‘Zdenek Stybar op weg naar BikeExchange-Jayco’

zaterdag 17 september 2022 om 13:47
‘Zdenek Stybar op weg naar BikeExchange-Jayco’

foto: Cor Vos

Zdenek Stybar heeft een aflopend contract bij Quick-Step-Alpha Vinyl. Dat de Tsjech geen contractverlenging krijgt, was al bekend. VeloNews meldt nu dat BikeExchange-Jayco interesse heeft in de 36-jarige coureur.

Castelli

Stybar reed maar liefst twaalf jaar in dienst van de ploeg van Patrick Lefevere. De Strade Bianche, de Omloop het Nieuwsblad en de E3 BinckBank Classic zijn een aantal koersen die Stybar won in die jaren. BikeExchange-Jayco zou zelf geen commentaar willen geven op de mogelijke transfer, maar VeloNews laat optekenen dat verschillende bronnen hebben verklaard dat de deal doorgaat.

Mocht Stybar effectief naar BikeExchange-Jayco verkassen, komt hij daar renners als Michael Matthews en Simon Yates tegen. Deze kopmannen hebben een contractverlenging getekend bij de Australische ploeg. Daarnaast werden de transfers van onder meer Eddie Dunbar, Filippo Zana, Elmar Reinders en Chris Harper al aangekondigd.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Marcel de Gendt 17 september 2022 om 14:16

Niet meer de (sub)topper van weleer, maar nog zeker goed genoeg voor een plek in het peloton. Snap Lefevere wel dat hij gaat doorselecteren en afscheid neemt van Stybar. Er zit nog ervaring genoeg in de ploeg, en er zijn gewoon betere renners die daar willen fietsen voor hetzelfde geld (of minder).

Ik gun hem absoluut nog een jaartje in het peloton.

0
plattenband 17 september 2022 om 20:32

Toch vreemd dat Israël geen interesse toont. De perfecte man voor de ‘rusthuisploeg’ en hij kan er nog een gevreesd duo vormen met Van Marcke.

0
Shinzawai 17 september 2022 om 14:39

Daar gaan ze de oorlog ook niet meer mee winnen.

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone