INEOS Grenadiers met meerdere troeven in Parijs-Roubaix

donderdag 14 april 2022 om 14:00
INEOS Grenadiers met meerdere troeven in Parijs-Roubaix

Dylan van Baarle - foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers heeft zijn zevenkoppige selectie voor komende zondag, als de 119e editie van Parijs-Roubaix op het programma staat, bekendgemaakt. De Britse formatie rekent in de helleklassieker op meerdere sterke pionnen. Zo zijn Dylan van Baarle, Filippo Ganna en Michał Kwiatkowski van de partij.

De Britse sterrenformatie zet zondag vol in op Parijs-Roubaix, gezien de aanwezigheid van Van Baarle, Ganna en Kwiatkowski. Van Baarle is de laatste weken uitstekend op dreef en wist dit te bekronen met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen. De 29-jarige kasseienvreter zal komende zondag graag nog één plaatsje beter doen en zo in de voetsporen treden van zijn landgenoten Peter Post, Jan Janssen, Jan Raas, Hennie Kuiper, Servais Knaven en Niki Terpstra.

Van Baarle is alleen niet de uitgesproken kopman binnen INEOS Grenadiers. Ook Filippo Ganna hoopt dit jaar een glansrol te vertolken in de Noord-Franse klassieker en liet in aanloop naar Parijs-Roubaix niets aan het toeval over. Ganna was de afgelopen dagen te zien op de wielerbaan van Montichiari, waar hij zich op een atypische manier probeerde klaar te stomen voor de derde monumentale klassieker van het seizoen.

Turner en Sheffield 
En wat met Kwiatkowski? De Pool wist zich nog niet te onderscheiden in Parijs-Roubaix, maar beschikt wel over de topvorm die nodig is om te schitteren op de Noord-Franse kasseien. De wereldkampioen van Ponferrada won afgelopen zondag namelijk de Amstel Gold Race. Daar kon hij rekenen op steun van een bijzonder sterke Ben Turner en de jonge Brit is er zondag ook bij in Parijs-Roubaix. Turner, woensdag ook van goudwaarde in de Brabantse Pijl, is eveneens een gevaarlijke outsider.

INEOS Grenadiers rekent zondag ook op de winnaar van de Brabantse Pijl, de beloftevolle Amerikaan Magnus Sheffield, de Britse wegkapitein Luke Rowe (in 2015 zelf achtste in Parijs-Roubaix) en de Australische tempobeul Cameron Wurf.

Selectie INEOS Grenadiers voor flag-fr Parijs-Roubaix (17 april)
flag-it Filippo Ganna
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-gb Luke Rowe
flag-us Magnus Sheffield
flag-gb Ben Turner
flag-nl Dylan van Baarle
flag-au Cameron Wurf

Dit artikel delen:

13 Reacties

Dikke Vrouw 14 april 2022 om 14:06

Reuze benieuwd naar flippo ganna

0
Kartouche 14 april 2022 om 14:11

Ben ook benieuwd om te zien of zijn atypische voorbereiding vruchten afwerpt.

0
jeanpaul 14 april 2022 om 21:10

Ik denk dat Ganna gaat winnen.

0
Kartouche 14 april 2022 om 14:09

Leuk! Ik verwacht vuurwerk. Afgelopen klassiekers steeds met 1 of meer renners in de finale. Zal ook veel naar hen gekeken worden.

0
jooprioolpijp 14 april 2022 om 14:21

Yep, Ineos rijdt dit jaar verrassend leuk. Wel de vraag hoe fit die mannen die gisteren de Brabantse Pijl gereden hebben nog zijn.

0
Kartouche 14 april 2022 om 14:32

Normaal gezien mag je niet zoveel meer van verwachten. Zeker een in zware koers als Roubaix. Maar de jonkies blijven me verbazen.

0
Zadelsnuffelaar 14 april 2022 om 15:00

Enorm sterk team. Als je quasi onbeperkt geld hebt zoals Ineos is het makkelijk om overal jonge toptalenten aan te trekken. Dat een Kwiatkowski en een Van Baarle als luxeknecht hun carrière zelf kortwieken vind ik jammer. Vooral die laatste vind ik daar te goed voor. Mag veel te weinig voor eigen kans gaan.

0
Ronellenfitsch 14 april 2022 om 15:34

Beetje gezever, Van Baarle had bij een andere ploeg eerder een minder dan beter palmares gehad. Maar het Ineos = geld = stom riedeltje is makkelijk af te steken

0
Ronellenfitsch 14 april 2022 om 15:35

En Kwiatkowski juist iemand met een extreem rijk palmares voor z’n kwaliteiten. Als kopman van pakweg EF of Lotto had hij echt niet beter gedaan.

0
Zadelsnuffelaar 14 april 2022 om 16:05

@Ronellenfitsch
Alle respect voor jouw mening maar ik ben ervan overtuigd dat Van Baarle bij een andere ploeg al meerdere klassiekers zou gewonnen hebben.

0
Romāns Vainšteins 14 april 2022 om 16:14

Ik ben er van overtuigd dat van Baarle bij een andere ploeg niet meer of minder klassiekers gewonnen zou hebben. Hij krijgt bij Ineos volop kansen, sowieso rijden die eendaagsen al best lange tijd met een verdeel-en-heersch focus en van Baarle fungeert regelmatig als voorste man en heeft er met ddv zelfs een op het palmares al.

Hou ook rekening met de kunde van Ineos die van Baarle dit constant hoge niveau laat volhouden.

0
platteprijs 14 april 2022 om 16:20

Hij zou bij een andere goede ploeg zeker niet minder overwinningen hebben behaald. Het is de vraag hoeveel het beulswerk in de grote rondes van zijn lichaam vergt. Boasson Hagen is erdoor gekraakt. Van Baarle heeft dat tot nu toe sterker gemaakt, denk ik. Maar als ik hem was, zou ik ermee stoppen en me meer gaan richten op de eigen carrière. Dat palmares mag meer gevuld worden.

0
chasse patat 14 april 2022 om 15:03

Turner heeft de afgelopen weken indruk op mij gemaakt als tempobeul. Hij kan dit jaar wel eens de verrassing zijn in P-R.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone