Peter Sagan tweede ondanks mindere vorm: “Maar voel me steeds beter”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 maart 2019 om 10:59

Peter Sagan tweede ondanks mindere vorm: “Maar voel me steeds beter”

Peter Sagan put vertrouwen uit zijn tweede plaats in de derde etappe van Tirreno-Adriatico. De Slowaak van BORA-hansgrohe voelt zich per dag verbeteren, nadat een maag- en darmvirus zijn voorbereiding op de Italiaanse rittenkoers ernstig verstoorde.

“Ik wist dat het geen makkelijke sprint zou worden, maar ik wilde het toch proberen”, reageerde hij op de ploegsite. “Hoewel mijn vorm nog altijd niet het niveau heeft dat het nu zou moeten hebben, voelde ik me al wel beter. Ik bedank de hele ploeg voor het geweldige werk, met name in de laatste kilometers waarin ze me in perfecte positie brachten.”

“Het was een mooie sprint en een close finish, iets wat te verwachten is tegen sterke sprinters als Fernando Gaviria en Elia Viviani. Ik verbeter elke dag en elke etappe. We proberen zo goed mogelijk te presteren als we kunnen”, aldus Sagan, die in aanloop naar de Tirreno kampte met een maag- en darmvirus. Daardoor verloor hij vier kilo.

Milaan-San Remo
Na Tirreno-Adriatico richt de drievoudig wereldkampioen zich op Milaan-San Remo, waarin hij al tweemaal tweede eindigde in 2013 en 2017. Vorig jaar werd hij er zesde.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2019 12:42
zou het leuk vinden als hij MSR '19 zou winnen, maar zal wel Viviani worden.

Reacties zijn gesloten.