Riwal en Leopard gaan hun krachten bundelen in 2023

maandag 17 oktober 2022 om 12:24
Riwal en Leopard gaan hun krachten bundelen in 2023

foto: Cor Vos

Het hing al even in de lucht, maar nu hebben Riwal en Leopard het nieuws ook bevestigd: de twee ploegen gaan in 2023 fuseren. In een gezamenlijk persbericht laten ze weten dat ze een van de beste continentale teams willen worden en in de toekomst door willen groeien naar het profniveau.

“Dezelfde doelen, dezelfde ambitie, hetzelfde wieler-DNA. Met het doel de structuur van de teams te ontwikkelen, hebben Riwal en Leopard besloten om de krachten te bundelen”, staat in het persbericht. “Het is een logische beslissing om de twee teams met een lange historie samen te laten gaan. As traditionele wielernaties, zijn de overeenkomsten tussen Denemarken en Luxemburg erg duidelijk, wat blijkt uit de Luxemburgse en Deense invloed in beide teams, nu en in het verleden.”

Het team zal bestaan uit veertien à zestien renners, waarbij een mix wordt gezocht tussen beloften en meer ervaren coureurs. Het voornaamste doel zal worden om jong talent de kans te bieden zich te ontwikkelen. Van acht renners die het afgelopen seizoen bij Riwal dan wel Leopard reden, is bekend dat ze in 2023 voor de fusieploeg uitkomen: Loïc Bettendorff, Mathias Bregnhøj, Colin Heiderscheid, Cedric Pries, Kasper Viber Søgaard, Tim Torn Teutenberg, Emil Vinjebo en Mats Wenzel.

Nick van der Lijke heeft ook een contract getekend voor volgend jaar, hebben bronnen laten weten aan WielerFlits. Over de toekomst van Martijn Budding, die in 2022 voor Riwal reed, is nog niets bekend. Hetzelfde geldt voor Kevin Inkelaar, die het afgelopen seizoen uitkwam voor Leopard. Jarno Mobach vertrekt naar VolkerWessels.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bielefeld 17 oktober 2022 om 14:27

Kevin Inkelaar heeft weinig laten zien nadat hij moest vertrekken bij Bahrein. Benieuwd of hij mee mag doen bij de fusieploeg. Twijfelachtig minimaal.

0
Kerstie 17 oktober 2022 om 15:06

Lijkt mij ook niet. Vrees voor die jongen dat continentaal zelfs te hoog gegrepen is helaas

0
Koersmaniak 17 oktober 2022 om 15:27

Ik weet ook niet of er bij Inkelaar iets speelt qua blessures of ziektes. Maar als je van Bahrein komt, 2 stappen terug moet doen en toch een mooi programma zou kunnen rijden om je in de kijker te rijden en dan vooral een reeks DNF’s presteert, lijkt me dat je carrière over is.

0
Gangmaker 17 oktober 2022 om 18:45

Doorgroeien naar het professionele Pro Tour niveau, is zowat de ambitie en natte droom van alle Continentale ploegen. Sommige spreken er jaar na jaar over maar weinige ploegen maken echt de doorsteek. Te weinig en te krap budget.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone