De populairste wielercommentator van 2020

De populairste wielercommentator van 2020

foto: Cor Vos

vrijdag 4 december 2020 om 19:00
Eindejaarslijstjes

In de maand december blikt WielerFlits traditioneel terug op het afgelopen wielerseizoen met de reeks Eindejaarslijstjes. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar en welke renners verdienen nog een eervolle vermelding voor 2020? Iedere werkdag is er een nieuwe lijst met bijbehorende poll. Vandaag staat centraal: de populairste wielercommentator van 2020.

Het wielerjaar was sowieso al apart, maar ook op het gebied van commentatoren waren er de nodige wijzigingen. De NOS had een nieuwe hoofd-commentator bij de Tour de France en een oude bekende maakte zijn comeback. In onderstaand lijstje focussen we ons op de Nederlandstalige zenders.

Vorig jaar was Michel Wuyts (41%) de populairste commentator onder de WielerFlits-lezers, voor Renaat Schotte (13%) en Karl Vannieuwkerke (7%). In 2018 won Wuyts ook de verkiezing, toen op de voet gevolgd door José Been. Zij is inmiddels niet meer actief bij live-wedstrijden op Nederlandse zenders.


NOS

De Nederlandse Omroep Stichting voerde een grote wissel door. Jarenlang was Herbert Dijkstra de lead-commentator op de Nederlandse publieke zender, maar in augustus maakte de NOS bekend dat hij zijn plek voor de Tour de France afstond. Chronische rugklachten zorgden ervoor dat Dijkstra en zijn fameuze ‘kastelenboek’ niet in de huiskamers te horen waren. Hij deed nog wel verslag van het Critérium du Dauphiné, maar vanaf de Tour de France zat iemand anders op zijn stoel.

Joris van den Berg, links – foto: Cor Vos (archief)

Die plek werd ingevuld door Joris van den Berg, die de laatste jaren al meerdere keren live-commentaar deed bij wielerkoersen. Van den Berg was vooral bekend van het inspreken van de samenvattingen in onder meer het Tourjournaal van de NOS, maar vanaf de Ronde van Frankrijk liet hij zijn stem horen. Ook in de klassiekers, die dit seizoen in het najaar verreden werden, klonk Van den Berg. Het co-commentaar was van afwisselend Maarten Ducrot en Stef Clement, maar voor dat lijstje verwijzen we jullie naar volgende week.

Een andere vertrouwde stem bij de NOS is die van Gio Lippens, die in de grote wedstrijden voornamelijk op de radio te horen is als commentator. Iedereen kent het unieke geluid van Radio Tour de France op NPO Radio 1 wel. Maar Lippens is ook regelmatig te horen op televisie en verdient een eervolle vermelding in dit overzicht.

Danny Nelissen, hier in 2008, is weer terug als commentator – foto: Cor Vos

Een nieuwe maar toch bekende naam ten opzichte van vorig jaar, die hebben we ook. Danny Nelissen keerde bij de NOS terug als commentator bij live-wedstrijden. Was de oud-wielrenner de afgelopen jaren vooral analist bij de publieke omroep, kreeg hij dit jaar weer de kans als commentator. Tot 2013 was Nelissen (neef van voormalig NOS-stem Jean Nelissen) te horen bij Eurosport, maar daar vertrok hij na zijn dopingbekentenis. Dit jaar keerde hij terug, onder meer tijdens het EK op de weg en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen.

Jeroen Koster is dan weer de herkenbare veldritcommentator van de NOS.


Sporza

Bij de VRT luisteren we al jaar en dag naar Michel Wuyts. Samen met José De Cauwer vormt Wuyts een bijna iconisch duo. Er is zelfs een apart Twitter-account dat uitspraken van Michel en José uitlicht. “Een Kempenaar rijdt de Colombianen naar huis”, is een van de gevleugelde uitspraken van Wuyts tijdens de voorbije Tour de France. De coronacrisis dwong de Sporza-commentatoren, op respectabele leeftijd, om het verslag van de Tour vanuit België te doen. Ook is Wuyts de vaste stem van de cross, afwisselend op de kanalen van Sporza en Telenet.

Michel Wuyts

Michel Wuyts – foto: Niels Bastiaens

Renaat Schotte is ook een vertrouwde stem bij Sporza. Meer dan regelmatig horen we Schotte vanop de motor, maar tijdens de voorbije Vuelta a España was hij ook te horen als lead-commentator samen met José De Cauwer. Daarnaast is hij vaak op locatie aanwezig voor reportages en interviews tijdens de Sporza-uitzendingen. Datzelfde geldt voor Christophe Vandegoor, eigenlijk de Vlaamse evenknie van Gio Lippens. Vaste wielerstem op de radio, maar ook meer dan regelmatig te horen op tv.

Karl Vannieuwkerke was de afgelopen jaren een vaste klant in dit Eindejaarslijstje, maar dit jaar ontbreekt hij. Normaal gesproken is hij de vaste stem in Parijs-Roubaix, maar de Franse kasseienklassieker werd dit jaar niet verreden. Wel was Vannieuwkerke vanaf de Tour de France meer dan regelmatig te zien als presentator van de talkshow Vive le Vélo, als presentator van de programmering rondom de grote Vlaamse klassiekers en als presentator van de talkshow Leve de Ronde.

Christophe Vandegoor – foto: Cor Vos

Ruben Van Gucht is de upcoming man bij Sporza. Hij is de vaste presentator van Extra Time Koers en verzorgt het commentaar bij de vrouwenwedstrijden die de VRT uitzendt. Dat doet de 34-jarige Van Gucht standaard met oud-wielrenster Lieselot Decroix aan zijn zijde. In korte tijd zijn de twee uitgegroeid tot vertrouwde stemmen. Afgelopen najaar waren zij zelfs meerdere keren prime time te horen, omdat de vrouwenwedstrijden ná de mannen gepland werden.


Eurosport

Naast de Nederlandse en de Belgische publieke omroep is er natuurlijk ook nog Eurosport, dat zich profileert als ‘Home of Cycling’. De sportzender heeft de nodige commentatoren in huis en zij kwamen dit jaar allemaal aan bod.

De meest bekende stem is die van Jeroen Vanbelleghem, de Belgische commentator die zich specialiseert op de Italiaanse koersen. Hij was afgelopen jaar te horen tijdens de gehele Giro d’Italia (samen met Karsten Kroon) en ook de andere Italiaanse koersen waarvoor Eurosport exclusief de rechten heeft. Tijdens de Giro was de dagelijkse bevoorrading van een Nederlandse lekkernij voor Vanbelleghem een van de hoogtepunten.

Het is typerend voor de band die hij met Kroon heeft opgebouwd de afgelopen jaren. Het duo raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en zorgde bij menig wielerliefhebber voor een lach tijdens de Giro, ondanks dat ze regelmatig op afstand commentaar moesten doen. In de winter is Vanbelleghem ook te horen bij de veldritten die uitgezonden worden.

Jeroen Vanbelleghem – foto: Screenshot

De Tour de France werd dit jaar bij Eurosport becommentarieerd door Jan Hermsen. Hij deed dat samen met Bobbie Traksel, die naast analist ook steeds vaker te horen is als zogenoemde lead-commentator bij de sportzender. Zo is Traksel in de winter regelmatig commentator bij het vrouwenveldrijden.

Sander Kleikers is sinds enkele jaren ook een van de vaste commentatoren van het team van Eurosport. De Limburger kwam over van regionale zender L1. Kleikers was dit najaar onder meer te horen tijdens de Vuelta a España en de grote klassiekers. Andries Lamain (onder meer de Dauphiné) en Nick Stöpler (vrouwenwielrennen en baanwielrennen) klonken dit jaar meer dan regelmatig op Eurosport.

José Been werd in 2018 nog tweede in de verkiezing van meest populaire wielercommentator. Zij is al ruim een jaar vertrokken bij Eurosport en verzorgt alleen nog wielercommentaar voor buitenlandse opdrachtgevers in het Engels.

Sander Kleikers – foto: Cor Vos


Overig

Voor wie heel goed zoekt naar wielrennen op tv komt regelmatig uit bij VTM, een van de Belgische commerciële zenders. Is daar wielrennen of veldrijden te zien, dan doet Merijn Casteleyn het commentaar. Hij was ook betrokken bij de VTM-docu ‘Ik Ben Remco’ die gemaakt werd over het seizoen van Remco Evenepoel. Naast diverse Italiaanse koersen verzorgt Casteleyn ook commentaar bij de cross.

Een eervolle vermelding is er ook voor Jan Suykens (deed onder meer de Ronde van Burgos voor Proximus Sports), Martijn Berkhout (deed verslag van de Ronde van Burgos voor Ziggo Sport), Bram Lambert en Philippe Maertens (beiden veldritcommentator voor Telenet).


Volgende week volgt het Eindejaarslijstje waarin gestemd kan worden op de beste analist. Tot die categorie behoren bekende stemmen als die van Maarten Ducrot, José De Cauwer en Karsten Kroon.

Dit artikel delen:

156 Reacties

Sephiroth 4 december 2020 om 10:33

@Beer: Go Kirby op eurosport en nog veel meer go Fabian Wegmann+Florian Naß. Die luister ik normaal, een paar jaren geleden was het op sporza ook nog vaak wel leuk, het is alleen minder geworden door het hierboven beschreven gedrag.

Ik vergelijk wuyts zijn commentaar met dat soort commentatoren. Dit heeft dus voor mij niks met Jumbo te doen. Ik woon ook al vele Jaren niet meer in nederland of Belgie, dus die hele discussie over Nederland versus Belgie hier is altijd wel grappig om te lezen als buitenlander.

0
bosstime 4 december 2020 om 10:43

gekozen voor Renaat Schotte. zeer prettig om naar te luisteren.
het commentaar op Eurosport wordt verpest door Van Belleghem. Daar kan ik echt nog geen 5 minuten naar luisteren. continu als er door de nederlandse co-commentator over een nederlandse renner wordt gesproken, moet Van Belleghem het gesprek verleggen naar een belg, bang om de belgische kijker tegen het zere been te schoppen.

0
Veloburto 4 december 2020 om 10:54

Mijn favorieten zijn De Cauwer en Kroon. Uit deze lijst toch maar Wuyts gekozen.

0
koos1 4 december 2020 om 11:03

NOS kijken jullie mee? Van den berg en vooral Dijkstra flink ingehaald door de 'inval' commentatoren Nelissen en Lippens.
Al zegt het genoeg dat in de Poll duidelijk Sporza en ook Eurosport bovenaan staan.

Zelf gestemd op Schotte. Samen met De Cauwer een top duo en prettig om naar de luisteren. Wuyts was de nummer 1 maar die begint steeds vaker vreselijk te vervelen.
Een eervolle vermelding voor Van Bellegem. Samen met Kroon een prima duo om naar te luisteren. Ze maken zelfs lange saaie etappes nog leuk om naar te kijken.

0
007 4 december 2020 om 11:06

Favoriete Duo: Jeroen en Karsten!

0
S.t.B 4 december 2020 om 11:15

Vanbelleghem..
Vooral vanwege de prima keuze van Eurosport hem te koppelen aan Kroon en zo het gif uit de Belgisch Nederlandse rivaliteit te halen.

Wuyts en helaas ook de Cauwer kunnen van mij richting een opfriscursus ‘Chauvinisme management’.
Die hebben van Aert feitelijk misbruikt door hem als slachtoffer neer te zetten in hun continue pleidooi tegen TJV en Roglic.
Die afkeer was er altijd al, maar door een landgenoot in de vorm van zijn leven (en zwaar tegen zijn zin) als gedupeerde op te voeren vonden ze een ‘legitieme’ reden om TJV en Roglic als agressor neer te zetten.
Feitelijk pure opruiing, en dat valt op geen enkele manier goed te praten.

0
boenk 4 december 2020 om 12:26

Omdat een commentator een mening heeft die niet strookt met de jouwe is het een chauvinist. Geestig. Dat je dat over Wuyts wil zeggen, daar kan ik nog ergens in komen, maar dat je dat over De Cauwer zegt, toont aan dat je geen benul hebt.

0
S.t.B 4 december 2020 om 12:42

@Boenk
‘Chauvinisme management’ betekent zeker niet per definitie dat chauvinisme kwalijk is. Het betekent als commentator je vaderlandsliefde enigszins weten te controleren en vooral niet met opruiende suggesties olie op het vuur gooien.
Dat laatste is precies wat Wuyts deed, en over de rug van van Aert, wat het extra vuil maakt.
De Cauwer liet zich tijdens de Vuelta ook niet onbetuigd. Laatste bergrit was hij tenenkrommend partijdig en het ‘proficiat’ richting TJV en Roglic leek haast in zoutzuur gedoopt.

0
Marik 5 december 2020 om 08:29

Boenk, vreemde reactie. s.t.b. voert gewoon feiten aan. Kijk de Tour, de Vuelta en ook het WK terug en je hoort dat zelfs José zich bezondigt aan rancuneuze uitspraken.
Heel jammer, want deze man staat op eenzame hoogte als het om analyses gaat.

0
Napoleon 4 december 2020 om 11:16

Dat gezeur over Wuyts is ook wel typisch Nederlands. Op anderstalige wielerfora kom je dat helemaal niet tegen.

0
Yeez 4 december 2020 om 11:18

@beer je maakt jezelf belachelijk en de discussie dood door de term supporter erbij te halen. Als kritiek terecht is ben ik de eerste die mee instemt, maar elke dag diezelfde vraag of v aert mag sprinten, wat v aert had gekund als hij niet mocht knechten etc. Werd gewoon kinderachtig.

0
Panache 4 december 2020 om 11:20

Liboton: “Michel Wuyts doet niets liever dan carrières breken”.
Ophemelen en afbranden, puur nationalistische insteek, zit hij daar met microfoon onder zijn neus de Belgen te vertellen hoe het 'echt' zit. Walgelijk persoon inmiddels.

Zelf kijk ik voornamelijk op Eurosport en daar is het commentaar voor mij slechts als behang aan de muur. Een rustige meanderende rivier en het geluid van een helikopter in de verte. Voor de diepgaande analyses kom ik hier, waar de lat hoger ligt.

0
C de Vries 4 december 2020 om 11:24

Ik luister het liefst naar Jeroen Vanbelleghem. EN naar Wuyts als de Nederlanders gehakt maken van de Belgen.

0
S.t.B 4 december 2020 om 11:35

Kan iemand Wuyts alvast preventief opsluiten mocht TJV volgend seizoen een ontsnapping van Remco verijdelen?

0
Aerosolo 4 december 2020 om 19:18

Van Aert die achter Evenepoel gaat aanrijden voor Roglic. :’)

0
S.t.B 4 december 2020 om 20:30

Daarom!
Wuyts preventief huisarrest bij alle koersen waar Roglic en Evenepoel aan meedoen. Neem die arme man tegen zichzelf in bescherming.

0
xistnc 4 december 2020 om 11:41

Jeroen-mits-samen-met-Karsten is wat mij betreft Michel en Renaat voorbij, met of zonder De Cauwer. Dat zegt vermoedelijk net zoveel over Jeroen-mits-samen-met-Karsten als over Michel, Renaat en José.

0
Beer 4 december 2020 om 11:49

@Yeez, volgens mij is er weinig kinderachtigs aan dat die vraag elke dag herhaalt wordt. Dat heb je nu eenmaal met een grote ronde waarin je elke dag een rit hebt. Dan kan zo'n vraag wel eens terug komen, zeker als ze relevant is zoals in dit geval. Waarom de term 'supporter' mij belachelijk maakt en de discussie dood, ontgaat me volledig. Ik zie het als afleidingsmanoeuvre. Blijkbaar heb je het er moeilijk mee om dingen te horen waar je het niet mee eens bent. Dan kan ik begrijpen dat het moeilijk is om dagelijks naar een commentator te moeten luisteren die het anders ziet dan jij. En voor alle duidelijkheid; ik ben pro-Jumbo, vind dat van Aert daar prima zit, betere begeleiding gaat hij nergens vinden. Maar over zijn rol in de Tour, die van Roglic op het WK en zijn ploegmaats in de klassiekers valt best iets te zeggen.

0
blix 4 december 2020 om 11:55

Ik heb voor Renaat Schotte gestemd en niet voor Wuyts, omdat ik inhoud en expertise belangrijker vind dan mooipraterij waarmee je je gebrek aan expertise kan verbergen. De foutenlast bij Wuyts is de laatste tijd echt té groot aan het worden… Vooral dan in zijn veldritcommentaar. Pidcock gaat vanaf maart voor ‘Ethias’ rijden, aldus Wuyts tijdens de WB-cross van Tabor (deed zelfs niet de moeite om te verbeteren in ‘Ineos’). Hij herkent renners niet, of haspelt ze om de haverklap door elkaar, ook al zijn het elke week dezelfde namen die meerijden. Hij leeft in idee-fixen: over renners die ooit podium reden op een junioren- of beloften-WK en er jaren later niet meer aan te pas komen, zal hij steeds zeggen: ‘Tiens, die reed toch ooit podium op een WK voor junioren of beloften.’ Carrières vallen of staan nu eenmaal niet met een WK-podium in de jeugdreeksen. En hij valt Paul Herygers voortdurend in de rede. Gelukkig is dat een zeer minzame man die daar goed mee om kan, maar ik kan me voorstellen dat dit niet altijd even fijn is.

0
Michelangelo 4 december 2020 om 12:02

@Beer,
Ik vind het helemaal niet storend dat jij deze mening hebt. Maar jij zit niet in het commentaarhok.

Wuyts zit daar wel. En van Wuyts verwacht ik dat hij commentaar en duiding geeft. Voor zijn meningen heeft hij opiniestukken op Sporza.
Dit afgelopen jaar echter zijn zijn commentaren bij de wedstrijd steeds meer op Sporza columns gaan lijken. En helaas waren zowel zijn columns als zijn commentaren heel enkelzijdig gericht op Evenepoel en op Van Aert. Waarbij ze opgehemeld werden tot in het overdrevene, en in geval van Van Aert ook nog eens gepaard gingen met sneren naar de ploegtactiek en de rol van zijn kopman.

Prima voor hier op een forum, prima voor in een opiniestuk, maar niet in de commentaarcabine. Tenminste dat is mijn mening…

0
boenk 4 december 2020 om 12:06

edit wf: adem in… adem uit …

0
Beer 4 december 2020 om 12:17

Ik begrijp je frustratie volledig Boenk, en dat is meteen ook de reden dat ik het hier voor Wuyts opneem. Dat gebeuk op Evenepoel, Lefevre en Wuyts is stillaan wel goed geweest. Ik kan begrijpen dat Nederlanders het anders zien dan Wuyts en ‘de Belgen’. Maar waarom dat die mening dan constant belachelijk gemaakt moet worden; dunno.

0
Jean Dumas 4 december 2020 om 12:24

Heb Renaat gestemd, maar stemmen op commentaarduo’s is eerlijker.

0
S.t.B 4 december 2020 om 12:30

Voorspeld niet veel goeds voor het voormalige koningskoppel van Sporza. Zal een pittig evaluatie gesprekje worden. Na zijn wanprestatie van afgelopen seizoen komt Wuyts steeds dichter bij het zijspoor. Over 2 jaar geeft Sporza hem een leuk ‘Opa vertelt’ itempje bij Vive Le Velo.
Over ‘onze’ staatsomroep kan ik ook niet al te blij zijn, maar om andere redenen. Alle ballen op de Tour, maar daarbuiten een zwaar wegkwijnend bestaan van vooral 60 seconden montages.
Eurosport (vooral de Player) zal de opmars gaan voortzetten en met vanBelleghem-Kroon hebben ze uitstekend voorgesorteerd op de toekomst.

0
thorsen 4 december 2020 om 12:31

Vroeger stemde ik vaak voor Wuyts, maar dit jaar was hij echt een persiflage van zichzelf. Het werd gewoon vervelend en voorspelbaar.
Renaat ben ik nooit fan van geweest als commentator (ik noem hem Mister Prematuur). NOS kijk ik al helemaal nooit.
En toch voor een Belg gestemd, Vanbellegem. Grotendeels dankzij Karsten, want ik vind die twee samen gewoon hilarisch.

0
platteprijs 4 december 2020 om 12:33

@ Boenk en Beer, als je het zo gehad hebt met Wf.nl, waarom reageren jullie dan niet op Wf.be?

0
Veleta 4 december 2020 om 12:39

Renaat Schotte vanzelfsprekend, tenminste voor mij: taalkundig zeer vaardig, ingehouden enthousiasme (kan in bepaalde gevallen uitmonden in geestdriftig enthousiasme) en ook nog een fijn gevoel voor (ironische) humor: over koploper Moncoutier in de Giro, “ Kijk die neus, die wijst de goede kant op “ Hilarisch, maar misschien ben ik de enige.

0
Panache 4 december 2020 om 12:39

Dus droog je tranen ook al heb je veel verdriet.
Je kan treuren net als ik maar 't helpt ons niet.
Droog je tranen ook al heb je veel verdriet.
Het leven gaat door.
Je begint weer van voor.
Er ligt vast wel iets moois in 't verschiet Boenk.

Onze minister-president zei het laatste treffend: "niemand heeft recht om niet beledigd te worden". Vroeger zei men "hoge bomen vangen veel wind" en ook de Engelsen kennen al lange tijd "If you can't stand the heat, get out of the kitchen". zo lang er argumentatie aanwezig is, mag iedereen kritiek uiten. Ben je het er niet mee eens, ga dan niet huilen maar de discussie aan op feiten. Vluchtgedrag hoort niet op fora thuis.

0
FDJ 4 december 2020 om 13:02

Gestemd op Kleikers. Kundige commentator, prima stem om naar te luisteren. Renaat Schotte zou tweede keuze zijn. Snap niet dat Wuyts boven Schotte staat.

Slechtste commentatoren:
De voorzitters van de fanclubs van Van Aert, Evenepoel en Deceuninck, oftewel Wuyts en Vanbelleghem. Wuyts opzich nog een goede luister stem, Van Belleghem dramatisch op alle vlakken. Verschrikkelijke stem, chauvinist in hart en nieren. Had gehoopt dat de opruiming bij Eurosport niet alleen Jose been betrof maar ook Van Belleghem.

0
S.t.B 4 december 2020 om 13:16

Vraag me ook af wat ik van Vanbelleghem exclusief Kroon vind, maar de combi compenseert de gebreken ruimschoots. Kroon kan vanBelleghems blinde chauvinisme soms met een enkel zinnetje relativeren. Meestal door ontwijkend te reageren met mijmeringen over het landschap of anekdotes uit zijn wielerverleden.

0
Murcia 4 december 2020 om 13:22

Qua commentatoren staat Renaat met stip op een, hij heeft chemie met de Cauwer, voldoende kennis, een prettige stem en is enthousiast zonder de nationalistische overkill van Wuyts die dit jaar met zijn anti Roglic retoriek en het gewauwel over de gekooide van Aert weer een stap zette naar zijn aanstaande pensioen.

Op nummer twee Vandegoor, ik gruwelde van zijn rol gedurende de Tour waar hij vooral apocalyptische finishes aankondigde op een toon alsof zijn hond net was overreden. In de Binck-Bank Tour was hij super samen met Nys. Dat duo mag wat mij betreft meer aan de bak.

De allerslechtste is zonder twijfel Joris, gebrek aan kennis van de sport is niet vreemd bij de NOS (zie Giebeltje de Graaf). Maar de manier waarop hij tijdens de finale kilometers van het WK AVDB zat af te breken heb ik nog nooit meegemaakt. Knetemann had hem een poffert moeten geven.

0
S.t.B 4 december 2020 om 13:37

Helaas liet Renaat zich tijdens de Vuelta wel iets te vaak overstemmen door de Cauwer, die ook plots met het anti TJV/Roglic virus was besmet.

Joris is een opportunistische klungel die het fenomeen ‘woordgrap’ stelselmatig op ongekend laag niveau weet toe te passen.

0
Murcia 4 december 2020 om 13:47

Dat de Cauwer in de Vuelta met name ook op de anti-Roglic trein sprong was teleurstellend en dat heb ik wel duidelijk gemaakt in dit forum maar als analist van de koers is hij nog steeds onovertroffen. Hun convo over de kracht van het positieve denken deed mij overigens gierend van de lach van de bank rollen.

Joris is ziekenhuisradio niveau. Sorry, dat neem ik terug want dat is veel beter dan de woordgrapjes en onkunde van de shorttrackcommentator van Nederland. Typisch NOS, Herbert heeft rugklachten, geen probleem Joris neemt wel over.

0
Brabander 4 december 2020 om 14:18

Haha. Jij denkt echt hetzelfde over Joris als mij :)
Ik vind hem zo slecht hè? Onze ‘DJ’. Terwijl-ie een fantastische stem heeft. Maar zoveel onkunde

0
heuvelcolombia 4 december 2020 om 18:01

De kritiek van Renaat op TLJ was voor mij een bevestiging dat die man met straatlenge voorsprong de beste co-commentator is. We hoeven niet per sé verzwijgen dat TLJ een smet was op koersvreugde.

0
S.t.B 4 december 2020 om 18:29

@heuvelcolombia
Hoog tijd eens van die Colombiaanse heuvel af te dalen. TLJ is al een behoorlijk tijdje TJV.
Verder heb je volledig gelijk. Sporza moet vooral zo veel mogelijk roddel, laster en hetze gebruiken om de koerswijze van T.J.V. te bekritiseren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone