ZLM Tour presenteert 17 ploegen, waaronder Nederlandse selectie

vrijdag 13 mei 2022 om 12:28
ZLM Tour presenteert 17 ploegen, waaronder Nederlandse selectie

foto: Cor Vos

De ZLM Tour heeft zeventien ploegen gepresenteerd die van 8-12 juni aan de start staan in Kapelle. Onder meer Jumbo-Visma, Team DSM en INEOS Grenadiers zijn erbij in de Nederlandse rittenkoers. Een andere opvallende ploeg is de Nederlandse nationale selectie.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Namens die nationale ploeg zullen onder meer Sebastian Langeveld en Niki Terpstra starten. Hun eigen teams EF Education-EasyPost en TotalEnergies staan namelijk niet op de startlijst.

Naast de drie genoemde WorldTeams zijn ook Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise, Bingoal Pauwels Sauces WB, Burgos-BH en Human Powered Health welkom. De continentale ploegen aan het vertrek zijn ABLOC CT, BEAT Cycling, Metec-Solarwatt, VolkerWessels, Riwal, Bike Aid, Tarteletto-Isorex en Allinq. De organisatie van de ZLM Tour laat weten dat er nog één ploeg aan het deelnemersveld toegevoegd zal worden.

Teunissen, Kooij, Degenkolb, Viviani
Jumbo-Visma zal in de ZLM Tour starten met onder meer Mike Teunissen (de laatste winnaar van de ZLM Tour in 2019), Olav Kooij, Jos van Emden, Nathan van Hooijdonck, Mick van Dijke en Tim van Dijke. Team DSM stelt John Degenkolb en Sam Welsford op, terwijl INEOS Grenadiers heeft aangegeven met Elia Viviani, Magnus Sheffield, Ben Turner, Luke Plapp, Kim Heiduk en Cameron Wurf naar Nederland af te reizen.

De ZLM Tour 2022 begint met twee etappes in Zeeland en eindigt met twee ritten in Noord-Brabant. De derde etappe, precies tussen de Zeeuwse en Brabantse ritten in, zal door Limburg voeren.

Dit artikel delen:

5 Reacties

thomasjaarsma 13 mei 2022 om 13:03

Goede teams. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd

0
Mr. Tornado 13 mei 2022 om 13:28

Het zijn vooral vlakke ritten, dus veel moois zal er toch niet te zien zijn.

0
Ronellenfitsch 13 mei 2022 om 16:10

Nou, meeste jaren serieus koers in Zeeuwse wedstrijden. Hopelijk een beetje wind

0
Ronellenfitsch 13 mei 2022 om 16:18

Sowieso kan Ineos met deze mannen wel een stevige waaier opzetten …

0
LB117 18 mei 2022 om 09:58

De rol van Cameron Wurf heb ik nog niet kunnen plaatsen, hij zal wel een goede voor in de bus zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone