Ilan Van Wilder en Team DSM vechten conflict voor rechtbank uit

Ilan Van Wilder en Team DSM vechten conflict voor rechtbank uit

foto: Team DSM | Patrick Brunt

Door Raymond Kerckhoffs & Maxim Horssels
donderdag 28 oktober 2021 om 18:00
Breaking

Het al maanden durende arbeidsconflict tussen Team DSM en Ilan Van Wilder wordt verder uitgevochten voor de rechtbank Overijssel. De ploeg en de Belgische wielrenner leven al sinds deze zomer in een onoplosbare conflictsituatie over het mogelijk beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Van Wilder stapt nu naar de rechter om dat af te dwingen. De rechtbank Overijssel en Team DSM hebben dit nieuws inmiddels aan WielerFlits bevestigd.

Team DSM stuurde aan WielerFlits een verklaring over de juridische procedure met Ilan van Wilder: “Wij zijn op de hoogte dat één van onze renners, Ilan Van Wilder en zijn zaakwaarnemer ervoor hebben gekozen om juridische stappen te ondernemen om Ilan’s arbeidsovereenkomst met Team DSM te verbreken. Zij hopen zo een overstap naar een andere ploeg mogelijk te maken vóór de einddatum van de bestaande overeenkomst. Wij zijn uiteraard zeer teleurgesteld over deze procedure.”

“In plaats van de juiste aanpak te kiezen, het daadwerkelijk vragen om een transfer, is gekozen voor een negatieve mediacampagne, waarbij het team en degenen die dagelijks met Ilan werken in diskrediet worden gebracht, om zo een voortijdige beëindiging van de overeenkomst af te dwingen.”

“Laat het duidelijk zijn dat de mensen in de ploeg absoluut hun verantwoordelijkheden en verplichtingen zijn nagekomen om met Ilan samen te werken. Gedurende de juridische procedure zal Team DSM geen commentaar meer geven op deze zaak.”

Van Wilder was, evenals zijn managementbureau TEAMVISION, niet bereikbaar voor commentaar op de komende rechtszaak.

Ilan van Wilder in de witte trui in de Dauphine. Foto: Cor Vos

De eerste berichten over een verstoorde relatie tussen beide partijen dateren van begin juli. De onenigheid ontstond onder meer over bepaald fietsmateriaal, dat andere renners wel hadden, maar Van Wilder niet ter beschikking kreeg. Zijn niet-selectie voor de Vuelta a Espana verslechterde de situatie.

Vuelta a España
“Morgen zou ik eigenlijk mijn debuut in een grote ronde maken, maar die kans is mij ontnomen. Ik kan niet uitleggen hoe teleurgesteld ik daarover ben en hoe down ik mij heb gevoeld de afgelopen weken”, zei Van Wilder halverwege augustus in een reactie op dat nieuws.

Het 21-jarige talent gaf al meermaals aan te hopen op een vertrek bij de Duitse ploeg, waar hij nog een doorlopend contract tot eind 2022 heeft. In een uitgebreid interview met dit platform liet Rudi Kemna namens Team DSM al in augustus weten hem niet te laten gaan. “Wij zijn niet van plan Ilan Van Wilder te laten vertrekken. Wij willen met hem verder werken. Maar zijn management maakt het moeilijk en dat zorgt voor extra druk. Dat is geen voordeel voor hen. Zeker niet voor Ilan. Maar wij zijn gemotiveerd om hem verder op te leiden.”

Management
Waar Van Wilder aan zijn verbintenis wordt gehouden, mocht het Oostenrijkse talent Felix Gall wel zijn contract ontbinden en overstappen naar AG2R Citroën. Gall heeft net als Van Wilder TEAMVISION als managementbureau.

De afgelopen dagen was Team DSM voor 2022 bij elkaar in Deventer. We hebben van meerdere bronnen begrepen dat Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder ontbraken op deze bijeenkomst. Zoals WielerFlits reeds heeft gemeld, zit Benoot momenteel om de tafel met de leiding van Team DSM om zijn tot eind 2022 doorlopende contract te ontbinden.

foto: Cor Vos

Wie is Van Wilder?
In België wordt Van Wilder na Remco Evenepoel als een van de grootste talenten gezien. Zo eindigde hij half juni nog als vierde op het BK tijdrijden en eerder dit jaar verraste hij met sterke prestaties in de tijdritten in de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné. Hij werd ook tiende in de Settimana Coppi e Bartali.

Wie gelijk heeft in het arbeidsconflict tussen Team DSM en Van Wilder zal de rechter nu moeten bepalen. Wordt dus vervolgd…

Dit artikel delen:

148 Reacties

swron 28 oktober 2021 om 09:13

Gewoon opzeg geven, opzegtermijn uit doen en vertrekken. Klaar. Net zoals in een elk ander bedrijf.

0
11 na 11 28 oktober 2021 om 18:40

Dit is het verschil tussen een contract van bepaalde of onbepaalde duur, althans in België.

0
Ronellenfitsch 28 oktober 2021 om 09:13

Een bedrijfsnaam als TEAMVISION met tien hoofdletters op rij maakt de zaak niet veel sympathieker. Schreeuwerds. Of help ik nu de naamsbekendheid van TEAMVISION?

0
Turtlehead 29 oktober 2021 om 10:12

Past anders prima bij DSM zou je zeggen. Zowel wat betreft bereidheid tot ‘coöperation’ als in het tekortschieten in visie op de lange termijn.

0
re-cycle 28 oktober 2021 om 09:52

contract is contract. je kunt voorstellen om het af te kopen. Als de Wilder genoeg meeneemt zal een gang naar de rechter niet nodig zijn. Omgekeerd Dsm kan een renner ook niet zomaar de laan uit sturen, tenzij de regels in zijn contract zijn overtreden en in de regel zal er eerst een waarschuwing moeten zijn (dossiervorming) tenzij het een regel opgenomen in contract waaruit ontslag op staande voet staat.

Dat ze andere renners wel hebben laten gaan die doorlopend contract hadden staat hier mijns inziens los van. Vaak is het ook een gevolg van hoe de verstandhouding is, en of is geweest

0
nickdt 28 oktober 2021 om 10:58

Gaat lekker daar bij DSM. Zit toch iets mis in het management vermoed ik.

0
Edwin Jansen 28 oktober 2021 om 12:12

Tsja, zo transparant als je maar kan zijn in de wielersport: Eerst roepen dat je een renner die weg wil niet laat gaan en dan nu roepen dat hij nooit om een transfer gevraagd heeft. Ja joh, ‘zeer overtuigend’. Helaas bevestigd dit alleen maar weer het stereo type beeld van wielersport, opportunisme ten top en lullen als brugman totdat je niet meer anders kan. Het is net de politiek. Ik ben bang dat DSM als hoofdsponsor het contract ook niet gaat verlengen. Mss wel die van de vrouwenploeg hopelijk. Dit team is zichzelf langzaamaan aan het opheffen lijkt het wel.

0
Drossard Kudus 28 oktober 2021 om 12:41

Geen fan van ‘voetbalcontracten’ zoals ze hier genoemd worden. Altijd lastig wat contractbreuk is en wat niet, maar aan het einde van de streep houd je een gedemotiveerde renner en een gepikeerde ploegleiding over. Verlies-verlies.

Hopelijk neemt het wielrennen zo snel mogelijk de Amerikaanse formule over, al gaat dat met oneindig veel stakeholders helaas nooit gebeuren.

0
beppe-saronni 28 oktober 2021 om 13:10

Moou talent, maar mn opa zei altijd al: met onwillige honden is het moeilijk konijnen vangen. Laten afkopen dat contract en verder gaan met renners die wel willen. Weg met die rotte appel

0
11 na 11 28 oktober 2021 om 14:47

Van Wilder staat bij zijn vorige teams en coaches gekend als een makkelijke, kalme jongen.

0
FrankyVercauteren 28 oktober 2021 om 16:22

Net zoals de andere “rotte appels” Tom Dumoulin, Hirschi enz….

0
evelineroos 28 oktober 2021 om 21:37

Dumoulin en Hirschi samen goed voor 0 WT-zeges bij hun nieuwe ploeg.

0
Turtlehead 29 oktober 2021 om 12:07

@eveline: en DSM heeft er…. (en haal die van vertrekker Storer er dan nog ff af).

Bovendien vergeet je voor het gemak Olympisch zilver te noemen.

0
horsm 28 oktober 2021 om 13:26

Ik heb het idee dat het vooral de manager van Ilan is geweest die zijn hand heeft overspeeld. Blijkbaar heeft hij semi-publiek rondgevent dat Ilan open staat voor andere aanbiedingen, om zo de prijs op te drijven, of in ieder geval te polsen of er soms financieel wat meer uit te halen is dan hij nu bij DSM vangt. Ik begreep dat dat bij het team in het verkeerde keelgat is geschoten.

0
Jean Dumas 28 oktober 2021 om 13:36

Hoe druk moet Spekenbrink het wel niet hebben met al die ontbindingen?

0
Turtlehead 29 oktober 2021 om 12:07

Net zo druk als met het aannemen van nieuwe stafleden (zoals ieder jaar).

0
re-cycle 28 oktober 2021 om 13:45

ontbinding : daar zit altijd een naar luchtje aan…

0
Txirrindularitza 28 oktober 2021 om 13:53

Ben wel heel benieuwd met welke argumenten Van Wilder zal willen aantonen dat hij er zo diep ongelukkig is dat een voortijdig vertrek gerechtvaardigd is. Ja, hij wil al even weg, en daardoor is de relatie uiteraard verstoord. Maar weg willen kan niet de enige reden zijn om weg te mogen, lijkt me. Neem ook aan dat het contract met volle verstand getekend is.

In plaats van al zijn energie aan een rechtszaak te verspillen, kan hij natuurlijk ook gewoon de stenen uit de straat rijden komend jaar, waarna de ploegen voor hem in de rij zullen staan.

0
Maillot à Pois 28 oktober 2021 om 14:03

Om de stenen uit de straat te kunnen rijden, moet ie eerst opgesteld worden uiteraard.
En dat was blijkbaar toch ook problematisch.

0
11 na 11 28 oktober 2021 om 14:52

Dat was net één van de problemen die aan de basis liggen van het dispuut. DSM bleef maar op het laatste moment wijzigen in zijn programma. Hij was aan het trainen richting februari, en plots moet hij een maand wachten om in actie te komen. Later zou hij onder andere Tour de l'Ain rijden, geschrapt. Heel zijn seizoen draaide rond de Vuelta, en wanneer die eraan komt wordt hij uit de selectie geweerd. Vervolgens laten ze hem nog net voldoende aan de start komen opdat ze aan hun wettelijke verplichtingen zouden voldoen. Motiveer jezelf maar.

0
Bimbo Visma 28 oktober 2021 om 15:12

Volgens mij haal je een paar dingen door elkaar 11na11. Die Vuelta was vorig jaar al

0
S. Morgenstern 28 oktober 2021 om 15:31

Nee, gaat over de Vuelta van dit jaar.

De uitstel van zijn seizoensstart klopt ook, al zijn daar wel verklaringen voor te geven: geschrapte koersen maakte schuiven met renners die eerder moesten pieken noodzakelijk bij alle ploegen (Van Wilder had pas een eerste piek in april gepland, mede door zijn blessure).

0
Panache 28 oktober 2021 om 15:45

In februari zaten we nog met hevige corona cijfers en geen vaccinaties, o.a. Parijs Roubaix uitgesteld en een rits koersen gewoon niet verreden. Schuiven in het programma is dan niet zo raar.
Dan die Vuelta. Waarom is Van Wilder daar niet opgesteld dit jaar? Had DSM daar gewoon geen zin in, of zijn er tussenevaluaties geweest waarin is aangegeven dat de Vuelta pas op het programma komt op het moment dat sommige zaken soepel/professioneel lopen? 11 na 11 (de beschermheilige van Van Wilder) doet net alsof Van Wilder steeds tekort wordt gedaan, genaaid wordt en te kakken wordt gezet door team DSM maar dat lijkt mij totaal ongeloofwaardig. Normaliter heb je actie – reactie en is de reactie van team DSM ergens door getriggerd.

0
11 na 11 28 oktober 2021 om 18:06

Beste Bimbo,
Ik denk dat jij enkele zaken door elkaar haalt.

Beste Panache,
Misschien heb je een lange winterslaap gehouden, maar corona was in februari reeds een jaar aan de gang. Dus niet iets wat plots uit de lucht kwam vallen. De meeste organisaties waren dus ofwel al langer voorbereid, of hadden al langer aangegeven dat het niet zou lukken. Ook het team had tijd genoeg om daarop in te spelen. Meer nog, de races waar Van Wilder te elfder ure uit de selectie werd gehaald, werden helemaal niet afgelast. Je zou dan moeten willen verwijzen naar andere wedstrijden waar andere jongens niet konden racen, die dan Van Wilder zijn plaats moesten innemen in de races waar hij zelf aan de start zou staan. Alleen, ook dat valt moeilijk serieus te nemen gezien de namen die daar voor DSM dan wel aan de start stonden.

0
Panache 28 oktober 2021 om 18:38

Zijn je argumenten op? Kijk dit artikel nog eens na: http://www.wielerflits.nl/nieuws/deze-wielerkoersen-zijn-afgelast-in-het-seizoen-2021
Het was een grote chaos en onzekerheid.

0
11 na 11 28 oktober 2021 om 20:24

Geen idee wat je daarmee denkt te hebben bewezen. Zoals ik al zei, er zit geen enkele race tussen waar hij zou worden opgesteld. Het team wist op voorhand dat er zouden afgelastingen kunnen komen en had daar op kunnen inspelen. Meeste afgelastingen gebeurden bij mijn weten goed op voorhand. Dus geen reden om hem op het laatste moment uit selecties te beginnen weren. Mijn argumenten blijven dus mooi overeind.
Opmerkelijk dat hij uit bvb de selectie van Haut Var gehaald werd, terwijl daar dan namen als Vandenabeele, Brenner en Vermaerke wel mochten starten. Je zal dan wel opperen dat dat was om de "jongeren" een kans te geven (ook al is pakweg Vermaerke even oud, en ook al stond Storer hier dan wel gewoon aan de start). of wat te zeggen van Tour de l'Ain? Opmerkelijk dat Van Wilder en Gall hun seizoen quasi parallel verliep tot aan Tour de l'Ain, die Van Wilder ook "zou" rijden, maar uiteindelijk niet mocht. Gall wel. Gall, het grote talent waar DSM ook hemel en aarde voor bewoog om hem aan boord te houden… oei, nee. Dat klopt niet. Dauphiné was Van Wilder zijn laatste rittenkoers. Zelfs Gall reed er nadien nog 2. Kom maar op met die drogredenen Panache.

0
Limal 28 oktober 2021 om 20:34

Half februari al gaf Nico Dick in volgend artikel aan dat het toch opvallend was dat Van Wilder níét en bijvoorbeeld Vandenabeele wél opgesteld werd in een koers: https://www.wielerflits.nl/nieuws/voorlopig-geen-competitie-voor-ilan-van-wilder-we-moeten-keuzes-maken/

De verklaring erbij klinkt helemaal als alle andere interviews met Kemna: *wij* bepalen wat het beste is, de renners moeten enkel 'cooperation' tonen, i.e. als goede soldaatjes zwijgen en doen wat hen opgedragen wordt.

Onzer helderziende Turtlehead had toen al door waar dit ging eindigen…

0
Panache 28 oktober 2021 om 21:17

Ik heb (buiten Corona) geen idee wat de reden is geweest dat Van Wilder zijn programma herschikt is. Jullie wel?
En zo lang je de reden niet kent, kan je moeilijk discussiëren of het terecht of onterecht zo is gegaan. Ik sta daar nuchter en onpartijdig in.

0
Bimbo Visma 29 oktober 2021 om 10:27

“Vervolgens laten ze hem nog net voldoende aan de start komen opdat ze aan hun wettelijke verplichtingen zouden voldoen.”

Dit gaat niet over dit jaar!

0
Turtlehead 29 oktober 2021 om 12:11

Het is best triest om achteraf gelijk te krijgen. Ontevreden werknemers zijn altijd óók een spiegel voor het management.

0
Panache 29 oktober 2021 om 12:37

Altijd? Nee dat denk ik niet. Een bedrijf van 50-100 man waar alle werknemers tevreden zijn zal qua balans tussen eigen visie, doelen en welbevinden personeel veel te veel overgangen richting dat laatste. Het lijkt ook een utopie: het voor iedereen goed dan, alsof er geen tegengestelde belangen zijn. 10 renners die de Tour willen rijden, waarvan 4 als kopman? Kan niet, dus altijd wat onvrede. Een klein percentage ontevreden werknemers lijkt mij zeer gezond. Bij DSM lijkt het door te slaan, dat dan weer wel.

0
Romāns Vainšteins 29 oktober 2021 om 12:43

Daarom is ook beter om naar de absolute cijfers te kijken Panache, flink wat renners lopen daar de tent uit om dat ze het goeroegedoe & de 1001 regeltjes icm matige ondersteuning op materiaal en wetenschap beu zijn.

Mijns inziens zijn het best vaklui en kan zo'n hersenspoelfocus best werken maar gaat het dubbel fout op het moment dat je de aansluiting mist, dan wordt het een mormooncommune die kwalitatief matige bietjes verbouwt achter hun hekken.

Wellicht de hele mikmak mergen met Qhuebekka? die hebben allebei nauwelijks wat over meer, 1 team en klaar.

0
Panache 29 oktober 2021 om 13:34

Ik kijk ook zeker naar de absolute cijfers, zie mijn laatste zin "Bij DSM lijkt het door te slaan, dat dan weer wel". Ik ben wel oprecht benieuwd waar de onvrede exact vandaan komt en of er een groot algemeen gedeeld facet is waar het misloopt. Dumoulin had o.a. behoefte aan een andere aanpak na jaren succes, Hirschi scheen qua medische begeleiding en whereabouts niet langer te passen, het team was zelf uitgekeken op Roche. Hier zit m.i. nog niet echt één lijn in. Tiesj Benoot kende en omarmde de protocollen maar wil nu weg, ligt dat aan de protocollen die in praktijk anders werden toegepast of is het iets anders dat speelt? Ik weet het niet. De casus Van Wilder is dan weer wat duidelijker (DSM heeft laten weten waar de Belg stappen in moet zetten, dus waar de werkgever vindt dat de werknemer tekort schiet – of dat nu terecht of onterecht is is weer een andere zaak). In de case Van Wilder is mijn gevoel dat DSM vindt dat de renner een bepaald programma moet verdienen met gewenst gedrag (functioneren binnen het team) en zo lang er niet genoeg vinkjes staan rijdt hij slechts een deel van wat hij ambieert. Er is op zeker iets aan de hand bij dit team, maar ik gooi liever niet alles op één hoop.

0
11 na 11 29 oktober 2021 om 16:05

Beste Bimbo,
Je hebt kennelijk geen flauw benul waar het hier over gaat, best de tussenkomsten beperken dan om geen mal figuur te slaan. Dat ging wel degelijk om dit jaar. Kijk Van Wilder zijn programma nog eens na sinds de Dauphiné.

0
Txirrindularitza 28 oktober 2021 om 15:32

@Bimbo, Vuelta was wel dit jaar, zie ook: https://www.wielerflits.nl/nieuws/ilan-van-wilder-teleurgesteld-hopelijk-volgend-jaar-in-een-nieuwe-omgeving/

Uiteraard moet hij opgesteld worden om zich te tonen, maar een beter idee dan een rechtszaak was nog altijd geweest de strijdbijl te begraven en je dat laatste jaar op de kaart te zetten. Als men hem geen enkele garanties op koers geeft, ja, dan is dat een ander verhaal. Maar dat zal voor het hekje moeten blijken.

0
Murcia 28 oktober 2021 om 16:12

Als je gevoel en ervaringen zeggen dat je niet meer door wil met je werkgever moet je niet doormodderen. Een jaar extra bij een baas waar je niet meer mee door één deur kan gaat aan beide kanten de frustratie doen toenemen en gaat nooit tot een prettig einde leidden. De gang naar de rechtbank is de enig overgebleven mogelijkheid nadat Kemna in augustus al verklaarde:
“Wij zijn ook niet zinnens Ilan Van Wilder te laten vertrekken”, gaat hij verder. De 21-jarige renner ligt nog tot eind 2022 onder contract bij Team DSM. “Wij willen met hem verder werken. Maar zijn management maakt het moeilijk en dat zorgt voor extra druk. Dat is geen voordeel voor hen. Zeker niet voor Ilan. Maar wij zijn gemotiveerd om hem verder op te leiden.”
Dat zinnetje dat is geen voordeel voor hen geeft ook precies aan wat er gebeurd is, in de eerste week van juli waren hij en zijn zaakwaarnemer voor overleg op het hoofdkwartier met de leiding en was de conclusie dat het beter was dat de wegen gingen scheiden. Bron hiervoor is overigens het artikel van Wielerflits van 6 juli. Daarna werd het plotseling stellig omgeroepen vanuit DSM dat hij niet weg mocht en werd de Vuelta als een straf uit zijn programma gehaald. Een bekend recept bij renners die willen vertrekken. DSM is helaas nog steeds eenrichtingsverkeer aan het bedrijven, bij elke renner werd dezelfde smoes over het ontbreken van materiaal verteld, het ligt aan de Corona epidemie jongens. Diezelfde renners zagen vol verbazing dat bij de andere ploegen er totaal geen gebrek was aan materiaal. De materiaaltekorten troffen kennelijk alleen DSM. Nog pijnlijker was de afgelopen Tour waar de renners af wilden van Roberts als eerste ploegleider en liever Reef zagen als de baas in koers. Of neem de keiharde verwijdering uit de bubbel van Storer toen die een flesje shampoo ging kopen. Kemna zelf ging in de Tour vrolijk een ijsje buiten de bubbel halen. De regels gelden dan kennelijk wat minder.
Dit alles zou misschien nog met de mantel der liefde worden bedekt als er resultaten worden behaald maar dat is dit seizoen ook dramatisch. Als leiding moet men nu eindelijk eens naar zichzelf gaan kijken.

0
Txirrindularitza 28 oktober 2021 om 20:41

@Murcia, dank hiervoor, mooi verwoord en in de kern natuurlijk eens. DSM heeft vooral zichzelf hiermee. Er is geen reden waarom Van Wilder als martelaar van de DSM-doctrine zou moeten sneuvelen in de loopgraven van in de knop gebroken beloftes.

Wellicht zeggen we later, ooit, eens dat DSM het qua structuur en opzet bij het rechte eind had. Maar ik vrees dat de revolutie die ze voorstaan gesmoord wordt door een schrijnend gebrek aan management-kwaliteiten.

Het is vlot tikken van hieraf dat Van Wilder maar moet inbinden; ik bedoelde dat enkel zodat hij met een in resultaten omgezet wraakgevoel zijn volgende stap kan zetten. Maar wraak als motivatie moet je liggen, dat is evident.

0
Bimbo Visma 29 oktober 2021 om 10:27

“Vervolgens laten ze hem nog net voldoende aan de start komen opdat ze aan hun wettelijke verplichtingen zouden voldoen.”

Dit gaat niet over dit jaar!

0
11 na 11 29 oktober 2021 om 22:09

Beste Bimbo,
je valt in herhaling en bent daarmee nu 3x fout. Het ging wel over dit jaar.

0
de adelaar 28 oktober 2021 om 20:00

Deze man blaast nogal hoog van de toren, jochie eigenlijk

0
Limal 28 oktober 2021 om 21:03

Mijn indruk is dat hij vooral meer kansen wil krijgen om gewoon lekker met de pedalen te antwoorden.

0
Wheely 28 oktober 2021 om 22:15

Omdat Van Wilder veel te veel plezier heeft met zijn wilde leven op de fiets, is dit al zijn tweede jaar bij zijn ploeg. Als Spekenbrink zijn fiets niet meer wil betalen, moet hij snel aan geld komen. Maar de vraag is natuurlijk: hoe? Dan ontmoet hij Maxim. Maxims eindredacteur (van Wielerflits) besluit een stuk te willen maken over de “eeuwige student” Van Wilder. Dat is nog niet zo gemakkelijk voor hem. Maxim probeert een interview te regelen en aan informatie te komen alleen Van Wilder ziet alles als een grap of als een date. Maar ondertussen moet hij wel een oplossing zien te vinden voor zijn geldprobleem. Maxim en Van Wilder groeien steeds meer naar elkaar toe, tot ergernis van Spekenbrink. Wanneer er een grote rivaliteit ontstaat tussen Van Wilder en Iwan gebeurt het ondenkbare: Van Wilder wordt uit koers gehaald! Hoe gaat hij zich hieruit redden?…

0
Limal 28 oktober 2021 om 22:24

Mijn nieuwe favoriete telenovela, ik kan amper wachten op de volgende 179 episodes. En uiteindelijk overwint de wielerliefde!

0
Murcia 29 oktober 2021 om 00:00

Altijd goed voor een glimlach, Dank je wel Wheely.

0
DonSelf 29 oktober 2021 om 21:33

Vermoeiende blaag, dertien in het dozijn.

0
11 na 11 29 oktober 2021 om 22:11

Vreemd dat ze hem dan niet gewoon laten gaan. DSM neemt hier serieus wat risico’s door deze zaak te laten escaleren. Waarom zouden ze hem dan niet gewoon, zoals Gall, die hen niet kon overtuigen volgens sommigen hier, laten vertrekken?

0
Panache 30 oktober 2021 om 00:00

Lijkt wel alsof de gunfactor weg is, dat Van Wilder de wederzijdse ontbinding niet gegund wordt (terwijl er bij vele voorgangers met onvrede wel een oplossing werd gevonden). Waar kan dat aan liggen, wat is er voorgevallen?

0
Chaba Jimenez 30 oktober 2021 om 00:05

Van Wilder heeft gewoon veel meer talent dan Gall.
Wereldvreemden daar denken dat ze hem nog kunnen overtuigen.

EDIT: brainwashen

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone