Nabije toekomst UnitedHealthcare nog altijd onzeker

Nabije toekomst UnitedHealthcare nog altijd onzeker

foto: Getty Images

donderdag 16 augustus 2018 om 08:01

De kans is nog altijd aanwezig dat de Amerikaanse wielerploeg UnitedHealthcare volgend jaar niet in het profpeloton te zien zal zijn. Eind juli werd bekend dat teammanager Thierry Attias op zoek is naar een nieuwe geldschieter: een zoektocht die drie weken later nog altijd bezig is. “Als we voor 30 augustus geen nieuwe hoofdsponsor hebben, dan zullen we geen licentie aanvragen voor volgend seizoen”, zo laat Attias weten in gesprek met Cyclingnews.

Drie weken geleden kwam naar buiten dat UnitedHealthcare het aflopende contract met de gelijknamige mannen- én vrouwenploeg niet verlengt. De zorgverzekeraar – die als hoofdsponsor voor negen jaar verbonden is geweest aan het ProContinentale team – heeft in zijn recente reorganisatie besloten om zich te richten op de verdere sponsoring van een andere ProContinentale formatie: Rally Cycling.

“Het bedrijf besloot om zich te concentreren op één team in plaats van twee. Ze vonden dat de uitstraling van Rally Cycling iets meer bij het bedrijf past. Die ploeg is bovendien gehuisvest op drie kilometer van hun hoofdkantoor in Minnesota”, zo liet Attias weten.

Ploeg schuift deadline op: “We moeten nu voor 30 augustus een sponsor vinden”
Hierop ging Attias op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, maar de Amerikaan is er nog altijd niet in geslaagd om de toekomst van de ploeg veilig te stellen. Het deed de teammanager besluiten om de aanvankelijk gestelde deadline van 31 juli te verschuiven naar 15 augustus, het moment waarop de ploeg bij de UCI een ProContinental-licentie zou aanvragen voor volgend seizoen.

“We hebben de deadline van 15 augustus echter niet gehaald, omdat we nog steeds wachten op de uitkomsten van gesprekken met twee potentiële sponsoren”, aldus Attias. “Als we voor 30 augustus geen nieuwe geldschieter hebben gevonden, dan zal het bestuur afzien van komend seizoen en zich richten op een terugkeer in 2020.”

De beslissing – mocht deze daadwerkelijk worden genomen – zou ook gelden voor de vrouwenploeg.

Dit artikel delen:

2 Reacties

boehoe 16 augustus 2018 om 10:32

Zou toch jammer zijn als er naast Jelly belly nog een amerikaansr ploeg verdwijnt.

Hoebele 16 augustus 2018 om 12:32

Zeker een groot verlies voor het Amerikaanse wielrennen. Gelukkig voor Katie Hall (foto) heeft zij al getekend bij Boels.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair