Wie is jouw favoriet voor het WK wielrennen 2022 bij de mannen?
foto: Cor Vos
vrijdag 23 september 2022 om 22:00

Wie is jouw favoriet voor het WK wielrennen 2022 bij de mannen?

Voor het WK wielrennen 2022 gaan we Down Under. Het Australische Wollongong is van 18-25 september het epicentrum voor de mondiale kampioenschappen. We zijn benieuwd naar jouw mening. Geef in onderstaande poll antwoord op de volgende vraag: Wie is jouw favoriet voor het WK wielrennen bij de mannen? In de reacties kan je erover discussiëren.

Stem nu ook op de Wielrenner van de maand augustus 2022


RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
12 september 2022 12:53
Vlak Jambaljamts Sainbayar niet uit. De kopman van Mongolië reed vorig jaar al 130 kilometer in de aanval. Als hij dat aantal kilometers kan verdubbelen, komt hij heel ver.
Er moet alleen niet veel zijwind staan, want dan zit hij ongetwijfeld in de verkeerde waaier...
12 september 2022 11:30
Gun factor: Fred Wright.
    12 september 2022 14:36
    Zou wel opmerkelijk zijn als de eerste profkoers die hij wint meteen het WK is maar ik gun het hem ook wel hoor.
    12 september 2022 23:08
    Absoluut, wat een kanjer. Ik ben na dit seizoen al helemaal fan geworden van deze jonge knaap.

    Zou het hem van harte gunnen. :)
    14 september 2022 21:19
    Fred Wright gunfactor? Wright de man die Roglic omver reed.
    15 september 2022 10:39
    Neen, Wright die ten onrechte beschuldigd werd en volwassen reageerde.
    15 september 2022 12:18
    Los van de vraag of Wright Roglic omver reed of niet, gun ik het hem. Over de vraag wiens schuld het was kan je eindeloos discussiëren, maar hij deed dat hoe dan ook niet opzettelijk. De gunfactor komt voort uit zijn goede presteren tot nu toe zonder echte beloning. Eens met Wheely dat het wel opmerkelijk zou zijn.
12 september 2022 12:15
Na een erg harde race geloof ik in Pogacar. Na een iets minder zware race zie ik Mathieu uitpakken.
12 september 2022 14:02
Niets zo moeilijk als favorieten aanduiden voor het WK. De grote namen zakken meestal vanuit verschillende hoeken af zonder rechtstreeks duel in de weken ervoor, en ook over het parcours is meestal nog wat onduidelijkheid.

Zo lastig als gisteren in Montreal wordt het niet vermoedelijk en de meer klassieke mannen zullen volgens mij iets meer in het voordeel zijn t.o.v. de lichtere springveertjes.

Al zagen we dat de mokerslagen van Pogacar ook op een bescheiden helling als de Poggio de adem kunnen afsnijden bij bv. Wout van Aert. Pogi lijkt dik in orde maar in een vlakke sprint en na een niet superzwaar parcours zet ik de mannen die richting 1600-1700W kunnen gaan toch nog net boven hem in de pikorde.

Dan kom je al snel bij de wonderboys uit het veld uit. Van Aert lijkt mij zoals eigenlijk het hele jaar door in goede doen. Van der Poel zal ook wel hard aan zijn vorm gewerkt hebben, al zou het mij verbazen dat hij dermate goed voor de dag komt dat hij op die laatste klim iedereen uit het wiel kan ranselen. Maar in de spurt heeft hij ook een kans natuurlijk.

Alaphilippe in de vorm van Leuven is wellicht topfavoriet nummer 1 op dergelijk parcours, maar achter zijn naam staan nog meer vraagtekens na ook nog eens in de Vuelta te zijn uitgevallen. Niettemin moeten de Fransen nog een paar kanshebbers kunnen opstellen. Misschien net als vorig jaar wel het sterkste team in de breedte en met verschillende pionnen voor mij het gevaarlijkste land. Laporte die net een metertje extra krijgt van Wout zou wel eens de lachende derde kunnen worden.

In de rol van lachende derde zou ook nog Evenepoel kunnen gecast worden. Maar na zijn eerste volledige grote ronde is het nog maar afwachten hoe die fysiek en mentaal gerecupereerd is van zijn historische zege. Komt hij echt super uit de Vuelta, is hij voor mij zeker een grote kanshebber maar dan moet hij onderweg wel van Pogi zien af te raken.

Verder uitkijken naar snelle mannen Matthews, Girmay, Kristoff en Hayter. Voor types als Van Baarle, Küng, Bettiol, enz. moeten de omstandigheden wat mee zitten, maar een WK loopt zelden zoals je het verwacht, dus een outsider kan er zeker mee gaan lopen.

Ik hoop vooral weer op spektakel zoals vorig jaar en een langgerekte finale. Ik ga niet om 5u30 opstaan om te moeten wachten op de laatste ronde. Mag hopen dat de renners hier gevolg aan geven.
    12 september 2022 15:09
    Ga gewoon effe naar een discotheek tot 5 uur 's morgens, dan ergens een hamburger op de zondagsmarkt en daarna gewoon voor de TV aanschuiven, als het dan een vervelend WK is kan je gewoon indutten en wakker worden net voor de laatste ronde ...

    On topic, ik ga mee in je analyse en zet ook mijn centjes op Laporte!
    12 september 2022 16:49
    Ik sta gewoon op, sluit me af van het nieuws en kijk in uitgesteld relais.
    Jullie zullen dus even moeten wachten op mijn analyse. Sorry, maar het is niet anders.
12 september 2022 11:29
De Nederlanders kunnen in ieder geval een heerlijke bijdehante rol gaan vervullen als Mollema, Van Baarle en VdP er in de finale nog bij zitten. Drie van die types die je de pis niet lauw maakt en je eigenlijk alledrie niet weg mag laten rijden.
    12 september 2022 11:39
    Van Baarle reed goede Vuelta, hopelijk heeft hij zich ook goed kunnen voorbereiden op het WK. Mollema vond ik wat minder in Duitsland, maar je weet dat hij er op de een of andere manier toch zal bijzitten. Van der Poel geen idee, maar in Milaan-San Remo stond hij er tot ieders verrassing ook gewoon.
12 september 2022 16:04
Pogacar lijkt mij de grootste kanshebber. Hoeft voor niemand bang te zijn in de sprint en geen volledige grote ronde in de benen met de Vuelta.

Dat voordeel heeft van Aert ook, maar toch denk ik dat Pogacar de beste is. Na een lange zware koers mist Van aert toch net de echte sprint. Zie LBL waar hij door Hermans geklopt wordt en gisteren weer door Pogacar.
    12 september 2022 21:57
    @FDJ Montreal en LBL zijn qua parcours net wat zwaarder, dus moest Van Aert er in Australië nog bijzitten geef ik hem in de sprint wel kans, tegen eender wie. Hij wordt misschien nog een tikje beter in de komende 10 dagen (zou zomaar eens kunnen). Mijn favorieten zijn echter MVdP en Pogacar, wat Mathieu betreft is het gewoon een gevoel , hij gaat er dichtbij zijn,en Pogacar, tja dat heeft iedereen gezien, die is klaar.
    12 september 2022 23:16
    Ik hoop het met Van der Poel. Een fitte Van der Poel is altijd een meerwaarde in de koers. Al denk ik dat het geforceerd fit raken voor het Vlaamse voorjaar en daarna de Giro nog uitrijden niet goed zijn geweest. Laten we hopen dat ik het mis heb.
12 september 2022 19:19
Mvdp rijdt sinds vorige week waardes zoals tijdens de Strade die hij won, zie Strava, dus zet hem maar bij de favorieten
    12 september 2022 19:29
    Leuk! Waardes van rond de Strade die hij won!
    12 september 2022 22:19
    Maar kan je nu werkelijk op basis van Strava-gegevens afleiden of hij top gaat zijn. Adri was er ook van overtuigd vlak voor de Tour: Matje gaat vliégen. Ik vermoed dat de waardes toen ook best aardig waren?

    Je kan het hopen als superfan maar om het hier nu steeds weer met een grenzeloze stelligheid te komen doordrukken.
12 september 2022 13:30
Nog even wachten op de selectie van de Fransen.

Als naast Ala, Madouas en Laporte nog bijv. Gaudu, Bardet, Senechal, Cosnefroy en (waarom niet) Sivakov aansluiten zijn ze als ploeg favoriet (of zijn er ook daar al heel veel definitieve afzeggers?).

De Belgen gaan spijt krijgen van het niet meenemen van Teuns, want die had heel goed de enige knecht van Van Aert in de finale kunnen zijn.

Fransman, Van der Poel of Pogacar.
    12 september 2022 13:48
    En waarom ook niet Pacher.
    12 september 2022 15:05
    Ik ga akkoord met de stelling dat Teuns thuislaten een verkeerde inschatting was van de bondscoach.

    Net zoals hij in Leuven de verkeerde inschatting maakte met alle ballen op Wout.
    13 september 2022 10:22
    Teuns thuislaten is een flater van jewelste. Nu zitten we met Jasper Stuyven die deze rol moet gaan vervullen en dat gaat zoals steeds fout aflopen.
    14 september 2022 10:59
    Mee eens dat de Franse ploeg in de breedte echt sterk is. Madouas en Cosnefroy zijn echt outsiders voor mij. Gaudu en Sivakov kunnen ook zeker wat uitrichten inderdaad.
12 september 2022 20:14
Pogacar is denk de grootste kanshebber
    12 september 2022 22:53
    Die rijdt zo in het wiel van Remco mee naar de meet..
13 september 2022 18:10
Narvaez, Plapp, Turner, Van Baarle, Sivakov en Sheffield trekken er samen op uit en de rest van Team GB/INEOS legt de boel plat.

Pogacar en Sagan hun ploegen zijn te zwak, Alaphilippe, Matthews, Hayter en Van Der Poel hebben een mannetje mee en de rest kijkt naar de Belgen die het gat op hun eentje niet gedicht krijgen.

Tot ze bij UAE, QS en Jumbo beseffen dat ze daarmee de winst in de UCI-ploegenranking verliezen en een verdwaalde Soler, Foss en Stybar aan kop beginnen sleuren voor niemand.
    14 september 2022 14:28
    Hoezo, de Belgen krijgen het gat niet dicht? Mocht dat echt niet gebeuren, dan zetten we gewoon Remco op kop tot het gat dicht is natuurlijk.
12 september 2022 11:21
Van Aert lijkt me de absolute topfavoriet maar daarmee ook meteen de persoon voor wie het erg lastig gaat worden om te winnen. Daarbij vond ik hem in Quebec in Montreal verre van overtuigend. Van der Poel heeft zijn voorbereiding zelf kunnen inrichten en Pogacar staat er ook zonder twijfel. Zelf lijkt het mij prachtig om Matthews te zien winnen. Alleen ben bang dat Alaphillipe, Van Aert, Van der Poel, Pogacar en iemand als Hayter en Laporte de knikkers mogen gaan verdelen.
12 september 2022 11:48
Nederland staat toch wel met een lekker veelzijdige ploeg zonder echte topfavoriet maar met veel kanshebbers aan de start. Belgie gaat het lastig krijgen, die zullen andermaal de koers moeten gaan dragen.
    13 september 2022 21:07
    Dus hier zeg je eigenlijk al op voorhand dat NL, met MVDP toch als medefavoriet, een profiteursploegje gaat spelen en bij winst van MVDP gewoon een laffe middelvinger gaat opsteken naar de ploeg(en) die wél werkten tijdens de wedstrijd

    Straf !
    14 september 2022 14:26
    Nou, @Plattenband, jij bent ook wel een meester in het verdraaien en interpreteren van iets wat er helemaal niet staat.
    14 september 2022 18:43
    Krist, je lijkt me op een leraar die graag met rood een antwoord doorstreept maar geen juiste oplossing meegeeft.

    Ik ben dus benieuwd wat ik fout lees...
    15 september 2022 07:39
    Eens net de krist. Je leest niets fout. Het is eerder een vertaalslag die je zelf maakt maar die niet direct uit de post(er) te herleiden is.
12 september 2022 15:11
Italië is altijd sterk op wereldkampioenschappen. Daarom verwacht ik dat Trentin er aan het eind ook wel weer bij zal zijn.
12 september 2022 15:21
Ik zie Bardet als gevaarlijke outsider. Hij is toch een beetje onder de radar gebleven, terwijl hij langzaam weer richting zijn oude niveau kruipt. Hij moet natuurlijk wel geselecteerd worden.

Maar ik denk dat Matje gaat winnen. Die is nog fris en barst van de ambitie.
    12 september 2022 15:25
    Fris? Die heeft op een veel te smalle basis voorjaar, Giro en Tour gereden en is in Frankrijk uit pure miserie moeten afstappen. En nu gaat hij via een paar kermiskoersen ineens weer de stenen uit de straat rijden? Die ultrakorte wonderpreparaties blijven niet goed uitpakken, vermoed ik.
12 september 2022 20:03
Vd Poel leidt af, Mollema demarreert en wint.
13 september 2022 10:50
Evenepoel gaat dit dik winnen. Pogi aarzelt even en daarna blijft iedereen naar elkaar (en naar Van Aert) kijken, waardoor er nooit een echte achtervolging op gang komt.
14 september 2022 10:41
Absoluut mijn favoriete race van het jaar, van start tot finish. Het zal zijn vanwege de landenploegen en de stiekeme teambelangen, of omdat de Polen halverwege ineens als een stel malloten gaan sleuren. Ik zou in elk geval mijn geld zetten op het feit dat Van Aert tweede wordt. Dan had ik Pidcock op één verwacht, maar die gaat niet. Ik denk toch dat Van der Poel in staat is te schitteren zonder competitieve voorbereiding. Ik zeg dat Mathieu gaat winnen.
14 september 2022 18:12
Van der Poel sterk in Wallonië vandaag . Parcours in Australië is op zijn lijf geschreven. Ik vind Van Aert net geen top op dit moment. Maar het duurt nog anderhalve week. Kan dus nog wat aanscherpen. Cosnefroy gaat niet volgens mij.
Favorieten: Van der Poel, Van Aert, Pocagar en Matthews.
    15 september 2022 08:23
    Hij was vandaag sterk, maar ik vind het lastig om zijn prestatie af te zetten tegen die van de sterke renners in Montréal. Daar waren 1400 hoogtemeters meer en een sterker deelnemersveld. Daarnaast hoop ik niet dat MvdP te laat naar Australië vertrekt. Nog een klein beetje jetlag kan net die paar procent zijn die je nekt.
12 september 2022 15:46
Voor mij is de grootste kanshebber toch REV.
Itt vorig jaar kan REV zijn medevluchters denk ik wel lossen op dat heuveltje. Als ik daarmee ongelijk heb, wel, dan wint REV niet. ;-)

Ik denk dat de kansen dat WvA wint weer afnemen door de aanwezigheid van REV. Want als REV voorop rijdt, mag WvA niet rijden.

De kans dat Belgie wint is denk ik met REV wel iets groter dan zonder hem.

Sagan gaat niet voor de vierde keer winnen, denk ik.
12 september 2022 21:26
Geen van de favorieten wordt het. Ze kijken naar elkaar. Sheffield gaat er met de regeboog er van door
    12 september 2022 23:18
    In de Brabantse Pijl was hij wel voortreffelijk inderdaad. Het zou wel een mooie winnaar zijn.
12 september 2022 22:09
Bettiol net zoals hij een paar jaar geleden de RVV won. Lepe renner, kiest het goede moment.
12 september 2022 22:51
Mads Pedersen. Oh nee, dit was een half WK…
12 september 2022 23:17
Annemiek van Vleuten, dat is immers de enige die mans genoeg is om 3 grand tours in een jaar te winnen.
13 september 2022 09:28
Wout vond ik niet sterk in Canada. Cosnefroy grote verrassing. Matte koers en sprint van een grote groep…Matthews. Afmattende koers. Dan denk ik Evenepoel, van Baarle, Bardet, Pogi.
    14 september 2022 14:27
    Niet sterk, werd nochtans 4e en 2e. Sommige mensen zijn blijkbaar nooit content.
14 september 2022 21:15
Pogacar heeft nog iets recht te zetten na de TdF, de rest wordt tweede. Vooral Matthews en van Aert.

Reacties zijn gesloten.