Elmar Reinders stapt volgende week al over naar BikeExchange-Jayco

Elmar Reinders stapt volgende week al over naar BikeExchange-Jayco
zondag 14 augustus 2022 om 17:48

Na de Ronde van Denemarken stapt Elmar Reinders volgende week per direct over naar het WorldTeam van BikeExchange-Jayco. De 30-jarige hardrijder uit Emmen rijdt in het thuisland van zijn huidige ploeg deze week zijn laatste wedstrijd voor het Deense Riwal Cycling Team dat op Continental-niveau uitkomt.

Eerder meldde WielerFlits reeds dat Reinders in 2023 en 2024 uitkomt voor de Australische formatie. Die overstap is dus vervroegd.

Natuurlijk is het degradatie-systeem van de UCI een reden waarom Bike-Exchange-Jayco de Nederlander eerder in dienst neemt. De ploegen in de gevarenzone zijn enorm op puntenjacht. Eerder deze maand nam Israel-Premier Tech al Dylan Teuns per direct over van Bahrain Victorious.

De Ronde van Denemarkten start aanstaande dinsdag in Allerød en eindigt zaterdag in Vejle.

Reinders won dit seizoen in barre weersomstandigheden de Visit Fryslân Elfstedenrace en de Arno Wallaard Memorial, alsmede ritten in de Tour de Bretagne, Circuit des Ardennes en Olympia’s Tour. In die laatste rittenkoers ging hij ook soeverein aan de leiding, maar pech in de slotrit kostte hem uiteindelijk de eindzege. In de Deense Fyen Rundt kon alleen ex-wereldkampioen Mads Pedersen hem voorblijven.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Poeksel 14 augustus 2022 om 17:57

Dat gaat een boel punten opleveren! Of hoeveel heeft de nummer 10 van BEX?

0
Poeksel 14 augustus 2022 om 18:15

Dank. Ik zie dat hij er 255 heeft gehaald dit seizoen voor zijn huidige team, maar bij BEX krijgt hij wellicht betere ondersteuning. Zou in theorie nog wel een paar punten voor ze kunnen opleveren.

0
Samamba 14 augustus 2022 om 20:12

Hij zal vooral binnengehaald worden zodat BEX meer wedstrijden kan rijden. Niet om zelf punten te halen. Een beetje zoals Van Rensburg en Barbero bij Lotto in Mei.

0
Ronellenfitsch 14 augustus 2022 om 18:03

Hij hoeft zelf de punten niet te halen, ze hebben gewoon te weinig renners voor een driedubbel programma

0
Verweggistan 14 augustus 2022 om 18:05

‘volgende week per direct’

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 14 augustus 2022 om 18:08

Na “de Ronde van Denemarkten”

0
Luca Quasi 14 augustus 2022 om 20:17

Ik verwacht dat de UCI hier wel een stokje voor gaat steken in de toekomst. Geen eerlijke concurrentie op deze manier.

0
ssj 14 augustus 2022 om 20:28

Hoezo? Toch prima als conti renners stap (of twee) hoger zetten?

0
harryjohan71 14 augustus 2022 om 20:32

@Luca Quasi Lotto Soudal was hier het eerst mee door 2 extra renners aan te trekken. Daarna zijn andere ploegen gevolgd. Uci gaat hier geen paal en perk aanstellen omdat het anders onmogelijk is om lopende het seizoen nog renners/stagiairs toe te voegen. Dit is zeer onwenselijk. Heerlijk toch dar stagiairs nu al kansen krijgen om zich voor volgend seizoen te bewijzen

0
Verweggistan 14 augustus 2022 om 20:44

Het zijn drie verschillende situaties die we hebben gehad. Lotto heeft renners zonder contract aangetrokken. Dat mag het hele jaar door.
Renners bij continentalploegen halen mag ook, dat gebeurt wel vaker gedurende het jaar. CT werken daar vaak wel aan mee omdat ze zichzelf zien als opleidingsploegen.
Renners bij een andere profploeg vandaan halen mag alleen tussen 1-14 augustus en lijkt mij het meest in de buurt komen van niet helemaal eerlijk. Dat is echt renners kopen die punten kunnen gaan halen, zoals Israel (Teuns) en EF (Piccolo, Cepeda) hebben gedaan. Het lijkt mij inderdaad niet zo wenselijk als dat veel vaker gaat gebeuren. Vooral op het moment dat een team in degradatiezorgen komt.
Maar ik vraag mij af of het veel invloed gaat hebben op die strijd, want die renners moeten eerst maar eens bij de beste 10 van de ploeg komen om bij te dragen. En dan is nog de vraag hoeveel ze dan netto bijdragen.

0
de dorpspastoor 14 augustus 2022 om 20:44

Van mij hoeven dit soort prakijken ook niet. Gewoon je seizoen afmaken bij de ploeg waar je zit.

Volgende stap is het gaan werken met transferbedragen, en voor je het weet wordt het wielrennen zoals voetballen…

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 14 augustus 2022 om 21:03

Alsof het een zekerheid is dat deze renners opeens de benodigde punten gaan halen om mee te doen in de optelsom. Het is het einde van het seizoen, ik moet het allemaal nog maar zien. Ok Teuns is een ander verhaal maar deze Reinders krijgt toch vooral een mooie kans op een hoger niveau.

0
horsm 15 augustus 2022 om 11:50

Als ik het goed begrijp is het punt dat de renners nu de punten die ze bij een andere ploeg hebben verdiend meenemen naar hun nieuwe werkgever. De punten die Reinders bij Riwal verdiende, worden nu bijgeschreven bij Bike Exchange. Dat lijkt me i.d.d. dubieus.

0
Geel Zwarte Bril 15 augustus 2022 om 00:48

Lees hier dat mensen het raar vinden dat EF twee renners van drone hopper heeft aangetrokken gedurende het seizoen.

Nu zit ik de renners van EF met een aflopend contract te bekijken.
Maar:
Nakane sinds mei al niet meer gekoerst
Arroyave alleen paar koersen in juli gereden
Morton alleen In februari gekoerst
Howes sinds maart niet meer gekoerst

En zo zullen ze ook nog wel wat geblesseerden hebben gehad dit seizoen. Ik snap wel dat ze extra renners hebben gehaald. Komen gewoon renners te kort.

0
oostrijck 15 augustus 2022 om 01:43

Met je eens hoor. Alpecin had dat probleem ook eens en toen hebben ze de ploeg alsnog aangevuld met Vermote en Van Keirsbulck. Die hadden op dat moment geen contract meer elders,maar hetzelfde principe. Soms komt een ploeg gaandeweg het seizoen renners te kort.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone