Astana Women’s Team gaat verder als A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team

woensdag 2 december 2020 om 12:31
Astana Women’s Team gaat verder als A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team

Yareli Salazar bezorgde de ploeg etappewinst in de Ronde van Valencia - foto: Cor Vos

Astana Women’s Team zal vanaf 1 januari 2021 door het leven als A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team. Dat maakte de wielerformatie bekend in een persbericht. Ook zal de komende drie seizoenen een continentale beloftenploeg en een mountainbiketeam deel uitmaken van het project.

Eerder deze week kondigde de ploeg aan dat er na zes jaar een einde komt aan de verbintenis met Astana. Het wachten op een nieuwe titelpartner duurde niet lang. Met deze nieuwe, Mexicaanse partner aan hun zijde kan de ploeg weer naar de toekomst kijken, zo wordt gesteld in het persrelaas.

Teammanager Maurizio Fabretto wil de komende periode met de broers Alejandro en Luis Rodríguez werken aan een solide basis voor de toekomst. “Over drie à vier jaar willen we niet alleen het beste team van Latijns-Amerika hebben, maar niets weerhoudt ons ervan te dromen om over een paar seizoenen deel uit te maken van de Women’s WorldTour”, zegt Fabretto.

A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team zal volgend seizoen uit dertien rensters bestaan. De Cubaanse Arlenis Sierra blijft het team trouw, zij moet het team aan overwinningen helpen. Ook Yareli Salazar en de beloftevolle Italiaanse Katia Ragusa blijven in dienst van de formatie. De komende tijd zullen nog meer rensters worden aangekondigd. Tevens moet binnenkort duidelijk worden wie de continentale beloftenploeg en de mountainbikeploeg zullen vertegenwoordigen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

doorak 2 december 2020 om 14:16

Dat is een dikke buit voor Astana dames. Dit bedrijf beheert ca 3 miljard van haar klanten, met EV van $280 miljoen, wat behoorlijk is.
Wanneer ze echt een rol willen gaan spelen ook ook zuid en midden Amerikaans gebied en resultaten zijn erna moet het geen moeite zijn er veel geld in te pompen.

Monex is a publicly quoted company (BMV: MONEXB) headquartered in Mexico with assets of USD 2.8 billion, net assets of USD 280 million and 2,310 employees across operations in Mexico, the United States and Europe

0

Headlines

Populair

Materiaalzone