Mannion wint voor noodlijdend UnitedHealthcare: “Cruciaal moment”

Mannion wint voor noodlijdend UnitedHealthcare: “Cruciaal moment”

foto: Sirotti

zaterdag 18 augustus 2018 om 09:36

Gavin Mannion wist gisteren de macht te grijpen in de Colorado Classic. De 26-jarige Amerikaan won de klimtijdrit naar Vail, waardoor hij tevens de leiderstrui overnam van Gage Hecht. Hij bezorgde zijn – met sponsorproblemen kampende – ploeg UnitedHealthcare een broodnodige overwinning. “Dit komt op een cruciaal moment”, zo erkent ook Mannion.

De zege is extra speciaal omdat Mannion afkomstig is uit Colorado. “Het is de grootste overwinning uit mijn carrière”, zo steekt hij in gesprek met Cyclingnews van wal. “Het is ook een belangrijke overwinning voor de ploeg, die op zoek is naar een nieuwe sponsor. Deze zege komt met andere woorden op een cruciaal moment.”

De klimmer was aan de streep elf seconden sneller dan teamgenoot Serghei Tvetcov. “Het is op deze hoogte erg lastig om je inspanning in te delen. Je moet op gevoel koersen, en hopen dat je op het einde niet ontploft. Ik dacht eigenlijk dat ik te snel van start was gegaan, maar gelukkig kon ik het volhouden tot de finish.”

“We koersen nog altijd als een team”
Zijn werkgever mag dan in zwaar weer verkeren, volgens Mannion heeft dit nog geen invloed op de sfeer binnen de ploeg. “We koersen nog altijd als een team, wat overigens het beste is om te doen. Ik betrap nog niemand op egocentrisch koersen.”

“Ik hoop dat het management zo snel mogelijk een nieuwe sponsor weet te vinden. De renners wachten ook af, in de hoop dat er iets gebeurt de komende weken”, aldus Mannion.

Dit artikel delen:

2 Reacties

brianbentert 18 augustus 2018 om 10:18

Misschien kan UHC samen gaan met Jelly Belly en zo de kosten delen voor beide sponsoren. Wellicht dat ze daar interesse in hebben. Daarnaast zijn er in het verleden meerdere sponsoren geweest in het Amerikaanse circuit die zijn gestopt. Wellicht dat een van die bedrijven er iets voor voelt om er weer geld in te pompen. Zoals Airgas, Jamis, Astellas de laatste jaren.

Gabriel Melching 18 augustus 2018 om 11:22

United Healthcare heeft al gemeldt dat ze maar een team willen sponsoren en dat is Rally, het hele UHC verhaal is afgesloten tenzij er een nieuwe sponsor komt. Fuseren is dus niet mogelijk. Verder stoppen die sponsoren niet voor niets met sponsoren. In het Amerikaanse amateur circuit zijn wel heel veel ploegen actief (Team Clifbar, Mikes Bikes, etcetera), mogelijk wil een van die sponsoren de stap zetten, en anders is het gewoon een hele nieuwe sponsor zoeken.

Headlines

Materiaalzone

Populair