De populairste wielercommentator van 2020

De populairste wielercommentator van 2020

foto: Cor Vos

vrijdag 4 december 2020 om 19:00
Eindejaarslijstjes

In de maand december blikt WielerFlits traditioneel terug op het afgelopen wielerseizoen met de reeks Eindejaarslijstjes. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar en welke renners verdienen nog een eervolle vermelding voor 2020? Iedere werkdag is er een nieuwe lijst met bijbehorende poll. Vandaag staat centraal: de populairste wielercommentator van 2020.

Het wielerjaar was sowieso al apart, maar ook op het gebied van commentatoren waren er de nodige wijzigingen. De NOS had een nieuwe hoofd-commentator bij de Tour de France en een oude bekende maakte zijn comeback. In onderstaand lijstje focussen we ons op de Nederlandstalige zenders.

Vorig jaar was Michel Wuyts (41%) de populairste commentator onder de WielerFlits-lezers, voor Renaat Schotte (13%) en Karl Vannieuwkerke (7%). In 2018 won Wuyts ook de verkiezing, toen op de voet gevolgd door José Been. Zij is inmiddels niet meer actief bij live-wedstrijden op Nederlandse zenders.


NOS

De Nederlandse Omroep Stichting voerde een grote wissel door. Jarenlang was Herbert Dijkstra de lead-commentator op de Nederlandse publieke zender, maar in augustus maakte de NOS bekend dat hij zijn plek voor de Tour de France afstond. Chronische rugklachten zorgden ervoor dat Dijkstra en zijn fameuze ‘kastelenboek’ niet in de huiskamers te horen waren. Hij deed nog wel verslag van het Critérium du Dauphiné, maar vanaf de Tour de France zat iemand anders op zijn stoel.

Joris van den Berg, links – foto: Cor Vos (archief)

Die plek werd ingevuld door Joris van den Berg, die de laatste jaren al meerdere keren live-commentaar deed bij wielerkoersen. Van den Berg was vooral bekend van het inspreken van de samenvattingen in onder meer het Tourjournaal van de NOS, maar vanaf de Ronde van Frankrijk liet hij zijn stem horen. Ook in de klassiekers, die dit seizoen in het najaar verreden werden, klonk Van den Berg. Het co-commentaar was van afwisselend Maarten Ducrot en Stef Clement, maar voor dat lijstje verwijzen we jullie naar volgende week.

Een andere vertrouwde stem bij de NOS is die van Gio Lippens, die in de grote wedstrijden voornamelijk op de radio te horen is als commentator. Iedereen kent het unieke geluid van Radio Tour de France op NPO Radio 1 wel. Maar Lippens is ook regelmatig te horen op televisie en verdient een eervolle vermelding in dit overzicht.

Danny Nelissen, hier in 2008, is weer terug als commentator – foto: Cor Vos

Een nieuwe maar toch bekende naam ten opzichte van vorig jaar, die hebben we ook. Danny Nelissen keerde bij de NOS terug als commentator bij live-wedstrijden. Was de oud-wielrenner de afgelopen jaren vooral analist bij de publieke omroep, kreeg hij dit jaar weer de kans als commentator. Tot 2013 was Nelissen (neef van voormalig NOS-stem Jean Nelissen) te horen bij Eurosport, maar daar vertrok hij na zijn dopingbekentenis. Dit jaar keerde hij terug, onder meer tijdens het EK op de weg en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen.

Jeroen Koster is dan weer de herkenbare veldritcommentator van de NOS.


Sporza

Bij de VRT luisteren we al jaar en dag naar Michel Wuyts. Samen met José De Cauwer vormt Wuyts een bijna iconisch duo. Er is zelfs een apart Twitter-account dat uitspraken van Michel en José uitlicht. “Een Kempenaar rijdt de Colombianen naar huis”, is een van de gevleugelde uitspraken van Wuyts tijdens de voorbije Tour de France. De coronacrisis dwong de Sporza-commentatoren, op respectabele leeftijd, om het verslag van de Tour vanuit België te doen. Ook is Wuyts de vaste stem van de cross, afwisselend op de kanalen van Sporza en Telenet.

Michel Wuyts

Michel Wuyts – foto: Niels Bastiaens

Renaat Schotte is ook een vertrouwde stem bij Sporza. Meer dan regelmatig horen we Schotte vanop de motor, maar tijdens de voorbije Vuelta a España was hij ook te horen als lead-commentator samen met José De Cauwer. Daarnaast is hij vaak op locatie aanwezig voor reportages en interviews tijdens de Sporza-uitzendingen. Datzelfde geldt voor Christophe Vandegoor, eigenlijk de Vlaamse evenknie van Gio Lippens. Vaste wielerstem op de radio, maar ook meer dan regelmatig te horen op tv.

Karl Vannieuwkerke was de afgelopen jaren een vaste klant in dit Eindejaarslijstje, maar dit jaar ontbreekt hij. Normaal gesproken is hij de vaste stem in Parijs-Roubaix, maar de Franse kasseienklassieker werd dit jaar niet verreden. Wel was Vannieuwkerke vanaf de Tour de France meer dan regelmatig te zien als presentator van de talkshow Vive le Vélo, als presentator van de programmering rondom de grote Vlaamse klassiekers en als presentator van de talkshow Leve de Ronde.

Christophe Vandegoor – foto: Cor Vos

Ruben Van Gucht is de upcoming man bij Sporza. Hij is de vaste presentator van Extra Time Koers en verzorgt het commentaar bij de vrouwenwedstrijden die de VRT uitzendt. Dat doet de 34-jarige Van Gucht standaard met oud-wielrenster Lieselot Decroix aan zijn zijde. In korte tijd zijn de twee uitgegroeid tot vertrouwde stemmen. Afgelopen najaar waren zij zelfs meerdere keren prime time te horen, omdat de vrouwenwedstrijden ná de mannen gepland werden.


Eurosport

Naast de Nederlandse en de Belgische publieke omroep is er natuurlijk ook nog Eurosport, dat zich profileert als ‘Home of Cycling’. De sportzender heeft de nodige commentatoren in huis en zij kwamen dit jaar allemaal aan bod.

De meest bekende stem is die van Jeroen Vanbelleghem, de Belgische commentator die zich specialiseert op de Italiaanse koersen. Hij was afgelopen jaar te horen tijdens de gehele Giro d’Italia (samen met Karsten Kroon) en ook de andere Italiaanse koersen waarvoor Eurosport exclusief de rechten heeft. Tijdens de Giro was de dagelijkse bevoorrading van een Nederlandse lekkernij voor Vanbelleghem een van de hoogtepunten.

Het is typerend voor de band die hij met Kroon heeft opgebouwd de afgelopen jaren. Het duo raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en zorgde bij menig wielerliefhebber voor een lach tijdens de Giro, ondanks dat ze regelmatig op afstand commentaar moesten doen. In de winter is Vanbelleghem ook te horen bij de veldritten die uitgezonden worden.

Jeroen Vanbelleghem – foto: Screenshot

De Tour de France werd dit jaar bij Eurosport becommentarieerd door Jan Hermsen. Hij deed dat samen met Bobbie Traksel, die naast analist ook steeds vaker te horen is als zogenoemde lead-commentator bij de sportzender. Zo is Traksel in de winter regelmatig commentator bij het vrouwenveldrijden.

Sander Kleikers is sinds enkele jaren ook een van de vaste commentatoren van het team van Eurosport. De Limburger kwam over van regionale zender L1. Kleikers was dit najaar onder meer te horen tijdens de Vuelta a España en de grote klassiekers. Andries Lamain (onder meer de Dauphiné) en Nick Stöpler (vrouwenwielrennen en baanwielrennen) klonken dit jaar meer dan regelmatig op Eurosport.

José Been werd in 2018 nog tweede in de verkiezing van meest populaire wielercommentator. Zij is al ruim een jaar vertrokken bij Eurosport en verzorgt alleen nog wielercommentaar voor buitenlandse opdrachtgevers in het Engels.

Sander Kleikers – foto: Cor Vos


Overig

Voor wie heel goed zoekt naar wielrennen op tv komt regelmatig uit bij VTM, een van de Belgische commerciële zenders. Is daar wielrennen of veldrijden te zien, dan doet Merijn Casteleyn het commentaar. Hij was ook betrokken bij de VTM-docu ‘Ik Ben Remco’ die gemaakt werd over het seizoen van Remco Evenepoel. Naast diverse Italiaanse koersen verzorgt Casteleyn ook commentaar bij de cross.

Een eervolle vermelding is er ook voor Jan Suykens (deed onder meer de Ronde van Burgos voor Proximus Sports), Martijn Berkhout (deed verslag van de Ronde van Burgos voor Ziggo Sport), Bram Lambert en Philippe Maertens (beiden veldritcommentator voor Telenet).


Volgende week volgt het Eindejaarslijstje waarin gestemd kan worden op de beste analist. Tot die categorie behoren bekende stemmen als die van Maarten Ducrot, José De Cauwer en Karsten Kroon.

Dit artikel delen:

156 Reacties

VespavanBern 4 december 2020 om 08:07

Ondanks dat Danny Nelissen dit jaar een goede comeback maakte, ondanks dat Renaat Schotte ook een heel prettige Belg is om te luisteren, en ondanks dat de jaren nu echt gaan tellen en het chauvinisme de pan uit rijst, toch voor Wuyts gegaan. Zou toch een beetje pijn in mijn hart doen om iemand anders te kiezen. Rationeel is het niet, maar goed, dat is het goed vinden van een commentator ook niet.

0
VespavanBern 4 december 2020 om 08:10

Oh ja; om enkele vragen te beantwoorden doe vorig jaar ook massaal oppopte: dit is de verkiezing van commentatoren, dus degene die je hoort over de kasteeltjes en een script heeft van wat hij af en toe even moet behandelen. Meestal geen renner zelf geweest en wat meer oppervlakkig aanwezig, volgende week komen dan de analisten (Ducrot, de Cauwer, Kroon etc.). Die mogen meer zelf bepalen wat de willen zeggen, en hebben/zitten vaak ook meer in het wielerwereldje, hebben meestal dus heel veel verstand van zaken en mogen zelf uit maken wat ze zeggen.

0
jan jansen 4 december 2020 om 08:35

En nu nog de verkiezing van de populairste WF-volger.
Dan kun je namelijk ook op je zelf stemmen.

0
Sephiroth 4 december 2020 om 08:53

ha, dat ga ik dus mooi ff niet doen op mijzelf stemmen :D

0
Wheely 4 december 2020 om 08:58

Ik treed bij deze terug als lijsttrekker van forum Wheely.

0
Beer 4 december 2020 om 08:50

Jammer dat zijn mening (en die van vele Belgen) afgedaan wordt als chauvinistisch gezever enkel omdat het over een Belg gaat (van Aert) die voor een Nederlands team (Jumbo) rijdt. Deed van Aert hetzelfde voor Ineos dan was er vast wat meer begrip. Verder blijft het natuurlijk een Belgische commentator op een Belgische zender dus lijkt me logisch dat er daar soms ook eens voor een Belg wordt gesupporterd en dat het commentaar die invalshoek heeft. Het is hier vast al eens gezegd; maar als je Wuyts niet trekt, kan je altijd een andere zender opzetten. Toch blijven vele bij Sporza, dus zo slecht zal het niet zijn.

My vote: Wuyts natuurlijk.

0
Sephiroth 4 december 2020 om 08:52

ik ben uiteindelijk meer van de engelse en duitse commentatore.. Wuyts is iig helemaal niks voor mij.

0
Deo 4 december 2020 om 16:21

Ja naar Voigt luisteren .. dat schiet op.

De Engelse schreeuwen alleen maar en zijn in mijn mening niet vakkundig.

0
Sephiroth 4 december 2020 om 08:54

Beer: onzin. Een beetje chauvinisme is ok en vooral mooi, maar bij wuyts loopt het ondertussen spaak. Bij Boonen eigenlijk al, maar bij van Aert omdat er een aversie tegen een ander lang bij komt kijken.

Voorliefde voor je eigen land is prima, maar als publieke stem stoken richting een ander land ben ik gewoon geen fan van.

Je aanname over van Aert bij een ander team(als Ineos) zegt vooral ook veel over jou.

0
AWestie 4 december 2020 om 08:58

Verschilt deze verkiezing nou veel per jaar @redactie? Ik zou opteren voor commentaarmoment van het jaar, in de categorie “Hij staat!” (bij Zonderland) of dichter bij huis “I have never ever seen anything like this in my life” bij MvdP.

0
sprintgeit 4 december 2020 om 09:31

Ja dat zou ik wel leuk vinden. Ik vond de ‘Het is, het is… Ik weet het niet! Ik weet het niet!’ Tijdens de sprint in de RvV tussen WvA en MvdP wel mooi van Wuyts.

Of het leukste ’theekransje moment’. In die categorie zou ik bijvoorbeeld nomineren een gesprek van minimaal een kwartier tussen Renaat en Jose over duivensport (ik wist ook niet dat dat bestond) tijdens de Vuelta.

0
AWestie 4 december 2020 om 10:05

Precies die zouden ook mijn stem hebben!

0
Derierre de la course 4 december 2020 om 10:09

@Sprintgeit, die eerste quote was inderdaad iconisch!

0
Aerosolo 4 december 2020 om 19:17

Goede categorie en een mooi moment. Maar er waren er meer. Ik nomineer Jose de Cauwer, als hij Roglic op de grond ziet zitten na de tijdrit in de Tour. Je hoort hem meevoelen en emotioneel worden, maar hij blijft goed verwoorden. Wat mij betreft commentaarmoment van het jaar. (Als we in deze categorie geen onderscheid maken tussen commentatoren en analisten.)

0
Wheely 4 december 2020 om 09:00

Jeroen natuurlijk vanwege de lekkernijen in de Giro.

Zijn commentaar bij de overwinning van Wout in MSR vond ik ook mooi, normaal een droogkloot maar daar liet hij zich lekker gaan. De Italiaanse koersen zijn daarbij ook nog eens erg mooi.

0
Yeez 4 december 2020 om 09:02

@beer wat sephiroth zegt. Ik vind een beetje voorkeur voor een landgenoot niet verkeerd en logisch. Maar er wordt een soort aversie gecreëerd tegen iets wat “onze belgen” in de weg werkt. Het is ronduit lachwekkend. Het werd bijna zielig in de tour. de grote van aert die voor jumbo en roglic moet knechten. Hoe durven ze. En dan nog Roglic die hem in de steek liet op het wk… nee, je kan ook doorslaan

0
Michelangelo 4 december 2020 om 09:03

Mijn stem ging naar Renaat Schotte. Heeft in de Vuelta bewezen om prima commentaar te kunnen geven. Taaltechnisch in orde, oog op de koers, prettig Vlaams.
Tweede was voor mij Vanbelleghem. Samen met Kroon een heel mooi duo.

Laatste plaats dit jaar zonder twijfel voor Wuyts. Michel heeft dit jaar duidelijk aangetoond dat hij over zijn houdbaarheidsdatum heen is. Met zijn zwart-geel-rode viagra pilletje wordt hij helemaal wild als Van Aert of Evenepoel in beeld rijdt. Als een klein kind dat zijn kamer vol heeft hangen met posters van die twee. Fijn dat het hem nog lukt op zijn ouwe dag, maar doe dat niet in een commentaarhokje.
Daarnaast bevalt het eeuwige gezever over Van Aert die niet goed zou zitten bij TJV, en de totaal kritiekloze houding jegens de blauwwitte brigade mij niet.

Wuyts zou er goed aan doen om een stap opzij te zetten, een rubriekje te pakken in Vive le Velo, en zijn opiniestukjes gaan schrijven.

Zo, die drol is eruit…

0
Wheely 4 december 2020 om 09:07

Volgens mij heb jij nachtmerries van Lefevere en Wuyts.

0
Michelangelo 4 december 2020 om 09:12

Neuh, slaap nog prima. Droom liever van leuke dingen… Maar neemt niet weg dat deze twee mij heel wat “kromme-tenen-momenten” hebben bezorgd dit jaar. Spraakmakend, maar als het aan mij ligt niet op de manier die je graag ziet in hun beide functies.

0
Chris Van Uden 4 december 2020 om 09:03

Mijn vote is naar Danny Nelissen gegaan. Gewoon to the point met kennis van zaken en niet al te veel chauvinisme en al helemaal geen gestook.

0
boenk 4 december 2020 om 12:09

Geen chauvinisme bij Nelissen? Hahaha, kan je niet menen.

0
Michelangelo 4 december 2020 om 12:16

Leesbril nodig Boenk? Of snap het verschil niet tussen “niet al te veel” en “geen”…

In dat laatste geval, stuur me een pb, dan leg ik het je graag uit ;-)

0
Chris Van Uden 4 december 2020 om 12:36

Ja, ik ga hier niet eens op in.

Voor het overige: ik heb helemaal niets tegen onze zuiderburen. Ik heb er vrienden en collega's en ik kwam er (tot aan Corona) graag. We spreken -de Vlamingen althans- grotendeels dezelfde taal en hebben een hoop zaken gemeen met elkaar. Ook dingen niet natuurlijk, maar soit. Ik vind het persoonlijk prachtig hoe de wielersport wordt beleefd in België, en een beetje chauvinisme mag best. Er is dan ook een grote wielerhistorie in België, nietwaar?

Ik kan me zeker voorstellen dat Wuyts en Lefevre, om er maar even twee uit te lichten, in België anders worden bekeken dan in Nederland over het algemeen het geval is. Omgekeerd zou dat vermoed ik ook wel zo zijn, als wij hier een wielercommentator hadden die non-stop een negatieve opinie t.a.v. een Belgische ploeg zou benoemen.

Omdat het bijna kerst is en ik vandaag een beetje in een melancholische bui ben, wil ik alvast de wens uitspreken dat we in 2021 wat milder naar elkaar zullen zijn. Discussiëren, daar is dit forum voor en we zullen altijd onze eigen favorieten hebben (en dat mag!), maar val elkaar niet keihard aan als een ander eens een andere mening heeft. Meer respect voor elkaar, dat is wat ik eigenlijk wil zeggen.

Het is nog vroeg om het te zeggen misschien, maar iedereen alvast fijne dagen toegewenst. En dat 2021 maar een heel mooi wielerjaar zonder Corona mag worden!

Ik heb gezegd.

0
Michelangelo 4 december 2020 om 09:05

Ofwel… wat Yeez en Sepiroth zeggen.
Maar als ik de stemmen zie op de site, dan is er blijkbaar toch wel voedingsbodem voor dit doorgeslagen chauvinisme edit wf: niet doen

0
Peetvader 4 december 2020 om 09:15

Renaat!

0
Olly 4 december 2020 om 09:16

En waar is Karsten Kroon in dit lijstje?

0
Wheely 4 december 2020 om 09:18

Die komt later aan de beurt, bij de cohosts. Net als de Cauwer.

0
Bontempi 4 december 2020 om 09:27

Christophe Vandegoor. Is qua commentatoren, de dekking van het jaar wat mij betreft.
Hij gaf in de eerste wedstrijd na het WK ook toe, dat de anti-Roglic commentaar daar, doorgeslagen was. Dat was een mooie nuchtere analyse van wat er gebeurd was.

0
Bobby Solo 4 december 2020 om 09:45

José Been in 2018 als 2de geëindigd??? Moet een foutje zijn toch

0
Olly 4 december 2020 om 11:53

Nee hoor. Ik zat altijd te schateren als ze weer eens de verkeerde renner benoemde, of er tactisch weer eens volledig naast zat. Mijn stem had ze vorig jaar :-)

0
Beer 4 december 2020 om 09:51

Blijkbaar is het maar wat je wil horen. Ik hoor in elk geval geen aversie tegen een ander land, wel gefundeerde kritiek op een team en een ploegmaat. Omdat die kritiek ingaat tegen het Jumbo-supporteren is dit plots ‘compleet belachelijk maken’, ‘chauvinistische gezever’, ‘aversie tegen een ander land’, ‘stoken richting een ander land’… Ik vraag me af wie het hier opblaast. Een beetje meer respect opbrengen voor de stem van ‘een ander land’ zou ook kunnen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar zo ‘van de pot gerukt’ is de kritiek van Wuyts helemaal niet.

0
deluxe 4 december 2020 om 09:52

Man wat ben ik blij met de Eurosport player waar ik gewoon Engels commentaar kan kiezen. Afwisselend Sean Kelly, Sir Brad, Carlton Kirby, en Brian Smith. Een verademing ten op zichte van al deze dramatische Nederlandstalige commentatoren.

0
HoofdIsVrij 4 december 2020 om 10:10

Net het boek van Carlton Kirby gelezen (The Magic Spanner). Mooie verhalen heeft die kerel.

Sporza geeft mij het echte wielergevoel, maar de Engelse Eurosport is wellicht wel het vermakelijkst. Rob Hatch kan ik ook goed waarderen.

0
Sephiroth 4 december 2020 om 10:41

die 4 en ook de duitse ARD was de afgelopen twee jaar ook super fijn.

De belg en NL zenders kijk ik ondertussen amper meer.

0
Limal 5 december 2020 om 09:50

Rob Hatch is over alle kanalen heen mijn favoriete commentator geworden. Altijd enthousiast en aangenaam om naar te luisteren. Bij Kirby krijg ik dikwijls Wuyts-flashbacks wanneer hij weer eens een koerssituatie totaal fout inschat en zijn analyst hem daar op moet wijzen.

0
Pedalo 4 december 2020 om 09:55

Kleikers , Nelissen en van Belleghem op dezelfde hoogte. Wuyts ronduit belachelijk aan het worden met zijn commentaar. Jammer van de Cauwer want die vind ik wel goed, helaas. Meeste wedstrijden gevolgd op Eurosport.

0
Massimo Bataille 4 december 2020 om 10:13

Ik kijk enkel op Sporza en indien de koers daar niet uitgezonden wordt op Eurosport (Giro).
Ik begrijp de frustratie tegenover Wuyts, want deze Tour ( en bij uitbreiding WK) was het Van Aert verhaal/chauvenisme ergerend (en ik ben zelf belg). Maar in de rest van de wedstrijden was dit veel minder het geval en dan blijft het nog altijd een goeie commentator die je namiddag probleemloos vult.
Renaat is eigenlijk altijd al een topkerel geweest met een zeer goeie kennis van koers (wat normaal voor de cohost/analist is), dus samen met Jose een uitstekend duo que kennis en koersinzicht.
De giro op Eurosport vond ik eigenlijk betreurend triest qua commentaar. En alle kritiek naar Wuyts (en Van Aert) toe kon daar eigenlijk ook gezegd worden over Kroon en Kelderman. Als commentator vind ik Jeroen eigenlijk te weinig, heeft aventoe een leuke insteek, maar is voornamelijk ja-knikker naar Kroon. En kroon vind ik persoonlijk geen 'kenner' want heeft vaak verkeerde insteken en is regelmatig niet mee met nieuwe situatie's.
Ruben van Gucht mogen ze ook zo snel mogelijk van de vrouwenkoersen afhalen.
Die Merijn van de VTM vind ik eigenlijk ook best goed, jammer dat het dan de 'kleinere' koersen zijn, maar mag wel meer aan bod komen.

0
Michelangelo 4 december 2020 om 10:33

Mooie genuanceerde mening Massimo,

Wuyts in de RVV was inderdaad prima, en ben ook de eerste die gewoon toe durft te geven als dat zo is. En Wuyts en Jose in vorm zijn een prima duo.

Maar in de TdF en het WK is Wuyts echt door de ondergrens gegaan. Met zijn chauvinisme, met zijn adoratie van Wout, met zijn gestook richting Roglic, met zijn eeuwige gedoe over groene trui, niet knechen, eigen kans. Hij wordt een beetje een karikatuur van zichzelf. En dat maakt gewoon dat hij dit jaar mijn stem niet verdient.

Wat mij betreft heeft hij met Renaat een prima opvolger klaar staan. Met Jose ernaast, maar ik denk dat hij ook met andere co-commentatoren prima uit de voeten zal kunnen. Deskundig, prettig om naar te luisteren, een beetje chauvinisme maar voldoende objectief.

0
Limal 5 december 2020 om 09:56

Ik ben het eens met jullie beider analyses. Renaat heeft wel een goede verteller zoals José (niet Been) naast hem nodig, want kan wat al te droog zijn. Maar het is een absolute vakman, in tegenstelling tot bvb van Gucht.

0
Michelangelo 4 december 2020 om 10:23

Beer,
Het heeft (althans voor mij) niks te maken met de stem van een ander land. Mijn stem in deze is “gewoon” naar een Belg gegaan (Renaat). Zoals mijn stem in voorgaande jaren wel naar Wuyts ging.

Maar als je in iedere zin vier keer het woord “Wout” hoort en drie keer het woord “Evenepoel”, dan ben je er wel een keer klaar mee. En als je fan bent is het prima, maar ga niet in een commentaarhokje zitten. Laat hem dat lekker in zijn columns opschrijven, maar ik verwacht van een commentator een beetje chauvinisme maar veel objectiviteit.

En bij Wuyts was het dit jaar compleet andersom. Al vraag ik me af of jij er gezien jouw andere standpunten hetzelfde naar luistert als ik.

0
FritsvanHoefelen 4 december 2020 om 10:24

65 mensen die op Joris vd Berg stemen. Grote familie blijkbaar

0
Sephiroth 4 december 2020 om 10:43

haha, ik was er eentje van, random keuze. Duitse en engelse kommentatoren ontbreken in het lijstje (al enkele jaren)… dus mijn vaste commentatoren missen.

0
Romāns Vainšteins 4 december 2020 om 11:02

Nee, gewoon een prima gast. Ik zie eerder de mensen met grote afkeer als een soort familie van detaillisten voor wie Joris kennelijk zo veel ergernis opwerpt.

0
Romāns Vainšteins 4 december 2020 om 10:25

Ik heb een support stem naar Joris gedropt om zijn harde werken en inzet te belonen. Fungeert puur als aangever, valt nooit stil, is enthousiast en gelukkig niet zo’n insider zoals ik ze hier op het forum tegenkom. Het allemaal precies inzien en doorgronden van een commentator is voor mij veel minder belangrijk dan een beetje circusstijl de boel aaneenlullen, het liefst met een gevatte oud renner ernaast die smeuïge anekdotes meer paraat heeft dan dat hij Ventoso vanuit de helicopter ontwaart.

Eerlijk gezegd krijg ik wel eens koppijn van zo’n ubersnuggere de Cauwer & Wuyts die overal 100% op zitten, ook die Belly is er zo een.

0
oborobo 4 december 2020 om 10:32

Bobby Solo

Inderdaad dat dacht ik ook al!

0
Silverlake 4 december 2020 om 10:33

Heb getwijfeld tussen
Jeroen Vanbelleghem (Eurosport)
en
Christophe Vandegoor (Sporza)

Het gezaag van Wuyts begint te vervelen !!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone