Gavin Mannion sterkste in klimtijdrit Colorado

Gavin Mannion sterkste in klimtijdrit Colorado

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 17 augustus 2018 om 22:42

Gavin Mannion heeft in Vail de klimtijdrit van de Colorado Classic gewonnen. De Amerikaan wist zijn ploeggenoot Serghei Tvetcov voor te blijven. Hugh Carthy eindigde als derde. Mannion is tevens de nieuwe leider in de Amerikaanse rittenkoers.

José Fernandes was de eerste coureur die een richttijd neer wist te zetten. De Portugees noteerde een tijd van 27:48 en mocht hierdoor lange tijd in de hot seat zitten. De eerste klassementsrenner die onder deze tijd wist te duiken was Rob Britton.

Nadat zowel Joe Dombrowski als Hugh Carthy een nieuwe beste tijd neerzette, was het echter Mannion die overduidelijk de sterkste was. De 26-jarige coureur van UnitedHealthcare werkte de klimtijdrit af in een gemiddelde snelheid van ruim 37 kilometer per uur. Dat bleek genoeg om de dagzege én de leiding in het algemeen klassement te grijpen.

Dit artikel delen:

23 Reacties

FBahamontes 17 augustus 2018 om 22:46

TLJ extreem slecht, net zoals een heel aantal andere WT renners. Als je hier door meerdere CT renners wordt verslagen moet je je echt schamen. Met name Dani Martinez is toch ook door het ijs gezakt, die was het eigenlijk aan zijn stand verplicht hier met 2 vingers in zijn neus te winnen.

Erg matig parcours trouwens voor de rest van het weekend. Eindklassement staat ook wel vast nu.

0
Grobbel 17 augustus 2018 om 22:56

Mja, die Amerikanen zijn er natuurlijk wel op gebrand om op en top te presteren in ‘hun’ koers (die ook nog op grote hoogte wordt gereden, een specialisme op zich) en lijken naar deze periode toe gepiekt te hebben. Ik zou er niet meteen weer keiharde conclusies aan verbinden over vormpeil van verschillende TLJ-renners. Misschien hadden we van Powless iets meer kunnen verwachten, maar die was vorige week in Utah ook al niet echt in topvorm.

0
ChefSpijker 18 augustus 2018 om 00:08

We moeten Martinez nou ook niet gaan overschatten. Prima talent en kan misschien uitgroeien tot niveau Uran, maar op dat niveau is ie duidelijk nog niet. Als hij naar zo'n rondje piekt moet ie het makkelijk winnen, maar dat lijkt me toch niet het geval als je net uit de Tour komt en ook CSS nog hebt gereden. Nu doet ie gewoon nog prima mee.

0
OliverNaesen 17 augustus 2018 om 22:48

13e plaats toch wel een beetje teleurstellend van Powless, had hem hier eigenlijk wel podium verwacht

0
Charlie33 17 augustus 2018 om 22:51

Powless zakte vorige week ook weg in Utah. Begon toen wel goed. Hij had vandaag moeten winnen.

0
xistnc 17 augustus 2018 om 23:01

Wordt een mooie strijd tussen UHC en EF komende dagen. Hopelijk beter in beeld gebracht dan vandaag. Tjonge, wat was de regie slecht.

Van Bouwman en Powless had ik ook wat meer verwacht. Misschien onderschatten we hoe zwaar ze het vorige week gehad hebben, in dienst van Kuss.

0
FBahamontes 17 augustus 2018 om 23:05

Powless heeft vorige week vrijwel geen seconde voor Kuss gewerkt, die was bezig met zijn eigen klassement en rijdt eigenlijk het hele seizoen al ontzettend tegenvallend.

0
xistnc 17 augustus 2018 om 23:19

Powless heeft weliswaar nauwelijks op kop hoeven rijden voor Kuss, maar heeft wel degelijk in dienst gereden. Dat is fysiek en mentaal zwaar voor een 21-jarige. Zo makkelijk als jij erover denkt, werkt het helaas niet.

0
Verweggistan 17 augustus 2018 om 23:12

En deze omgeving is ook de place to be voor Amerikaanse wielrenners, de helft woont in Boulder, dat hier twee uur rijden vandaan is. Grote kans dat ze deze berg wel aardig kennen.

0
kelderfan 17 augustus 2018 om 23:15

Het is wel zijn 1e. jaar bij TLJ. In het begin van ’t jaar waren het dezelfde klachten over Sepp Kuss. Het is mager wat betreft de tijdrit en ik had wat meer verwacht van Daan Olivier en Koen Bouwman. Kennelijk is de hoogte gewoon een probleem.
Daarom vind ik ’t opvallend, dat Jan Maas ’t gewoon goed doet, want ’t is echt wel een grote stap naar dit werk. Eenkhoorn heeft zich gisteren overschat denk ik.
Maar morgen zie ik die jongens aan de bel trekken.

0
ChefSpijker 18 augustus 2018 om 00:10

Eenkhoorn is toch vooral gewoon geen klimmer? Dus kansloos in zo’n klimtijdrit.

0
Mwielerfan 17 augustus 2018 om 23:21

Dit zijn wel koersen waar deze gasten zichzelf als potentieel kopman kunnen laten zien. Jammer voor ze dat ze het niet waarmaken

0
tendam 17 augustus 2018 om 23:25

Wanprestatie van TLJ, in zo’n veld moet je minstens iemand in de top-10 kunnen krijgen. Ze zijn ook al lang genoeg op hoogte. Kuss verbloemde vorige week het niveau van de rest van z’n ploeg.

0
Arema Pro Cycling Team 17 augustus 2018 om 23:38

Is die Mannion nog iets voor Sunweb?

0
Fanny 18 augustus 2018 om 00:06

Powless heeft vorige week in de Tour of Utah bijna niet voor Kuss gewerkt.
Hij was alleen maar bezig met zijn eigen klassement en ging zelfs een keer in de aanval toen Kuss al in de aanval was en hij daardoor de andere klassement renners meenam.
De andere TLJ renners, behalve Powless, hebben juist heel veel goed kopwerk verricht voor Kuss, die dat na zijn etappeoverwinningen ook heel erg waardeerde.
Daarom viel mij de klimtijdrit van Powless als kopman van TLJ vandaag juist erg tegen. Hij is gewend om op deze hoogte te fietsen en woont ook op deze hoogte.
De rest van de TLJ renners hebben in Utah erg veel gegeven door hard op kop van het peloton te rijden en kwamen daardoor nmm vandaag te kort in deze klimtijdrit op deze behoorlijke hoogte.
Maar morgen zijn er weer nieuwe kansen.
Ik hoop dan ook dat er een of meerdere TLJ renner(s) ondanks de vermoeidheid en niet vergeten de hoogte toch in de aanval gaan en niet met z’n allen in het peloton blijven zitten.

0
rahimns 18 augustus 2018 om 00:48

Hoe kom je erbij dat Neilson op hoogte woont… Sepp woont inderdaad op hoogte in Colorado. Powless komt uit Californië…. daar is het net zo hoog als hier.

0
ah-ja 18 augustus 2018 om 00:40

Powerless ..

0
Mwielerfan 18 augustus 2018 om 01:27

Californie heeft ook serieuze bergen en maar weinig vlak. Het is er niet zo vlak als hier buiten enkele kilometers kust. Kan goed dat hij laag woont maar je bewering over vlak klopt niet.

0
rahimns 18 augustus 2018 om 09:58

Eens… mijn opmerking klopt niet over Californië.. ik bedoelde waar hij woont. Mijn excuses hiervoor. Ben zelf ook in Californië geweest dus ik weet dat het niet vlak is.

0
Olly 18 augustus 2018 om 09:04

Californie vlak???
Er zijn daar minimaal 15 toppen boven de 4000 meter. Niet echt een hollands landschap schat ik zo :-)

0
rahimns 18 augustus 2018 om 09:36

Oke even verduidelijken…waar Powless woont is het op zeeniveau. Natuurlijk zijn er bergen in Californië maar hij woont niet op hoogte zoals Kuss wel doet.

0
Fanny 18 augustus 2018 om 09:47

@Rahimns
Quote: Powless komt uit Californië…. daar is het net zo hoog als hier.

Ach, ja de Tour of California is ook zo vlak als een dubbeltje.

Onzin dus die Quote van jou.
Ik kan het weten want ik ben er zelf geweest.

Ik weet dat Powless in Californië redelijk laag woont maar hij traint daar in Californië wel op hoogte.
Hij heeft me dat zelfs een keer verteld toen hij in Nederland was.

@Mwielerfan
Ik ben het met je eens.

0
rahimns 18 augustus 2018 om 09:56

Natuurlijk traint hij op hoogte… dat doen de meeste klimmers. Maar jij zei dat hij ook op hoogte woont en dat is niet zo. Waar hij woont is het zeeniveau.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone