Wout van Aert kijkt uit naar eerste cross: “Het begint weer te kriebelen”

vrijdag 2 december 2022 om 15:52
Wout van Aert kijkt uit naar eerste cross: “Het begint weer te kriebelen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert rijdt zondag zijn eerste cross van het seizoen. In de Wereldbeker Antwerpen neemt de renner van Jumbo-Visma het op tegen onder meer Mathieu van der Poel en Tom Pidcock, waar menig veldritfans reikhalzend naar uitkijken.

“Zondag voelt als het juiste moment om weer te starten”, vertelt Van Aert op de ploegsite van Jumbo-Visma. “Ik heb de laatste wedstrijden op televisie gekeken en het begint weer te kriebelen.” Of dat de Belg meteen een zeer sterke prestatie gaat neerzetten, wil hij niet zeggen. “Ik ben daar zelf niet mee bezig. Vorig jaar was ik meteen goed en nu verwachten mensen hetzelfde. Wat ik vorig jaar presteerde mag niet als normaal worden beschouwd.”

Na de Wereldbeker Antwerpen rijdt Van Aert flink wat crossen in december, zeker in de periode rond Kerstmis heeft hij een druk schema. “Maar ik leg mezelf geen druk op voor een cross. Die jaren zijn wel voorbij. Ik haal nu veel meer plezier uit de cross dan vroeger toen de druk om te winnen nog heel groot was”, aldus Van Aert.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Patrick 2 december 2022 om 17:46

Dat wordt weer genieten, zeker ook met één of meerdere van de 3 toppers erbij. Amerika, Benidorm, Dublin of andere exotische plekken is allemaal leuk en aardig maar niets gaat boven een mooie Vlaamse wedstrijd als Loenhout, Antwerpen, Baal etc. Al zal het WK hier in Hoogerheide ook geweldig worden natuurlijk.

1
Har77 2 december 2022 om 17:15

En dit bericht had niet gewoon kunnen worden meegenomen in het eerdere Van Aert artikel van vandaag? Net als de 8 verschillende meldingen over Nieuwenhuis alweer een nieuwe kop om nog even wat adverteerders in de advertentie-Tetris voorbij te kunnen laten komen?
Het is wel duidelijk dat het ‘verse bloed’ in de ‘board of directors’ en redactie niet van plan is nog een echte dayjob te nemen. Maarre….wij klikken wel hoor jongens…..

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone