Circus-Wanty Gobert koopt WorldTour-licentie van CCC

Circus-Wanty Gobert koopt WorldTour-licentie van CCC

Danny van Poppel - foto: Cor Vos

dinsdag 29 september 2020 om 17:04
Breaking

Circus-Wanty Gobert komt volgend jaar uit op WorldTour-niveau. Het Belgische ProTeam van teammanager Jean-François Bourlart heeft de aandelen van Jim Ochowicz en diens Continuum Sport LCC overgekocht. Maandagavond bereikten de partijen een akkoord over de overname. Er is geen sprake van een fusie.

Daardoor is de ploeg van onder andere Danny van Poppel, Maurits Lammertink en Quinten Hermans voor de komende drie jaar verzekerd van deelname aan onder andere de Tour de France. Dat is dinsdagmiddag op een persconferentie bekendgemaakt. Achter de schermen is men bij het Waalse team druk bezig om het huidige budget van zeven miljoen euro te verhogen. De drie hoofdsponsoren zouden dit op eigen initiatief hebben voorgesteld bij Bourlart.

Ochowicz zelf zal als adviseur optreden voor het derde Belgische team in de WorldTour. De Amerikaan gaat zijn ervaringen delen om zo de transitie naar het hoogste niveau te maken. “We zijn blij dat we de weg naar de WorldTour kunnen plaveien voor Circus-Wanty Gobert”, aldus de Amerikaan. “Door onze ervaring zijn we in een goede positie om deze ploeg waar nodig te assisteren met hun transitie. Door ambitieuze lange termijn-doelen en een gedeelde visie, is het een ideale match.”

Bourlart heeft werk aan de winkel
Bourlart is vanzelfsprekend in zijn nopjes met het grote nieuws. “Het moment moest goed zijn, de structuur moest er klaar voor zijn en onze partners moesten willen volgen”, stelt hij. “We zijn daarom trots om dit project van Jim Ochowicz en Gavin Chillcot over te nemen en aan de UCI de continuïteit van Continuum Sports in de WorldTour te garanderen. We zullen er alles aan doen om de toekomst te verzekeren. Ik ben er zeker van dat we een succesvol WorldTour-team zullen zijn.”

Het Belgische team zal dan nog wel de nodige stappen moeten zetten. Op dit moment staan er voor 2021 nog maar achttien renners onder contract, waar er 32 zijn toegestaan. Omdat er geen sprake is van een fusie, is nog onduidelijk wat er staat te gebeuren met de huidige lopende overeenkomsten van de CCC-renners. Dit gaat om de Tsjech Jan Hirt, de Duitsers Jonas Koch en Georg Zimmermann, de Russen Pavel Kochetkov en Ilnur Zakarin en de Hongaar Attila Valter.

Naar verluidt staat Zakarin echter in de belangstelling van Gazprom-RusVelo en kan Valter een contract ondertekenen bij Groupama-FDJ. Zimmermann zou dan weer aan de slag kunnen bij NTT Pro Cycling, maar ook daar zitten ze in de slechte papieren. Het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team heeft nog geen sponsor voor komend jaar, waardoor er nog renners als Michael Valgren, Victor Campenaerts, Giacomo Nizzolo, Edvald Boasson Hagen en oude bekende Enrico Gasparotto zijn op te halen.

flag-be Lopende contracten voor Circus-Wanty Gobert 2021
flag-fr Jérémy Bellicaud (22)
flag-be Aimé De Gendt (26)
flag-be Jasper De Plus (23)
flag-be Ludwig De Winter (27)
flag-fr Théo Delacroix (21)
flag-no Odd Christian Eiking (25)
flag-au Alexander Evans (23)
flag-be Quinten Hermans (25)
flag-nl Wesley Kreder (29)
flag-nl Maurits Lammertink (30)
flag-it Simone Petilli (27)
flag-be Baptiste Planckaert (32)
flag-it Lorenzo Rota (25)
flag-ee Rein Taaramäe (33)
flag-nl Corné van Kessel (29)
flag-nl Boy van Poppel (32)
flag-nl Danny van Poppel (27)
flag-be Loïc Vliegen (26)

flag-pl Doorlopende contracten CCC
flag-cz Jan Hirt (29)
flag-de Jonas Koch (27)
flag-ru Pavel Kochetkov (34)
flag-hu Attila Valter (22)
flag-ru Ilnur Zakarin (31)
flag-de Georg Zimmermann (22)


Bij CCC zijn er ook nog eens dertien renners die dit seizoen over een aflopend contract beschikken. Dat zijn onder meer allrounder Simon Geschke (34), sprinter Jakub Mareczko (26), klassiekerman Łukasz Wiśniowski (28) en de Belgen Serge Pauwels (36) en Guillaume Van Keirsbulck (29). Die laatste is een oude bekende van Wanty-Gobert. In 2017 en 2018 reed hij voor de formatie van Bourlart.

Hoe het met de opleidingsploeg van CCC – met onder meer talenten als Pools kampioen Stanisław Aniołkowski (sprinter), tijdrijder Szymon Krawcyk, de Tsjech Petr Kelemen en het Russische klimtalent Savva Novikov – staat, is op dit moment niet duidelijk. Ochowicz gaf eerder aan dat hij eerst alleen de WorldTour-ploeg wilde redden. Vrouwenteam CCC-Liv is een aparte entiteit en liet al weten dat hun toekomst reeds verzekerd is.

Dit artikel delen:

62 Reacties

IlPirata 29 september 2020 om 20:05

Dan mogen ze wel aardig gaan investeren in de selectie.

Peetvader 29 september 2020 om 20:22

Vliegen rijdt zeer goed tegenwoordig.

zietemgaan 29 september 2020 om 20:33

Maar waar halen ze dat geld vandaan! :D
Soit, wens ze het allerbeste toe!

Marco 29 september 2020 om 21:03

Lijkt precies een ploeg met broers en zonen.

Frank V 29 september 2020 om 21:04

Eerder top pro conti dan matig WT.

Etika 29 september 2020 om 21:14

Nu de outfit nog upgraden aub

SpeedyLegs 29 september 2020 om 21:17

Belgie kan nu een eigen competitie tussen drie world tour ploegen organiseren met een Belgium Master Trophy.

maart 29 september 2020 om 22:57

Betekend dat een concurrent minder voor Alpecin-Fenix voor de gegarandeerde wildcards van volgend jaar, of werkt dat niet zo?

Emphaa 30 september 2020 om 00:14

Waarom heeft Alpecin-Fenix die licentie niet overgenomen? Was toch een mooie kans voor ze of ga ik dan te kort door de bocht?

jappe666 30 september 2020 om 07:46

Omdat ze dat zelf (nog) niet willen.
Enerzijds willen ze budgettair geen stappen overslaan, want qua kosten ligt WT een stuk hoger.
En anderzijds omdat je als WT-ploeg niet alleen startrecht, maar ook startplicht hebt in alle belangrijke wedstrijden.
Dan moet je de hele wereld afreizen, overal een selectie krijgen,… Voor Alpecin is dat (voorlopig) nog niet interessant, aangezien hun kern nog niet gestoffeerd genoeg is momenteel én vooral omdat ze toch al wildcards krijgen voor de koersen die hen het meest interesseren.
Denk dat ze enkel zullen vloeken mochten ze bv tegen de verwachting in toch niet worden uitgenodigd voor de Tour (hetzij via wildcard, hetzij via automatische uitnodiging als eindwinnaar tweede divisie).

Barry Batsbak 30 september 2020 om 08:39

Die gaan volop voor de leiderspositie in de Procontinental zodat ze overal mógen starten maar niet perse hóeven te starten. Want daar kunnen of willen ze de kosten waarschijnlijk (nog) niet voor dragen.

Ton van Wieringen 30 september 2020 om 10:33

Bij Riwal zijn ook renners belangstellend want zij hebben al maanden geen geld ontvangen.

Veloburto 30 september 2020 om 10:33

Zal de tour ook blij mee zijn dat er iig elke mensen zijn om in een nutteloze ontsnapping mee te zitten

Jean Dumas 30 september 2020 om 12:00

Kan dit zomaar in de topsport? Een dit jaar onzichtbare ploeg toelaten tot het elitecorps van de wielrennerij?

toiletduck 30 september 2020 om 12:29

Opvallend dat Circus vorig jaar nog een stap terugzette om Alpecin de ruimte te bieden met de broertjes Roodhooft, om vervolgens een jaar later zelf (en op eigen initiatief blijkbaar) naar de WT te gaan. Enig idee wat daar verder achter de schermen heeft gespeeld?

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone