Wielertransfers 2020: Leopard, Dommanschet, Massi-Tactic

dinsdag 12 november 2019 om 14:00
Wielertransfers 2020: Leopard, Dommanschet, Massi-Tactic

foto: Cor Vos (stock)

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Leopard
Leopard heeft haar huiswerk voor het aankomende wielerseizoen bijna af. In een communiqué laat de Luxemburgse continentale ploeg weten dat zeven renners een handtekening onder een nieuw contract hebben gezet. Onder hen twee Nederlanders: Jan Maas en Bas van Belle.

Pit Schlechter, Pit Leyder, Gaëtan Pons, en Konrad Gessner zullen het de actieve wielersport vaarwel zeggen. Pons heeft een plaatsje in de ploegleiderswagen weten te veroveren. De Canadees Jack Burke en de Zwitser Mario Spengler kregen geen nieuwe verbintenis. Binnenkort volgt meer informatie over de sportieve toekomst van Alexander Krieger.

Loïc Bettendorf, Ken Conter, Miguel Heidemann en Emil Lindgren werden door de Luxemburgse wielerformatie aangetrokken als versterkingen. “We hebben volgend jaar een jonge ploeg, maar ze is in balans”, zegt ploegmanager Markus Zingen. “Wees daarnaast niet verrast als er binnenkort nog meer renners bekend worden gemaakt.”

Bevestigde renners Leopard 2020
flag-lu Loïc Bettendorf
flag-nl Bas van Belle
flag-lu Ken Conter
flag-de Miguel Heidemann
flag-lu Colin Heiderscheid
flag-lu Arthur Kluckers
flag-lu Misch Leyder
flag-se Emil Lindgren
flag-nl Jan Maas
flag-pl Filip Maciejuk
flag-pl Szymon Rekita


Overzicht: Wielertransfers 2020


Sharon Dommanschet
Aan het einde van het afgelopen wielerseizoen reed de 21-jarige Nederlandse Sharon Dommanschet een aantal wedstrijden voor de Braziliaanse UCI-vrouwenploeg Memorial Santos. Hoewel de Brabantse enige tijd in de lappenmand heeft gelegen, heeft ze wel het vertrouwen van de ploegleiding gekregen. Ze zal ook in 2020 haar wedstrijden in het tenue van de formatie afwerken, zo maakte ze bekend op social media.


Massi-Tactic
Massi-Tactic heeft zich serieus geroerd op de transfermarkt. De Spaanse vrouwenploeg heeft besloten de contracten van Elisabet Llabres, Cristina Aznar Torres, Sandra Moral, Sofia Barriguete, Dolores Gómez en Elisabet Escursell niet te verlengen. Daarvoor in de plaats komen negen rensters. Gabrielle Pilote-Fortin, Chloë Turblin, Karolina Perekitko, Lauren Creamer, Agua Marina Espínola maken de ploeg tot een internationaal gezelschap. Verder werden vier Spaanse rensters aangetrokken: Isabel Martín, Ariadna Trias, Mireia Trias en Nerea Nuño.

Selectie Massi-Tactic 2020
flag-es Mireia Benito
flag-ie Lauren Creamer
flag-py Agua Marina Espínola
flag-es Marina Isan
flag-es Noemí Ferré
flag-es Belén López
flag-es Isabel Martín
flag-es Nerea Nuño
flag-es Patricia Ortega
flag-pl Karolina Perekitko
flag-ca Gabrielle Pilote-Fortin
flag-es Teresa Ripoll
flag-es Ariadna Trias
flag-es Mireia Trias
flag-fr Chloë Turblin

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone