Wielertransfers 2019: Hänninen, Scotson, Flórez, Warnier

Wielertransfers 2019: Hänninen, Scotson, Flórez, Warnier

Jaakko Hänninen - foto: Sirotti

woensdag 3 oktober 2018 om 14:44

Het wereldkampioenschap in Innsbruck ligt inmiddels achter ons. Het is oktober en de ploegen voor 2019 krijgen steeds meer vorm. De plekjes zijn schaars, maar toch vinden er nog altijd transfers plaats. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Jaakko Hänninen
Op het WK voor beloften was Jaakko Hänninen dé verrassing, waar hij de bronzen medaille tijdens de wegwedstrijd greep. De 21-jarige Fin rijdt een sterk seizoen in het Franse amateurcircuit. Zo verschalkte hij onlangs nog Rein Taaramäe in de Tour de Gévaudan (1.2), een lastige koers met de nodige hoogtemeters. Maar juist het WK heeft ervoor gezorgd dat ploegen in actie zijn gekomen. Meerdere teams hebben zich inmiddels gemeld, maar AG2R La Mondiale ligt volgens de Franse krant Dauphiné Libere op pole position.

Miles Scotson
Stefan Küng en Kilian Frankiny maakten eerder al de overstap van BMC naar Groupama-FDJ. Zij krijgen er de komende twee seizoenen nog een ploeggenoot bij. Miles Scotson maakt namelijk ook de transfer naar de Franse equipe. De ploeg van Marc Madiot maakte het nieuws zelf wereldkundig op Twitter. De 24-jarige Australiër staat vooral te boek als tijdritspecialist. In 2017 werd hij bovendien Australisch kampioen op de weg.

Miguel Eduardo Flórez
Gianni Savio verwelkomt opnieuw een Colombiaan in zijn team. Na het vertrek van toptalenten Egan Arley Bernal en Iván Ramiro Sosa, voegt in navolging van Daniel Muñoz (21) nu ook de 22-jarige Miguel Eduardo Flórez zich bij Androni Giocattoli-Sidermec. Hij komt over van Wilier Triestina-Selle Italia. “Ik wil hem verder ontwikkelen”, zegt Savio. “Miguel Eduardo is nog erg jong en hij heeft de laatste seizoen vooral af te rekenen gehad met pech en fysiek ongemak. Desondanks is het een goede klimmer.”

Antoine Warnier
Voor Antoine Warnier betekent 2018 het laatste seizoen waarin hij actief was als prof. De 25-jarige Waal maakte vorig seizoen zijn profdebuut bij WB-Veranclassic-Aqua Protect, maar zal daar in 2019 niet terugkeren. “Ik zet er een punt achter”, schrijft hij op Facebook. “Ik heb lang over mijn besluit nagedacht. Er liggen voor mij nieuwe kansen en die mag ik niet laten schieten. De passie voor het wielrennen zal ik altijd behouden. Het heeft me in staat gesteld om me op menselijk vlak te ontwikkelen en mijn toekomstige vrouw te ontmoeten.” Warniers beste prestaties zette hij neer in de Volta Limburg Classic. Vorig jaar werd hij daarin vierde, dit seizoen eindigde hij als zevende.

Dit artikel delen:

3 Reacties

ah-ja 3 oktober 2018 om 15:47

Heb die Fin wel verdient!

0
west 3 oktober 2018 om 15:53

FdJ haalt wel echt het maximale uit het einde van BMC. Die drie zijn geen pelotonvulling.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone