de revue passeren die je zeker zou moeten overwegen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Een grote ronde betekent in menig vriendengroep en op een aantal werkvloeren dat het weer tijd is voor een pronostiek! Zweet jij peentjes om je beste vriend te verslaan of wil je voorkomen dat je onwetende collega er deze Giro wéér met de prijzenpot vandoor gaat? Perfetto! WielerFlits helpt je op weg met vijf tips voor het WielerFlits Ploegleider-spel.

Hoe werkt het precies?
Een uitgebreide beschrijving van de spelregels vind je hier, maar in vogelvlucht zullen we WielerFlits Ploegleider proberen uit te leggen. Eigenlijk is het heel simpel: je krijgt een fictief budget van 100 punten, waarmee je acht basisrenners en vijf reserves moet selecteren. Per etappe mag je één wissel doorvoeren. Omdat de renners in dit spel verhoudingsgewijs veelal duurder zijn dan in andere prono-spellen, moet je tactische keuze maken en vooruitkijken.

Het is ook van belang om de volgorde van je reserves te bepalen. Wanneer een basisrenner afstapt of niet aan de start verschijnt van de volgende rit, stroomt de eerste reserverenner automatisch door naar je basisteam voor de volgende rit. In sommige gevallen kan je dit een wissel besparen. Let op: je behaalt per etappe alleen met de dan acht geldende basisrenners punten. Wint jouw reserverenner net die dag een rit, dan kun je fluiten naar de punten.

Winnen net als Tom Dumoulin? Schrijf je in voor WielerFlits Ploegleider! – foto: Cor Vos

Puntentelling
WielerFlits Ploegleider heeft de ritten in de Giro d’Italia onderverdeeld in drie categorieën. Een A-rit is een – op papier – sprintersrit, terwijl een C-rit qua profiel een bergetappe is. Een individuele tijdrit valt ook onder deze laatste categorie. Een B-rit valt dan weer tussen beide categorieën in en kun je aanmerken als een heuvelachtige etappe. Een ploegentijdrit valt ook onder de B-categorie, al zal deze niet plaatsvinden tijdens de komende Ronde van Italië.

Daarnaast kun je ook extra punten verzamelen door ritwinnaars juist te voorspellen. Het algoritme van WielerFlits Ploegleider onthoudt welke renner je voor het laatst hebt ingevuld bij iedere categorie. Vergeet je het een dag in te vullen, dan vult WielerFlits Ploegleider automatisch je laatst ingevulde voorspelling in. Verder zijn er punten te verdienen via leiderstruien, ploeggenoten, eindklassementen en de strijdlustige renner van de dag.Jouw subleague

Wil je het spel nog spannender maken? Speel dan je eigen competitie tegen je vrienden of collega’s in een subleague. Maak je eigen subleague aan of word lid van een bestaande subleague en daag elkaar uit om te bepalen wie de beste Ploegleider is.

Meespelen met WielerFlits Ploegleider tijdens de drie grote rondes (Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a Espana) kost €8 per team. Meld je hier aan!

Dit artikel delen:

16 Reacties

Silent Hill 4 mei 2022 om 11:09

Goeie tips deze keer. Top !

Edit: die Tesfa intussen eens opgezocht – kende die niet, maar is dat een zuivere sprinter ? Zijn uitslagen tonen dat niet echt aan. Alle Top 10 plaatsen komen niet uit een typische massasprint.

0
Maillot à Pois 4 mei 2022 om 11:56

Nee, da’s zeker geen zuivere sprinter, in massasprinten zal je die nooit van voor zien trouwens.
Veeleer heuvelrenner tot zelfs klimmer zou ik zeggen, anders win je de ronde van Rwanda niet.

0
Antonini 4 mei 2022 om 11:10

Vast een leuk spel, maar jammer dat je moet betalen voordat je daar achter kunt komen.

0
jorisn 4 mei 2022 om 11:24

Inderdaad…

0
Youri IJnsen 4 mei 2022 om 11:39

Koop je ook geen ander brood bij de bakker om eens iets te proberen?

0
Kopinkas 4 mei 2022 om 12:39

@Youri
Dit lijkt me eerder een gevalletje: verlekkerd voor de etalage van de bakker staan kijken naar wat tompoezen, en je de bedenking maken: toch jammer dat je voor al dat lekkers ook moet betalen. Dan maar vertrekken, met de troostende gedachte: misschien is het toch minder lekker dan het eruit ziet…

0
Panache 4 mei 2022 om 17:16

8 euro voor uren lol is toch nagenoeg gratis?

0
jorisn 5 mei 2022 om 12:14

@ Youri, niet als je ook al met scorito mee doet ;)

0
EricV 5 mei 2022 om 12:46

Haha youri is niet tevreden met zn salaris bij wf

0
Youri IJnsen 5 mei 2022 om 15:25

@JorisN
Waar je ook voor moet betalen… :P

@EricV
Sorry, maar waar slaat dat nou op?

0
Maillot à Pois 5 mei 2022 om 15:39

Het ding is dat er natuurlijk ook heel wat lekkere gratis broden te vinden zijn, als je enkel voor de eer speelt, met voor mij als uitschieter gigabike.be.
Voor mij zijn die gratis broden voorlopig genoeg om m’n eetlust mee te stillen, maar alle succes met Wielerflits ploegleider uiteraard.

0
Piti18 4 mei 2022 om 11:45

Dit Wielerflits Spel lijkt wel heel veel op dit van het NoordHollandsDagblad en Dagblad van het Noorden.

0
Poeksel 4 mei 2022 om 11:53

Je zou bijna denken dat die kranten ermee gestopt zijn en Wielerflits de nieuwe partner is geworden van Ploegleider!

0
harryjohan71 4 mei 2022 om 12:04

@Piti18 Het is ook exact hetzelfde spel.

0
pirazzi 4 mei 2022 om 15:30

Per etappe mag je 1 wissel doorvoeren.
Maar er zijn 21 etappes en maar 5 reserves.
Aha, je kunt wisselen tussen basisteam en reserves.

0
Verweggistan 4 mei 2022 om 20:44

Geen europunten meer, jammer. Maar deze bedragen zijn wel een stuk meer behapbaar (fijn voor Youri). Er zitten al een paar mooie tussen je tips. Het was dit jaar lastig, maar ik heb er ook weer een paar opgeduikeld.
Mathias Skjelmose (Trek) wordt dit jaar de verrassing voor het klassement.
Filippo Zana van Bardiani pakt een etappezege. De beste van een kopgroep in een van de heuveletappes.
Nicolas Prodhomme is de volgende in het rijtje van Ag2r-klimmers die een etappe in een grote ronde pakt, na mannen als Peters en Champoussin.
Remy Rochas (Cofidis) wordt dan weer de opvolger van Lafay. En wint dus ook een (berg)etappe.
En voor de sprints is het bijna onmogelijk om een verrassing te vinden die nog niet is genoemd, maar laten we zeggen dat Filippo Tagliani (DroneHopper) zich er tussen gaat gooien en een paar keer top10 rijdt.

En tot slot nog de aanvaller van deze ronde: Ik denk dat Bais elke dag in de aanval is, of zelfs samen. Want zowel Davide (Eolo) als Mattia (DroneHopper) starten in deze Giro.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone