Wout van Aert: “Het zou een schande zijn als we dit voorjaar als een mislukking zien”
foto: Cor Vos
Youri IJnsen maandag 10 april 2023 om 19:40

Wout van Aert: “Het zou een schande zijn als we dit voorjaar als een mislukking zien”

Interview Jumbo-Visma wilde dit voorjaar heel graag de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix winnen. Na vijf gewonnen Vlaamse klassiekers stonden ze in beide koersen als topfavoriet aan de start, maar in beide wedstrijden kwamen ze net tekort. Vooral de Hel van het Noorden zal nog wel even door het hoofd van Wout van Aert zeuren, want een lekke band op Carrefour de l’Arbre voorkwam dat hij met Mathieu van der Poel kon strijden om winst. “Ik kan alleen maar stellen dat de Hel voorlopig vervloekt is voor mij”, zegt de Belg na afloop.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Wat gebeurde er precies tijdens je lekke band?
“Op het moment dat ik aanviel (kort na de botsing van Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel met de onfortuinlijke John Degenkolb, red.), voelde ik dat ik een leegloper had. Ik nam een linkse bocht en gleed daar bijna weg door een lekke achterband. De laatste kilometer van Carrefour de l’Arbre stond ik plat achter.”

Je viel al aan voor het Bos van Wallers. Kort daarna viel Dylan van Baarle, reed Christophe Laporte lek en had Alpecin-Elegant plots het numerieke overtal. Wat dacht je toen?
“Dat is een klassiek Roubaix-scenario. Het leek erop dat we een goede forcing deden en twee minuten later staat alles op z’n kop. Het was ons plan om een aantal favorieten al voor het Bos van Wallers te verrassen. Het was beter geweest als we een extra pion mee hadden gehad. Maar Christophe en ik zaten er in een klein groepje. Plots na Trouee d’Arenberg, zag ik dat Christophe er niet meer zat. Ik vermoedde dat hij een mechanisch defect had, al wist ik op dat moment niet wat er aan de hand was.”

“Het was ook onduidelijk hoe ver hij achter was. En voordat ik het me realiseerde, sloot een groepje aan met twee jongens van Alpecin. Die zaten daar plots met drie en daarna werd het natuurlijk een lastige situatie. Ik heb geprobeerd kalm te blijven en in de achtergrond hebben mijn ploegmaats geprobeerd druk te houden op de kopgroep. Het was dus niet mijn verantwoordelijkheid om de kopgroep vooruit te laten blijven en dus mee te werken. Op dat moment was het goed voor mij. Maar toen ik besloot aan te vallen, reed ik dus lek.”

Van Aert leidt de dans in het Bos – foto: Cor Vos

Na Mons-en-Pévèle reageerde je op een aanval van Van der Poel. Waarom hebben jullie daar als twee sterksten daar niet doorgereden?
“Het was tactisch niet heel slim om samen door te trekken met Mathieu. De laatste weken heeft hij een aantal keren uit mijn wiel aangevallen. Ik wilde dat dit keer voorkomen. Daarom heb ik defensief gekoerst zondag.”

Het gaat in Parijs-Roubaix vaak over de schoonheid van de sport, maar tegelijkertijd is deze koers ook meedogenloos. Jij kunt misschien wel het grootste boek schrijven over pech en ongeluk. Hoe ga je daarmee om?
It ain’t over until it’s over. Het is niet vanwege een lekke band op Carrefour, dat de koers meteen voorbij is. Ik heb geprobeerd mijn hoofd koel te houden en te vechten tot aan de meet. Ik was misschien ook wel de enige in onze groep die écht nog voor de winst aan het vechten was. De rest reed voor plek twee. Ik ben blij dat ik uiteindelijk toch op het podium sta. Maar het is jammer, want zonder lekke band had het een andere finale kunnen zijn.”

Omdat het zoet van de overwinning altijd in de lucht hangt?
“Stel je eens voor dat Mathieu in de diepe finale toch nog eens lek rijdt en je hebt al opgegeven na je eigen lekke band. Dat zou een schande zijn. Daarnaast slaat het ook nergens op om de koers meteen maar te laten varen. Er is altijd nog een mooie uitslag mogelijk. Dat is hoe en wie ik ben. Ik wil alles geven en achterlaten op de weg, dan zie ik achteraf wel wat het resultaat is.”

Pech voor Van Aert op Carrefour de l’Arbre – foto: Cor Vos

Hoe was het gevoel op de fiets, reed jij met je beste benen van het jaar rond?
“Dat weet ik niet. Ze waren wel beter dan in de koersen voor Parijs-Roubaix. Ik voelde me goed. Gelukkig voelde ik op de fiets geen pijn (in zijn ribben en knie, red.). Maar na afloop voelde ik best veel pijn aan mijn ribben. Het is zeker niet gezond om in deze staat over de kasseien te stuiteren, maar dat heeft me in de koers niet opgebroken. Ik ben eigenlijk trots op het niveau dat ik de laatste weken heb geëtaleerd.”

Je reageerde steeds furieus op de aanvallen van Van der Poel. Had je het gevoel dat je sterker was?
“Ik houd er niet van om daarover te speculeren. Uiteraard dwong hij mij tot mijn limiet met zijn aanvallen. Maar hij heeft me dit keer niet verrast. Ik was heel erg op zijn demarrages gefocust. Ik weet dat het voor mij de enige gevaarlijke aanvallen waren. Op het moment van mijn lekke band, was ik dus zelf gaan aanvallen. Ik voelde me daar erg sterk. Zelfs op een lekke band zat ik aan het einde van die vijf sterren-strook bijna in zijn wiel. Ik had de benen om meer te doen, dat is zeker.”

Vlaanderen en Roubaix waren twee grote doelen voor Jumbo-Visma. Nu die niet gewonnen zijn, verandert dat iets aan de plannen voor de ploeg in de Ardennenklassiekers?
“Dat weet ik niet. Maar daar zijn we in ieder geval wel veel meer de underdog, met een andere selectie. Voor mij was Roubaix in ieder geval de laatste klassieker. Het is jammer voor iedereen binnen ons team dat we een echt grote klassieker missen dit voorjaar. Maar we moeten trots zijn op hoe we gereden hebben. Het is makkelijk om te zeggen dat het alleen maar om winnen draait. Het gaat er ook om hoe je als ploeg voor de dag komt, hoe je jezelf laat zien. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan en hopelijk heeft dat de fans geamuseerd.”

Je was dichtbij in Milaan-San Remo, dichtbij in de Ronde van Vlaanderen en dichtbij in Parijs-Roubaix. Jumbo-Visma won daarnaast vijf voorjaarsklassiekers. Hoe beoordeel jij deze periode? Is het succesvol geweest, of toch een mislukking door het ontbreken van een monument?
“We moeten trots zijn op de wijze waarop we gekoerst hebben. We hebben op meer gemikt, zeker in de laatste twee monumenten. Maar iedere koers heeft zijn verhaal. Het zou echt een schande zijn als je dit voorjaar een mislukking noemt. Zeker als je ziet hoe we hebben gereden. Dat maakt mij trots. Als ik naar mezelf kijk, zat ik altijd mee in de finale van de grootste koersen. Ik heb altijd gedaan wat ik kon doen.”


 
72 Reacties
Sorteer op:
10 april 2023
Van Aert geeft het zelf al aan: hij reed defensief. Van Aert's mooiste overwinnen kwamen voort uit het offensief. Hij moet niet teveel om z'n ploeggenoten denken. Gewoon zelf de koers maken ligt hem het beste. Hoop dat hij snel weer op z'n VdP's gaat koersen.
  10 april 2023
  ‘Weer op z’n VDPs koersen’ is precies wat hij nooit gedaan heeft in eendagswedstrijden waar MVDP aan de start staat… Ik schreef het vóór MSR al: een all-out nummer zoals in de Omloop 2022 of Calais 2022 hebben we van WVA in een monument nog nooit gezien. Hopelijk wordt dat de cruciale les die hij uit dit voorjaar haalt met het oog op voorjaar 2024. En wat met het WK in Glasgow? Ik zou zeggen: WVA eindelijk offensief laten koersen en Philipsen achter de hand houden voor een groepsspurt…
  Gezien de hoogtemeters daaro lijkt me het plausibeler dat ‘jullie’ met WvA en REVKET de finale in gaan. Het zou idd eens leuk en out of the box zijn om dan Woutje in de aanval te gooien.
Het was gewoon de juiste tactiek van van Aert en het scheelde niks of hij was tot op de baan mee geweest. Een volgende x lukt dat wel een leg je hem er misschien op. Of misschien is hij gewoon sterker in 24 want zo ontzettend veel scheelde het ook weer niet. Vooral meteen een forse pannenkoek in de bakkes van de doel stellers proppen en ook intern een ferme ‘moet just niks’ uitdelen lijkt me. Dat ‘alleen bij winst blij’-elan is beter iets dat je intern houdt.
10 april 2023
Uiteindelijk is het wielrennen de winnaar. Op de dag dat MvdP als vanouds met zijn krachten smijt en aanvalt en Wout tegen zijn gewoonte in tactisch, verdedigend en berekenend rijdt hebben we deze uitslag. Had Wout gewonnen dan was de aanvalslust van Mathieu afgestraft en de verdedigende stijl van Wout beloond. Dat zou een stempel drukken op de toekomst. Begrijp mij niet verkeerd: niemand heeft de plicht om mee te rijden of enige verantwoordelijkheid in de koers, de koerswijze is binnen de spelregels aan de ploegen en renners zelf, maar wat gisteren gebeurde zorgt er voor dat de neutrale kijkers thuis, de wielerfans, voorlopig de grootste winnaars zijn. Pogacar en van der Poel hebben samen met hun ploeg de monumenten naar hun hand gezet en zijn voor dat initiatief en die toewijding beloond. Wout had ook zo’n periode in 2020 (Strade en San Remo) en het lijkt mij stug als het daar bij blijft. Maar dan moeten de flair en de onbevangenheid wel eerst terug komen.
  10 april 2023
  Als Wout had gewonnen zou het een hele zure zijn. Normaal gun ik het Wout wel als hij echt beter is maar 100km wieltjes zuigen en dan aanvallen bij een incident is gewoon not done. Tactisch heel slim gereden, vrijwel geen energy verloren. Hij was minstens zo sterk als Poel. Had waarschijnlijk ook gewonnen in de sprint. Het is gewoon anti wielrennen als je op deze manier wint. Tenminste, voor de kijker.
  11 april 2023
  Toen Wout en Laporte vooruit waren met alleen vdp deed die toch ook geen deftige meter kop, wat een zever dat Wout moet meerijden met 3 alpecins als er jumbo’s proberen terug te komen, dat zou matje ook gewoon niet doen die zou enkel op kop komen om te demarreren. Nu kwam vdp ook enkel overtuigend op kop om te demarreren overigens, het gros van het werk liet hij over aan zijn ploegmaats, ook verstandig gezien Wout het tactisch zo kon aanpakken. Wie wordt er eigenlijk gelukkig van zomaar dwaas op kop rijden als het tactisch gezien op niets slaat. Haal die 2 alpecinnetjes weg en Wout draait vol mee zo simpel kan het zijn.
"Het zou een schande zijn als we dit voorjaar als een mislukking zien" Dat moet je dan maar intern aankaarten, de beste Zeeman staat aan wal....
10 april 2023
Voor Jumbo is deze periode geslaagd, ze hebben veel gewonnen en in de wedstrijden die ze niet wonnen deden ze wel mee voor de overwinning. Voor Van Aert is deze periode niet geslaagd met enkel de E3 prijs.
  10 april 2023
  Dit is exact wat het is, als team kan TJV onmogelijk ontevreden zijn met deze resultaten bij elkaar opgeteld. Wout had graag meer gewonnen natuurlijk.
10 april 2023
'Ik heb zondag defensief gereden.' Rijdt WvA dan niet altijd defensief wanneer MVDP ook aan de start staat? Zijn aanval op Carrefour is de eerste noemenswaardige aanval van Wout op Mathieu die ik me kan herinneren. Meestal is het omgekeerd: Strade 2021 (Mathieu op Le Tolfe), E3 2021 (Mathieu op Tiegemberg), RvV 2021 (Mathieu op laatste keer Kwaremont), E3 2023 (Mathieu op Taaienberg en Stationsberg), RvV 2023 (Mathieu op Kruisberg),...
  10 april 2023
  Gent-Wevelgem 2020 komt me te boven.
10 april 2023
zeker Sjoerd baks vergeten die als eerste Nederlander koers maakte en tot diep in de finale meereed verder heeft wout gereden om niet te verliezen en Matthieu reed om te winnen van de poel was vandaag erg gefocust en niemand was sterker de terechte winnaar
10 april 2023
Vindt het opvallend dat zowel WvA als MvdP geen uitspraken doen over wie sterker was. Beide hebben het over sterkte en geluk. Geinig is dan dat mensen hier weten dat de één sterker of beter was. Zie alleen dat tot de lekke band van Van Aert geen van beide elkaar uit het wiel kon rijden. Of er iemand sterker was of niet maakt ook niet uit; Van der Poel heeft gewonnen en was daarmee vandaag de beste/gelukkigste/sterkste of vul maar een ander woord in.
  10 april 2023
  Mooi gezegd... de uitvoeders spelen een spelletje om de eer, de reagerende toeschouwers hier vechten die strijd vanaf hun bank tegen elkaar uit. Ik zou met de meesten geen potje Mens-erger-je-niet willen spelen.
10 april 2023
Van der Poel begint een Angstgegner te worden voor Van Aert. Koerste volledig op zijn wiel, bang om verrast te worden zo geeft Van Aert hier aan. Zo ga je niet winnen van een steeds sterker wordende Van der Poel.
  10 april 2023
  Van der Poel is al heel lang een Angstgegner voor Van Aert. In 1 op 1 gevechten maakt hij op cruciale momenten niet altijd de juiste keuze, zoals WK veldrijden 2023 en de sprint RvV 2020. Hij geeft zelf in dit stuk aan dat hij niet alleen met hem verder wil rijden, omdat hij dan bang is dat VdP vanuit zijn wiel aanvalt. Waar VdP rijdt om te winnen, rijdt VA om niet te verliezen.
  10 april 2023
  Heb ook het gevoel dat Mathieu een angstgegner is voor Wout. Een aantal jaren geleden was het omgekeerd. Drie keer WK veldrijden toen ze nog pure veldrijders waren en geen klassiek wegseizoen reden. Die coronazomer 2020, waar Wout Strade won na aanvallend koersen en als eerste van de twee een monument won. Met dan die Gent-Wevelgem waar Mathieu alleen maar op Wout zijn wiel plakte en niet reed om te winnen.
10 april 2023
Quote:
Ik kan me herinneren dat de Belgen een paar jaar geleden ook Max Verstappen probeerde te claimen.
Wat een (belachelijk ongegeronde) veralgemening. "De Belgen" wouden zus of zo. Net alsof dat 1 homogene groep is. En ik ken als Belg overigens werkelijk niemand die Verstappen als Belg zag of wou zien. Ja misschien een paar mediastemmen die hun kranten en tijdschriften vol dienden te krijgen, ook alleen maar omdat ze ervoor betaald worden. Een minderheid van een minderheid die zich interessant wil maken, als dat tegenwoordig de norm is van wat "de Belgen" al of niet zouden denken...
  Laat die Verstappen maar lekker waar hij thuishoort
  10 april 2023
  Nu zijn van der Poel en Verstappen qua (publieke) persoonlijkheid en sympathie ook wel wat tegenpolen. Daar waar het quasi onmogelijk is om Mathieu niet sympathiek te vinden, is dat bij Max een fluitje van een cent. Zelfs als je "de persoon valt wel mee, maar ik vind de vader wat vervelend, die verpest de zoon" kaart trekt, blazen de Verstappens de van der Poels weg.
10 april 2023
‘Het was dus niet mijn verantwoordelijkheid om de kopgroep vooruit te laten blijven en dus mee te werken.’ Dat zal allemaal wel, maar hiermee toon je je gewoon geen grote. En nee, misschien ambieert Van Aert het ook helemaal niet om de geschiedenis in te gaan als een allesverslindende kannibaal, maar dat is misschien juist wat er aan schort. Als ik naar de laatste decennia kijk: Museeuw, Boonen, Cancellara, Sagan, nu van der Poel, allemaal renners die wèl hadden gereden en vrijwel zeker samen van der Poel na Mons-En-Pevele naar de meet waren gereden. Daar had WVA het dan allicht af kunnen maken, en rijdt hij mss niet lek op de Carrefour.
10 april 2023
De kindjes hebben toch lekker veel pannekoeken op.
  10 april 2023
  Precies dit! En geen reactie Plugge bij een microfoon? typische stilte. Plugge wordt nu finaal de prak in gereden door team alpecin met 3 man in de kopgroep, terwijl toch z'n beste opstelling in dit klassiekerseizoen er reed...Plugge, waar ben je nou? Brabbel op z'n minst iets over het ongekend sterke staaltje totaalwielrennen van de opponent waar jij zo graag van houdt.
10 april 2023
Allemaal leuk en aardig die reactie van v Aert maar gezien de hele koers was hij toch echt de mindere van v.d.P.
  10 april 2023
  Als je op een lekke band in het wiel kunt blijven zou ik niet zeggen dat je de mindere bent. En dat geldt zeker niet voor de gehele koers.
  10 april 2023
  Was duidelijk niet minder, liet gewoon alles aan MVDP over en kon overal op reageren. Daarnaast reed hij lek en dan wordt het moeilijk
  11 april 2023
  En waar was hij eigenlijk de mindere? Buiten na een bocht waar vdp de gracht opzoekt heeft hij nergens 5 meter gehad en ik heb nooit de indruk gehad dat wva op de limiet zat. Ik had een indruk zoals in benidorm in het veld waarbij vdp er alle trukjes uithaalde om toch maar te kunnen winnen en dan een wva die gewoon niet leek te ademen. Ik was bij de aanzet van wout op carrefour zelfs vrij zeker dat vdp heeel diep had moeten gaan om dat nog recht te zetten. Dat initiatief nemen in de koers is deels omdat vdp zo koerst maar ook om het groepje JV af te houden, belangrijke nuance. Nee in mijn ogen was het helemaal nog niet duidelijk dat vdp zou winnen zoals Musseeuw zegt, voortgaan op de koersen daarvoor is zinloos want Wout had by far zijn beste dag van het voorjaar, jammer dat hij er LBL niet bijneemt.
10 april 2023
Even een overzicht van de bizarre reeksen in de monumenten waarmee de drie giganten in het klassieke werk sinds 2020 tegelijkertijd mee bezig zijn. Op dit moment het aantal achtereenvolgende top 10 klasseringen: Van Aert (11x): 1, 2, 3, 6, 7, 8, 2, 3, 3, 4, 3 (= 1 zege, 7 podia) Van der Poel (12x): 10, 6, 1, 5, 2, 3, 3, 1, 9, 1, 2, 1 (= 4 zeges, 8 podia) Pogacar (8x): 3, 1, 1, 5, 4, 1, 4, 1 (= 4 zeges, 5 podia)
  10 april 2023
  Rodytur, Mooi overzicht. Kort door de bocht is dit dus de top 3 op volgorde. 1. Pogi 2. MvdP 3. WvA
  10 april 2023
  Poffertjes vs Pannenkoeken met chocolade vs Pannenkoeken met chocolade en slagroom Zoiets? I’ll get me coat
  10 april 2023
  Je zou maar de nummer 4 zijn…
10 april 2023
Tijd voor ne Wout om even in de spiegel te kijken. Wieltjesplakken, en aanvallen op het moment dat Matje bijna in de goot ligt. Karma is niet altijd wakker, maar gister wel gelukkig. Dat plakgedrag, misschien waren het stalorders, maar dat pleit 'm niet vrij, zo'n groot coureur. Heeft wel bijgedragen aan het prachtige koersverloop gister.
  10 april 2023
  Niet zo heel veel van tactiek begrepen zie ik. Als je zo begint kun je je ook afvragen waarom Matje door rijdt als Wout een lekke band heeft. Het antwoord is heel simpel in beide gevallen; omdat het koers is en omdat beide nu eenmaal zeker bij Parijs Roubaix horen.
  Nou sjeg, plotsj sjo opjectief? Je mag besjt een beetje supjectief sjijn hoor, Wouter isj een Bijtje
  10 april 2023
  Dank kan je ook de vraag stellen waarom Van der Poel doorreed toen WVA lek had
  10 april 2023
  Wout reed zelf ook door toen ie lek reed
  10 april 2023
  Naar het schijnt is de kopgroep gisteren ontstaan door een actie van Van Aert en draaide Van Aert vlotjes mee tot Laporte wegviel. Ook daarna bleef Van Aert kopwerk doen, weliswaar met korte beurten en zonder al te veel overtuiging, maar hij bleef geen 100 kilometer achteraan hangen. Ik zou de betekenis van enkele wielertermen eens opzoeken, dan gebruik je ze misschien correct.
10 april 2023
Het voorjaar van Jumbo is zeker niet mislukt als je ziet wat ze allemaal gewonnen hebben en ondanks de ongelukkige uitspraken van Zeeman en Plugge waarvan je wist dat ze als een boomerang gingen terugkeren. Voor Van Aert ook niet maar op zijn minst heel zuur, weer geen monument, (alweer) de nodige dosis pech gekend en het besef dat er almaar minder kansen komen en Pogacar, Philipsen en zelfs Van Der Poel, Ganna en Pedersen eigenlijk allemaal (een beetje) jonger zijn en, sommigen althans, meer progressievermogen hebben. Denk eigenlijk niet dat Van Aert nog veel kan verbeteren, het kwartje moet gewoon is de juiste richting opvallen. Misschien ook maar is stoppen met hem bij de grote 3/4/5 te zetten door pers en publiek. Hij is wel consequent mee, maar maakt gewoon geen grote koersen af zoals Pogacar, Van Der Poel en Evenepoel dat wel doen. En net op het moment dat je dat doet, zal je zien dat hij in Glasgow wereldkampioen wordt ... ;) Het zit er wel in, het moet gewoon is net allemaal goed vallen.
  10 april 2023
  Wout is een buitencategorie renner wat mij betreft.. Tijdritten, bergritten en massasprints in de Tour is ongezien.. Dus welke 'grote 3/4/5' ook, hij hoort erbij..
10 april 2023
Gilbert in het Nieuwsblad; “Wout van Aert leek zijn race goed onder controle te hebben, hij spaarde zichzelf zoals hij deed in de E3. Tot hij demarreerde en toen een lekke band kreeg. Ik denk dat dat eerder bij het materiaalbeheer hoort en niet bij pech. Ik herinner me mijn eigen ervaringen in deze wedstrijden en ook in een kassei-etappe van de Tour de France. Ik ging in de aanval, maar doordat ik te opgewonden was, maakte ik een stuurfout en raakte ik een verkeerd geplaatste kassei waarna mijn voorkant lek kwam te staan. Bij Van Aert zie ik hetzelfde. Hij nam een maximum aan risico’s en had een te groot verlangen om te winnen. Een verlangen dat niet goed gecontroleerd werd. Mathieu van der Poel maakte deze fout niet omdat hij alle hindernissen wist te ontwijken”, aldus Gilbert.
10 april 2023
Lek is ook maar relatief. Dat ie een afloper had geloof ik, maar plat was zeker niet. Op het moment dat hij het Cdl’A afdraait is ie echt niet plat.
  11 april 2023
  Ja het was vrij duidelijk dat hij eerst zeer fors aanzet om dan 50 meter later volledig stil te vallen en dan te lossen bij vdp. Dan maar even de schijn hoog houden en van wiel wisselen om niet te moeten toegeven dat ik gelost ben. Nee ik zag vdp op carrefour zelf dat gat niet meer dichten zonder die lekke band, wva is te soft om dat nadien uit te spreken maar ik ben vrij zeker dat hij overtuigd was hij minstens met vdp naar de meet zou rijden.
10 april 2023
Zoals MvdP koerst is het voor mij een echte Flandrien. Altijd koersen en niet zeuren. Kunnen veel Nederlandse renners niet aan tippen. Van mij mag de sterkte winnen ongeacht nationaliteit als de koers maar mooi en spannend is.
10 april 2023
Voor mij is MvdP een echte Flandrien altijd koersen en niet zeuren. Ik ken geen Nederlandse renner met zo’n instelling. Wat mij betreft mag de sterkste winnen ongeacht nationaliteit, als de koers maar mooi en spannend is.
11 april 2023
Waarom reed TJV niet tubeless met anti lek vloeistof.
10 april 2023
De ene wint de E3 prijs, de andere de A3 prijs. Rekensommetje snel gemaakt.
10 april 2023
Topseizoen voor Jumbo
10 april 2023
Arthur van Dongen: We hebben de INTERNE doelstellingen niet gehaald. En dat zegt hij dus tegen iedereen die zijn boodschappen bij Jumbo doet en dan ook nog aanvullend de beperkte groep van miljoenen mensen die dat niet doen. Het is een schande dat dingen die intern worden gezegd, niet intern blijven Arthur! Jij mag helemaal niet zeggen dat het halen van de interne doelstellingen voor het voorjaar niet gelukt is en dus mislukt is. Foei! Schande! Ga toch fietsen!
10 april 2023
Jumbo heeft een topvoorjaar gereden

Reacties zijn gesloten.