ZLM Tour 2022 begint met twee etappes in Zeeland

donderdag 24 februari 2022 om 11:33
ZLM Tour 2022 begint met twee etappes in Zeeland

foto: Cor Vos

De ZLM Tour opent dit jaar met twee etappes in de Provincie Zeeland, laat de organisatie middels een persbericht weten. Hoe de rest van het parcours eruit ziet, wordt pas later bekendgemaakt. Wel is duidelijk geworden dat de Zeeuwse hoofdsponsor ZLM zich voor langere tijd heeft verbonden aan de koers.

De rittenkoers, die duurt van 8 tot en met 12 juni, gaat van start in Kapelle. In deze plaats wordt een lokale omloop van twaalf kilometer verreden, zodat Kapelle ook finishplaats is van de eerste etappe. Op dag twee volgt dan een rit die grotendeels over het parcours van de voormalige Tacx Pro Classic voert. Gestart wordt in de Gemeente Veere, gefinisht in Goes. Daarna trekt de wedstrijd richting Noord-Brabant en Limburg.

“Door deze samenwerking onderstreept Provincie Zeeland de functie van de ZLM Tour als dé voorbereidingskoers op de Tour de France. Immers doet de Provincie zelf ook een gooi naar Tourdeelname”, aldus de organisatie. De laatste ZLM Tour vond plaats in 2019. Toen stonden er met Dylan Groenewegen (die twee ritten won) en Caleb Ewan (eenmaal de beste) inderdaad enkele topsprinters aan het vertrek. Mike Teunissen schreef die editie op zijn naam.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Lay On 24 februari 2022 om 12:21

“over het parcours van de voormalige Tacx Pro Classic”
Pffff, betaalt Tacx ervoor om in een artikel genoemd te worden of zo? Die koers heeft 2-3 jaar zo geheten, daarvoor was het decennia lang gewoon de Ronde van Midden-Zeeland.

Dikke Man 24 februari 2022 om 13:00

Ik ben blij dat je je hier momenteel druk over kan maken.

FDJ 24 februari 2022 om 13:41

Persoonlijk nog steeds wel jammer dat het rondje naar La Gileppe eruit is. Die rit met finish in Buchten levert nooit spektakel op.

Sjoerd102 26 februari 2022 om 12:48

Inderdaad. Aankomst op la gileppe mis ik ook nog steeds

Net binnen

Populair

Materiaalzone