Ilan Van Wilder en Team DSM vechten conflict voor rechtbank uit

Ilan Van Wilder en Team DSM vechten conflict voor rechtbank uit

foto: Team DSM | Patrick Brunt

Door Raymond Kerckhoffs & Maxim Horssels
donderdag 28 oktober 2021 om 18:00
Breaking

Het al maanden durende arbeidsconflict tussen Team DSM en Ilan Van Wilder wordt verder uitgevochten voor de rechtbank Overijssel. De ploeg en de Belgische wielrenner leven al sinds deze zomer in een onoplosbare conflictsituatie over het mogelijk beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Van Wilder stapt nu naar de rechter om dat af te dwingen. De rechtbank Overijssel en Team DSM hebben dit nieuws inmiddels aan WielerFlits bevestigd.

Team DSM stuurde aan WielerFlits een verklaring over de juridische procedure met Ilan van Wilder: “Wij zijn op de hoogte dat één van onze renners, Ilan Van Wilder en zijn zaakwaarnemer ervoor hebben gekozen om juridische stappen te ondernemen om Ilan’s arbeidsovereenkomst met Team DSM te verbreken. Zij hopen zo een overstap naar een andere ploeg mogelijk te maken vóór de einddatum van de bestaande overeenkomst. Wij zijn uiteraard zeer teleurgesteld over deze procedure.”

“In plaats van de juiste aanpak te kiezen, het daadwerkelijk vragen om een transfer, is gekozen voor een negatieve mediacampagne, waarbij het team en degenen die dagelijks met Ilan werken in diskrediet worden gebracht, om zo een voortijdige beëindiging van de overeenkomst af te dwingen.”

“Laat het duidelijk zijn dat de mensen in de ploeg absoluut hun verantwoordelijkheden en verplichtingen zijn nagekomen om met Ilan samen te werken. Gedurende de juridische procedure zal Team DSM geen commentaar meer geven op deze zaak.”

Van Wilder was, evenals zijn managementbureau TEAMVISION, niet bereikbaar voor commentaar op de komende rechtszaak.

Ilan van Wilder in de witte trui in de Dauphine. Foto: Cor Vos

De eerste berichten over een verstoorde relatie tussen beide partijen dateren van begin juli. De onenigheid ontstond onder meer over bepaald fietsmateriaal, dat andere renners wel hadden, maar Van Wilder niet ter beschikking kreeg. Zijn niet-selectie voor de Vuelta a Espana verslechterde de situatie.

Vuelta a España
“Morgen zou ik eigenlijk mijn debuut in een grote ronde maken, maar die kans is mij ontnomen. Ik kan niet uitleggen hoe teleurgesteld ik daarover ben en hoe down ik mij heb gevoeld de afgelopen weken”, zei Van Wilder halverwege augustus in een reactie op dat nieuws.

Het 21-jarige talent gaf al meermaals aan te hopen op een vertrek bij de Duitse ploeg, waar hij nog een doorlopend contract tot eind 2022 heeft. In een uitgebreid interview met dit platform liet Rudi Kemna namens Team DSM al in augustus weten hem niet te laten gaan. “Wij zijn niet van plan Ilan Van Wilder te laten vertrekken. Wij willen met hem verder werken. Maar zijn management maakt het moeilijk en dat zorgt voor extra druk. Dat is geen voordeel voor hen. Zeker niet voor Ilan. Maar wij zijn gemotiveerd om hem verder op te leiden.”

Management
Waar Van Wilder aan zijn verbintenis wordt gehouden, mocht het Oostenrijkse talent Felix Gall wel zijn contract ontbinden en overstappen naar AG2R Citroën. Gall heeft net als Van Wilder TEAMVISION als managementbureau.

De afgelopen dagen was Team DSM voor 2022 bij elkaar in Deventer. We hebben van meerdere bronnen begrepen dat Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder ontbraken op deze bijeenkomst. Zoals WielerFlits reeds heeft gemeld, zit Benoot momenteel om de tafel met de leiding van Team DSM om zijn tot eind 2022 doorlopende contract te ontbinden.

foto: Cor Vos

Wie is Van Wilder?
In België wordt Van Wilder na Remco Evenepoel als een van de grootste talenten gezien. Zo eindigde hij half juni nog als vierde op het BK tijdrijden en eerder dit jaar verraste hij met sterke prestaties in de tijdritten in de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné. Hij werd ook tiende in de Settimana Coppi e Bartali.

Wie gelijk heeft in het arbeidsconflict tussen Team DSM en Van Wilder zal de rechter nu moeten bepalen. Wordt dus vervolgd…

Dit artikel delen:

148 Reacties

xistnc 27 oktober 2021 om 21:29

Straks heeft DSM alleen nog Ilan. Die moet blijven, verder mag iedereen weg.

0
Chasse_patate 27 oktober 2021 om 21:59

Er staat dat DSM een Nederlandse ploeg is. Volgens mij is het ene Duitse ploeg.

0
Jean Dumas 27 oktober 2021 om 23:37

Nee, ze hebben straks alleen een claim van een paar ton.

0
Joost 28 oktober 2021 om 10:53

Team DSM is een Nederlandse ploeg. Al sinds oprichting. Een tijd geleden werd besloten om met een Duitse licentie te gaan rijden. Onder andere omdat er weinig Duitse ploegen actief waren en men op zoek ging naar Duitse sponsoren en jong wielertalent.
Wat ergens ook niet zo gek is, daar de oorsprong van DSM in Twente ligt. Veel Twentse sportteams kijken over de grens.

0
Maenhout 28 oktober 2021 om 22:33

@Joost 28 OKTOBER 2021 OM 10:53: DSM komt niet uit Twente maar uit Noord-Limburg: DSM = Dutch State Mines / De Staats Mijnen. Het was de investering van Den Haag in de Mijnstreek ter compensatie voor de sluiting van de kolenmijnen.

Een deel van de voorlopers van AkzoNobel komt wel uit Boekelo, Hengelo e.o.: de zoutwinning en zoutchemische industrie.

0
Joost 29 oktober 2021 om 00:10

Dat is correct Maenhout! De sponsor vindt zijn oorsprong inderdaad in Limburg. Ik bedoelde natuurlijk te zeggen; de oorsprong van Team DSM. Die ligt in Twente.
De sponsor in kwestie kwam veel later. Voordat de naam DSM dus op de shirts stond

0
Casar 27 oktober 2021 om 21:30

Poeh je moet hele goede argumentatie hebben om je contract te verbreken en dat lees ik niet in dit stuk dus geef van Wilder weinig kans. Maar dit alles is weinig constructief voor komend jaar natuurlijk.

0
Vinyakke 27 oktober 2021 om 21:43

Het hele artikel is gebaseerd op een verklaring van DSM, Van wilder of zijn management wilde niet reageren. Logisch dat je een éénzijdig beeld krijgt, dat zal voor de rechtbank allicht minstens beter in evenwicht zijn. Misschien kan zijn selectie voor de vuelta in 2020, ondanks een knieblessure, als bezwarend voor zijn integriteit wel de doorslag geven.

0
lampje 27 oktober 2021 om 22:03

Een verstoorde werkrelatie kan wel een reden zijn, mogelijk niet zonder financiële consequenties moesten die aangetoond kunnen worden.

0
Panache 27 oktober 2021 om 22:22

Het vroege uitstappen in de Vuelta 2020 lijkt mij niet echt een probleem te zijn geweest wanneer je op 1 mei 2021 alweer 20 koersdagen er op hebt zitten.
Het probleem lijkt een verschil van visie hoe je een carrière opstart, hoe je traint, hoe je samenwerkt, etc. DSM vindt dat Van Wilder daar stappen in moet zetten, terwijl Van Wilder schijnbaar denkt dat zijn eigen werkwijze beter is. Bovenstaande haal ik uit de interviews van afgelopen zomer.

0
11 na 11 27 oktober 2021 om 22:46

Interviews met Kemna, bedoel je?

Het vervroegd uit de Vuelta stappen is uiteraard het probleem niet. Het een renner tegen zijn uitdrukkelijke wens verplichten met een blessure te starten, helaas wel. Dat die blessure na de winter genezen was wil niet zeggen dat ze niet aanwezig was in oktober, noch dat die de blessure niet zou kunnen verergeren door nodeloze belasting. Vraag gerust eens aan Lars vd Haar, die ook door Sunweb verplicht werd met een "lichte" blessure van start te gaan in Canada. Heel het daaropvolgende seizoen bleef hij ermee sukkelen.

0
Panache 27 oktober 2021 om 23:05

Dat verhaal gaat rond ja, vooral verteld door Sven Nys die partij in het geheel was. Geblesseerd = ziekmelding in het beroep wielrenner. Als je dan toch ‘gedwongen’ wordt wedstrijden te starten dan is dat bijzonder kwalijk. Maar dat die grens werkelijk overschreden is dat is voor ons niet vast te stellen.

0
Maillot à Pois 27 oktober 2021 om 23:18

@Panache
Dat is inderdaad de visie van DSM, dat zeggen ze zo ongeveer letterlijk in die interviews.
Bij mij riep hun verhaal in die interviews veel vragen op, ik vond het allemaal niet erg overtuigend. Het lijstje met renners wiens cooperation onvoldoende was, is me net iets te lang. Cooperation klinkt in mijn oren dan als een eufemisme voor alles doen wat wij zeggen zonder ook vragen te stellen. Zoiets werkt op geen enkele werkvloer. In de jaren 50 misschien, maar nu niet meer. Mensen aanvaarden geen gezagsargumenten, ze doen niet iets enkel en alleen omdat de baas het zegt, ze moeten overtuigd zijn van het waarom. Echte cooperation is daarom steeds tweerichtingsverkeer, en ik krijg uit die interviews de indruk dat de ploegleiding van DSM dat niet goed lijkt te beseffen.

0
11 na 11 27 oktober 2021 om 23:19

Geen probleem Panache. De rechter kan eenvoudig communicatie en correspondentie opvragen waaruit dit blijkt.

0
Romāns Vainšteins 27 oktober 2021 om 23:37

Cooperation wordt door DSM als onderwerping gezien. Dat kan heel succesvol zijn (SKY) wanneer je de budgetten en kennis binnenboord hebt. Bij gebrek daaraan wordt het religieus en muiterij.

0
Lay On 27 oktober 2021 om 21:38

Het hangt er denk ik vanaf of Van Wilder al een overeenstemming heeft met een nieuwe ploeg, die bereid is om – direct of indirect – een eventuele afkoopsom te bepalen.
Want goede argumentatie of niet: daar draait het meestal op uit bij een verziekte relatie.

0
Renaissance 27 oktober 2021 om 21:39

DSM doek jezelf op

0
Yeez 27 oktober 2021 om 21:40

Wanneer komt dit voor de rechter?

0
Verweggistan 27 oktober 2021 om 21:40

‘Jumbo Visma toont interesse in Ilan van Wilder’.

0
Vinyakke 27 oktober 2021 om 21:45

Deze is voor BORA of de Lotto vermoed ik. Misschien heeft Van Wilder wel even zijn buik vol van Nederlandse praatjes, al heeft Jumbo wel al meer bewezen dan DSM…

0
Murcia 27 oktober 2021 om 21:41

Uitstekend aangepakt door Ilan en Marc Bator. Wat zal blijken tijdens de rechtzaak zijn totaal verstoorde verhoudingen en dat is een grond om het lopende contract tegen een vergoeding te verbreken. DSM heeft zichzelf in de voet geschoten door anderen wel te laten gaan tegen een vergoeding. Dan kun je onmogelijk voor 1 werknemer een uitzondering maken.

0
Yeez 27 oktober 2021 om 21:55

Merk steeds vaker je afkeer tegen dsm en daaruit volgend voorbarige conclusies. Wij kennen de inhoud van de zaak niet en ook niet hoe het met andere renners die wel mochten gaan geregeld is. Het is dus gissen wat er uit die rechtszaak komt

0
lampje 27 oktober 2021 om 22:04

Yeez, het team heeft allang de schijn niet meer tegen ;)))

0
Michelangelo 27 oktober 2021 om 22:13

Ik ben heel vaak mee met je analyses, Murcia. Maar in dit geval heb ik toch echt mijn twijfels.

Ik denk dat het niet goed is dat een jonge renner op deze manier onder een contract uit wil. Ik weet ook niet of het komt doordat andere jonge getalenteerde renners inmiddels een dik contract hebben, en dat Ilan van Wilder (wie???) dat ook wil, onder druk van een enthousiate zaakwaarnemer die poen ruikt. Tenminste dat is het gevoel dat het bij mij oproept.

Waarbij ik ook de ogen niet sluit voor de andere signalen die vanuit Team DSM komen.

0
Pietspeed 27 oktober 2021 om 22:13

@murcia
incompatibilité d’humeur in de zaak van Van Wilder, wil nog niet zeggen dat de situatie van anderen die tegen een vergoeding zijn weggaan, dezelfde is. Anderen kunnen uiteindelijk in goed onderling overleg, daartoe gekomen zijn.

0
Murcia 27 oktober 2021 om 22:20

@Yeez
Dat ik een afkeer zou hebben tegen DSM als ploeg moet je dan maar eens bewijzen, ik heb de sportieve prestaties in goede en slechte tijden beoordeeld en ben niet het type dat als Storer fantastische dingen laat zien zwijgt of alsnog dat gebruikt om Spekenbrink af te kraken. Wat ik wel altijd heb gezegd is dat er iets niet deugt bij een ploeg als zoveel mensen daar in relatief korte tijd weg willen en er zoveel aantoonbare conflicten zijn. Gespeelde neutraliteit dat dit niet zou bestaan is veel erger.

In het geval Van Wilder weten we één ding al zeker, namelijk dat de ploeg vasthoudt aan zijn doorlopende contract terwijl ze bij anderen dit niet deden. Hun argument hiervoor is dat ze niet wisten dat hij weg wilde via een formele aanzegging. We zullen zien of dit klopt of niet maar gezien hun eerdere verklaringen dat er binnen de ploeg totaal geen sprake was van onenigheid en dat het allemaal slechts gestook was van de media kan het maar zo zijn dat er in deze verdedigingslijn ook gaten zitten.

0
Panache 27 oktober 2021 om 22:26

“DSM heeft zichzelf in de voet geschoten door anderen wel te laten gaan tegen een vergoeding. Dan kun je onmogelijk voor 1 werknemer een uitzondering maken.”

Haha, dat meen je niet hoop ik. Gelukkig staat iedere zaak op zichzelf en zal Van Wilder gewoon moeten aantonen dat er juridisch zwaarwegende feiten liggen die een vertrek rechtvaardigen.

0
Murcia 27 oktober 2021 om 22:45

@Panache
Dat mag jij onnozel van me vinden maar juist DSM moet nu maar bij de rechter gaan uitleggen wat het verschil is tussen bv Gall van dezelfde zaakwaarnemer en Ilan. Hun redenatie is als ik hun persbericht mag geloven dat ze nooit formeel op de hoogte waren dat hij weg wilde maar tegelijkertijd riepen Kemna en Co dat ze hem pertinent niet lieten vertrekken. Waarom zou je dat roepen als je niet weet dat hij weg wil. Verder zullen er bij het aantrekken van Ilan dingen zijn vastgelegd over materiaal, stages en dergelijke. Mocht blijken dat DSM in die zaken in gebreke is gebleven door ze niet na te komen en dit is een terugkerend verhaal on en off the record dan spreekt dat ook niet in hun voordeel. De kern is voor mij dat er geen weg terug is, een renner die weg wil gaat weg. Het enige wat dan nog blijft is de vergoeding die moet worden betaald of niet als de rechtbank zou oordelen dat door de werkgever afspraken niet zijn nagekomen.

0
Panache 27 oktober 2021 om 22:57

DSM hoeft helemaal geen details te geven over de zaak Gall. Dat DSM en Gall er onderling uit zijn gekomen geeft Van Wilder geen juridisch recht om dan ook maar zijn contract vroegtijdig te ontbinden. Het is toch echt Van Wilder die zaken moet bewijzen en je geeft in je laatste bericht wel wat aanknopingspunten (contractuele afspraken niet nakomen bijvoorbeeld). Ik vind zelf dat er vanuit kamp Van Wilder best weinig inhoudelijke kritiek is gegeven, vrijwel geen zaken benoemd waarbij de werkgever echt in gebreke is geweest. Er hangt slechts een zweem van onvrede rondom de ploeg maar dat lijkt mij juridisch niet genoeg. Ik heb vooralsnog geen signaal dat Van Wilder sterk staat in deze zaak (tenzij er straks van alles wat nu onbekend is openbaar wordt). Het wordt dus een boete betalen, het nieuwe team vragen die boete voor te schieten en terug te betalen in de looptijd van het nieuwe contract. Dat is mijn verwachting met de informatie van nu.

0
Maillot à Pois 27 oktober 2021 om 23:01

Het verschil is op zich duidelijk. In het geval van Gall was DSM zelf de vragende partij voor een voortijdige beëindiging. Ze gaven aan dat hij weg mocht, wat Gall eigenlijk geen andere keuze liet dan op zoek te gaan naar een andere ploeg, of hij moest nog een jaar verder met een ploeg die niet meer in hem wilde investeren.
Maar er zijn wel andere gevallen waar de vraag wel van de renner kwam en er wel tot een vergelijk gekomen werd.

0
11 na 11 27 oktober 2021 om 23:04

En Van Wilder hoeft ook geen details te geven over zijn zaak. Meer nog, had hij dat wel gedaan, zou je dat vast tegen hem gebruikt hebben. Hoeveel interviews heb je trouwens met Van Wilder gelezen? Geen.

0
Panache 27 oktober 2021 om 23:16

Je begint weer slecht te lezen 11 na 11… Ik schrijf dat Van Wilder geen zwaarwegende gebreken van het team in de pers heeft geslingerd, niet dat deze gebreken er niet zouden zijn. Ze zullen in de rechtszaak geopenbaard moeten worden om een ontbinding te rechtvaardigen.

0
11 na 11 28 oktober 2021 om 04:12

Met die formulering ben ik het dan weer wel eens, Panache. Ik neem aan dat je zelf ook merkt dat er een behoorlijk nuance verschil is tussen wat je hier zegt, en de comment waarop ik reageerde. Daar stel je:

Quote:
"Ik vind zelf dat er vanuit kamp Van Wilder best weinig inhoudelijke kritiek is gegeven, vrijwel geen zaken benoemd waarbij de werkgever echt in gebreke is geweest. Er hangt slechts een zweem van onvrede rondom de ploeg maar dat lijkt mij juridisch niet genoeg. Ik heb vooralsnog geen signaal dat Van Wilder sterk staat in deze zaak (tenzij er straks van alles wat nu onbekend is openbaar wordt)."

Dus nee, ik las het wel degelijk goed. Je aanvulling tussen haakjes, neemt dan ook alle twijfels weg over wat je met de rest van deze quote bedoelde. Je betwijfelt dat Van Wilder een grondige reden heeft, omdat jij die nog niet gehoord hebt. Van Wilder heeft nog geen publiek statement gemaakt waar hij aankaart wat er allemaal misliep, enkel een kort twitter of instagram berichtje. Vreemd dat je er dan lijkt van uit te gaan dat hij verder ook niets heeft aan te merken. "Tenzij dat". Zoals ik eerder al zei, je kent enkel het verhaal, de versie van DSM. Uiteraard is er van alles gebeurd dat jou onbekend is.

0
Panache 28 oktober 2021 om 07:17

Er is niets gebeurd dat ontbinding rechtvaardigt tenzij Van Wilder anders aantoont (mijn startpunt). Bij Van Aert kreeg ik ook van alle kanten kritiek (omdat Nuyens niet geliefd is), maar kwam mijn voorspelling uit. Er is in de zaak Van Wilder van alles gebeurd, dat komt naar buiten in de rechtszaak (is jouw standpunt). Dit is natuurlijk wel jouw ideale moment om als direct contact van bronnen wat van die zaken te benoemen, om vertrouwen op te bouwen dat je geen fantast bent.

0
11 na 11 28 oktober 2021 om 14:41

Beste Panache,
Hopelijk zie je de ironie van je eigen post in, want voorlopig ben jij de enige fantast gebleken met boude uitspraken die makkelijk weerlegt werden.
Laat ons nog wat afwachten, misschien kan ik je op een later moment wel overtuigen.

0
Panache 28 oktober 2021 om 15:31

Ben je wederom slecht het lezen 11 na 11… Ik geef meningen en niets meer dan meningen hier. Terwijl jij meerdere malen beweert inside info te hebben die richting de feiten gaan. Er is dan ook geen sprake van ironie. Maar nog even over jouw zogenaamde bronnen, daar ga je steeds niet op in. JE hoeft ze niet bij naam te noemen, maar je hoeft ook niet te doen alsof het staatsgeheimen zijn waar dit om draait. Een inside bron geeft je vast wel eens nieuwtjes door die nog niet vindbaar zijn op internet, noem eens wat. Je hebt nog geen enkele keer een nieuwtje gepost, dus het heeft er wederom alle schijn van dat je slechts pretendeert betrouwbare bronnen te kennen binnen dit conflict en dat doe je om jouw mening meer gewicht te geven tegenover andere meningen. Want omdat jij zogenaamd weet hoe het echt zit kan je anderen betichten van flauwekul. Ethos, Pathos maar een tikkie weinig Logos.
Logisch redenerend zou het wel heel erg vreemd zijn als DSM hier zwaar in de fout is gegaan. Immers is DSM tot nu toe in staat geweest om een overeenkomst te treffen met renners die weg wilden. Dat toont aan dat DSM niet iemand kost wat kost wilt behouden. Waarom lukt het met Van Wilder niet? Als DSM grove fouten heeft gemaakt komt dat toch naar buiten in het proces en ligt al die informatie op straat, zullen ze dat risico willen lopen? Nee, dat klinkt allemaal niet logisch. Van Wilder zal natuurlijk vertrekken, dat weet iedereen, vier het tzt als je grote gelijk, al heeft het niets te maken met waar deze discussie om draait.

0
djerkson 28 oktober 2021 om 16:19

Natuurlijk heb je twijfels, Michelangelo, die had je al vanaf het eerste bericht van Van Wilder. Hij doet denken aan Remco, dus voor jou is hij zoals Remco, een jongeman met veel noten op zijn zang. Zucht.

Benoot wil weg, Dumoulin wou graag weg, Hirschi moest weg, Matthews wou weg, Gall mag weg ondanks doorlopend contract, Kragh Andersen moet een fiat van 5 verschillende mensen krijgen eer hij zijn zadel mag hoger zetten, Van Wilder moet ondanks een blessure toch starten in de Vuelta, etc… De feiten spreken voor zich neem ik aan? Daarnaast is er ook het feit dan Van Wilder en zijn entourage dit nieuws uit de media willen houden, gezien hun 'geen commentaar'. Daar staat DSM dan lijnrecht tegenover, met alle saillante details. Dit heeft alles te maken met wanbeleid en personeel dat niet gelukkig is.

0
11 na 11 28 oktober 2021 om 17:50

Beste Panache,
als je zelf ooit bronnen zou gehad hebben (niet dat je dat beweert, dat is mijn punt niet) dan zou je weten dat het zo niet werkt. Ik heb bij mijn weten ook enkel maar bevestigd dat ik bronnen heb wanneer me daar naar gevraagd werd. Verder ben jij het die er steevast op terugkomt in wat lijkt op een poging me de mond te snoeren omdat het je niet aanstaat wanneer ik je eerlijk vertel wanneer je onzin uitkraamt. Ik kan dus wel zeggen wanneer er iemand dwaze zaken staat te toeteren, dat die niet kloppen, maar doorgaans zonder verder in detail te kunnen gaan.
Jij stelt je de vraag waarom DSM dit laat voorkomen voor de rechtbank. Waarom stel je je niet de vraag waarom Van Wilder dit doet? Hij heeft hier tov een normale verbreking, veel meer mee op het spel staan. Hij kan de zaak verliezen, de zaak kan aanslepen, toekomstige ploegen kunnen afknappen of het geduld verliezen. Denk je dat Van Wilder niet veel liever, net zoals alle anderen, zijn contract in onderling overleg had verbroken? Maar dat had DSM al uitgesloten in augustus reeds. Herinner je het interview met Kemna, ze zouden Van Wilder niet laten gaan.

0
Panache 28 oktober 2021 om 18:43

“Verder ben jij het die er steevast op terugkomt in wat lijkt op in poging me de mond te snoeren omdat het je niet aanstaat wanneer ik je eerlijk vertel wanneer je onzin uitkraamt.”

We denken in ieder geval hetzelfde over elkaar.

“Waarom stel je je niet de vraag waarom Van Wilder dit doet?”

Omdat het antwoord bekend is: Van Wilder wil onder zijn nog een jaar lopende contract uit. Hij heeft getekend, hij heeft verplichtingen tegenover zijn werkgever. DSM hoeft niet mee te werken aan een vertrek, het is een gunst als ze dat wel doen. De rechter zal in beginsel ook aan de overeenkomst vasthouden en Van Wilder pas in het gelijk stellen bij ernstige zaken of contractbreuk. Vooralsnog zijn er geen zaken uitgelekt die DSM hier schuldig aan achten.

0
AdZ 28 oktober 2021 om 19:46

Pfff ik heb een deja vu…

@Panache, wat is nou eigenlijk jouw belang om zoveel energie te stoppen in het afschilderen van Van Wilder als de fouterik in deze soap?

Je haalt echt alles uit de kast, dus moet er haast wel meer zijn dan een uitgesproken eigen mening…

0
Panache 28 oktober 2021 om 20:33

Nee hoor. Vertel mij ook eens wat ik Van Wilder onterecht verwijt? Valt allemaal reuze mee. Ik weiger vooral mee te gaan in het bashen van dit team. Het doet mij te veel denken aan het belachelijk maken van renners in de begindagen van epo. DSM is niet enkel een ploeg, het is ook een project om schoon topsport te bedrijven, ook als dat soms een toprenner wegjaagt en de zeges nog maar op een hand te tellen zijn. Deze mooie ploeg zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen en verschillende renners willen weg. Niemand hier weet wat er exact speelt en waarom men weg wil (gebrek aan succes? Ketonen? Geen medische begeleiding? Onprofessioneel? Dictatoriaal regime?). Zonder tegengas van enkelen hier wordt de ploeg, op basis van vrijwel niets weten, de grond in geboord. Waarom mensen op een discussieplatform vervolgens lol hebben om in discussie te gaan en het eigen standpunt te verdedigen is eigen aan waarom men hier typt en leest, ieder met zijn eigen persoonlijke suboverwegingen.

0
Limal 28 oktober 2021 om 20:57

Je hebt hem ooit verweten amper nog te trainen in de zomermaanden en dat bleek onjuist te zijn. Je verwijt hem dat hij en zijn management de 'ernstige feiten' niet publiekelijk maken, wat voor jou doen een opmerkelijke stellingname is. (Normaal zou je zoiets net veroordelen, als de residentiële gereformeerde dorpsdominee van WF.) Als Murcia de precedenten bij DSM aanhaalt dan antwoord je met hoongelach en DSM mag blijkbaar niets, maar dan ook niets verweten worden in Panache-land. Waar rook is is vuur – het móét allemaal de schuld zijn van Team Van Wilder.

0
Panache 28 oktober 2021 om 21:08

Amper trainen is niet weerlegt, want Strava toonde in de zomer een aantal kilometers dat normaliter off season getraind wordt.

De belastende feiten niet openbaar maken verwijt ik Van Wilder niet. Ik geef aan dat ze wel moeten bestaan om een vertrek bij de rechter af te dwingen. Of ze bestaan weet ik niet.

Precedenten bestaan niet in deze zaak, ieder contract, werkwijze en relatie is maatwerk en wordt op zichzelf staande beoordeeld.

DSM mag en zal veel dingen vast fout doen (of in ieder geval anders dan renners verwachten), er heerst immers onvrede. Maar exact de vinger er op leggen is lastig, want Dumoulin, Hirschi en Van Wilder lijken op totaal verschillende gronden te botsen met het team.

Je mag mij alles vragen Limal, ik heb hier tenminste het fatsoen om in discussies altijd thuis te geven. Wel jammer dat je vooringenomen bent.

0
Pietspeed 28 oktober 2021 om 21:41

Panache, ik ga in zoverre mee in je verhaal dat concratuele verplichtingen, mondelinge en /of schriftelijk toezeggingen en bijkomende feiten en omstandigheden bepalend zijn voor ontbinding van de overeenkomst vanwege een ernstig verstoorde arbeidsrelatie. Aan de rechter dat te beoordelen al dan niet met getuigen en of deskundigen. Dat staat mi echter los van de vraag of DSM al dan niet een 'goed' WT team is. Het is mi niet te ontkennen dat het doen en laten van het management en ploegleiding de laatste tijd de wenkbrauwen doet fronsen bij velen. Vooral hun kretologie spreekt me niet aan. En het voortijdige vertrek van veel renners valt ook op. Wat dat aan gaat roept DSM het eea over zichzelf af.
Als er een boeteclausule in de arbovk is opgenomen bij ontbinding, ok, dan een boete. Normaal spreekt men van het afkopen van het doorlopende contract dat dan qua evt. schade op geld gewaardeerd wordt.

0
Murcia 28 oktober 2021 om 21:42

Kritiek op het team altijd maar bashen noemen vind ik onzin, Bij DSM gaat het gewoon niet goed, wat vooral bewezen wordt door de belabberde resultaten dit jaar die de onderliggende en al langer spelende problemen alleen maar meer op de voorgrond brengen. Het verloop is ook onder het ondersteunende personeel groot te noemen en ja elke ontevreden renner heeft zijn eigen verhaal en redenen om weg te willen maar het valt niet te ontkennen dat deze problematiek bij de ploeg zo veel vaker voorkomt dan enig ander team in de World Tour. De eerste reflex is ook telkens vanuit Kemna en Spekenbrink om wat gemeld wordt hier en in andere media glashard te ontkennen om vervolgens bakzeil te moeten halen. Het ontkennen van problemen is een garantie voor het blijven van problemen.

0
Limal 28 oktober 2021 om 21:52

@Panache,

1) Het is o.a. omdat je dat 'amper trainen' halsstarrig blijft herhalen dat je de schijn tegenhebt. Ondanks wat je toen (en nu nog steeds) beweerde was op Strava duidelijk te zien dat hij na 1 week inactiviteit al wekenlang gewoon weer als vanouds zijn trainingen afwerkte. Daarnaast heb ik toen jou cijfermatige 'bewijs' o.b.v. vergelijking met Bernal en Bardet weerlegd met data van zijn eigen jonge ploegmaats. Met als opmerking dat die waarden per week/maand stevig schommelen voor vele renners. Tegen dan was je echter al zo ver gegaan in je betoog dat je ego het niet meer toeliet (toelaat) om je ongelijk op dit punt toe te geven.

2) "Ik vind zelf dat er vanuit kamp Van Wilder best weinig inhoudelijke kritiek is gegeven, vrijwel geen zaken benoemd waarbij de werkgever echt in gebreke is geweest." Toegegeven, je zou dat eerste deel zelfs als een compliment kunnen interpreteren, maar gezien de algemene teneur van je commentaren over dit topic – steevast tegen Van Wilder en DSM verdedigend – heb ik daar mijn twijfels bij.

3) Natúúrlijk gaan die precedenten ook aangevoerd worden door de advocaten van Van Wilder om het beeld te schetsen dat DSM een voorgeschiedenis heeft van ontevreden renners en het daarom meermaals ontbinden van contracten bij onderling akkoord. In hoeverre de abreidsrechter zulke argumenten ontvankelijk verklaart en meeneemt in zijn besluitvorming zal moeten blijken, maar om daar zonder kennis van de details lacherig en afwijzend over te doen verraad inderdaad een zekere vooringenomenheid. Dat die precedenten louter ter ondersteuning zullen worden aangebracht van de volgens kamp Van Wilder ernstige feiten lijkt mij dan weer wiedes.

"Logisch redenerend zou het wel heel erg vreemd zijn als DSM hier zwaar in de fout is gegaan. Immers is DSM tot nu toe in staat geweest om een overeenkomst te treffen met renners die weg wilden. "

Dus als het je uitkomt gebruik je met een soort van omgekeerde logica wél de precedenten om te poneren dat DSM niet zwaar in de fout gegaan is? Van vooringenomenheid gesproken… Mijn logisch beredeneerde tegen-stelling: de proceskosten zullen uiteindelijk betaald worden door de verliezende partij, dus Team Van Wilder moet er van overtuigd zijn dat DSM als werkgever ernstig in de fout is gegaan én dat ze daarvoor voldoende bewijzen hebben.

Welke van de twee 'logische' stellingen correct zal blijken zullen we pas weten na het proces. De ware toedracht zal misschien ergens in het midden liggen (zoals in het gevalletje Van Aert), maar tot er meer details bekend worden geef ik Van Wilder het voordeel van de twijfel. Waarom? Vanwege de recente geschiedenis bij Team DSM en het ontbreken van aanwijzingen tot een moeilijk karakter bij Van Wilder bij zijn vorige ploegen. Je mag dat vooringenomen vinden als je wil. Qui sine peccato est, primus lapidem mittat…

0
Panache 29 oktober 2021 om 08:08

Het zit je schijnbaar dwars, hopelijk lucht het op nu je leeg bent gestroomd Limal en heb je een goede nacht gehad.
Het enige dat ik doe is mijn mening/duiding/interpretatie geven over de zaak met de feiten voorhanden en mijn eigen overtuigingen met betrekking tot rechtvaardigheid. Jij en 11 doen exact hetzelfde maar komen door andere voorkeuren en overtuigingen uit op de andere partij als hoofdoorzaak in dit conflict. Ik heb volgens mij al meerdere keren gemeld dat de kaarten die Van Wilder in handen heeft (maar die wij niet kennen) eventueel kunnen leiden tot een sterke zaak (juridisch én moreel). Maar het kan ook dat hij geen sterke kaarten heeft en slechts de rechtszaak aanspant als laatste mogelijkheid te vertrekken, omdat hij bijvoorbeeld weg wil vanwege geld, ketonen of iets anders banaals. We zullen het wel zien, ik ben geen partij slechts toeschouwer van dit proces.

0
Turtlehead 27 oktober 2021 om 21:41

DSM snapt er duidelijk niks van en framen hem graag als zakkenvuller/opportunist.
‘ … wil overstappen voor het einde van zijn verbintenis’.

Nee stelletje blokhoofden: hij wil gillend bij jullie weg, net als ontelbaar velen voor/met hem. En hij is zo slecht begeleid, dat hij de laatste maanden nul rendement voor jullie heeft gehad, dus je bent ‘Nuyens-dom’ als je hem wilt houden. En als ploeg vooral uit op een dikke afkoopsom.

De ploeg is zo langzamerhand een schandvlek voor de sport aan het worden. Hopelijk snel een grote schoonmaak of desnoods acute stop.

0
kleomantre 27 oktober 2021 om 22:59

Hoho schandvlek voor de sport is DSM verre van zelfs. Tenminste heeft er toch alle schijn van dat ze zich distantiëren van echte schandvlekken als waar de lui van Movistar zich nu mee inlaten. Schandvlekken die eerder bij DQS en Lotto rondliepen. En dan hebben we nog de schandvlekken bij UAE. En dat lijstje kan nog wel wat groter gemaakt worden voordat DSM keer aan de beurt komt.

Je kunt hoogstens stellen dat er sprake is van slecht werkgeverschap, evt in combi met een wat te star en rigide management die de boel dogmatisch aansturen .

Ikzelf begin trouwens ook het idee te krijgen dat DSM wat te ver achter begint te lopen in de moderne preparatie van renners en dat die merken dat ze de boot missen als ze daar langer blijven. En dan verder minder fijne werksituatie helpt dan ook niet mee.

0
Turtlehead 28 oktober 2021 om 20:05

Slecht werkgeverschap vind ik zeker een schandvlek.
Renners afbranden ook.
Overigens doping gebruikt óók.

0
FrankyVercauteren 28 oktober 2021 om 23:01

@ kleomantre: voor zover ik weet is Ibarguren – want over hem heb je het ook al vernoem je hem niet bij naam om een of andere reden – nooit veroordeeld geweest voor doping of andere illegale praktijken. Hij is enkel getuige geweest op een proces. Het vermoeden van onschuld geldt zolang iemand niet schuldig is bevonden.

0
Poeksel 27 oktober 2021 om 21:43

Wat is de reden dat een conflict tussen een Belgische renner en een Duits team in Overijssel wordt beslecht?

0
Murcia 27 oktober 2021 om 21:46

De BV van Spekenbrink met de licentie is gevestigd in Deventer dacht ik en Ilan is de eisende partij.

0
Koers 27 oktober 2021 om 21:55

Volgens mij zit de mannenlicentie in DE en de dames in NL, maar wellicht dat ze idd ook nog in NL zitten bij de mannen, eerder was een echt NL team

0
Murcia 27 oktober 2021 om 22:10

Nog even gecheckt maar de rechtspersoon die je moet aanspreken is SMS Cycling BV die haar kantoor heeft in Deventer en als eigenaar Spekenbrink. Vandaar de zaak in Overijssel. De licentie is Duits maar de Rechtspersoon zetelt dus in Deventer.

0
rahimns 27 oktober 2021 om 22:12

Volgens mij heeft dit niets met de licentie te maken maar met de overkoepelende bv (SMS cycling) waar de renners in dienst zijn en die is gevestigd in Deventer (wat Murcia zegt)

0
Pietspeed 27 oktober 2021 om 22:23

Het is vooralsnog niet beslecht, de zaak wordt bij de rechter in Overijssel aanhangig gemaakt. Dit in de veronderstelling dat de gedaagde partij, cq de werkgever van Van Wilder in dit 'rayon' woonplaats heeft. En hiervoor als gesteld is dat kennelijk zo, daar SMS Cycling BV in Deventer statutair gevestigd is. Evenwel, met wie Van Wilder een arbovk heeft, blijkt op zichzelf beschouwd niet uit de in het artikel gegeven informatie. Dat kan in principe ook een andere organisatie, bv zijn, hetgeen uit de arbovk blijkt.

0
Wielerfan1987 27 oktober 2021 om 21:45

In deze zaak zijn alleen maar verliezers.

Zelfs al wint Ilan zal deze procedure ten koste gaan van reputatie, en wellicht ook zijn motivatie en plezier om zich terdege voor te bereiden op volgend seizoen.

Als DSM wint dan winnen ze welliswaar een zaak die voor hen een principekwestie is, maar als Ilan uberhaupt dan ooit nog in DSM tenue op de fiets stapt zal dit met 0 motivatie zijn.

Overigens wel een drog argument, het geciteerde 'In plaats van de juiste aanpak te kiezen, het daadwerkelijk vragen om een transfer'.
Alsof ze hem dan wel zonder problemen hadden laten gaan.

Ze laten natuurlijk alleen renners gaan die een dikke zak poen op tafel zetten om zich vrij te kopen, en/of renners waarin ze het toch al niet meer zien zitten…

0
Koers 27 oktober 2021 om 22:03

Tuurlijk hadden ze hem niet zomaar laten gaan. Er is een contract op basis van een verwachte waarde, en inmiddels blijkt ie echt te kunnen fietsen, daardoor wordt ie meer waard, en die overwaarde verliest het team als je hem zomaar laat gaan. Aan de andere kant als hij enorm zou tegenvallen kan het team er ook niet zomaar van af.

Vraag me wel af of hij nog gaat knechten, hij zal zichzelf wel willen laten zien, maar voor het team werken kan een ander verhaal zijn. Anderzijds, als hij echt lastig gaat doen, wordt het ook een risico voor andere teams.

0
Panache 27 oktober 2021 om 21:55

Een interessante zaak, ook voor het wielrennen en de ‘waarde’ van contracten in deze sport.
De bewering van DSM dat Van Wilder nooit formeel naar een oplossing/ontbinding heeft gepolst is wel een opmerkelijke passage.

0
11 na 11 27 oktober 2021 om 21:59

Dat is inderdaad een opmerkelijke passage, gezien dit makkelijk te verifiëren valt voor een rechter.

0
Maillot à Pois 27 oktober 2021 om 22:29

Die zin viel me ook onmiddellijk op. Het klinkt alsof ze aanvoeren dat ze niet officieel wisten dat hij weg wilde, wat op zijn minst wat vreemd is als je in interviews loopt te zeggen dat je hem niet laat gaan.

0
Murcia 27 oktober 2021 om 22:33

@Panache
Die passage is inderdaad interessant maar de vraag is natuurlijk of deze puur is bedoeld voor de publicitaire strijd en straks in de Rechtbank niet eens meer word genoemd. Les 1 voor een partij in een juridisch conflict is om nooit je strategie open en bloot buiten de rechtbank te vertellen. Iets zegt me dat dit meer een poging is om de publieke opinie te beïnvloeden. Het is wijs van kamp Van Wilder om de kaken nu stijf op elkaar te houden.

0
Michelangelo 27 oktober 2021 om 22:04

Laten we hopen dat al deze voortijdige beeindigingen van contracten niet de voorbode is van een beweging zoals in het voetbal, waarbij transfers het nieuwe verdienmodel gaan worden.

Ik hoef niet per se voetbal(lers) en hun mores in het wielrennen.

En voor de rest kent een traject als dit alleen maar verliezers als je het mij vraagt.

0
lampje 27 oktober 2021 om 22:08

Eigenlijk vind ik dit vooral heel zonde voor een talent als Ilan. DSM is niet de ploeg voor hem, of dat nu te wijten is aan de ploeg of aan hemzelf. Hij mag zijn eigen ontwikkeling niet bepalen en voelt zich daar niet goed bij, dat is gewoon echt jammer en staat linksom of rechtsom zijn progressie in de weg.

Als DSM de zaak wint, is er vervolgens ook geen werkbare situatie.

0
Cochise 27 oktober 2021 om 22:26

Hoewel ik allerminst partij wil kiezen voor DSM (integendeel) moet toch steeds denken aan de interviews met Van Wilder en Benoot wanneer ze afscheid namen van Lotto en vraag ik me af hoe je twee jaar later het omgekeerde verhaal moet vertellen?
Hebben ze zich dan in zichzelf vergist? Of in de ploeg? Terwijl de ploeg toch al lang genoeg bestaat om te weten in hoeverre beloftes worden waargemaakt?

0
Maillot à Pois 27 oktober 2021 om 22:34

Of in het rijden zonder ketonen?

0
Cochise 27 oktober 2021 om 22:53

Ik geloof niet echt in “ketonen” als antwoord op elk vraagstuk in de wielerwereld.

0
Murcia 27 oktober 2021 om 23:16

@Cochise
Vind ik een zeer terechte vraag, voor wat betreft Benoot moet de conclusie zijn dat zijn onvrede van recente datum is. Hij verlengde nog vorig jaar en dus zal hij toen nog tevreden zijn geweest. Wat we in de pers hebben vernomen is dat hij niet tevreden was over hoe zijn blessure werd behandeld. Dat lijkt wat dunnetjes voor een breuk maar bij een topsporter is de medische begeleiding en het vertrouwen daarin superbelangrijk.
Bij Ilan lijkt de kiem al te zijn gelegd bij de deelname aan de Vuelta met een blessure om een boete voor de ploeg te ontlopen en daarna het niet nakomen van afspraken over het materiaal.

0
Cochise 27 oktober 2021 om 23:30

Dat zijn dan toch eerder kleine details/nadelen/ergernissen die niet zouden mogen opwegen tegen “het grote verhaal”, de “filosofie” die hen in de eerste plaats naar Sunweb heeft geleid? Als elke renner die dit soort zaken tegenkomt in z’n ploeg zou grijpen naar een vroegtijdig beëindigen van z’n contract zou toch de helft van het peloton jaarlijks veranderen. Terwijl het nu bijna enkel DSM-renners zijn. Is het dan eerder de geschiedenis van die paar vertrekkende renners die zich tegen DSM keert en de deur openzet voor anderen?
Zo’n Benoot werd bij Lotto begeleid door mannen die nog nooit een Alpencol van dichtbij hadden gezien, deed ploegstages waar de streekbierenavond langer duurde dan de training en waar de groepsverdeling niet gebeurde op basis van het koersprogramma maar op basis van vriendschappen en moest in koers dan nog dansen naar de pijpen van bromancers De Gendt en Wellens. Als je daar je contract gewoon uitdoet dan verbreek je bij een andere ploeg je contract toch niet omwille van een meningsverschil over een blessure?

0
kleomantre 27 oktober 2021 om 23:37

Nou is ketones niet direct het sluitende antwoord op alles. Echter een blinde kan zien dat er weer een wedstrijd a deux vitesse bezig is. Movistar dat wegzakte acht het ook al nodig om dan maar weer openlijk de darkside te omarmen.

Zal vast meespelen dat de lui bij UAE en Bahrein niet gesnapt worden en bij Bahrein niet eens moeite doen om de schijn op te houden. En dat DQS toch fier op de voorposten blijft ondanks de trends. Daarbij spelen ruimere middelen overigens ook een rol, zoals bleek toen de grootgrutter zijn slagkracht toonde en soortgelijk begon in te kopen als Ineos. Slagkracht die weer wegviel bij Vino en waarmee de opmerkelijke hausse met enkele veteranen voor Corona dit seizoen ten einde is gekomen.

Je hebt nu oftewel centen nodig voor foute begeleiding of voor dure supplementen die al dan niet legaal zijn. Budget dat er bij DSM niet zo is en waar ze graag van grijze gebieden wegblijven. Ik kan niet aan de indruk ontkomen dat dit ook meespeelt bij de renners. Zo’n Benoot bv die misschien dacht hij een stap voorwaarts kon zetten qua training en begeleiding bij DSM tov Lotto en ziet dat hij eigenlijk niks is opgeschoten.

0
Murcia 27 oktober 2021 om 23:43

@Cochise
Het probleem is natuurlijk dat we misschien maar 10% van het verhaal kennen. Dat is een ongelooflijke dooddoener maar daarom niet minder waar. Ik hoor ook wel eens geruchten maar dat is precies het probleem. Daar kunnen wij niks mee. In de kern gaat het volgens mij om de cooperation die slechts van één kant blijkt te komen. Renners die hun eigen input willen worden niet gewaardeerd en moeten zich strikt houden aan de vooraf gestelde protocollen. Maar je opmerking over de deur openzetten met het laten gaan van Tom, Bling en Hirschi is raak. Ik heb altijd gezegd dat Iwan daarmee een precedent aan het scheppen was voor andere renners binnen zijn ploeg en hun zaakwaarnemers. Wil je weg ondanks een lopend contract? Bij deze ploeg kan het, dat is zeer onwenselijk in een sport die geen transfersommen kent en ondergraaft je eigen positie. Wat ik verder opmerkelijk vind is dat de onvrede overal is, bij jonge renners, bij ervaren kerels maar ook bij ploegleider, masseurs, mekaniekers en noem ze allemaal maar op. Dan deugt er iets niet met de cultuur van dit bedrijf.

0
FrankyVercauteren 28 oktober 2021 om 16:18

Waarom enkel Benoot en Van Wilder aanhalen? Waarom stelt niemand zich de vraag waarom Hirschi en Dumoulin weg zijn gegaan? Hadden zij valabele argumenten om hun contract te beëindigen? Of was het in hun geval (ook?) omwille van ketonengebruik?

0
Napoleon 28 oktober 2021 om 19:51

Waarom zou je vragen stellen waarvan de antwoorden algemeen bekend zijn?

Een contract kan ontbonden worden als beide partijen het daar over eens zijn, of als een partij kan aantonen dat de andere partij zich niet aan zijn verplichtingen houdt.

Blijkbaar worden lukte het bij de andere gevallen om overeenstemming te bereiken, en in dit geval niet. Nu is het aan Van Wilder om aan te tonen dat DSM zich niet aan het contract gehouden heeft, danwel zijn verplichtingen als werkgever niet nagekomen is en dat dit nietigverklaring van het contract rechtvaardigt.

0
FrankyVercauteren 28 oktober 2021 om 22:48

Contracten kunnen ook eenzijdig worden ontbonden mits een geldige reden ( tekortkoming van de tegenpartij) of mits een passende schadevergoeding.
De reden waarom ik naar ander cases verwijs is omdat een rechter ook zou kunnen zeggen dat DSM in sommige gevallen meewerkt, en in andere gevallen tegenwerkt aan het beëindigen van een contract.

0
Aart van Woud 29 oktober 2021 om 07:04

Dat gaat alleen op als al die zaken identiek zijn. En het is de vraag of dat zo is.

0
FrankyVercauteren 29 oktober 2021 om 13:11

Dat was nu juist de vraag die ik stelde in mijn eerste bericht. Wat is het verschil tussen de case Van Wilder en de cases Hirschi, Dumoulin of Benoot?

0
FrankyVercauteren 29 oktober 2021 om 13:12

En anders kan Van Wilder nog altijd eenzijdig het contract verbreken (mits een passende vergoeding).

0
Cochise 27 oktober 2021 om 22:20

Zou hij dan echt enkel op strava, instagram, facebook en wielerflits hebben geroepen dat hij een transfer wilde en vergeten zijn om het ook aan de ploeg te melden?
Of wat zit daar juridisch achter? Heel de wereld kon toch al 3 maanden lezen dat hij weg wilde?

0
11 na 11 27 oktober 2021 om 22:29

Uiteraard is DSM hier uit de nek aan het lullen. Alsof het Van Wilder zijn plan was om naar het gerecht te stappen van bij het begin. Hij wordt vertegenwoordigd door het zelfde bureau als Gall, en daar had DSM geen probleem hem te laten vertrekken. Mensen die hier nog geloof hechten aan de woorden van DSM zijn kinderlijk naïef.
Dit is niet anders dan een doperende renner die na een positief A-staal zijn onschuld in de pers uitschreeuwt om na een positief B-staal en een lange procedure te hopen dat iedereen het vergeten is. DSM probeert nu ook in de media even de verongelijkte partij te spelen, en hoopt dat de belangstelling nadien verdwijnt om al doende imagoschade te beperken.

Meer nog, alle uitlatingen van Van Wilder in de pers, komen van NA het Kemna artikel, waar Kemna zelf de geruchten (door wielerflits uitgebracht) bevestigde.

0
lampje 27 oktober 2021 om 22:32

ie is toch op z’n minst pissig geworden omdat hij, terwijl hij een van de weinige tijdrijders in de ploeg is, geen goede fiets kreeg. Ofzo? Weet even niet meer wat het hele verhaal was. Er was in ieder geval goede onenigheid leek het.

0
legrandbornand 27 oktober 2021 om 23:07

Wat ik mij hierbij eigenlijk nog meest van al afvraag, is het volgende. Wat zou die sponsor daar op den duur eigenlijk van vinden? De naam DSM komt voor 80% van de tijd enkel extra-spoetief, en dus niet echt vleiend in het nieuws. Ik zou mijn vele miljoenen toch liever op een andere manier zien renderen. En in ben vast niet de enige.

0
11 na 11 27 oktober 2021 om 23:32

Gelukkig heb ik mijn vele miljoenen niet in dit team gestopt, legrandbornand. Ik kan er dus gelukkig/helaas niet over meespreken.

0
VerstandOpNul 27 oktober 2021 om 22:55

Als je het zo leest, heeft WvA eigenlijk alle geluk gehad dat TJV indertijd het risico met hem wou nemen..

0
Murcia 27 oktober 2021 om 23:02

Het wordt nog straffer als je weet dat Wout niet hun eerste keus was maar Wellens, doordat die uiteindelijk koos voor LTS werd pas de aandacht verlegd maar vanaf het begin werd duidelijk gemaakt dat van Aert zelf de zaken met Nuyens moest afhandelen. De gok die ze namen was dat de UCI in afwachting van een juridische procedure over het verbreken van zijn contract het toestond hem te laten koersen voor zijn nieuwe werkgever. Naar eigen zeggen durfde Lefevere dat risico niet te nemen.

0
Steven_E 27 oktober 2021 om 23:19

Maar eigenlijk had Wout al getekend bij Jumbo voor het jaar erna, en wou hij ineens een jaar sneller weg. Op dát moment wou Lefevere geen risico nemen, waarom zou hij ook voor een renner die een jaar later weer weg is.

0
S. Morgenstern 27 oktober 2021 om 23:17

Wat een zooitje zeg.. Doet echt pijn dat de leuke club die ze jaren terug waren, zo'n mooi gestaag opgebouwd project (met winst in de Giro als kers op de taart), nu onder leiding van de ooit zo bewierookte Spelenbrink en Kemna is afgegleden tot een modderpoel van onvrede.

0
Murcia 27 oktober 2021 om 23:27

Klopt helemaal, wat zo mooi was bij de ploeg was die ongekende uitbouw waardoor een groep die als een stel vrijbuiters begon en die door de rest van het peloton en ook de media lang niet serieus werd genomen zichzelf jaar na jaar verbeterde en daarbij ook onderling een familie leek te blijven. Ze hebben zoveel talent naar de top gebracht en vonden zichzelf ook keer op keer opnieuw uit. En nu zit je met een verdeeldheid die je op alle mogelijke manieren schaadt.

0
D.Koch 27 oktober 2021 om 23:43

Je zou maar manager van dsm de wielerploeg zijn. Wat een drukte en gedoe

0
Wildebert 27 oktober 2021 om 23:53

Zonde de uittocht die bij deze ooit populaire ploeg maar door gaat. DSM lijkt nu wel te staan voor: destructief sport management.

0
Wheely 28 oktober 2021 om 00:03

Tijd voor een follow up van het grote DSM interview, er is in de tussentijd weer een hoop gebeurd. Laat het ze maar uitleggen want ik snap echt niet waar ze mee bezig zijn.

https://www.wielerflits.nl/nieuws/team-dsm-bijt-van-zich-af-onze-manier-van-werken-is-de-toekomst/

0
Scott Sunderland 28 oktober 2021 om 00:25

Ik zou zeggen : laat iedereen die zich niet kan vinden in de manier waarop men bij DSM werkt gewoon vertrekken. En ga dan door met mensen die het wel willen. En als dat betekent dat niemand wil blijven doek je de ploeg op of je vervangt de gehele ploegleiding.

0
Verweggistan 28 oktober 2021 om 07:00

'Ben je een echte protocollenfetisjist, lust je ook geen ketonen en hecht je weinig waarde aan inspraak, solliciteer dan bij Team DSM. Hard kunnen fietsen is een prė. Hoe minder ervaring, hoe beter.'

0
Chaba 28 oktober 2021 om 08:08

Hahaha smakelijk om kunnen lachen!! dat is dan ook direct het meeste leukste onderdeel van deze hele schadelijke ontwikkeling voor zowel DSM als van Wilder en uiteindelijk de wielersport.

0
platteprijs 28 oktober 2021 om 07:35

Eigenlijk jammer dat de naam van een van de zeldzame Nederlandse bedrijven die geld willen stoppen in de wielersport zo door het slijk wordt gehaald. Want het is niet DSM die deze problemen veroorzaakt.

0
kleomantre 28 oktober 2021 om 08:43

Een bedrijf dat zelf vast een fikse beerput zal hebben, gezien de sector waarin ze acteren en de vervuiling die ze veroorzaken.

0
platteprijs 28 oktober 2021 om 10:03

Zou best kunnen, maar heeft totaal niets te maken met dit onderwerp. Zo kun je bij ieder item over UAE, Bahrein, Ineos, Gazprom, Patrick Lefevere, Total en AGR2 een soortgelijke reactie plaatsen. Dus ik vind jouw opmerking hier ongepast.

0
horsm 28 oktober 2021 om 08:50

Ik zou wel eens willen weten wat nou precies het probleem is bij de ploeg, want dat krijg ik ook niet helemaal helder. Gaat het om personen? Beleid (protocollen)? Materiaal? Het zou leuk zijn als een 'echte' sportjournalist er een keer op dook en er een lang verhaal over schreef.

Nu zien we al anderhalf jaar (of meer) steeds 'scoops' die op persberichten, interviewtjes of nieuwtjes zijn gebaseerd, maar geen afgewogen verhaal.

0
Reiger 28 oktober 2021 om 09:01

Overijssel is een Nederlandse provincie waar Spekenbrink vandaan komt.

0
Gangmaker 28 oktober 2021 om 09:11

Begrijp zelfs niet dat de sponsor(s) hier niet in tussenkomen enoptreden tegen de manager en ploegleiding, voor de sponsors is dit bijna anti-reklame. Die malaise duurt daar al jaren en het is er gewoon geval na geval, dan kan je toch niet zeggen dat je er goed werk afleverd. En blijkbaar steld het management zichzelf daarin ook nooit in vraag.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone