Italiaans kampioen Filippo Zana naar BikeExchange-Jayco: “Droom die uitkomt”

vrijdag 5 augustus 2022 om 10:16
Italiaans kampioen Filippo Zana naar BikeExchange-Jayco: “Droom die uitkomt”

foto: Cor Vos

Italiaans kampioen Filippo Zana heeft een driejarig contract getekend bij BikeExchange-Jayco. De 23-jarige coureur komt over van Bardiani-CSF-Faizanè, waar hij de laatste drie seizoenen voor koerste. “Het is een droom die uitkomt om voor een ploeg als BikeExchange-Jayco te rijden”, zegt hij.

Zana is aan zijn derde profseizoen bezig, terwijl hij dit seizoen pas de elite-leeftijd van 23 jaar bereikte. Hij brak in 2021 door met eindzeges in de Vredeskoers en de Sazka Tour. Ook was hij vijfde in de Adriatica Ionica Race, tweede in de Istrian Spring Trophy en derde in de Tour de l’Avenir. Dit jaar won hij de Adriatica Ionica Race en kroonde hij zich tot Italiaans kampioen op de weg.

“Ik ben heel gemotiveerd om nog meer te trainen om te blijven groeien en het vertrouwen van BikeExchange-Jayco terug te bepalen. We hebben veel doelen die we willen bereiken”, aldus Zana. “Het is belangrijk voor mij om de Italiaanse kampioenstrui te eren volgend jaar. Het is een volgend hoofdstuk dat gaat beginnen en ik kan niet wachten om te profiteren van al het harde werk van de afgelopen jaren.”

Ploegmanager Brent Copeland noemt het speciaal dat BikeExchange-Jayco de Italiaans kampioen aan zijn ploeg heeft gebonden. “Hij is nog maar 23 jaar, maar heeft al zo veel ervaring en is een renner in wie we al lang interesse hebben. We zien een mooie toekomst voor hem”, zegt Copeland. “Als ploeg blijven we groeien en willen we onze ploeg voor de grote rondes versterken. Filippo zal daar een grote rol in spelen. We hopen dat hij een waardevolle bijdrage gaat leveren aan meer successen binnen onze ploeg.”

Eerder presenteerde BikeExchange-Jayco ook al Eddie Dunbar (INEOS Grenadiers) en Chris Harper (Jumbo-Visma).

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 5 augustus 2022 om 10:24

Goede versterkingen voor Bex. Renners die kopmannen als Yates of Matthews lang kunnen ondersteunen, maar ook zeker voor eigen succes kunnen gaan en belangrijke punten kunnen scoren voor de ploeg. En dat laatste missen ze nu in hun selectie.

hjjanssen1973 5 augustus 2022 om 10:34

Maar ja, de Yates broers hebben altijd wel een inzinking. Moeten zij niet beter op het eendagswerk gaan focussen?

Thoin 5 augustus 2022 om 11:07

Dunbar-Harper-Zana-Quick en Porter.
Volgens Twitter kondigen ze volgende week nog nieuws aan.
Dan gaan er toch ook een hoop vertrekkers zijn? Ligt het aan mij of zijn er echt veel transfers dit jaar?

Verweggistan 5 augustus 2022 om 11:42

Er zijn idd opvallend veel transfers die vroeg bekend worden gemaakt. Bij BEX zijn voorlopig drie vertrekkers bekend: Groves, Bewley en wrs Kangert.

Dayer Quintana 5 augustus 2022 om 11:57

BikeExchange breekt met de traditionele continuïteit in de transferperiodes precies. Dat is misschien ook niet slecht want er zat wel veel kernvulling bij.

Zana als eerste Italiaanse kampioen bij het team sinds Santaromita in 2014 lijkt mij? Hopelijk maken ze er een knap shirt van!

Headlines

Populair

Materiaalzone