WK 2021: Ierland met Sam Bennett en Eddie Dunbar in wegrit

donderdag 16 september 2021 om 17:48
WK 2021: Ierland met Sam Bennett en Eddie Dunbar in wegrit

foto: Cor Vos

Sam Bennett en Eddie Dunbar maken deel uit van de Ierse selectie voor het aankomende WK wielrennen in Vlaanderen. In de selectie zitten ook Rory Townsend en Ryan Mullen. Die laatste mag zich ook opmaken voor de individuele tijdrit.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Bennett, die al een tijdje in onmin leeft met zijn werkgever Deceuninck-Quick-Step en met name teambaas Patrick Lefevere, was enkele maanden uit de roulatie met een knieblessure. De 30-jarige sprinter maakte afgelopen zondag zijn rentree tijdens het EK wielrennen, maar dat was van zeer korte duur. Bennett maakt vrijdag zijn comeback in het tenue van Deceuninck-Quick-Step in het Kampioenschap van Vlaanderen.

In de WK-wegwedstrijd in Leuven vormt Bennett samen met Eddie Dunbar, Rory Townsend en Ryan Mullen de vierkoppige selectie. Mullen mag ook de Ierse eer verdedigen in de individuele tijdrit van aankomende zondag. Mullen werd in het verleden, om precies te zijn vijf jaar geleden, al eens vijfde op het WK tijdrijden. Toen eindigde hij in Qatar achter wereldkampioen Tony Martin, Vasil Kiryienka, Jonathan Castroviejo en Maciej Bodnar.

Marcus Christie, vierde op het voorbije Iers kampioenschap tijdrijden, zal ook deelnemen aan het WK tijdrijden. De vrouwenselectie bestaat uit slechts één renster: Megan Armitage mag meedoen aan de wegrit voor vrouwen.

Selectie Ierland voor het WK wielrennen 2021
Wegkoers elite-mannen
flag-ie Sam Bennett
flag-ie Eddie Dunbar
flag-ie Rory Townsend
flag-ie Ryan Mullen

Tijdrit elite-mannen
flag-ie Ryan Mullen
flag-ie Marcus Christie

Wegkoers elite-vrouwen
flag-ie Megan Armitage

Dit artikel delen:

7 Reacties

Marik 16 september 2021 om 18:25

Zou toch top zijn als Bennett wereldkampioen wordt.
En dan in de volgende koers bij DQS na 7 km afstappen.

Reiger 16 september 2021 om 18:49

En dan tegelijkertijd Patje filmen die al half/geheel aangeschoten (wijnkenner!! Wist iedereen dat al?) staat te brallen in de VIPtent. Onbetaalbaar lijkt mij dat. Diepte-interviewtje meteen natuurlijk.

Romāns Vainšteins 16 september 2021 om 19:04

Jullie PL fantasieën zijn eindeloos geinig!

Franco Ballerini 16 september 2021 om 19:08

De afkeer (of zelfs haat) voor Lefevere begrijp ik. Ik vind het ook een nare kerel. Voor de sympathie die Bennett hier ten deel valt heb ik dan weer beduidend minder begrip.

Turtlehead 16 september 2021 om 19:38

Ik zie Bennett eerder na 7 km over de schoenen van d'n Pat kotsen, na door zijn ploeg in de steek te zijn gelaten en al het werk alleen te hebben moeten doen.

Edit: ik was niet de enige met die associaties kennelijk, had ff door moeten lezen…

Romāns Vainšteins 16 september 2021 om 19:04

Let maar op dat die gebrand is lang te blijven hangen, in Gent Wevelgem ging hij bijzonder lang mee nog en ik denk dat die koers echt heel lastig is. Viel me toen echt op qua inzet en ik dacht nog ‘Lefevere haalt er altijd net wat meer uit’. Zie ook Viviani die er ooit 2e werd.

Franco Ballerini 16 september 2021 om 19:13

Dat kotsen was legendarisch en ook wel behoorlijk onsmakelijk; ik had net mijn zak chips en bakje nootjes tevoorschijn gehaald. Mijn middag grotendeels verpest!

Headlines

Materiaalzone

Populair