Gianni Vermeersch: “Gisteren goed gesprek met Jos van Emden gehad”

Gianni Vermeersch: “Gisteren goed gesprek met Jos van Emden gehad”

© Cor Vos

woensdag 26 mei 2021 om 12:23
Interview

Er is best wat heisa ontstaan naar aanleiding van een interview met Jos van Emden, die Gianni Vermeersch aanwees als veroorzaker van de valpartij die Van Emden een paar gebroken ribben en een gekneusde long opleverde. De renner van Jumbo-Visma gaf ook aan teleurgesteld te zijn dat hij Vermeersch nog niet hoorde. Die laatste deed vanmorgen zijn verhaal aan WielerFlits.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Gianni Vermeersch reed me van de fiets. Ik had hem al een keer aangesproken op zijn gevaarlijke rijgedrag. Mijn ploegmaat Paul Martens heeft het zien gebeuren. Vermeersch trok ineens naar links. Daarbij zal hij wel achter mijn achterwiel zijn blijven hangen, en daar vloog ik”, aldus Van Emden in De Telegraaf.

Vermeersch was er het hart van in, toen hij het neergeschreven verhaal onder ogen kreeg. In eerste instantie wilden ze bij Alpecin-Fenix liever niet reageren, omdat ze geen zin hadden in een welles-nietesspel. Maar uiteindelijk wilde Vermeersch toch zijn versie van de feiten geven, vooral met als doel de angel eruit te halen.

“Ik kan vertellen hoe ík de val beleefd heb”, aldus de West-Vlaming, die overigens zelf niet ongeschonden bleef. “Door een slinger- en rembeweging ontstond op links een kleine opstopping. Ik werd daarbij zelf aangereden en over mijn stuur gekatapulteerd. Een ploegmaat van Jos (Paul Martens, red) vermoedde dat ik aan het achterwiel van de renner voor mij was blijven haperen, maar dat was honderd procent zeker niet het geval.”

Lang gesprek op de rustdag
En dat heeft Vermeersch gisteravond ook aan Van Emden uitgelegd. “Ik las dat Jos niet blij was dat ik nog niet naar zijn toestand had geïnformeerd. Maar daags na de val ben ik in het peloton met George Bennett gaan praten, polste ik naar de situatie van zijn ploegmaat en vroeg Bennett ook mijn beterschapswensen over te maken. Dat was echter nog niet tot bij Jos zelf geraakt.”

Waarna Vermeersch op de rustdag zelf Van Emdem heeft opgebeld. “We hadden een lang en rustig gesprek en hebben de zaak uitgeklaard. Kijk, dit was een valpartij waarbij, zoals bij zovele, niet echt iemand specifiek met de vinger gewezen kan worden. Jammer genoeg waren er ook geen helikopterbeelden die de val registreerden. Die hadden duidelijkheid kunnen brengen.”

Vermeersch wil tot slot benadrukken dat hij Jos van Emden een zeer spoedig herstel wenst en dat voor hem daarmee de kous af is.

Dit artikel delen:

20 Reacties

Quintenri 26 mei 2021 om 12:36

Hopelijk komt er nu geen bericht van Jos Van Emden dat hij helemaal geen excuses gehad heeft en dat het een gesprek was in aanwezigheid van de advocaten.

Even serieus: knap dat deze renners als volwassen mannen elkaar even opzoeken om zaken uit te praten.

0
Polleke 26 mei 2021 om 12:39

Klaar en duidelijk, natte spons erover..,

0
Natte spons 26 mei 2021 om 13:35

Daar ben ik het in ieder geval mee eens!

0
Polleke 26 mei 2021 om 18:11

Geen andere opties voor jouw ;)

0
Romāns Vainšteins 26 mei 2021 om 13:01

Wel een drol van formaat die Bennett dat hij netjes de excuses op tijd doorgeeft, nu moet WF alles uitpluizen!

0
KnightBiker 26 mei 2021 om 13:41

Alsof Bennet dat niet vergeten is na een door kou bevangen delirium te moeten verwerken.. als Vermeersch dit maandag al overbracht aan Bennet dan wist hij zelf ook wel dat hij fout zat: Vermeersch statement barst op het oog van de tegenstrijdigheden.

Verder wel eens dat men er niet teveel aan moet vuil maken, Jos is een harde en komt er wel weer bovenop.

0
zacht 26 mei 2021 om 13:42

Tsja, een 30+ renner die zegt dat het “Misschien duurt het ook even voordat ik het spelletje door heb” begrijpt wel meer niet over het hoe en wat betreffende wielrennen. Vreemde vogel die George.

0
Aart van Woud 26 mei 2021 om 13:45

Vermeersch moet gewoon zelf contact opnemen ipv het via Bennett te doen.

0
Munnichs 26 mei 2021 om 14:12

Begrijp nog steeds niet dat deze Bennett nog een contract heeft bij Jumbo Visma.
Hij is met zijn capaciteiten niet groter dan een servet.
Hij krijgt wel de mogelijkheid om kopman te zijn , dit heeft hij nog nooit waargemaakt.

0
AnderJ 26 mei 2021 om 15:19

Capaciteiten niet groter dan een servet? Dan wel een groot servet. Of hij de juiste man op de juiste plek is kan je eindeloos over kletsen, maar dat de man capaciteiten heeft lijkt me geen discussie.

0
KnightBiker 26 mei 2021 om 16:15

De man heeft zich al meerdere keren bewezen, vorig jaar nog 2e in Lombardije.. voor het kopmanschap misschien iets te licht en gaat iets te vaak tegen de grond, maar ooit al top 10 geweest in een GT.
Kopmanschap her evalueren, okay maar meteen al werkloos maken? Dan blijven er wel erg weinig renners over.

0
Kelder is de Man 26 mei 2021 om 15:24

Hoi Jos, Gianni kwam vandaag even naast me fietsen en hij wenst je beterschap.
Wat moet je daar dan mee. Via via groeten doen en beterschap.. ik doe daar ook niet aan mee. En nu is Bennett de gebeten hond. Wereld op z’n kop.

0
Mischa 26 mei 2021 om 15:38

Sorry, sorry.. Zal het niet meer doen.
Als je niet af en toe op je bakkes wil gaan door een ander lijkt me dit niet het juiste beroep. Misschien is Jos toe aan wat anders.

0
KnightBiker 26 mei 2021 om 16:18

Als iemand je gelijk Moscon van de fiets afmaait en je zegt daar wat van ben je een mietje? Rare redenering.

0
KnightBiker 26 mei 2021 om 16:21

Ik zou toch wel het woord van een team maat geloven, bovendien blijkt hieruit dat Vermeersch uit zichzelf maandag al excuses aanbood via Bennet, wat betekent dat hij zelf al wist dat hij fout zat. Wat niet betekent dat hij het met opzet deed, maar wellicht wel wat roekeloos door het peloton beweegt.
Vermeersch verhaal klopt dus niet helemaal.

0
Nico Dick 26 mei 2021 om 16:30

@Knightbiker…
"Maar daags na de val ben ik in het peloton met George Bennett gaan praten, polste ik naar de situatie van zijn ploegmaat en vroeg Bennett ook mijn beterschapswensen over te maken."
Waar lees jij dat van die excuses?

0
ssj 26 mei 2021 om 16:45

Klopt toch gewoon? Eerst speelt hij het via Bennett en pas nadat er commotie is, neemt hij contact op met Van Emden.

0
Pietspeed 26 mei 2021 om 18:02

Als er meer renners zijn die het verhaal van Vermeersch kunnen bevestigen, dan is het kennelijk een ongelukkige samenloop van omstandigheden. En dat gebeurt nu eenmaal geregeld in t wielrennen. Zijn er geen getuigen dan wordt het een nietes welles…

0
Aart van Woud 26 mei 2021 om 18:14

Daar doelde ik inderdaad op SSJ.

Misschien had je het artikel beter moeten lezen Meestre.

0
Aart van Woud 26 mei 2021 om 18:20

Zo weer even lekker haat aan een Nederlandse renner. Jouw dag is zeker weer helemaal goed?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone