Evenepoel haalt uit naar Vermeersch na tijdverlies: “Je moet je fout toegeven”

maandag 30 augustus 2021 om 17:35
Evenepoel haalt uit naar Vermeersch na tijdverlies: “Je moet je fout toegeven”

Evenepoel richt zich tot Vermeersch - foto: screenshot

Remco Evenepoel heeft na afloop van de openingsrit in de Benelux Tour uitgehaald naar Gianni Vermeersch. De kopman van Deceuninck-Quick-Step reed in de eerste waaier zijn wiel kapot, liep duur tijdverlies op en wees de Alpecin-Fenix-renner aan als schuldige. Dat was in de tv-uitzending te zien.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Ik zit gewoon in de groep en jij komt schuin erdoor”, riep Evenepoel richting een feestvierende Vermeersch. Diens ploeggenoot Tim Merlier had vlak daarvoor namelijk de rit gewonnen in Dokkum. Vermeersch reageerde niet op de verwijten van Evenepoel, tot ontsteltenis van REV. “Je moet niet weglopen maar je fout toegeven. Ga je me nu nog uitlachen in mijn bakkes? Och jongen.”

Evenepoel kreeg op 29 kilometer van de finish te kampen met pech terwijl hij in de voorste waaier zat. Doordat de hulp van de neutrale wagen lang duurde, zakte hij terug tot in de derde waaier. Uiteindelijk wist Evenepoel zijn tijdverlies te beperken tot ongeveer een minuut.


Update 18.07 uur – Jos van Emden reageert fel
Eerder dit jaar werd Gianni Vermeersch ook door Jos van Emden aangewezen als veroorzaker van een valpartij in de Giro d’Italia. “Hij reed me van de fiets”, vertelde de Nederlander na afloop. Vermeersch gaf daarop aan dat hij een goed gesprek met Van Emden had over het voorval. Op sociale media komt Van Emden terug op dat moment.

“Vermeersch een fout toegeven? Hij belde mij op, toen ik in het ziekenhuis lag, omdat ik in de krant zei dat ik vond dat hij moest bellen. Het eerste dat hij zegt is: ‘Wil je mijn carrière kapot maken?’ Daarna heb ik nooit meer wat van hem gehoord”, aldus de Jumbo-Visma-renner. “Ik lag vijf dagen in het ziekenhuis door hem.”

Dit artikel delen:

166 Reacties

Ivanoviclover 30 augustus 2021 om 18:38

Het grijnsje van Vermeersch zegt meer dan dan de reactie van Evenepoel.

Adrianus 30 augustus 2021 om 18:44

Wat heeft ventje Evenepoel vervelende kapsones. Eerst een mecanicien staan uit te kafferen, terwijl hij met zijn fiets staat te stuiteren, omdat het voor het heerschap allemaal te traag gaat. Dan voor het volle oog van de tv kijkers Gianni Vermeersch van van alles beschuldigen. Wordt tijd, dat ze bij zijn ploeg dit kereltje eens in de spiegel leren kijken naar zijn eigen stuitend gedrag. Hier zou ik als sponsor tevens ook niet blij van worden. Talent in overvloed. Al wint hij nu elke wedstrijd, naast winnen, past er ook een sportieve sympathieke uitstraling bij een echte vedette. Dit is hetgeen, dat hem geheel ontbeert!

Ivanoviclover 30 augustus 2021 om 18:45

Genoteerd!

Michelangelo 30 augustus 2021 om 18:50

Denk niet dat zijn baas hem gaat corrigeren. Sterker nog, ik verwacht een tweet van de grijze eminentie , waarin hij het ook niet accepteert dat iemand in de weg rijdt van zijn chouchou.

popo 30 augustus 2021 om 19:02

Volledig mee eens. Zojuist is de kamerindeling van het hotel in Trento bekend geworden op Sporza. Remco ligt bij Gianni op de kamer!

djerkson 30 augustus 2021 om 19:36

Vond je hem sympathiek toen hij na een groots nummer met het rugnummer van Jakobsen over de finish dokkerde – als eerbetoon? Het is maar zien wat je wil zien he. Vanuit de zetel is het makkelijk oordelen, maar onder de adrenaline van de koers is het een heel ander verhaal.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2021 om 19:59

Op het gebied van aanstellerij pruim ik koerssmaakmaker REV een stuk beter dan dit saaie geouwehoer.

Willem Kieft 30 augustus 2021 om 20:10

Waar je altijd wel uitgebreid op blijft reageren, Romans.

CrazyVonkyStyl3 30 augustus 2021 om 20:27

Maar dat wisselen duurde ook gewoon lang hè.

Kelder is de Man 30 augustus 2021 om 20:30

Adrenaline is je vreemd blijkt. Toch logisch dat hij even pissig wordt als er 1 aan komt met het verkeerde wiel. Wat mss niet de fout was van de mechanieker, maar verkeerde info. Maar zoals Bobby zei, door zo te foeteren krijgt de beste man stress en duurt het alleen maar langer.

Michelangelo 30 augustus 2021 om 21:27

Djerkson,
Het is niet wat je wilt zien, maar een optelsom.
Gebaar van evenepoel in Polen was mooi en groots, maar intussen heeft hij al zoveel arrogant gedrag vertoont dat je 1 of 2 mooie dingen al lang weer ondergesneeuwd zijn.

MarkPeeters 30 augustus 2021 om 21:39

Ach, liever een (te) emotionele reactie van een op adrenaline rijdende Remco dan een gevoelloze robot die nooit iets verkeerd zegt of doet.

nickdt 30 augustus 2021 om 22:26

@Crazy

Ik zou juist nog langzamer gaan werken als er een gek staat te tieren.

JopieZ 30 augustus 2021 om 18:58

Haha iedereen in het peloton weet toch dat Remco niet zo stuurvaardig is. Dan help je deze jonge renner toch, en wacht je op hem, ze

Tollpatscher 30 augustus 2021 om 19:08

Jammer dat die anderen niet verkeerd zijn gereden. Anders had ie beslist weer gewonnen!
Wordt het nu elke wedstrijd spatjes met ene Remco?

notriple 30 augustus 2021 om 19:16

Vermeersch is een toffe gozer. Een van de beste belgen die ik ken.

Edit redactie: Die laatste opmerking is nergens voor nodig.

SoloSlim 31 augustus 2021 om 11:18

Dan ken je hem toch niet goed.. Vermeersch is helemaal geen populaire gast in het peloton.

JaBo 30 augustus 2021 om 19:16

Gewoon ouderwets uit de waaier gereden, dat krijg je als je niet stuurvaardig bent. Ook reactie op de mechanieker van Shimano was overdreven Evenepoel stond zo te stuiteren dat deze man er nerveus van werd. Arrogant ventje.

MarkPeeters 30 augustus 2021 om 21:42

Niks “zomaar uit de waaier gereden”. Ik vermoed dat je reageert zonder de beelden gezien te hebben.

harryjohan71 30 augustus 2021 om 22:00

@MarkPeeters Heb jij de beelden wel gezien en op basis daarvan kun je met zekerheid zeggen dat Evenepoel geen blaam treft en de volledige oorzaak ligt bij Vermeersch. Vreemd dat de jury dan niet ingegrepen heeft als het zo overduidelijk was. Evenepoel is geen ster in het sturen en waaier rijden. Wat er precies voorgevallen is, is volgens mij niet goed op beeld. Maat om de schuld bij Vermeersch te leggen, gaat me te ver. Ik vind de reactie van Van Emden ook niet kunnen, omdat het volgens mij voor hem ook niet duidelijk is of Vermeersch schuldig is.

mark peeters 31 augustus 2021 om 12:03

@harryjohan: ik heb de live beelden gezien en gezien dat er een contact was tussen GV en RE. Je kan discussiëren over wie in de fout is maar niet over de oorzaak van het lossen van RE uit de kopgroep. Hij werd niet "zomaar uit de waaier gereden".

Panache 30 augustus 2021 om 19:26

Een goede fietscomputer geeft ook rijdende chicanes aan.

wimvl 30 augustus 2021 om 20:00

Panache. Jij krijgt vandaag de prijs van domste opmerking. Wat heeft dat er mee te maken

AdZ 30 augustus 2021 om 20:04

Haha je snapt m niet Wimvl? Ff doordenken, hij is best leuk :-)

Turtlehead 30 augustus 2021 om 21:50

Is de grappigste bijdrage onder dit topic.
Dank!

tvm 30 augustus 2021 om 22:03

haha +1 panache!

williams 30 augustus 2021 om 19:29

Ik denk dat Merlier aan Vermeersch heeft gevraagd om Remco zijn wiel kapot te rijden. Anders reden ze weer voor de 2e plaats.

jooprioolpijp 30 augustus 2021 om 19:41

Zonder beelden (iemand?) geen mening over wie d’r fout zit, maar als iemand mij op luide en bevelende toon vertelt dat ik direct m’n fouten moet toegeven en excuses moet maken, zou een grijns wel eens het antwoord kunnen zijn, ongeacht het verdere hoe & wat. C’est la ton qui fait la musique.
Snap overigens best dat REV een tikkie opgerevd was na deze etappe en dat even moest kanaliseren.

Pascal Mortier 30 augustus 2021 om 20:58

@Jooprioolpijp,

Louter informerend en ongeacht het verdere hoe en wat, wou ik je gewoon effe meedelen dat het woord "ton" mannelijk is en dus ook een mannelijk persoonlijk voornaamwoord krijgt, nl. "le".

C'est le ton qui fait la musique. ;-)

Fijne avond nog.

jooprioolpijp 30 augustus 2021 om 21:39

Parbleu! Un taalnazi en Francais. Merci beaucoup. :-) Ja, dan val je als wannabe-snob (c’est moi) wel door de mand.

Pietspeed 30 augustus 2021 om 22:20

@joop
Jij bent geloof ik de eerste die het over de feiten, over wat er gebeurd is, heeft. Iemand beelden?
Als uit beelden nl blijkt dat Vermeersch onreglementair koerst, kan REV de wedstrijdcommissaris verwittigen. Evt volgt er dan n straf. An sich moet of hoeft Vermeersch vanzelfsprekend niets ri. REV.
Zo eenvoudig is dat.

Lalsacien 30 augustus 2021 om 23:00

@jooprioolpijp zo kunnen we wel bezig blijven. Grapje. Francais is met een cédille. Oftewel français…

Maillot à Pois 30 augustus 2021 om 23:08

Ik denk niet dat er beelden van zijn, anders waren die wel al opgedoken.
Maar zo gebeuren er wel vaker koersincidenten buiten beeld (of zelfs in beeld, zie de aanvaring Roglic-Colbrelli) waar de jury niet ingrijpt en renners wel verhaal halen bij elkaar. Op zich is dan niet ongewoon, en is daar ook niets mis mee, zolang dat op een enigszins beschaafde manier gebeurt en je de zaken achteraf ook achter je kan laten (wat intussen bij Evenepoel en Vermeersch ook gebeurd lijkt te zijn)

Gunther Leonhardt 30 augustus 2021 om 19:46

Een storm in een glas water. Ik heb in het verleden fijne mensen als Dumoulin en Kittel wel eens met hun fiets zien smijten. Over het gedrag van renners als Riis, Sagan, Wiggins en Moscon zullen we het maar niet hebben. Van Hooydonck ging twee jaar geleden nog veel heftiger te keer tegen een mecanicien.

Dit valt voor mij niet onder arrogantie. Dan had ik met dat veeggebaar in Burgos vorig jaar veel meer moeite.

wimvl 30 augustus 2021 om 19:58

Zegt hij niets, dan is hij een watje, zegt hij iets, dan is hij arrogant. Goed doen zal Remco nooit bij de criticasters. Waarom mag hij zijn verhaal niet halen, daar is niks mee. Wat wel mis is dat de media weer alles ten top drijft. Na de schandalig trage hulp loopt de emmer snel over. Het is nu eenmaal zo. Hoge bomen vangen veel wind.

Willem Kieft 30 augustus 2021 om 20:08

Ik het incident dat het veroorzaakte niet beoordelen, maar vond het allemaal nogal meevallen wat RE daar deed. Ja hij ging naar Vermeersch, maar het was hooguit lichte stemverheffing en er werd niet gescholden dus ophef over niks. Evenepoel heeft natuurlijk wel het nadeel dat hij in een ploeg zit waar ze maar wat graag kopstoten uitdeelt in sprints, dus het is niet de beste ploeg om een vingertje op te heffen.

Cintu 30 augustus 2021 om 20:46

Ik vond het ook nogal meevallen. Hij had dat inderdaad beter niet gedaan. Beter even op de tanden bijten. Maar hij heeft niet gescholden en ze zijn ook mooi van elkaar af gebleven. Dat is met andere renners wel eens anders geweest.
Ik vind het ook een beetje vreemd dat bepaalde volgers hier op Wielerflits vinden dat zo’n 21-jarige renner zich in het heetst van de strijd moet kunnen inhouden als een mecanicien een wielwissel verprutst. Terwijl dit forum bij uitstek bewijst dat zelfs mensen met heel wat meer jaren op de teller zich niet kunnen inhouden achter hun toetsenbord, terwijl ze niet eens rechtstreeks betrokken partij zijn :-)

Willem Kieft 30 augustus 2021 om 20:57

Ha! sterke tweede alinea, cintu. De verhitte discussies over RE, waar ik zelf ook aan mee doe overigens, geven mooi aan dat het hier vak een mooi potje pot en ketel is.

mark vv 30 augustus 2021 om 20:06

Remco Evenpoep mond dicht, aandachtszoeker!!

jooprioolpijp 30 augustus 2021 om 20:16

Die verbastering is niet leuk. Wat we d’r verder ook van vinden, REV doet dit (volgens mij) eerder ondanks dat hij er de aandacht mee trekt dan omdat. Dat is iets waar hij nog mee moet leren omgaan (wederom volgens mij)

hjjanssen1973 30 augustus 2021 om 20:14

Ik zet mijn geld morgen op REV, die is getergd!

Angelo Pauwels 30 augustus 2021 om 20:24

Die pakt gewoon 2 ritten en het eindklassement deze week, al wie voor hem staat maakt geen schijn van kans.

meqadon 30 augustus 2021 om 20:24

Volgens wat ik hier de laatste maanden las, was remco al niet de populairste jongen vd klas. En ik denk dat zon uitvallen hem zeker niet gaan helpen in zn populariteit. Als belg en supporter van remco vond ik het er vandaag ook over gaan. Vooral dat uitvliegen tegen een neutrale mecanicien was totaal niet nodig.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2021 om 20:28

Al zolang ik wielrennen kijk weet ik dat je van die neutrale wagens niet te veel verwachten mag en kan, dat moet ook een Evenepoel weten onderhand. Het zal met name zijn dat hij weer echt van plan was om opnieuw te winnen en deze ambitie zag verdampen dat ie zo kwaad was, meer dan op Oekie & zijn Achterwiel.

CrazyVonkyStyl3 30 augustus 2021 om 20:36

Kom op hè. Oekie doet er bijna 2 minuten om een bandje te wisselen. In die tijd had ik hem geplakt voor onze Remco.

djerkson 30 augustus 2021 om 20:49

Inderdaad, Vanmarcke heeft in Roubaix ooit zo een vreselijk wiel gekregen van de neutrale wagen. Het lijkt eerder reclame dan kunde, zo’n neutrale volger.

https://www.google.com/amp/s/amp.nos.nl/artikel/2029925-vanmarcke-reed-op-wiel-van-dertig-jaar-oud.html

Michelangelo 30 augustus 2021 om 20:58

Als ik als neutrale materiaalman uitgekafferd zou worden door zo’n omhooggevallen snotneus, dan zou ik mijn wiel pakken en weer wegwezen. Overigens ongeacht de kleur van het shirtje….

Het zijn allemaal mensen die voor nagenoeg noppes de koers mogelijk maken, dus daar moet je gewoon respectvol voor blijven.

Alfons Haavers 30 augustus 2021 om 21:11

Was toch ooit bij een foeterende Van Hooydonck geloof ik dat de mecanicien van de neutrale wagen zei bekijk het maar, maar mijn wiel krijg je niet?

Mohorietsj 30 augustus 2021 om 21:27

Werd de materiaalman uitgekafferd? Waarvoor? Dat heb ik dan toch gemist.

Michelangelo 30 augustus 2021 om 21:28

Volgens mij ook. En de materiaalman had helemaal gelijk.

meqadon 30 augustus 2021 om 21:40

Idd Michelangelo. Ik deel niet veel jou mening als het over remco gaat, maar dit moest hij niet doen. Die mensen doen ook hun uiterste best en dat bijna gratis. Die mens was ook super zenuwachtig en ik denk dat erop beginnen roepen de situatie helemaal niet vooruit helpt. Integendeel, het zal die man alleen meer stress bezorgen.
Toegegeven, het zag er heel knullig uit. Vooral dat met dat achterwiel. Remco was al niet om aan te spreken en dan begint die man ook nog eens aan het verkeerde wiel. Je mag er niet om lachen, maar best wel komische situatie eigelijk.

O59 30 augustus 2021 om 20:35

“Vermeersch die tot aan de bus van de ploeg van Evenepoel rijdt. Evenepoel die zich op de trapjes zet. Beide mannen praten het uit. Lang duurt het niet, en er volgt een handdruk op het eind. Zaak gesloten? Daar leek het dus op.”

Alfons Haavers 30 augustus 2021 om 20:55

‘Gaat het ventje?’

O59 30 augustus 2021 om 21:01

Vermeersch: “Gaat het ventje?”

Evenepoel: “Ga je nog lachen met mijn bakkes of wat? Echt, jongen.”

Episode drie: Vermeersch en Evenepoel maken het goed aan de bus. Zo ging het verhaal gisteren dus verder. Vermeersch die tot aan de bus van de ploeg van Evenepoel rijdt. Evenepoel die zich op de trapjes zet. Beide mannen praten het uit. Lang duurt het niet, en er volgt een handdruk op het eind. Zaak gesloten? Daar leek het dus op.

https://www.hln.be/wielrennen/ga-je-me-nu-nog-wat-uitlachen-in-mijn-gezicht-evenepoel-kwaad-op-vermeersch-merlier-wint-opener-benelux-tour~a11a9bfc/

IlPirata 30 augustus 2021 om 20:54

Ik heb mij hier altijd een beetje buiten gehouden, omdat REV gewoon een groot talent is.
Maar heb vandaag de 1e etappe van deze Benelux tour gezien en het valt mij erg op dat hij inderdaad wel 'maniertjes heeft' of noem het kapsones. Hou altijd meer van de bescheiden toppers, zoals Bernal en Contador eerder. Armstrong heb ik ook nooit kunnen pruimen.
Misschien valt het allemaal wel mee met REV, ik ken hem niet, maar vandaag zag ik toch wat negatieve zaken in mijn beleving.

Over Vermeersch weet ik niks, maar lees ik mee.

Mwielerfan 30 augustus 2021 om 21:05

Grappig dat jos van Emden geweldig is en recht voor z’n raap. Maar bij Rev of patlev is direct zijn weer helemaal verkeerd

nickdt 30 augustus 2021 om 21:11

Appels en peren.

Van Emden hoor je niet constant schreeuwen als hem onrecht wordt aangedaan, in tegenstelling tot die andere 2 brulkikkers als in hun ogen onrecht tegen ze wordt aangedaan, wat ze ongeloofwaardig begint te maken.

Maillot à Pois 30 augustus 2021 om 21:19

De reactie van Van Emden geeft in elk geval aan dat het niet enkel Evenepoel is die een reputatie heeft in het peleton.

Pascal Mortier 30 augustus 2021 om 21:14

Misschien moest hij gewoon een eindje lopen zoals Froome op de Mont Ventoux in 2016 :-)
Alle gekheid op een stokje: hoe je het ook draait of keert wordt er altijd veel verwacht van REV, ook dat hij deze Benelux tour zomaar eventjes op zijn palmares gaat zetten.
Als zijn kansen dan worden gehalveerd omdat iemand hem letterlijk stokken tussen de wielen komt steken kan ik zijn reactie best begrijpen.

En eerlijk gezegd, welke van de WF vrienden zou hun kalmte bewaren in het heetst van de strijd als hij of zij met pech zou te maken krijgen en er hen iemand op een amateuristische wijze kwam helpen? Ik kijk al uit naar diegenen die zich kandidaat stellen…

Vooralsnog flapt hij er alles maar uit wat in hem opkomt, en ook al komt dat vaak onsympathiek of arrogant over, liever dat een kleurloze anonieme wielrenner in het peloton want daarvan hebben we er al genoeg.

Maillot à Pois 30 augustus 2021 om 21:23

Die brave mecanicien verdiende het niet om uitgekafferd te worden, ook al verliep zijn interventie niet bepaald vlotjes.

Gianni Vermeersch… de verhalen die over diens rijstijl en gedrag de ronde doen zijn intussen zo talrijk dat het voordeel van de twijfel bij mij intussen niet meer zijn kant opgaat. Die mag dus ook best wel op zijn plaats gezet worden. En daarna als grote jongens uitpraten, wat intussen ook gebeurd is, zo lijkt. Move on.

Michelangelo 30 augustus 2021 om 21:35

Overigens benieuwd of er nog een oprechte sorry komt richting de mekanieker. Tot op heden enkel een tweet gezien over “adrenaline ” waarmee hij eigenlijk zijn eigen gedrag verklaart zonder dat hij zich excuseert. Zoals in dat spel met die bal, waarbij onder het mom van adrenaline en emotie alle wangedrag wordt goedgepraat.

meqadon 30 augustus 2021 om 21:47

Hopelijk wordt remco er deze avond op aangesproken door een verantwoordelijke van zn ploeg. Excuses zouden zeker op hun plaats zijn. Een beetje vergelijkbaar met die motard in de rvv vorig jaar. Toen volgden erna ook excuses.
Maarja beter laat dan nooit zeker

vroege vlucht 30 augustus 2021 om 21:56

Ik verwacht op zijn minst dat hij morgen een gesigneerd shirt uit de REV kleding collectie overhandigd aan de mekanieker. Misschien nog even samen op de foto.

Cochise 31 augustus 2021 om 07:59

Excuses voor? “Tis mijn voorwiel!” ? Overdrijven is ook een kunst.

meqadon 31 augustus 2021 om 08:47

Hij was zich al serieus aan het ergeren nog voor die man aan zijn achterwiel begon. Hij begon al op de man te roepen nog voor hij daar toekwam. Wrs roepte hij iets in de trend van dat het sneller moest. Het kwam bij mij toch redelijk onrespectvol over..

klootje kriekeljon 30 augustus 2021 om 21:56

Volgende week een nieuw avontuur van Kuifje in wielerland.

Reiger 30 augustus 2021 om 21:57

Rev reageert hier echt als iemand die is opgeleid als voetballer. Met veel gebaartjes en mimiek om maar zoveel mogelijk te laten merken hoe je je voelt. Allemaal zinloos natuurlijk. De mecanieker was geen ster (al zagen we er wel bijna 1) maar dit verdient geen enkele vrijwilliger. En Vermeersch had na afloop schijt aan REV zoals REV eergisteren schijt had aan de rest van de kopgroep toen ze de verkeerde weg namen. Beetje selectieve verontwaardiging dus. Wat ook de oorzaak is. Volgende keer gewoon rustiger blijven.

CrazyVonkyStyl3 30 augustus 2021 om 23:47

Ooh Reiger…hier moest ik toch even goed om lachen. Volgens mij was ie daar wel op voorbereid gezien z’n bretels aan de achterkant.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2021 om 22:12

Uiteindelijk moet iedereen, inclusief REV er toch de lol en schoonheid van inzien dat je als topfavoriet in meteen een waaieretappe met deze mechanieker geconfronteerd wordt. Dit zijn de dingen die koers zoveel leuker maakt.

harryjohan71 30 augustus 2021 om 22:24

Ook zonder die mechanieker was hij nooit meer aangesloten bij de kopgroep. Als je in een waaier lek rijdt, val je terug naar de eerstvolgende waaier. Oftewel de mechanieker heeft geen invloed op het wedstrijdverloop en verdient het niet om uitgekafferd te worden. Hiervoor dient Evenepoel zijn excuses aan te bieden. Zo ga je niet om met vrijwilligers die deze ronde mogelijk maken.

Alfons Haavers 30 augustus 2021 om 22:29

Vind ik ook, wat REV zelf betreft te meer omdat de Benelux Tour geen hoofdvogel is.

En overal waar hij start zorgt Evenepoel toch voor een extra pigment. Het is voor die jongen gewoon géén optie om niet vol de schijnwerpers op te zoeken, op positieve of meer knullige manier lijkt hem zelfs weinig uit te maken.

Cochise 30 augustus 2021 om 23:38

Met dat verschil dat het geen vrijwilliger is (die jou bijvoorbeeld perongeluk verkeerd stuurt) maar een betaald werknemer die geacht wordt een wiel te kunnen vervangen. Dat uitkafferen viel nog reuze mee vond ik trouwens. Behalve “tis wel mijn voorwiel” zei hij niets.
Maar uiteraard maakte het niets uit, hij zou sowieso ik waaier twee geëindigd zijn. Niet slecht dat hij het eens meemaakt, volgende keer blijft hij misschien wat rustiger.

jan jansen 30 augustus 2021 om 22:34

Wie zou er nu rustig kunnen blijven bij het wisselen van een wiel als er een zware man uit de auto komt, die zich uit de auto moet duwen vanwege zijn gewicht, dan komt hij aan waggelen en geeft de indruk achteruit te lopen ipv voorui, zo langzaam gaat het.
Bij mij zou het stoom uit mijn oren komen. ReV hield zich nog rustig. Weer veel ophef om niets op WF

harryjohan71 30 augustus 2021 om 22:45

@Jan Jansen Dan moet Evenepoel zich maar beklagen bij de organisatie. Dat deed Evenepoel afgelopen zaterdag ook niet toen de renners verkeerd reden. Daar lachtte hij om met de opmerking moeten ze maar op hun computer kijken. Nu lacht hij niet omdat de organisatie niet voor een naar zijn tevredenheid een topmecanicien achter hem hebben laten rijden. De situatie is exact dezelfde. Beide hadden het beter kunnen doen.

Mohorietsj 30 augustus 2021 om 22:44

Evenepoel is een plechtig communiekantje vergeleken met de levensgevaarlijke vandewegrijders Groenewegen, Martin, Terpstra en Sagan. Net daaronder heb je de boksers Bouhanni, Angel Lopez, Contador en Rui Costa. Een gradatie boven wat stemverheffingen heb je de bidon van Cipollini. Tussenin zit nog heel wat.

MarkPeeters 30 augustus 2021 om 23:05

Ik zou Bouhanni toch wat meer sterren geven. En vergeet ook Tom Steels niet met zijn bidon.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2021 om 23:19

Die bidon ging naar het hoofd van Moncassin, dat was Vermeersch en Moscon ineen.

Brent Verpaelst 30 augustus 2021 om 23:26

@Mohorietsj ook Theo Bos past wel in dat lijstje, die hadden ze gerust wel een jaartje of 5 mogen schorsen voor dat incident in Turkije (?) met Impey.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone