Massale val in voorfinale Luik-Bastenaken-Luik met Alaphilippe, Kelderman en Bardet

zondag 24 april 2022 om 15:13
Massale val in voorfinale Luik-Bastenaken-Luik met Alaphilippe, Kelderman en Bardet

foto: Cor Vos

Een massale valpartij heeft de voorfinale van Luik-Bastenaken-Luik opgeschrikt. Op 60 kilometer van de finish lag plots een groot deel van het peloton op hoge snelheid tegen de grond. Onder meer wereldkampioen Julian Alaphilippe, Romain Bardet en Wilco Kelderman lagen erbij.

EF Education-EasyPost was een van de grote slachtoffers. Onder meer kopman Rigoberto Urán lag bij de val, evenals Jumbo-Visma-helper Jos van Emden. Ook wereldkampioen Julian Alaphilippe, Romain Bardet en Wilco Kelderman lagen gehavend op de grond. Schaduwfavorieten als Alejandro Valverde, Tom Pidcock en Bauke Mollema werden ook opgehouden.

De valpartij gebeurde in een afdaling, toen een renner van TotalEnergies aan de zijkant van de weg niet kon wegsturen en in het gras belandde. Hij viel hard en haalde daarmee een groot deel van het peloton, over de hele breedte van de weg, onderuit.

Dit artikel delen:

6 Reacties

de adelaar 24 april 2022 om 15:51

Wat een drama, mijn winnaar Vd dag is bardet… bekommert zich om het welzijn van zijn collega

re-cycle 24 april 2022 om 18:23

Menselijk drama dus

Erik de Vlaming 24 april 2022 om 16:37

Kelderman erbij is natuurlijk geen nieuws! Ik zou als renner niet bij hem in de buurt willen fietsen. Naar hopelijk niet ernstig

Man met de hamer 24 april 2022 om 16:48

Je zou hem niet bij kunnen houden.

La Primavera 24 april 2022 om 16:58

Ik denk dat je dan de man met de hamer tegenkomt.

speervanger 25 april 2022 om 09:49

Julian flip is heeft ook regelmatig problemen met het fenomeen zwaartekracht, valt ie zelf niet is het we door een voertuig van de organisatie, lastige dingen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair