Wielertransfers 2021: Cameron Wurf, A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team, Jan Polanc

woensdag 16 december 2020 om 09:19
Wielertransfers 2021: Cameron Wurf, A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team, Jan Polanc

Polan hielp landgenoot Pogacar aan de eindzege in de Tour - foto: Cor Vos

Update

Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Jan Polanc
Tweevoudig Giro-ritwinnaar Jan Polanc koerst ook volgend jaar in dienst van UAE-Emirates. De 28-jarige Sloveen, die land- en ploeggenoot Tadej Pogacar aan de Tourzege hielp, ziet zijn contract met een jaar verlengd.


Cameron Wurf
Toen Vasil Kiryienka aan het begin van dit jaar noodgedwongen zijn wielercarrière moest beëindigen wegens hartproblemen werd Cameron Wurf aangetrokken als vervanger. En het blijft niet bij een seizoen voor de Australiër bij de miljoenenploeg van Dave Brailsford. In gesprek met Bicycling Australia heeft Wurf namelijk laten weten dat hij ook volgend jaar in dienst van de formatie zal rijden.

Wurf hoopt in 2021 het wielrennen te kunnen blijven combineren met de triathlon. “Ik kijk ernaar uit om weer te koersen met het team. Ik zou het mooi vinden om opnieuw een grote ronde te rijden.” Ook de legendarische Ironman in Hawaï staat hoog op het verlanglijstje van Wurf.


A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team
Astana Women’s Team, dat volgend jaar door het leven zal gaan als A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team, heeft haar selectie voor komend seizoen geopenbaard. De continentale UCI-vrouwenploeg verlengde eerder al met sterkhouders als Arlenis Sierra en Katia Ragusa. Maar de formatie hengelde meer aansprekende namen binnen.

Zo kondigt de ploeg de komst van Maria Novolodskaya aan, een van de grootste Russische talenten. Deze 21-jarige was dit jaar hard op weg om de zesde etappe van de Giro Rosa te winnen, maar een val in de slotfase terwijl ze alleen aan de leiding reed belette dit.

Daarnaast zal ook Eider Merino voor de ploeg in actie komen. Het contract van de 26-jarige pocketklimster bij Movistar werd niet verlengd, maar bij A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team krijgt ze de kans om haar carrière nieuw leven in te blazen. De rappe Maria Vittoria Sperotto reed het afgelopen seizoen voor Paule Ka, ook zij krijgt de kans bij de continentale vrouwenploeg die in de toekomst mikt op een plek in de Women’s WorldTour.

Selectie A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team voor 2021
flag-cr Maria José Vargas
flag-cu Arlenis Sierra
flag-fr Jade Teolis
flag-it Maria Pia Chiatto
flag-it Emma Faoro
flag-it Katia Ragusa
flag-it Maria Vittoria Sperotto
flag-mx Ariadna Gutiérrez
flag-mx Andrea Ramírez
flag-mx Yareli Salazar
flag-ru Mariia Miliaeva
flag-ru Maria Novolodskaya
flag-es Eider Merino


Overzicht: Wielertransfers 2021

Dit artikel delen:

2 Reacties

hartstikkebedankt 16 december 2020 om 09:50

Wurf zou dan nummer 31 zijn, dat zou voor Knees wellicht betekenen dat hij niet verlengd is.

lander luypaert 16 december 2020 om 12:24

Jan Polanc heeft zijn contract bij Uae verlengd met 1 jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair