Gebroken ribben en schouderblad voor Julian Alaphilippe
foto: Cor Vos
zondag 24 april 2022 om 19:41

Gebroken ribben en schouderblad voor Julian Alaphilippe

Update Julian Alaphilippe is na een zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik afgevoerd naar het ziekenhuis. De wereldkampioen van Quick-Step-Alpha Vinyl is bij bewustzijn, maar heeft wel last van zijn rug. Dat heeft zijn vriendin en co-commentator Marion Rousse laten weten op de Franse tv.

Alaphilippe was op ruim 60 kilometer van de finish betrokken bij een massale valpartij in het peloton. De man in de regenboogtrui kwam hard terecht in de greppel en bleef daar lang liggen. Zijn landgenoot Romain Bardet (Team DSM) lag ook bij die val en bekommerde zich snel over Alaphilippe. (zondag 24 april, 15.40 uur)


Update 19.41 uur – Gebroken ribben en schouderblad voor Alaphilippe

Quick-Step-Alpha Vinyl heeft een medische update gegeven over Julian Alaphilippe. Eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de wereldkampioen twee ribben gebroken heeft en ook een breuk in zijn schouderblad heeft opgelopen. Daarnaast heeft de Franse kopman een klaplong overhouden aan zijn val in de greppel.

De toestand van Alaphilippe is stabiel, volgens het Belgische WorldTeam. Hij is momenteel onderweg naar het ziekenhuis van Herentals, waar hij verder geobserveerd zal worden. Voorlopig zal de wereldkampioen in ieder geval buiten strijd zijn.

Romain Bardet was na de crash als eerste bij de zwaar gehavende Alaphilippe. “Hij lag er heel slecht bij. Niemand kwam eraan en hij had echt hulp nodig. Het was echt een noodsituatie, want hij kon niet bewegen en niet ademen”, vertelde Bardet emotioneel. Volgens Bauke Mollema reden de renners het op het moment van de valpartij harder dan 60 km/h. (zondag 24 april, 19.41 uur)

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
25 april 2022 19:21
Opvallend hoe Marik en Panache telkens heel snel en fel de verdediging van de Michel op zich nemen. Bij eender welke onzin die post. Je zou haast gaan denken dat het 1 en dezelfde persoon is met 3 verschillende accounts.
25 april 2022 19:42
Wow je zit er heel dichtbij Nonkel Jef. De waarheid is dat Panache, Michelangelo en ik alle drie bij de padvinders zitten. Daar vormen wij de leiding over een troep scouts die zich duurzaam willen ontwikkelen op het gebied van vuur maken en knopen leggen. We zijn een zeer hecht team aldaar, al moet ik zeggen dat Panache en ik wel wat moeite hebben met de snurkgeluiden die Michelangelo maakt als hij in zijn legergroene tentje ligt.
25 april 2022 19:55
Is gewoon een vaststelling Marik. Ik denk dat iedereen die hier af en toe mee leest hetzelfde ziet gebeuren.
25 april 2022 20:05
Ach nonkel Jef, je hebt last van een menselijk verschijnsel: veralgemeniseren.
Maar dat geeft niks, er zijn meer reageerders die last hebben van dit fenomeen als ze me ergens op aanspreken/ van beschuldigen. Ik vind het, zoals wel vaker, te vermoeiend om steeds maar op dit verschijnsel te moeten reageren.
25 april 2022 20:17
Leuke mening Marik. Maar… feiten blijven steeds feiten.
    25 april 2022 20:20
    Kom in dat geval maar met cijfers. Jij zegt: bij eender welke onzin die post. Dus dat zou betekenen dat ik in….75% van zijn posts een ondersteunende reactie geef?
    Ik ben heel benieuwd naar jouw feiten! En bedenk je wel dat Michelangelo ontzettend veel plaatst op deze site.
    25 april 2022 20:23
    Alsof ik me ga bezig houden met dat even na te tellen. Het valt gewoon nogal op, dat is dan beter gezegd. Ok voor u?
    25 april 2022 20:25
    Ah je krabbelt alweer terug? Je hebt het over feiten, maar kan dat niet staven.
    Daarmee ben je een totaal oninteressante gesprekspartner. We kunnen dus simpel vaststellen dat je gewoon last hebt van het veralgemeniseren van je eigen gedachten.
    25 april 2022 20:34
    Feit is dat het opvallend is Marik, heel simpel. En blijkbaar raakt het een heel gevoelige snaar bij jou. I wonder why…
    25 april 2022 20:42
    Dat is heel simpel, omdat je ongefundeerde beschuldigingen doet. Dat wordt over het algemeen niet heel erg gewaardeerd.
    Enfin, genoeg tijd aan besteed. Succes met je eigen waarheden verder.
    25 april 2022 20:49
    Veralgemenen doen we blijkbaar allemaal…
    25 april 2022 21:14
    Alsof je naar mannen die een Bruce Lee film hebben gezien zit te kijken. Wat een karakter opeens allemaal.
25 april 2022 20:49
Hey Marik. Dat ben ik niet met je eens. Het is Panache die altijd zo snurkt!

Reacties zijn gesloten.