Eddie Dunbar voor drie jaar naar BikeExchange-Jayco

maandag 1 augustus 2022 om 13:15
Eddie Dunbar voor drie jaar naar BikeExchange-Jayco

foto: Cor Vos

Eddie Dunbar zal de komende seizoenen het tenue van BikeExchange-Jayco dragen. De 25-jarige Ierse klimmer verlaat INEOS Grenadiers en tekent voor drie jaar bij de ploeg van onder meer Dylan Groenewegen, Simon Yates en Michael Matthews.

In de wandelgangen werd Dunbar al langer in verband gebracht met BikeExchange-Jayco, maar nu heeft de Australische formatie de transfer ook wereldkundig gemaakt. “Het is echt spannend om een dergelijke getalenteerde en jonge renner op te nemen in onze ploeg”, begint teammanager Brent Copeland zijn verhaal in een perscommuniqué. “Eddie heeft al een sterk seizoen achter de rug. We hebben hem zien groeien als renner en we geloven dat hij goed bij ons past.”

Ambities
“We hebben er vertrouwen in dat hij een grote rol zal spelen in het versterken van onze ploeg in etappekoersen. Eddie is een echte racer en we kijken ernaar uit om te zien wat hij allemaal kan bereiken binnen onze ploeg.” Dunbar kijkt nu al uit naar zijn debuut voor de Australische formatie. “Ik kijk ernaar uit om zelf meer kansen te krijgen, om deel te nemen aan de grotere wedstrijden. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en ik heb hoge verwachtingen. Ik kan niet wachten!”

Dunbar begon zijn profcarrière in 2018 bij het inmiddels verdwenen Aqua Blue Sport en maakte vervolgens de sprong naar het grote Team Sky, wat we nu kennen als INEOS Grenadiers. De klimmer is momenteel bezig aan zijn vierde volledige seizoen bij de Britse sterrenformatie en koerst voornamelijk in dienst van de kopmannen. Dunbar kan echter veel meer dan alleen maar knechten: zo won hij dit jaar de Settimana Internationale Coppi e Bartali én de Ronde van Hongarije.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Shinzawai 1 augustus 2022 om 13:31

Leuke transfer. Dunbar kwam er bij Ineos toch niet echt aan te pas, dus hopelijk kan hij nu laten zien waar hij toe in staat is.

0
Jandepandaman 1 augustus 2022 om 14:13

Ik vind dat hij kwalitatief wel degelijk aan te pas kwam bij Ineos. Kwantitatief kon hij het echter nooit uitspelen waardoor hij inmiddels blijft hangen in zijn groei.
Hij werd alleen uitgespeeld als er geen enkele échte topper bij was. Anders moest Eddie in het gelid. Dunbar is juist een renner die gewoon het vrijgeleide moet hebben. Denk dat hij, mits vrijheid, dan ook goed past bij BikeExchange.

0
oostrijck 1 augustus 2022 om 13:37

Lichte leegloop bij INEOS: Dunbar, Carapaz, A. Yates, Van Baarle, Amador en Porte die stopt. Martinez werd gelinkt aan Movistar maar staat wel bij INEOS voor 2023. Er zullen behalve Arensman nog wat mooie namen bij moeten komen dus.

0
Thoin 1 augustus 2022 om 13:39

Leo Hayter als winnaar van de Giro U23 is al niet slecht

0
Deel Koeper 1 augustus 2022 om 14:17

Carapaz is pijnlijk, maar Yates, Amador en Porte vind ik niet zo’n heel grote verliezen. Toch niet als al die jongere talenten wél allemaal blijven.

Van Baarle kwijtspelen is ook vervelend, maar daar heb ik het idee dat ze die op het juiste moment laten vertrekken. Denk dat die zijn absolute topresultaten nog net in hun truitje heeft neergezet. Zal wel een topper blijven, maar dat soort renners maakt het maar zelden af en dat heeft hij dan toch maar bij Ineos gedaan.

0
ben_pronk 1 augustus 2022 om 16:48

Toptransfer voor Eddie! Samen met de Yatessen vlammen bij bex

0

Headlines

Populair

Materiaalzone