Evenepoel haalt uit naar Vermeersch na tijdverlies: “Je moet je fout toegeven”

maandag 30 augustus 2021 om 17:35
Evenepoel haalt uit naar Vermeersch na tijdverlies: “Je moet je fout toegeven”

Evenepoel richt zich tot Vermeersch - foto: screenshot

Remco Evenepoel heeft na afloop van de openingsrit in de Benelux Tour uitgehaald naar Gianni Vermeersch. De kopman van Deceuninck-Quick-Step reed in de eerste waaier zijn wiel kapot, liep duur tijdverlies op en wees de Alpecin-Fenix-renner aan als schuldige. Dat was in de tv-uitzending te zien.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Ik zit gewoon in de groep en jij komt schuin erdoor”, riep Evenepoel richting een feestvierende Vermeersch. Diens ploeggenoot Tim Merlier had vlak daarvoor namelijk de rit gewonnen in Dokkum. Vermeersch reageerde niet op de verwijten van Evenepoel, tot ontsteltenis van REV. “Je moet niet weglopen maar je fout toegeven. Ga je me nu nog uitlachen in mijn bakkes? Och jongen.”

Evenepoel kreeg op 29 kilometer van de finish te kampen met pech terwijl hij in de voorste waaier zat. Doordat de hulp van de neutrale wagen lang duurde, zakte hij terug tot in de derde waaier. Uiteindelijk wist Evenepoel zijn tijdverlies te beperken tot ongeveer een minuut.


Update 18.07 uur – Jos van Emden reageert fel
Eerder dit jaar werd Gianni Vermeersch ook door Jos van Emden aangewezen als veroorzaker van een valpartij in de Giro d’Italia. “Hij reed me van de fiets”, vertelde de Nederlander na afloop. Vermeersch gaf daarop aan dat hij een goed gesprek met Van Emden had over het voorval. Op sociale media komt Van Emden terug op dat moment.

“Vermeersch een fout toegeven? Hij belde mij op, toen ik in het ziekenhuis lag, omdat ik in de krant zei dat ik vond dat hij moest bellen. Het eerste dat hij zegt is: ‘Wil je mijn carrière kapot maken?’ Daarna heb ik nooit meer wat van hem gehoord”, aldus de Jumbo-Visma-renner. “Ik lag vijf dagen in het ziekenhuis door hem.”

Dit artikel delen:

166 Reacties

Baukema Tomoulin 30 augustus 2021 om 23:26

Meestal heeft een verhaal 2 kanten, het zou fijn zijn Vermeersch kant ook te horen

KevinK1986 31 augustus 2021 om 08:35

Rijp voor Madurodam. De demagoog

Tollpatscher 31 augustus 2021 om 08:36

Alleen naakte getallen mogen vergeleken worden, zonder andere waarden.

Mensen laten zich vaak verlijden(emoties), zich de vrijheid te nemen om situaties te vergelijken. Conclusies daaruit trekken is voorbarig.
We kennen Vermeersch, en we kennen inmiddels de talentvolle Evenepoel.
Ik moet vaststellen dat sinds de laatstgenoemde in het peleton rijdt, er steeds iets gebeurd waar we als goedbedoelde wielerfans niet op zitten te wachten, of je nu Belg of Nederlander bent.
Bij EKs en WKs vertegenwoordig je een land, en heb je je navenant te gedragen.

Het individuele gedrag van elke wielrenner in een sponsorploeg, is voor de ploegleiders en managers.
Bij vertegenwoordiging voor een land is de bondscoach verantwoordelijk, niemand anders.

Pascal Mortier 31 augustus 2021 om 09:19

@Tollpatscher
Ik denk dat juist het tegenovergestelde eerder waar is; sinds de talentvolle Evenepoel in het peloton rijdt, zit de meerderheid van de wielerfans te wachten tot er iets gebeurd. Net zoals ze zitten te wachten tot MVDP of WVA één of ander sterk nummer uit hun dijen en kuiten schudden.
Ik heb geen blinde adoratie voor REV (die opmerking tegenover die motard in de RVV was er écht wel over…maar er kwamen ook excuses achteraf) maar ik stel vast dat hij reageert zoals 90% van ons dat zouden doen. Alleen is het als WF-fer gemakkelijk om op REV te schieten dan om even aan ZELFREFLECTIE te doen.

Wat zouden onze vrienden WF-fers zeggen als ze midden in een wedstrijd vooraan rijden en hun voorwiel er door toedoen van een ander naar de Filistijnen gaat? En als er dan een mekanieker komt aangelopen met een achterwiel en nog eens gaat stuntelen bij het vervangen van het voorwiel? Denk je dat onze vrienden WF-fers rustig zouden blijven bij een hartslag van 150 of meer en zeggen tegen de brave man: "doe maar rustig aan, ik heb tijd zat…"? Ik denk het niet…

Hetzelfde met de opmerking over de computertjes; ik vraag me af wat REV verkeerd zegt. Zelfs de immer sympathieke Tosh Van der Sande maakte de opmerking dat er op hun fietscomputertje naar links stond; dan heeft hij het toch wel gezien maar is blindelings de rest gevolgd; Rev en Aimée zijn dus niet gevolgd.
Feit is en blijft dus dat er 2 juist zijn gereden en de anderen niet. Blijft de vraag welke van diegenen die verkeerd reden wél zouden wachten mochten ze in REV of Amée de Gendt hun plaats zijn? En zouden die dan ook evenveel bagger over hun hoofd krijgen? Vragen waar we geen antwoord op kunnen krijgen maar waarover sommigen misschien wel eens kunnen nadenken.

Neen, een aantal van onze WF- vrienden zit geduldig te wachten en met een vergrootglas naar iedere wedstrijd waar REV aan deelneemt te kijken om toch maar iets te vinden waarover ze dan lustig hun gal kunnen uitspuwen. Soit, iedereen vult zijn leven in zoals hij of zij dat wil zeker?

Edwin Jansen 31 augustus 2021 om 10:01

Ik val wellicht in herhaling. Maar als niemand Remco helpt te relativeren dan is hij volgend jaar rond deze tijd klaar met zijn sport. Dan kun je hem naar de ggz verwijzen. Man man wat een druk voor die leeftijd. Tsja dan ga je dit soort dingen idd openlijk roepen. Terecht of niet. Hij is zichzelf mentaal emotioneel aan het slopen. Waar is de mental coach van DeQeuninck?

deffil 31 augustus 2021 om 10:28

Cool down…het is maar de benelux toe hè

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone