VolkerWessels versterkt zich met Jarno Mobach en Thimo Willems

maandag 17 oktober 2022 om 11:24
VolkerWessels versterkt zich met Jarno Mobach en Thimo Willems

foto: Cor Vos

Jarno Mobach en Thimo Willems rijden in 2023 voor VolkerWessels. De Nederlander Mobach reed de afgelopen twee jaar voor het Luxemburgse Leopard, de Belg Willems stond het afgelopen seizoen onder contract bij Minerva, dat na 2022 ophoudt te bestaan.

Voordat Mobach voor Leopard reed, kwam de inmiddels 24-jarige renner vier jaar uit voor de opleidingsploeg van het toenmalige Team Sunweb. Als eerstejaarsbelofte, in 2017, won hij een etappe in Olympia’s Tour. In diezelfde ronde eindigde Mobach in 2022 als achtste in het eindklassement. Dit seizoen was hij ook zesde in het Circuit des Ardennes.

”Voor mij persoonlijk is het goed om met een sterke ploeg een koers in te gaan en die voor elkaar wil rijden. Iets wat VolkerWessels continu laat zien”, zegt Mobach op de site van zijn toekomstige ploeg. “In alle wedstrijden die ik dit seizoen tegen hen heb gereden, heb ik met veel bewondering naar de ploeg gekeken. Door het rijden als één team werden er vele successen behaald. Hierdoor kijk ik er zelf vooral naar uit om met deze groep renners voor de beste resultaten te gaan.”

Willems
De 26-jarige Willems was van 2019 tot en met 2021 drie jaar prof bij Sport Vlaanderen-Baloise. Dit seizoen won hij de Grote Prijs Vermarck Sport, een prof kermiskoers in België. Ook was hij tweede in de door Taco van der Hoorn gewonnen Brussels Cycling Classic (1.Pro). “Ik kijk enorm uit naar mijn overstap”, zegt de Belg. “Dit seizoen heb ik al meerdere keren met het VWCT gereden, en telkens was ik onder de indruk van hun collectief koersen. Op de VWCT-manier konden ze in alle wedstrijden strijden voor winst en ik kijk er naar uit om deel uit te maken hiervan.”

“Zwaardere wedstrijden waar het een uitputtingsslag is, daar kom ik het beste tot mijn recht”, aldus Willems. “Verder ben ik op mijn best wanneer ik in de aanval kan rijden. Vanuit de aanval ben ik ook niet traag aan de meet en explosief op korte helling of kasseistrook. De omkadering en de structuur is voor mij gelijk aan de structuur van een pro-continentale ploeg, wat niet vaak voorkomt op continentaal niveau.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

storm-biker 17 oktober 2022 om 12:14

Ze hebben ook wel wat op te vangen, met het vertrek van Lemmen, Zijlaard en R. van Sintmaartensdijk verliezen ze een hoop kwaliteit. Voor de Nederlandse klassiekers trouwens wel een stuk leuker als ze wat minder goed zijn…

Het zou me verbazen als Bert-Jan Lindeman nog doorgaat, die lijkt sinds Olympia’s Tour, gezien z’n uitslagen, er ook wel klaar mee.
Vermeltfoort daarentegen heeft een geweldige seizoen gereden met 8 UCI .2 overwinningen, die staat er volgend jaar gewoon weer.

0
Bielefeld 17 oktober 2022 om 14:24

Zou Daan van Sintmaartensdijk wel bij de ploeg blijven ?

0
Westfalen 17 oktober 2022 om 17:31

Met Jasper Haest hebben ze nog wel een sterke renner voor de toekomst. Maar als ze naar de procontinentale status willen dan zullen ze toch moeten doorpakken.

0
Spurter 18 oktober 2022 om 08:45

Als ik Volkers Wessels was zou ik in elk geval klaar zijn met Bert-Jan Lindeman. Die bakt er niks meer van. Of hij moet de eerste 100 km als een dolle op kop rijden, maar dat zal wel niet.

Beetje het leven van een goede CT-ploeg. De beste renners vertrekken elk jaar. Renners die uit de WT of PT komen, kunnen zich niet altijd meer motiveren of zijn aan het afbouwen. Goede CT-renners kiezen op een gegeven moment voor hun maatschappelijke loopbaan, want er zal toch brood op de plank moeten komen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone