Beelden van hotelincident Mathieu van der Poel circuleren op internet

dinsdag 27 september 2022 om 12:30
Beelden van hotelincident Mathieu van der Poel circuleren op internet

Op internet circuleren videobeelden van het hotelincident van Mathieu van der Poel. Op de korrelige beelden, gefilmd door een van de betrokken pubervrouwen, is iets wat lijkt op een duw te zien. De beelden zijn naar meerdere media, waaronder WielerFlits gestuurd.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Van der Poel kende een desastreus WK in Australië, waar hij in de nacht voorafgaand aan de wegwedstrijd in de cel belandde. Hij werd gearresteerd na een incident waarbij hij in het hotel van de Nederlandse ploeg twee pubermeisjes zou hebben geduwd.

De jonge dames probeerden hem uit zijn slaap te houden door meermaals op de deur van zijn hotelkamer te bonzen. Van der Poel besloot zelf te reageren wat resulteerde in een arrestatie en een nachtelijk bezoek aan het politiebureau. Hij keerde pas rond 4.00u terug in het hotel, zonder zijn ingenomen paspoort. Een paar uur later stapte hij al na 35 kilometer uit de wegwedstrijd.

Vanwege de leeftijd van de jonge vrouwen hebben wij besloten de videobeelden niet te publiceren.

De rechter in Sutherland Local Court achtte ‘common assault’ bewezen en legde Van der Poel een boete op van 1500 dollar. Wel goed nieuws: Van der Poel kreeg zijn paspoort terug en zit inmiddels in het vliegtuig naar huis.

Videobeelden
Op de videobeelden die op YouTube en Twitter zijn opgedoken is een incident te zien dat sterk overeenkomt met hetgeen waar de 27-jarige Van der Poel nu voor veroordeeld is. Op de beelden is te zien hoe een jonge vrouw zich gereedmaakt om op de kamerdeur te bonzen. Ze roept ready naar de tweede vrouw die vanuit de deurpost van haar eigen kamer filmt, tegenover die van Van der Poel.

De vrouwen schrikken als de deur plotseling opengaat. Ze gillen en rennen terug hun kamer in. Aan het eind van de video die slechts acht seconden duurt, verschijnt een bijna naakte man die met zijn linkerarm het hoofd van een van de dames lijkt te raken. Of dit een duw is, kan niet met zekerheid worden opgemaakt uit de korrelige video.

De beelden komen wel overeen met de verklaringen die Van der Poel en zijn entourage in verschillende interviews hebben gegeven. Zo betreft het twee jonge vrouwen die in de kamer tegenover hem verbleven, er is sprake van onnodig bonzen op zijn kamerdeur, het tapijt en de inrichting (blauwe stoel) komen overeen met foto’s van het hotel op Booking.com en is het incident van de mogelijke duw zichtbaar.

Opvallend is wel dat de dame die op de kamerdeur bonst net niet met haar gezicht herkenbaar in beeld is. Ook eindigt de video abrupt na acht seconden, net op het moment dat Van der Poel hun kamer is binnengedrongen. Hoe het incident afloopt is niet op de beelden te zien die op social media zijn geplaatst.


Dit artikel delen:

225 Reacties

Martino87 27 september 2022 om 09:27

Bewust iemand treiteren en dan de politie bellen als je er op wordt aangesproken.

42
Marcel de Gendt 27 september 2022 om 09:41

Dat is de huidige tijd. Keuzes maken zonder de consequenties te aanvaarden.

In dit geval is de keuze om iemand te treiteren (en het ook nog eens te filmen). De consequentie is dat je daarmee het risico loopt dat iemand boos wordt en je een draai om de oren geeft. Dat maakt het vroeger ook zo spannend om belletje trek te doen of ergens sneeuwballen tegen het raam te gooien. Het kwam niet in mijn hoofd op om thuis te vertellen dat ik een draai om mijn oren had gekregen van de buurman, laat staan dat ik naar de politie zou stappen.

Terwijl ik de onvoorwaardelijke liefde van mijn ouders had, maar daarmee zeker niet alles werd goedgevonden wat ik uitspookte.

6
FrankyVercauteren 27 september 2022 om 13:47

Aanspreken? Of bij meisjes van 13 en 14 jaar oud hun kamer halfnaakt binnendringen en hen fysiek aanraken? Een wereld van verschil …

-1
Mwielerfan 27 september 2022 om 20:22

Tsja als je dit om 2240u doet ligt iemand in bed ja, doe jij dat met je overhemd aan?

2
Barry Batsbak 27 september 2022 om 09:35

Koketteren met je asociale gedrag en getreiter op internet. Met enige trots laten zien hoe goed je bent in het bloed onder iemands nagels vandaan halen. Heel 2022 blijkbaar.

39
De Siepel 27 september 2022 om 10:40

@barry..helemaal eens. Ouders die het blijkbaar prima vinden dat hun prinsessen treiitergedrag kunnen botvieren. Als ik vdPoel was, zou ik een vette schadeclaim indienen .

14
Barry Batsbak 27 september 2022 om 11:01

Dat is juist het hele punt Siepel. Ze doen niks strafbaars dus er valt niets aan te klagen of te claimen. Van der Poel of Rox had dit gedrag zelf op film vast moeten leggen en ermee naar de hotelleiding moeten gaan. Eisen dat zíj zorgen voor een rustige omgeving zoals dat ongetwijfeld in de huisregels van dat hotel is vastgelegd. Dan had de hotelleiding die aso-ouders van hun bed kunnen lichten en ze kunnen mededelen dat ze per direct het hotel konden verlaten vanwege overtreding van de voorschriften. Probleem opgelost met nog hooguit een kwartiertje onrust op de gang vanwege vertrekkende gasten dat Mathieu gniffelend had kunnen aanhoren terwijl hij zijn verkouden druipneus (of iets anders) aan Roxanne haar nachthemd afveegt. Was handiger geweest en de daders blijven dan ook de daders.

5
Grote Plateau 27 september 2022 om 13:44

Dit gebeurde 20 jaar geleden ook hoor, Boomer.

Dit is hoe kinderachtige meisjes aandacht zoeken van een jongen die ze aantrekkelijk vinden.

-4
TheBigShow 27 september 2022 om 14:11

Haha, volgens mij is grote plateau vroeger vaak gepest door meisjes en heeft hij zichzelf wijsgemaakt dat ze hem eigenlijk leuk vinden

5
Handige Harry 27 september 2022 om 16:18

@barry

Er is vast wel een wet die je overtreedt als je op iemand zijn hoteldeur gaat staan beuken laat in de avond.
Je veroorzaakt sowieso al overlast.

0
Mwielerfan 27 september 2022 om 20:20

Lijkt.me dat deze pubers een flink aantal regels overtraden van het hotel. Lawaai, andere gasten lastig vallen, andere gasten zonder toestemming filmen, ouders die hun kinderen on begeleid overlast laten veroorzaken. Lijkt me dat in hun algemene voorwaarden daar allemaal wel iets over staat. Daarnaast zou hij kunnen kijken wat er aan schade verhaald kan worden, al is dat nu onbegonnen werk vermoedelijk na deze veroordeling.

0
Voorgeborchte 27 september 2022 om 09:33

Die beelden bewijzen enkel dat die meisjes bewust irritant aan het doen waren.

En dat zeg ik als iemand die eerder kritisch staat t.o.v. MvdP zijn gedrag in deze zaak.

30
FDJ 27 september 2022 om 09:50

En alsnog is fysiek geweld gebruiken nooit de oplossing. Hoe irritant een ander ook is.

-14
Voorgeborchte 27 september 2022 om 10:00

@FDJ: daar ben ik het zeker eens mee. Vandaar de vermelding dat ik eerder kritisch ben voor hem. Maar deze video is geen bewijs van fysiek geweld, terwijl die meisjes het wel voor die reden zullen verspreiden.

11
FDJ 27 september 2022 om 12:48

Aan de minnetjes te zien keuren een hoop mensen fysiek geweld goed. Treurig.

-1
TheBigShow 27 september 2022 om 13:12

Fysiek geweld hahaha. Laat me niet lachen

1
ThijmenHB 27 september 2022 om 23:15

Sinds wanneer is een duwtje fysiek geweld?

-1
FDJ 27 september 2022 om 23:43

Fysiek geweld:

fysiek geweld is de meest bekende vorm van geweld, het komt meestal overeen met de feiten die de ordediensten hebben vastgesteld. Fysiek geweld omvat elke slechte fysieke behandeling van iemand met de intentie hem of haar te verwonden en/of angst aan te jagen. De intensiteit van dat geweld varieert aanzienlijk

1
LDV 27 september 2022 om 09:45

Van der Poel: “I didn’t touch anybody.”
Een vrouwenstem: “Shut up, het staat op camera!”
Van der Poel: “Laat maar zien dan, no problem.”
Een vrouwenstem: “Jij mag niet in mijn kamer komen!”
Van der Poel: “Jij mag niet drie f*cking uur lang op mijn deur kloppen!”
Een vrouwenstem: “Je hebt ons bedreigd!”
Van der Poel: “Moet je de politie bellen en ze erover vertellen.”
Een vrouwenstem: “Heb ik al gedaan! Ze zijn onderweg.”
Van der Poel: “Prima. Weet je het zeker?”

Indien bovenstaande klopt, dan is elke beschuldiging richting Mathieu, een misplaatste.
Een mens is een mens. Die kunnen hun geduld verliezen.

Alle respect voor Matje

30
Het Luipaard van Lent 27 september 2022 om 11:24

Is dit een gesprek uit een van die filmpjes, of staat dit op het AD?

0
ssj 27 september 2022 om 12:27

Nee hoor. Je mag niet zomaar in andermans kamers komen.

-2
Murcia 27 september 2022 om 09:37

Zo als wel vaker bij dit soort filmpjes lijkt er bewust geknipt te zijn en daardoor blijft er onduidelijkheid hangen. Wel krijg je een averechts effect, dit getreiter en het opnemen ervan doet mijn sympathie voor van der Poel toenemen. Keur zijn gedrag niet goed maar begrijp wel hoe dit het bloed onder je nagels vandaan haalt.

25
Secondant 27 september 2022 om 09:48

In een artikel bij het AD beschrijft Zonneveld dat Mathieu in de kamer van de meisjes is gekomen en daar over het bed van de meiden is gedoken. Een aanraking van een van die meisjes is lastig te zien, maar zou zeker kunnen (aldus Zonneveld). Zij zeggen drie filmpjes gezien te hebben.
Wat mij in dat artikel vooral opviel is de reactie van de ouders. Die zijn uiteraard kwaad op VdP (er staat immers een ontklede man in de kamer van je dochters) maar de meisjes geven aan dit soort kattekwaad regelmatig uit te halen en de ouders vinden dit prima. In mijn tijd hadden mijn ouders wel anders gereageerd.

24
Marcel de Gendt 27 september 2022 om 10:43

In mijn tijd had ik thuis ook een extra draai om mijn oren gekregen als ik kattekwaad had uitgehaald. Niks politie, niks rechters, niks zielig kindje.

En in mijn tijd was het ook normaal dat je als kind gecorrigeerd werd door een volwassene die niet per se je ouder was. Ik verdenk Matje ervan om ook van de oude stempel te zijn op dit gebied (tenminste als hij wat van Adrie heeft overgenomen).

Niet alles was vroeger beter, maar dit zeer zeker wel!

4
Marcus Aurelius 27 september 2022 om 12:33

Te zot voor woorden om zoiets te geloven. Over het bed duiken in een andere kamer. Wie dat gelooft kan je alles wijsmaken. Dit lijkt echt wel doorgestoken kaart te zijn. Om iemand zo door het lint te laten gaan en het dan ook nog filmen. Duidelijk dat het content moest zijn voor het internet. Alleszins mij zien ze niet in Australië. Ik heb het niet begrepen op zo’n politiemisbruik. Je kan je al voorstellen wat er daar gebeurt mocht je eens een ongeval hebben met een huurauto of iets dergelijks. Staten die zich voordoen als modelstaten, terwijl hun backpackers hier de koffieshops aandoen.

1
ssj 27 september 2022 om 12:38

Wat mij opvalt is dat er steeds sprake is van “in mijn tijd”. Terwijl vervelende kinderen en lakse ouders van alle tijden zijn.

1
VTI 27 september 2022 om 22:52

Misschien dacht Matthieu dat er een plankje bij het bed lag en viel hij erover? Als ouders moet je in zo’n situatie de escaleren, zeker als je weet dat je puberende kids vaker dit soort ‘grappen’ uithalen. En Matthieu had zelf ook een betere beslissing moeten maken, maar iemand die continu op mijn hotelkamer staat te bonzen probeer ik ook ‘op heterdaad’ aan te spreken.

0
mattje123 27 september 2022 om 09:50

Je herkent een bekende wielrenner in het hotel, je gaat net zo lang etteren en zuigen totdat hij zijn geduld verliest. Je kent als Australische het Australische rechtsysteem. Je hoopt dat je zo ver kan etteren totdat de persoon in kwestie over de schreef gaat en hoopt op een veroordeling en vooral een dikke vette schadevergoeding. Zelfs de ouders zijn hier een groot onderdeel van het proces. Ipv je kinderen opvoeden motiveer je ze om zich als laagste van het laagste van de samenleving te gedragen.

21
FDJ 27 september 2022 om 09:53

Denk jij dat die meisjes überhaupt weten wie van der Poel is? Dat weet de gemiddelde Duitser al niet eens meer.

Ze speelden dit spelletje knock en run vaker. Dat zeiden die ouders zelf in een verklaring. Daar kun je van alles van vinden en ik had het vroeger niet hoeven proberen, maar de suggestie dat het bewust op de naam Van der Poel gericht is, raakt kant noch wal.

-3
lo squalo dello Stretto 27 september 2022 om 10:49

Ik snap dat VDP je held is maar die meisjes gaan echt niet geweten hebben dat VDP een bekende wielrenner is.

2
Nils96 27 september 2022 om 14:47

Ach lieverd, je leeft een beetje buiten de realiteit niet?

0
Jawbone 27 september 2022 om 09:26

Lijkt mij dat de dames de beelden zelf verspreid hebben en ook zelf hebben afgekapt op dat vage moment om meer insinuaties te creëren..

19
Secondant 27 september 2022 om 09:43

Dat vind ik wel erg makkelijk. Wij hebben toch allemaal wel eens kattekwaad uitgehaald, waarvan je nu achteraf denkt dat het misschien iets te ver is gegaan? Alleen in mijn tijd waren er nog geen mobieltjes of uberhaupt videocameras die we bij ons hadden.

De reactie van VdP is begrijpelijk, maar gaat wel erg ver. Hij had niet de kamer van die meisjes hoeven inkomen en al helemaal niet op een bed te hoeven springen (dit staat in het bericht van het AD). Je kunt best 10 seconden blinde woede hebben, maar de schrikreactie van de meisjes is best te begrijpen als er ineens een halfnaakte man schreeuwend in je kamer staat. Ik zou die 1500 dollar boete gewoon accepteren.

-16
Jawbone 27 september 2022 om 09:48

@Secondant

Ik zeg ook niet dat ik Mathieu’s reactie goedkeur. Mathieu staat notabene klaar achter de deur om ze te achtervolgen. Hij had gewoon de receptie moeten bellen.

2
Secondant 27 september 2022 om 09:51

@Jawbone. Eens. Grotendeels VdP’s fout in mijn ogen, het zijn verdomme tieners die je in je onderbroek achterna gaat zitten. Gewoon die 1500 dollar boete accepteren en door.

1
Mountainking 27 september 2022 om 10:13

Ga er maar gerust van uit dat de tegenpartij in hoger beroep gaat.

0
Ontframed 27 september 2022 om 10:29

Precies dat. Feit dat er überhaupt al beelden zijn is veelzeggend. De dames gingen duidelijk met voorbedachten rade een reactie uit lokken om dit vervolgens vast te leggen op beeld.

24
Grote Plateau 27 september 2022 om 13:43

Kan ook gewoon een Facebook-live of van een ander platform geweest zijn.

Dat de video abrupt stopt heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de filmster trillt van een woeste kerel die plots voor haar neus staat.

-1
FrankyVercauteren 27 september 2022 om 13:51

Het “deurtje klop” was met voorbedachte rade, het filmen ervan vermoedelijk ook. Maar de meisjes wisten niet dat ze op de deur van Mathieu VDP klopten. Het had niet zo goed op jouw deur of mijn deur kunnen zijn. Ze wisten zelfs niet wie Mathieu VDP is. Ze wisten trouwens ook niet dat er daar een WK Wielrennen plaatsvond. Zo populair is wielrennen in Australië …

4
Handige Harry 27 september 2022 om 16:15

Is een trucje dat die “demonstranten” in coronatijd ook vaak gebruikten.
Constant de boel uitlokken, bevelen negeren en als de politie dan eindelijk optrad dan plaatsen ze dat gedeelte op het internet onder het mom van wij deden niks fout en de politie viel ons zomaar aan.

Deze dames mogen wat mij betreft ook wel aangepakt worden, ze zijn oud genoeg om te weten dat dit geen normaal gedrag is.

3
Jacco van Stierop 27 september 2022 om 12:51

Dus je filmt het eigen hinderlijke gedrag, je veroorzaakt daarmee een heftige reactie bij het slachtoffer, en je gooit je eigen irritante handelen schaamteloos giechelend de wereld in. En de ouders vinden het allemaal wel prima. Uitermate stuitend allemaal.
Ja, Van der Poel had anders moeten handelen, en ja, Van der Poel had nooit de kamer van die bakvissen moeten betreden, maar dat de aanvankelijke daders uiteindelijk als slachtoffers aan het langste eind trekken zonder enige vermaning te ontvangen tart elk rechtvaardigheidsgevoel.

19
Brabander 27 september 2022 om 12:57

En dan ook nog eens €1500 lichter hè (1500 toch?) wat regelrecht in de kas van het Australische CJIB belandt.
Ja. Mathieu heeft onhandig gehandeld, maar dat is het dan ook toch?

0
Fast Freddy 27 september 2022 om 10:19

In zo’n situatie zou ik als vader naar mijn kinderen hebben gereageerd dat ze niet moeten zeiken en blij moeten zijn dat ze geen knal voor hun harses hebben gekregen. Met zulk zuigend treitergedrag vraag je om een reactie en moet je niet klagen als je er één krijgt. Verantwoordelijkheid voor eigen gedrag kun je niet vroeg genoeg aanleren. In een andere omgeving krijg je een mes in je lijf.
Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat MvdP een stap verder had moeten gaan in zijn agressie.

17
FrankyVercauteren 27 september 2022 om 13:33

Volgens mij is hij al een stap te ver gegaan …

0
Panache 27 september 2022 om 10:30

Uitdagen, uitdagen, uitdagen en uiteindelijk knapt er iets bij Van der Poel en gaat hij lichtelijk over de schreef. Het allertreurigste van dit verhaal is dat de ouders gewoon ter plaatse zijn, het allemaal goedkeuren en zelfs uit lijken op een schandaaltje (om er waarschijnlijk via een schikking een slaatje uit te kunnen slaan). Van der Poel staat toch niet voor niets achter de deur, dit treiteren was al meer dan een uur aan de gang. De oplossing van Mathieu (niet naar anderen kijken maar het zelf opknappen) was onhandig en contraproductief voor zijn wk, maar moreel gezien volg ik hem volledig.

15
Mooie Sjors 27 september 2022 om 10:36

Als volwassen vent die de dag erna een WK heeft, onderga je dat toch geen uur aan een stuk? Zo veel mensen die hij kan inlichten: het hotel, Roodhooft, Moerenhout of iemand anders van de delegatie… Desnoods Jan Maas: Jantje, wisselen van kamer man, hier is te veel lawaai. Urenlang kat & muis spelen, was gewoon ook echt niet snugger.

0
Limal 27 september 2022 om 10:49

De tijd die hij achter de deur stond te wachten op de volgende keer dat die irritante pubers kwamen aankloppen had hij natuurlijk beter gebruikt om een andere oplossing te bedenken dan halfnaakt achter die meiden aan te stormen. Tot in hun hotelkamer toe. Moreel gezien volg ik hem dan ook totaal niet.

Dat hele gezin hoort wat mij betreft thuis op de zwarte lijst van alle hotels, maar dat maakt de zaak van Mathieu niet.

6
KJP 27 september 2022 om 11:05

Een van de weinige keren dat ik het echt niet met je eens ben Panache. Ik kan begrijpen dat Mathieu enorm gefrustreerd is geraakt, maar de oplossing die hij uiteindelijk koos is gewoon een hele hele domme.

Er waren zoveel andere mogelijkheden die veel beter waren geweest en als 27-jarige topsporter moet je in staat zijn om die te kunnen bedenken, zodat je niet halfnaakt de hotelkamer van twee minderjarige meisjes in stormt. Gewoon een absolute blunder van Mathieu die hem een behoorlijke straf oplevert.

1
De zeekomkommer van Zevenbergen 27 september 2022 om 11:16

Helemaal eens, dit had hij nooit zo moeten laten escaleren. Dit had hij door de begeleiding moeten laten oplossen. Misschien volgende keer een B&B ipv hotel.

1
Panache 27 september 2022 om 11:32

Mathieu heeft zeker de zaken niet handig aangepakt, eens. Ik vergelijk het een beetje met de kopstoot van Zidane richting Marco Materazzi. Hij heeft zich laten provoceren en in emotie doet hij dan precies hetgeen je niet moet doen.

3
Adrianus 27 september 2022 om 10:33

Die ouwelui horen nu keihard aangepakt te worden. Wetende, dat hun eigen kroost andere hotelgasten lastig valt en dit veel vaker doen. Dan schort er wat aan je verantwoordelijkheid in de opvoeding. Als er dan iemand, die inmiddels getergd is tot op het bot, omdat hij op werkelijk schandalige wijze bewust uit zijn slaap gehouden wordt, dit beu is en op de enige juiste manier toont, hoe ze dit zelf horen aan te pakken, te beschuldigen, dat hij de oorzaak is van hetgeen gebeurde en zelf heel goed wetende, hoe het rechtssysteem aldaar functioneert, de politie erbij te halen, dan ben je werkelijk van het laagste van het laagste en toon je het niet waard te zijn kinderen op te voeden! Deze ouwelui horen nu keihard aangepakt te worden in plaats van Mathieu. Achteraf allemaal gemakkelijk oordelen, hoe hij het beter had kunnen doen. Deze jongen, die maandenlang bezig is geweest met voorbereiding en focus op het WK, waar hij echt een hele grote kans maakte, opende de deur voor degene, die er herhaaldelijk op klopte, dan is hetgeen zijn reactie was en hoe hij dit impulsief aanpakte heel begrijpelijk. Hopelijk concludeert de rechter daar ook, dat de ouwelui mede schuldig zijn aan het uitlokken van agressie van onschuldige hotelgasten, daar ze wisten waar hun onopgevoede kinderen bij herhaling, niet alleen daar, maar ook bij andere hotelverblijven steeds bezig waren andere hotelgasten lastig te vallen.

15
Barry Batsbak 27 september 2022 om 10:52

Ja, maar dat gebeurt dus niet. Dit is wat je krijgt als complete asocialen je met hun constante getreiter en gezuig naar beneden halen naar hun eigen niveau en je vervolgens verslaan met hun ervaring. Mathieu heeft zich in de val laten lokken, dat is zijn vergissing geweest.

Van Dijk en Van Vleuten hadden zelf een accomodatie geregeld, buiten de KNWU om. Draagt dat dan bij aan “kameraadschap en samenhang binnen de ploeg”? Nee misschien niet, maar dat heeft de dames zeker niet gehinderd. Hiermee garandeer je wel de rust en kalmte die voor een WK-voorbereiding nodig is. Beiden gaan met een gouden medaille en een fraai truitje naar huis. Van der Poel had dit (desnoods samen met Rox) ook zo moeten regelen aangezien de KNWU koos voor een knakenhotel op een godseind van de WK lokatie tussen vakantie vierende toeristen.

Heel veel mensen hadden dit WK beter moeten weten. Maar ja, achteraf is het mooi wonen.

Overigens had het voor de uitslag van het WK wegwielrennen bij de elite mannen waarschijnlijk weinig uitgemaakt. Een goede nachtrust is niet ineens een garantie voor goud. Maar dat terzijde.

6
FrankyVercauteren 27 september 2022 om 13:30

Keihard aanpakken … alleen omdat het “slachtoffer” nu eenmaal Mathieu VDP is? Deurtjeklop of belletjetrek gebeurt wel vaker en ook bij onbekende Nederlanders of Belgen, zonder dat er sprake is van “keihard aanpakken”.
Het was gewoon een kwajongensstreek maar dan uitgevoerd door meisjes van 13 en 14 jaar oud. En Mathieu heeft er verkeerd op gereageerd. That’s it. Case closed.

0
Maillot à Pois 27 september 2022 om 10:22

Het verhaal van Thijs Zonneveld in het AD geeft toch wel een wat duidelijker beeld op hoe een en ander zich opgebouwd heeft.
1) Die pubermeiden waren het vreselijk aan het uithangen. Baldadig gedrag, maar wel eigen aan pubers die grenzen aftasten en onder invloed van elkaar in overdrive waren
2) Die ouders lagen de kamer ernaast en reageren wel erg laks op dat gedrag. Hen valt meer ter verwijten dan die meiden.
3) De beschikbare beelden zijn niet heel duidelijk, maar het lijkt er wel op dat Mathieu redelijk over zijn toeren de kamer van die meiden is binnengestormd. Op zich begrijpelijk als je getreiterd wordt, maar niet een goede, volwassen manier om zo’n conflict op te lossen, en wat mij betreft niet meteen een bijdrage aan een betere opvoeding voor die meiden.
4) ik heb wel meer begrip voor de hotelreceptie nu. Ongewenst betreden van een kamer door een andere gast zal wel één van de incidenten zijn waarvoor de politie standaard opgeroepen wordt.
5) ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe de Nederlandse selectie in dit hotel terechtkomt. Een beach hotel tijdens een Australische schoolvakantie. Lijkt wel een garantie voor geluidsoverlast.

13
Limal 27 september 2022 om 10:36

Over de hele lijn akkoord.

En dat de @Redactie nu maar stopt met de overmatige berichtgeving rond dit uitgelokte maar door Van der Poel dramatisch slecht aangepakte incident.

5
Gelei 27 september 2022 om 11:02

Is het eigenlijk wettelijk (of cfr hotel policy) dat 2 minderjarigen zonder één van de ouders in een hotelkamer slapen?

0
Maillot à Pois 27 september 2022 om 11:34

@Gelei
Zo ongewoon is dat niet, denk ik, toch niet met tieners? Zelf heb ik het ook wel al een aantal keer gedaan, er zijn niet overal familiekamers en vaak zijn die nogal krap om met oudere kinderen in te verblijven. Nog nooit problemen mee gehad trouwens ;-)

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 27 september 2022 om 12:29

Grotendeels eens. Maar hoe getreiterd je ook wordt, je zou altijd in staat moeten zijn om te snappen dat je uit andermans hotelkamer moet blijven. In z’n onderbroek nota bene!

En dat laatste punt, tja, zo’n hotel wordt op grond van allerlei criteria gekozen. Het gaat nu mis omdat Mathieu buiten het KNWU-domein sliep – of niet sliep, eigenlijk.

0
Hans Baas 27 september 2022 om 13:04

Waar ik werk (in Italië) mogen minderjarigen niet onafhankelijk verblijven. Maar als de ouders boeken en de minderjarigen slapen in een andere kamer dan de ouders, dan mag dat gewoon. De begeleidende meerderjarige blijft wel altijd verantwoordelijk voor het gedrag van de minderjarigen. Als minderjarigen niet alleen op een kamer zouden mogen slapen, dan zouden bijvoorbeeld schoolreizen ook onmogelijk worden. Hoe dat in Australië zit, weet ik overigens niet.

0
Romāns Vainšteins 27 september 2022 om 19:03

Kamers moeten naast elkaar, liefst met connecting door. Bij jongere kinderen ouder/kind – ouder/kind, 13-14 is een grensgeval.

0
Marlin 28 september 2022 om 00:10

@Limal
Maar dat is toch voortdurend de tactiek van de redactie van Wielerflits. Provocerende titels plaatsen, zodat er geklikt en geduimd wordt. Normaal gaat het dan om Evenepoel of Lefevere, nu voor een keer om een Nederlander. Maar het doel blijft hetzelfde. Het gepeupel waaruit nogal wat volgers op WF bestaat, uitdagen om te reageren. Liefst zo heftig mogelijk. Uiteindelijk zorgt dat voor reclame-inkomsten. Het enige dat nog telt, blijkbaar. Ook bij andere media overigens.

0
djboven 27 september 2022 om 10:54

het zijn gewoon rotkinderen, ze zijn ervaren in treiteren en bovendien voorbereidt op reacties. Vervolgens gebruiken ze het tegen iemand die optreedt. Ik vind dat MvdP moet worden vrijgesproken en dat de ‘kinderen’ moeten worden aangesproken op hun gedrag.

13
lo squalo dello Stretto 27 september 2022 om 11:01

Heb jij kinderen? Vind je het normaal dat er een man in zijn onderbroek in de kamer van je kinderen zou stormen en beginnen duwen/roepen? Dat die man voor sommigen een held is en de dag erna een WK moet rijden, is irrelevant. Hij had dat trouwens zelf kunnen voorkomen door op het speciaal afgehuurde verdiep te blijven. Daar zal de gang vast rustig geweest zijn. In plaats daarvan gaat hij bij Roxanne die daar een week op een kamer in hetzelfde hotel lag op een gang tussen de “gewone” gasten.

Dat het gedrag van de kinderen fout is klopt. Maar kinderen halen nu eenmaal kattenkwaad uit en worden daar achteraf al dan niet op aangesproken. VDP is een volwassen man; die zou beter moeten weten.

-17
NDI22 27 september 2022 om 13:34

@lo squalo
De kinderen waren er al op aangesproken door zijn vriendin, gingen er nog steeds mee door en wilde een reactie uitlokken. Die reactie krijgen ze en dan gaan ze huilen. Ik vind de reactie van MvdP ook niet gepast maar dit was geen onschuldige kattenkwaad. Ze wisten exact wat ze aan het doen waren, anders film je zelf niet.

3
FDJ 27 september 2022 om 09:45

Gisteren was Roxane Knetemann bij VI. Die vertelde precies wat er was gebeurd want Han Cock was bij de rechtszaak.

Van der Poel sliep,zoals bekend, als enige op een andere afdeling in het hotel. De afdeling waar de KNWU sliep was alleen toegankelijk met een pasje voor de KNWU. Renners en personeel dus.

Van der Poel sliep alleen met vriendin ergens anders. Die meisjes hebben lawaai gemaakt. Van der Poel heeft heeft achter de deur staan wachten tot een van die meisjes op de deur klopte, heeft open gedaan. Die meisjes sliepen aan de overkant en Van der Poel is naar die kamer gegaan en een van de meisjes is ten val gekomen en de andere heeft de muur geraakt.

Hij heeft overigens ool schul bekend dus dat is dan ook klaar. Dat ze nu in hoger beroep gaan, heeft er enkel mee te maken dat de advocaat vindt dat er verzachtende omstandigheden zijn. De rechter vond dat totaal niet en schat iedereen gelijk in.

Dit is er dus gebeurd. En nu die dagenlange terreur aan berichten over vd Poel hopelijk ten einde en door. En hopelijk is Mathieu nu zelf zo verstandig om volgende keer gewoon onderdeel van het team te zijn op die afgesloten vleugel.

12
mocca 27 september 2022 om 10:50

Schuld bekennen en daadwerkelijk schuldig zijn, zijn 2 verschillende dingen.
er wordt heel vaak een ‘guild plea’ gedaan. Om er maar vanaf te zijn. (had hij het niet gedaan, had hij minstens 6 weken nog in AUS moeten blijven)

1
FDJ 27 september 2022 om 10:54

Hij heeft verklaard die kamer in geweest te zijn. Dat is strafbaar en na de veroordeling ben je dus schuldig.

-2
Mwielerfan 27 september 2022 om 20:13

Waarom is een kamer ingaan strafbaar? Als je kinderen onbeheerd op de gang ziet en zoekt naar hun volwassene begeleiding ben je toch niet strafbaar? Jij ziet kennelijk de kamer ingaan als geweld of sexuele intimidatie, dat is strafbaar. Maar in de wet is nergens opgenomen dat een kamer binnen komen strafbaar is. Zou anders ook wel lastig zijn als het personeel voor elke schoonmaak een ontheffing van politie nodig heeft

1
fietsvriend 27 september 2022 om 10:21

Ik verbaas me altijd over dat mensen, zelfs in de meest bizarre momenten, altijd dat telefoontje aan hebben. Gamification van de werkelijkheid.

11
Yskonijn 27 september 2022 om 11:48

Wat voor wereld leven we waar we niet meer mogen reageren op irritante tieners die een correctie verdienen. Sorry maar ik kan alleen maar sympathie op brengen voor MvdP en begrijp de reactie volledig, duwen of niet, als je daar niet tegen kan…. pest dan mensen ook niet.
P.s. omdat ze minderjarig zijn de beelden niet tonen? Ze delen ze zelf aan de wereld met, overduidelijk medeweten van de ouders.

11
vroege vlucht 27 september 2022 om 12:40

Sluit ik mij helemaal bij aan. Als het mijn dochters waren geweest dan had ik gezegd: kijk dit krijg je nu van dit achterlijke gedrag. Leer er maar van.

6
TheBigShow 27 september 2022 om 14:07

Aan de beelden te zien kan dat meisje wel tegen een stootje

1
nickdt 27 september 2022 om 11:09

Tja, kamp VDP kan het nu op uitlokking gaan gooien in beroep, want ze staan notabene te filmen.

7
Cornelius 27 september 2022 om 11:47

In België wel, maar of ‘uitlokking of provocatie’ als verschoningsgrond in de Australische wetgeving voorkomt, valt te bezien.

0
blix 27 september 2022 om 10:53

#jesuismathieu

6
Wheely 27 september 2022 om 11:00

# freemathieu #VdPmatters

3
Michiel 27 september 2022 om 11:08

Low life trash chickies Down Under

6
chasse patat 27 september 2022 om 11:42

Als Mathieu impulsief koerst zeggen we: “het is misschien niet verstandig maar laat hem vooral zichzelf blijven.” Hier is zijn impulsieve karakter bovengekomen waar hij het in de koers ver mee schopt. De reactie is begrijpelijk en het handelen passend bij zijn karakter. Helaas is hij daarmee de grens van de Australische wetgeving overgegaan. Dat daar 3 jaren wegblijven uit Australië bij hoort en dat de meiden er mee wegkomen is onacceptabel voor het rechtvaardigheidsgevoel. Ik kan de reactie om hoger beroep aan te tekenen dan ook goed begrijpen.

6
Schollekop 27 september 2022 om 12:08

Bewust uitlokken en filmen van een reactie dus en daarna huilie huilie als de belaagde persoon dat niet pikt. In mijn ogen zouden die etterende jongedames een boete van 1000 australische dollars moeten krijgen omdat zij dat uitlokten.

6
VerstandOpNul 27 september 2022 om 13:02

Over de reactie van Van der Poel zijn de meningen verdeeld, maar over het gedrag van de meiden lijkt iedereen hier redelijk eensgezind..
En vanuit Australie komen daar weinig afkeurende reacties over, toch best schokkend..

6
De Dikbilgorgel van Dorestad 27 september 2022 om 13:10

Ja, dat verbaast me ook. Als hotel bijvoorbeeld zou ik onmiddellijk verklaren dat het personeel weliswaar de geldende procedures heeft gevolgd, maar dat ze betreuren dat het zo gelopen is en dat ze afstand nemen van het gedrag van betreffende kinderen en hun ouders.

En de lokale WK-organisatie zal hier toch hopelijk ook mee in hun maag zitten.

3
Mooie Sjors 27 september 2022 om 13:26

Lokale WK-organisatie zal er zeker mee in de maag zitten, maar dat hotel? Een of ander hotel in de buurt van Sydney, zou me verwonderen dat ze daar weten wie Van der Poel überhaupt is.

Voor hen was dit gewoon een incident tussen hotelgasten. Bovendien kan ik mij wel voorstellen dat je zonder de volledige context van een op revanche beluste VDP na een mislukte Tour en een paar mislukte kampioenschappen in het verleden, het incident ietwat anders bekijkt. Meisjes kloppen paar keer aan bij een hotelgast, die daarna berserk gaat.

Waarom zou je dan "onmiddellijk afstand nemen van het gedrag van betreffende kinderen en hun ouders"? Voor hen is zijne majesteit VDP een gewoon mens zoals anderen hoor, die overgereageerd heeft bij wat vaak voorkomend onnozel gedrag van tieners.

Wat zijn sommigen hier de realiteitszin toch volledig kwijt vanaf dat er een Nederlandse toprenner of ploeg bij komt kijken.

-2
Romāns Vainšteins 27 september 2022 om 13:41

Wat Sjors zegt.

Als hotelmedewerker is de opvatting gewoon: ‘waarom gaat dat uilskuiken van de afgesproken verdieping af zonder dit te melden?’ En wat meiden die lawaai maken rond 2130? Niet het oogknipperen waard in de wereld van toerismehotels.

-5
VerstandOpNul 27 september 2022 om 13:59

Romans, ik weet dat je graag tegendraads wil zijn op dit forum. Maar om nou het gedrag van die meiden te gaan bagatelliseren vind ik wel opmerkelijk hoor..
Ik geef mijn eigen dochters erg veel vrijheid, veel meer dan de meeste ouders. Maar bij het lastig vallen van andere mensen zou ik altijd een hele dikke grens trekken..

1
Mooie Sjors 27 september 2022 om 14:08

Is het nou werkelijk zo kwaadaardig wat ze deden? Paar keer gaan aankloppen bij een hotelgast… Sommigen gaan er hier van uit dat ze moedwillig VDP zochten of zelfs zijn WK om zeep wilden helpen. Mij lijkt de kans veel groter dat 2 Australische tienermeiden in een hotel in Sydney geen enkel idee hadden wie Mathieu was. Tussen ruwweg 21 en 23u een paar keer gaan aankloppen, dat zijn echt standaard puberstreken hoor. 'Treiteren', 'bloed van onder de nagels halen' enz. lees ik hier, allemaal mensen die vergeten zijn hoe je zelf bent geweest op die leeftijd? Hoe iets dat op die leeftijd grappig lijkt dat misschien niet echt is voor de mensen die je ermee lastigvalt?

VDP had als topsporter voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar nooit als enige van de selectie op die gang mogen liggen. Hadden nog wel ergere dingen kunnen gebeuren dan wat kloppen op de deur als jij al om 21u totale stilte wilt. Stel je eens voor wat 4 rugby-types na 20 bier om 3u 's nachts hadden kunnen uithalen met 'm.

Ja het suckt en ja het is oneerlijk. Maar VDP als het grote slachtoffer van 2 duivelskinderen en hun al even satanische ouders wegzetten, slaat ook op niets. Hij had in de eerste plaats dit zelf op verschillende manieren kunnen voorkomen.

-1
Romāns Vainšteins 27 september 2022 om 14:37

Mwoah. Zowel het tijdstip als de streek an sich is niet iets waarvan ik zeg dat je er fullforce andermans kamer voor binnenstormen moet nee. Iedereen projecteert hier de mening van de profwielrenner voor de belangrijkste dag van het jaar maar die vlieger gaat niet op in een anoniem hotel. Dit dien je als boeker in samenspraak met het hotel af te spreken.

-1
Grote Plateau 27 september 2022 om 15:46

hulde Sjors

0
Marlin 28 september 2022 om 00:32

Inderdaad. Als je er de Australische pers op nakijkt, kan je enkel verbijsterd zijn. De “Nederlandse wielrenner” wordt er duidelijk op een denigrerende en negatieve wijze voorgesteld. Met termen als “aanval op meisjes” en nog meer van dat fraais. Op geen enkel moment wordt het laakbaar gedrag van die meisjes, het gebrek aan opvoeding en verantwoordelijkheid door de ouders en het uitmelken nadien door diezelfde ouders in vraag gesteld door de Australiërs. Laat staan de eigenlijk onrechtvaardige veroordeling. Ik ben geen Nederlander, en denk dat ik iets meer op afstand en genuanceerd dit gegeven kan bekijken. Maar de manier waarop “Australia” hiermee omgaat, laat toch een vieze nasmaak achter.

0
Johnnie Doe 27 september 2022 om 09:57

Zou me niks verbazen hebben deze bakvissen dat allemaal gepland.

5
jkjustin 27 september 2022 om 10:23

Tuurlijk Johnnie, en de aarde is plat.

-12
Olly 27 september 2022 om 11:21

Beiden natuurlijk fout. Maar om dan een boete te geven aan degene die bewust getreiterd wordt, is imo ongelooflijk. De hotelmanager had na het horen van het verhaal, die meiden ook op straat moeten zetten. Probeer dit eens op een camping aan de spaanse costa in de zomer, dan staat iedereen dezelfde nacht nog op straat (met iedereen bedoel ik beide partijen)
En dit wordt ook geaccepteerd. Ga je dan nog tekeer dan komt de guardia civil…… En dat heb ik gezien en niet den lijve ondervonden hahaha

5

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone