Pierre Rolland pakt eindzege in Le Tour de Savoie Mont Blanc

zaterdag 8 augustus 2020 om 17:39
Pierre Rolland pakt eindzege in Le Tour de Savoie Mont Blanc

foto: Cor Vos (archief)

Pierre Rolland heeft vandaag Le Tour de Savoie Mont Blanc op zijn naam geschreven. De renner van B&B Hotels-Vital Concept eindigde als tweede in de afsluitende tijdrit op de Mont Revard, maar dit bleek ruim voldoende voor de eindzege.

De Franse rittenkoers (2.2) kende vandaag een apotheose op de flanken van de Mont Revard. Rolland, eerder deze week al winnaar van de etappe naar Valmeinier, begon de slottijdrit met een voorsprong van 1:20 op de jonge Belg Maxim Van Gils. Die laatste bleek niet in staat om voor een verrassing te zorgen.

Rolland finishte uiteindelijk als tweede in de tijdrit en boekte zijn eerste zege in drie jaar tijd. De dagzege ging naar Gavin Mannion. De Amerikaan van Rally Cycling bleek een minuut sneller dan Rolland en boekte zijn tweede opeenvolgende ritoverwinning. Gisteren was hij namelijk ook de beste in de bergrit naar Notre-Dame-du-Pré.

Rolland volgt op de erelijst Chris Harper op, de Australische klimmer die nu uitkomt voor Jumbo-Visma. Rolland werd op het eindpodium vergezeld door Alexis Guerin en Van Gils.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 8 augustus 2020 om 20:20

Gavin Mannion (Rally) won ook een etappe. Mannions eerste Europese zege begreep ik. Opvallend is dat Rally hier met slechts drie eigen coureurs rijdt. Alleen Mannion, Nathan Brown en Zukowky zijn in Europa. Daarom namen ze ook twee Franse stagiairs mee naar deze koers, om toch genoeg renners aan de start te hebben.

0
simonvanderzee 8 augustus 2020 om 22:48

Alweer een nieuw Belgisch talent, ze duiken overal op momenteel. Nederland blijft daar behoorlijk bij achter..

0
Merzbow 9 augustus 2020 om 03:13

Ooit was er een tijd dat Nederland op dat gebied een voorsprong had op België. Ik denk dat toen de ogen werden geopend alhier en dat niet alles draait om die duffe klassiekers.

En ik vermoed dat je doelt op Van Gils.

0
Kannibaal van Schepdaal 8 augustus 2020 om 23:34

Rolland dark horse voor de Tour.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone