Wielertransfers 2016: Debesay, Schelling, Andriato, Vanendert…

Wielertransfers 2016: Debesay, Schelling, Andriato, Vanendert…
donderdag 17 december 2015 om 18:30

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn er nog altijd renners die geen duidelijkheid hebben over het nieuwe seizoen en daarom zijn de onderhandelingen bij sommige ploegen nog in volle gang. Wat gebeurde er de afgelopen dagen op het transferfront? WielerFlits zet het op een rijtje.

Debesay naar Dimension Data
Dimension Data heeft haar rennersbestand opgekrikt van 26 naar 28 renners. Igor Antón bevestigde gisteren al bij de ploeg te hebben getekend, maar ook Mekseb Debesay komt de gelederen van de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie versterken. De 24-jarige Eritreeër is de voorbije twee seizoenen erg succesvol geweest op het Afrikaanse continent en is een renner die de heuvels goed aan kan en daarnaast een venijnige sprint heeft. “Het is moeilijk voor mij om te beschrijven hoe ik me voel. Voor mij komt er een droom uit, nadat ik al vijf jaar hoopte op bij het beste team van Afrika te mogen fietsen”, aldus Debesay.

Schelling doet twee stappen terug
Het Oostenrijkse continentale Vorarlberg heeft haar rooster voor 2016 compleet. Der Zsolt, Mads Frank Hansen en Thomas Umhaller maken samen met Patrick Schelling het team op orde. Vorarlberg gaat met zestien renners het nieuwe seizoen in. Zwitser Schelling komt over van IAM Cycling, waar geen plek meer voor hem was.

Nederlandse naar Spaans vrouwenteam
Het Spaanse UCI-team Bizkaia-Urango heeft haar team voor 2016 rond. Daarbij is ook een Nederlandse, want Roos Hoogeboom maakt komend seizoen haar debuut bij de profs. De 33-jarige renster uit Medemblik is één van de tien rensters die komend jaar de Baskische formatie vormen. “Mijn droom om bij een UCI-team te rijden komt uit. Ik hoop komend seizoen mijn bijdrage te leveren aan het collectieve succes en mezelf als renster te ontwikkelen om een stap voorwaarts te zetten in mijn carrière”, tekent Biciciclismo op uit haar mond.

Andriato en Dex Groen terug naar de amateurs
Voor de Braziliaan Rafael Andriato (foto) is opvallend genoeg geen plek bij het nieuwe Braziliaanse ProContinental-team Funvic Soul Cycles-Carrefour. In plaats daarvan gaat de ex-renner van Southeast rijden voor de Braziliaanse nationale ploeg, waarvoor hij zijn debuut zal maken in de Tour de San Luis. Ook voor Dex Groen is de terugkeer naar de amateurs een feit. Hij kon niet blijven bij Join-S|De Rijke en verkast nu naar WV West-Frisia.

Dennis Vanendert zoekt nog altijd een ploeg voor komend seizoen
Dennis Vanendert is ook nog altijd druk op zoek naar een ploeg. De Belg moest vertrekken bij Lotto Soudal. “Er waren verregaande contacten met één welbepaald team. Er ontbrak enkel nog een handtekening maar plots sprong de deal af. De reden is me nog steeds onduidelijk. Mijn financiële eisen zijn zeker niet hoog. Ik wil enkel een sportief aantrekkelijk programma afwerken, maar wie wil dat nu niet als renner? Ik wil zelfs gerust bij een continentale ploeg aan de slag gaan. Daar kan ik mijn carrière opnieuw relanceren want dat is mijn doel, opnieuw zo snel mogelijk bij de grote jongens koersen”, vertelt hij aan Belga.

Dit artikel delen:

3 Reacties

woutie 17 december 2015 om 19:00

Kan Vanendert niet naar Topsport-Vlaanderen? Of kopen die alleen maar jonge renners? Vraag me wel af waarom Jelle dan wel mag blijven, die heeft quasi niets gepresteerd de afgelopen jaren.

0
Lothlòrien 17 december 2015 om 19:52

Jelle staat er normaal altijd tijdens de Waalse klassiekers! Verder niet zoveel idd..

0
Don Hamstre 17 december 2015 om 22:25

Debesay, dan eindelijk :)
Hopen dat ie dit jaar flink kan leren van o.a. Hagen en Cav.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone