Voorbeschouwing: Gent-Wevelgem 2022

Voorbeschouwing: Gent-Wevelgem 2022

foto: Cor Vos

zondag 27 maart 2022 om 12:45

Met Gent-Wevelgem (1.UWT) staat zondag een grote Vlaamse klassieker op de kalender. Welke renner trotseert de passages door De Moeren, het West-Vlaams Heuvelland en over de plugstreets het beste en mag juichen op de Vanackerestraat? WielerFlits blikt vooruit!

Historie

Voor de vroegste historie van Gent-Wevelgem moeten we terug naar 1934, toen Gustaaf Van Belle de eerste editie won. In de eerste jaren was de Vlaamse koers nog voorbehouden voor amateurs, pas in 1945 kreeg de wedstrijd een professionele status. Robert Van Eenaeme staat dat jaar op de erelijst, al heeft het volgens de overlevering enige tijd geduurd voordat hij officieel tot de winnaar werd uitgeroepen. De wedstrijdofficials hadden namelijk dagen nodig om de finishfoto nauwkeurig te bestuderen. Voor Van Eenaeme was het zijn derde overwinning en daarmee is hij tot op de dag van vandaag mede-recordhouder.

Cipollini boekte zijn derde zege niet in een sprint, maar in een ontsnapping – foto: Cor Vos

In de jaren daarna won de koers aan prestige en slaagde de organisatie erin de Italiaanse iconen Gino Bartali en Fausto Coppi binnen te halen. In de jaren ’50, ’60 en ’70 wonnen de Belgische wielerlegendes Rik Van Looy en Eddy Merckx de wedstrijd elk drie keer. In 1962 realiseerde Van Looy een opmerkelijke hattrick door zowel Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix te winnen. Jacques Anquetil, vijfvoudig winnaar van de Tour de France, werd de eerste Franse winnaar in 1964. Zijn landgenoot Bernard Hinault haalde in 1977 zijn eerste internationale succes in Wevelgem.

Sinds de jaren tachtig bouwde de koers een reputatie op als een klassieker voor sprinters. ‘Mooie Mario’ Cipollini won drie keer, waarvan in 2002 in een ontsnapping met Fred Rodriguez, George Hincapie, Hendrik Van Dyck en Martin Hvastija. Ook de sprinters Sean Kelly, Guido Bontempi, Djamolidine Abduzhaparov en Tom Steels maken deel uit van het palmares. In 2003 verliet Gent-Wevelgem zijn oorspronkelijke startplaats in Gent en verhuisde het naar de voorstad Deinze. Een jaar later won Tom Boonen, in het jaar van zijn grote doorbraak, Gent-Wevelgem. Hij evenaarde het record van drie overwinningen in 2012 en werd de vijfde mede-recordhouder.

Boonen was heer en meester in het voorjaar van 2012 – foto: Cor Vos

In 2011 werd de koers opgenomen in de UCI WorldTour en vond deze voortaan op zondag plaats, in het weekend tussen Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. Sinds 2014 is de naam van het evenement officieel Gent-Wevelgem in Flanders Fields, naar het beroemde oorlogsgedicht ‘In Flanders Fields’ dat de Canadese militaire arts en dichter John McCrae in 1915 schreef. De organisatie wilde de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog herdenken, aangezien het gebied waar de koers doorheen trekt in het hart van de Eerste Wereldoorlog lag en verschillende oorlogsgraven van het Gemenebest herbergt.

De editie van 2016 is, helaas, onlosmakelijk verbonden met de dood van Antoine Demoitié. De Belgische renner van Wanty-Groupe Gobert (de voorganger van Intermarché-Wanty-Gobert) werd tijdens de koers aangereden door een motard en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een dag na het ongeluk overleed hij aan zijn verwondingen, op slechts 25-jarige leeftijd. Het nummer dat Demoitié droeg op het moment dat hij werd aangereden, 192, is sindsdien niet meer uitgereikt in Gent-Wevelgem. Ter herinnering aan de onfortuinlijke renner, die tijdens zijn ruw onderbroken carrière de Tour du Finistère won.

Nadat Gent-Wevelgem jarenlang in Deinze van start ging, is sinds 2020 Ieper de startplaats. Deze stad was al gastheer voor de vrouwen-, U23- en juniorenwedstrijden. België voert het lijstje zeges per land aan: de overwinning van Wout van Aert van afgelopen jaar was alweer de vijftigste. Italië volgt op de tweede plaats met zeven successen. Nederland is de nummer drie. In de jaren tachtig zegevierden zowel Henk Lubberding, Jan Raas, Leo van Vliet, Teun van Vliet als Gerrit Solleveld een keer in de klassieker. Of daar dit jaar een zesde winnaar bij komt? Daarover lees je verderop in deze voorbeschouwing meer!

Laatste tien winnaars Gent-Wevelgem
2021: flag-be Wout van Aert
2020: flag-dk Mads Pedersen
2019: flag-no Alexander Kristoff
2018: flag-sk Peter Sagan
2017: flag-be Greg Van Avermaet
2016: flag-sk Peter Sagan
2015: flag-it Luca Paolini
2014: flag-de John Degenkolb
2013: flag-sk Peter Sagan
2012: flag-be Tom Boonen

Sagan vierde zijn eerste overwinning in Gent-Wevelgem in stijl – foto: Cor Vos


Vorig jaar

Gent-Wevelgem keerde vorig jaar terug op de kalender in het voorjaar, nadat de klassieker in 2020 door de coronapandemie moest uitwijken naar het najaar. Dat het virus nog altijd zijn sporen naliet in het peloton, bleek wel bij de start. Trek-Segafredo en BORA-hansgrohe, de ploegen van Mads Pedersen en Pascal Ackermann, moesten als gevolg van COVID-gevallen in het team de koers aan zich voorbij laten gaan. Ook Mathieu van der Poel was er niet bij; de wedstrijd viel buiten de plannen van het kopstuk van Alpecin-Fenix.

Nadat om tien uur de koers bij de Menenpoort in Ieper op gang was gebracht, kon de strijd om de vroege vlucht losbarsten. Vervolgens raakten vier renners voorop: Stefan Bissegger, Daniel Arroyave, Yevgeniy Fedorov en Laurenz Rex. In het eerste uur reden zij acht minuten weg. Wind en waaiers deden de koers echter ontploffen op het eerste lange stuk tot de heuvelzone. Een eerste waaier van ongeveer twintig renners met daarbij Sam Bennett, Wout van Aert, Michael Matthews, Giacomo Nizzolo en Stefan Küng rekende daarna de kopgroep in.

Ploegen als AG2R Citroën en Alpecin-Fenix hadden de slag gemist en moesten achtervolgen, maar aan het begin van de heuvelzone had de kopgroep nog altijd een mooie voorsprong. Op de tweede passage van de Kemmelberg, op 54 kilometer van de finish, nam Van Aert met zijn ploegmaat Nathan Van Hooydonck het initiatief en alleen Bennett, Matthews, Nizzolo, Küng en ook Matteo Trentin, Sonny Colbrelli en Danny van Poppel konden volgen. Op de laatste passage van de Kemmelberg, met nog 36 kilometer te gaan, bleef de voorste groep intact.

Van Aert, Trentin, Küng en Van Poppel op de kasseien – foto: Cor Vos

Bennett, Van Poppel en Van Hooydonck moesten echter heel diep gaan en vlak na de Kemmel moest de snelle Bennett zelfs overgeven. Op het laatste stuk naar de aankomst in Wevelgem moest de Ier bij een nieuwe versnelling lossen, en ook Van Poppel moest eraf. Door een brand in de buurt van de finish werd in extremis de laatste vijf kilometer gewijzigd. De totale afstand werd daardoor iets langer dan gepland, maar dat was voor de zeven overgebleven koplopers geen probleem omdat zij voldoende voorsprong hadden op de rest.

Van Hooydonck was in de finale van grote waarde voor Van Aert door het tempo voor zijn kopman zo hoog mogelijk te houden. Küng ging als eerste de sprint aan, maar werd bijgehaald door een sterke Van Aert. De favoriet van Jumbo-Visma nam de kop en stond die niet meer af. Nizzolo kwam als tweede over de streep, voor zijn landgenoten Trentin en Colbrelli.

Uitslag Gent-Wevelgem 2021
1. flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) 250 km in 5u45m11s
2. flag-it Giacomo Nizzolo (Qhubeka ASSOS) z.t.
3. flag-it Matteo Trentin (UAE Emirates) z.t.
4. flag-it Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) z.t.
5. flag-au Michael Matthews (BikeExchange) z.t.

Van Aert beschikt in Wevelgem over het beste eindschot – foto: Cor Vos


Parcours

Gent-Wevelgem is ruwweg in drie stukken op te delen. Eerst doen de renners een lang vlak stuk, waar het vooral oppassen is voor de wind en in de Moeren de wedstrijd meestal openbreekt. Daarna volgt de heuvelzone met onder meer drie keer de Kemmelberg, die garant staat voor verdere uitdunning van de groep kanshebbers voor de overwinning. Tot slot volgt na de laatste keer Kemmel een tactisch stuk tot aan de finish, waar de rouleurs de sprinters moeten zien kwijt te raken.

Sinds 2020 wordt in Ieper het startsein gegeven. Door te kiezen voor de ‘Vredesstad’ wil de koers zich extra profileren als ‘vredeskoers’ en onderstreept zij daarmee de innige band met de regio, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog zware strijd is geleverd. De officieuze start vindt plaats ter hoogte van de Menenpoort, de stadspoort die door de Britten werd gebouwd ter nagedachtenis aan de meer 50 duizend soldaten die in de Eerste Wereldoorlog het leven lieten en niet meer geïdentificeerd of teruggevonden werden.

Na een neutralisatie van 10,3 kilometer wordt de teller op nul gezet en kan de koers beginnen. De renners maken eerst in oostelijke richting een lus en gaan daarna westwaarts naar de kust. Als zij 91 kilometer hebben afgelegd, wordt Adinkerke bereikt. Dichter bij de kustlijn komt de koers niet. Als eenmaal de Moeresteenweg is bereikt en het viaduct over de E40 achter de rug is, is het code rood in het peloton. Vanwege de vaak harde wind op de Moeren ontstaan namelijk waaiers, die de kansen van renners kunnen maken en breken.

Als de koers 150 kilometer onderweg is, wordt het Heuvelland bereikt. Via de Scherpenberg en de Baneberg komen de renners voor de eerste keer bij het tweeluik Monteberg-Kemmelberg, waarbij de Kemmel via de oostkant (Belvedère) omhoog wordt gereden. Daarna verlaat de wedstrijd de provincie West-Vlaanderen voor een lus van zo’n tien kilometer door Henegouwen, waar de drie half verharde plugstreets in het parcours zijn opgenomen: Hill 63 na 177 kilometer, Christmas Truce na 179 kilometer en The Catacombs na 182 kilometer.

Vervolgens keert de karavaan terug naar West-Vlaanderen voor de laatste 62 kilometer en nog een keer het tweeluik Monteberg en Kemmelberg. Via de Scherpenberg en de Baneberg wordt voor de derde keer de Kemmel opgereden, ditmaal via de westzijde (Ossuaire). De opeenvolging van deze klimmetjes gaat de renners niet in de koude kleren zitten, maar na de laatste keer de Kemmel is het nog wel 34,3 kilometer tot de finish: ver genoeg voor de sterke mannen om de echte sprinters de adem af te snijden.

Uiteindelijk komen de renners aan in Wevelgem, waar na 248,9 kilometer de finishlijn is getrokken. De afgelopen jaren mondde de wedstrijd vaak uit in een sprint van een kleine groep, waarbij ‘klein’ uiteenloopt van nog geen tien renners tot een man of twintig. Wout van Aert kon in 2021 juichen nadat hij de sprint had gewonnen van een kopgroep met zeven man. Greg Van Avermaet won in 2017 dan weer na een sprint à deux met Jens Keukeleire, terwijl Luca Paolini en Peter Sagan het achtereenvolgens in 2015 en 2013 redden na een solo van een handvol kilometer.

Zondag 27 maart, Gent-Wevelgem (249 km)
Officieuze start: 10.50 uur
Officiële start: 11.10 uur
Finish: tussen 16.42 en 17.14 uur

Onverharde stroken en hellingen
1. Scherpenberg – op 96,6 km
2. Baneberg – op 91,9 km
3. Monteberg – op 85,9 km
4. Kemmelberg-Belvedère – op 84,1 km
P. Hill 63 – op 71,6 km
P. Christmas Truce – op 69,1 km
P. The Catacombs – op 66,9 km
5. Monteberg – op 53,6 km
6. Kemmelberg-Belvedère – op 51,8 km
7. Scherpenberg – op 44,3 km
8. Baneberg – op 39,6 km
9. Kemmelberg-Ossuaire – op 34,3 km

Favorieten

Of het nu Wout van Aert was, of Peter Sagan of Greg Van Avermaet: Gent-Wevelgem wordt in de regel gewonnen door een specialist in het Vlaamse klassieke werk die ook snel is aan de streep. Ook in de wind kunnen koersen is een vaardigheid die goed van pas komt in deze race waarin het geregeld op de kant wordt gezet. Zoals eerder geschreven mondt de wedstrijd veelal uit in een sprint van een kleine groep renners, die de passage door de Moeren en over het Heuvelland, met de lastige Kemmelberg als belangrijkste scherprechter, het beste hebben overleefd. Wie zijn deze keer de favorieten voor de winst op de Vanackerestraat?

Wout van Aert – foto: Cor Vos

Wout van Aert (Jumbo-Visma) keert in elk geval terug om zijn titel te verdedigen en mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje favorieten. De misschien wel compleetste renner van het peloton kwam al vier keer eerder aan de start en reed daarvan drie keer naar de top tien, waarbij zijn overwinning van 2021 met stip bovenaan staat. Hij won dit seizoen al Omloop Het Nieuwsblad en keerde met een ritzege, een handvol podiumplaatsen en winst van het puntenklassement terug uit Parijs-Nice. Daarna was hij ook in Milaan-San Remo een van de hoofdrolspelers, waar hij moest toezien hoe Matej Mohorič in de afdaling van de Poggio di Sanremo de beslissende slag sloeg.

Van Aert kan bovendien terugvallen op een ijzersterke ploeg. Christophe Laporte liet in de voorbije wedstrijden zien dat hij in goede vorm is en won de openingsetappe in Parijs-Nice, waarin hij met Van Aert en Primož Roglič een onvervalste 1-2-3 pakte. De Franse sprinter reed Gent-Wevelgem al zeven keer eerder en haalde in 2018 met een vierde plek zijn beste resultaat. Met Tiesj Benoot, Edoardo Affini, Mike Teunissen, Nederlands kampioen Timo Roosen en Nathan Van Hooydonck is de ploeg sterk in de breedte. Van Hooydonck had een jaar geleden bovendien een belangrijk aandeel in de overwinning van Van Aert door zijn kopman tot in de finale bij te staan.

Quick-Step Alpha Vinyl is traditiegetrouw een sterke speler in de Vlaamse klassiekers en kan zondag op meerdere paarden wedden. Met Fabio Jakobsen, dit jaar al goed voor zes overwinningen, en Davide Ballerini heeft de ploeg twee snelle mannen om uit te spelen. Bovendien kan zij rekenen op Kasper Asgreen. De Deense rouleur won een jaar geleden zowel E3 Saxo Bank Classic als de Ronde van Vlaanderen en was twee jaar terug bij zijn enige deelname aan Gent-Wevelgem al een keer elfde. Ook Yves Lampaert en Florian Sénéchal haalden al een keer de top tien in Wevelgem. Sénéchal was in 2020 zelfs tweede en zat er in Milaan-San Remo al goed bij.

Kasper Asgreen – foto: Cor Vos

Matej Mohorič haalde in het voorbije weekend uitgebreid de pers. Niet alleen vanwege zijn zege in Milaan-San Remo, maar ook door de dropperpost die hij inzette in de afdaling van de Poggio. De verstelbare zadelpen heeft de Sloveen in Gent-Wevelgem waarschijnlijk niet nodig, maar ook op alleen zijn huidige vorm moet hij zondag een eind kunnen komen. De meesterdaler van Bahrain Victorious kan daarnaast ook in het Vlaamse klassieke werk gewoon heel goed uit de voeten, pak bijvoorbeeld alleen al zijn uitslagen in de Benelux Tour er maar bij. Bovendien was hij bij zijn enige deelname in 2019 al een keer negende. Kortom, we schrijven Mohorič maar beter op!

Alpecin-Fenix moet het zondag zonder Mathieu van der Poel stellen. Na zijn terugkeer in Milaan-San Remo is hij namelijk in Italië gebleven om mee te doen aan de Coppi e Bartali. De ploeg rekent nu vooral op het snelle duo Tim Merlier en Jasper Philipsen. Merlier verkeert in topvorm en won al Nokere Koerse en Brugge-De Panne. Tussendoor was hij derde in de Bredene Koksijde Classic. Philipsen won dit jaar twee etappes en het puntenklassement in de UAE Tour. Vervolgens reed hij Parijs-Nice, maar daar kwam hij ten val en werd hij bovendien ziek. In San Remo was hij er niet bij in de harde finale. En dan is er nog Gianni Vermeersch, die een jaar geleden tiende was.

Ook Groupama-FDJ heeft meerdere sterke troeven in de hand. Stefan Küng was de voorbije jaren steeds bij de beste mannen in koers en kwam als vijfde en zesde over de streep in 2020 en 2021. Winnen is echter lastig voor de rouleur, die zijn successen vooral in het tijdrijden behaalt. Van zijn sprint moet hij het niet hebben en alleen aankomen is aartsmoeilijk, maar niet onmogelijk. Voor de sprint kan de ploeg dan weer rekenen op het eindschot van Arnaud Démare. De snelle Fransman maakte indruk in Milaan-San Remo waar hij van voren mee de Poggio omhoog reed en hij tiende eindigde. Daarna was hij zesde in Brugge-De Panne.

Tim Merlier – foto: Cor Vos

Bij UAE Emirates hoopt Matteo Trentin dat driemaal scheepsrecht is, na twee derde plaatsen in 2020 en 2021. De Italiaan was dit seizoen al op dreef op de Belgische wegen. Aan het Vlaams openingsweekend hield hij een zevende plaats in de Omloop en een negende plek in Kuurne over. Daarna bewees hij in Le Samyn dat hij het winnen nog niet is verleerd. In Dour was hij de sterkste in de sprint van een kleine groep. Verder kan de ploeg normaal gesproken rekenen op Pascal Ackermann, al kwam de Duitser woensdag lelijk ten val in de finale van Brugge-De Panne. Vijf dagen daarvoor had hij wel knap de Bredene Koksijde Classic gewonnen.

Het was het opmerkelijkste beeld in de editie van 2021: Sam Bennett die vanaf de fiets zijn maag leegde. De Ierse sprinter gaf naderhand toe dat hij te veel had gegeten en op de Kemmelberg over zijn limiet was gegaan. “De benen stroomden vol melkzuur en het lichaam wilde daarna van het voedsel af.” Tot dat moment maakte hij knap deel uit van de negen renners sterke kopgroep. Zondag krijgt hij een kans op revanche, al maakt hij tot op heden nog niet de onklopbare indruk die hij in zijn topjaar 2019 maakte. Daarom houden we bij BORA-hansgrohe meer rekening met Danny van Poppel, die in 2019 vijfde werd, en Nils Politt.

Trek-Segafredo brengt een vat interessante namen aan de start. De ploeg rekent op de winnaar van 2020, Mads Pedersen. De Deen won al etappes in de Ster van Bessèges en Parijs-Nice, en rolde in Milaan-San Remo als zesde over de streep in de eerste groep achter winnaar Mohorič. Verder leunt het team op het Belgische duo Jasper Stuyven en Edward Theuns, en op de jonge Quinn Simmons. De Amerikaan won in 2019 al eens de juniorenversie van Gent-Wevelgem nadat hij in de laatste twee kilometer was weggereden bij Lewis Askey. Dit jaar was hij al zevende in Strade Bianche en won hij het bergklassement in Tirreno-Adriatico.

Mads Pedersen – foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers vestigt zijn hoop op Dwars door Vlaanderen-winnaar Dylan van Baarle, man in vorm Jhonatan Narváez en wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna. Van Baarle verscheen al zes keer eerder aan het vertrek van Gent-Wevelgem en kwam in zijn topjaar 2021 als achtste over de streep. Voor Narváez wordt het zijn eerste kennismaking met de klassieker, maar toonde dit jaar al diverse keren zijn goede vorm. Het leverde hem al een zesde plaats in Strade Bianche op. Ganna gaat op voor zijn vierde Gent-Wevelgem. Afgelopen weekend droomde hij van een glansrol in San Remo, maar in La Classicissima kon hij niet stunten.

Verrassend genoeg moeten we de meeste overwinningen in Gent-Wevelgem niet bij een van de WorldTeams zoeken, maar bij TotalEnergies. Daar gaat Peter Sagan, die het recordaantal zeges momenteel nog deelt met zes oud-renners, op voor zijn vierde succes. De Slowaak, van wie de hoogtijdagen alweer een paar jaar achter hem liggen, was onlangs vijfde in Milaan-Turijn, maar moest vervolgens zijn ambities in Milaan-San Remo al vroegtijdig opbergen door pech. Ook Edvald Boasson Hagen wist Gent-Wevelgem een keer te winnen. De meeste verwachtingen in de ploeg hebben we echter van Anthony Turgis, de knappe nummer twee in San Remo.

Intermarché-Wanty-Gobert vestigt zijn hoop op de snelle benen van kopman Alexander Kristoff. In 2019 won de sterke Noor Gent-Wevelgem al een keer. Na twee mindere seizoenen is hij dit jaar al goed op dreef met onder andere een overwinning in de Clásica de Almería en een derde plaats in de sprinterseditie van Milaan-Turijn. Verder heeft de ploeg met Dimitri Claeys, Andrea Pasqualon en Taco van der Hoorn nog meer mogelijkheden voor de Vlaamse klassieker. Lotto Soudal, het derde WorldTeam aan de start, rekent op Victor Campenaerts, Florian Vermeersch en Arnaud De Lie. De jonge sprinter won dit jaar al de Grote Prijs Monseré en de Trofeo Playa de Palma-Palma.

Anthony Turgis – foto: Cor Vos

EF Education-EasyPost rekent op onder anderen tempobeul Stefan Bissegger en klassiekerrenner Michael Valgren, die elfde was in Strade Bianche. Ook Uno-X verschijnt aan de start in Ieper. De aantrekkelijk koersende ploeg heeft met Rasmus Tiller een sterke troef achter de hand. De Noor was al zesde in de Omloop en Nokere Koerse en negende in Le Samyn. De Belgen Greg Van Avermaet, een oud-winnaar van Gent-Wevelgem, Oliver Naesen en Stan Dewulf zijn mannen om in de gaten te houden bij AG2R Citroën. Gianni Moscon is zo’n man bij Astana Qazaqstan, maar nadat hij zijn seizoensstart moest uitstellen vanwege bronchitis hebben we hem nog niet veel gezien.

Israel-Premier Tech had aanvankelijk Giacomo Nizzolo op de deelnemerslijst staan. De Italiaanse sprinter moet Gent-Wevelgem echter aan zich voorbij laten gaan, nadat hij bij een val in Milaan-San Remo een handbreuk opliep. Het belangrijkste speerpunt in de ploeg is nu Sep Vanmarcke. Bij zijn vorige negen deelnames eindigde hij viermaal bij de beste tien. De belangrijkste vraag: blijft hij bespaard van pech? Team DSM kan meerdere kanten op met zijn ploeg met oud-winnaar John Degenkolb, Søren Kragh Andersen, die in Milaan-San Remo tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogačar bijna uit het wiel reed op de Poggio, Nikias Arndt en Cees Bol.

Bij Movistar zijn Alex Aranburu en Iván García de meest in het oog springende namen. Bij Team BikeExchange-Jayco is Dylan Groenewegen een snelle troef aan de start. De Nederlander greep woensdag net naast de winst in Brugge-De Panne en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats op het podium naast Tim Merlier. Bij Cofidis zijn Piet Allegaert en baan- en wegwielrenner Simone Consonni de sprinters aan de start. Luca Mozzato, Stanislaw Aniołkowski en Arne Marit zijn de snelle mannen bij respectievelijk B&B Hotels-KTM, Bingoal Pauwels Sauces WB en Sport Vlaanderen-Baloise.

Dylan Groenewegen – foto: Cor Vos


Favorieten volgens WielerFlits
**** Wout van Aert
*** Arnaud Démare, Mads Pedersen
** Kasper Asgreen, Christophe Laporte, Anthony Turgis
* Tim Merlier, Matej Mohorič, Jasper Philipsen, Florian Sénéchal

Website organisatie
Deelnemerslijst


Weer en TV

De weersverwachting voor Gent-Wevelgem is overwegend zonnig en de temperatuur loopt op tot maximaal 16 ℃. Aan de kust is het een paar graden koeler, maximaal 12 ℃. De wind waait vanuit het noordoosten en is matig, aan windkracht 3. Dat betekent voor de Moeren dat de renners daar de wind schuin van linksachter hebben. Is het genoeg om het op de kant te zetten?

Gent-Wevelgem is vanaf 10.00 uur rechtstreeks te zien op Sporza op Eén. Tussendoor, van 13.00 tot 13.30 uur, maakt de uitzending een tijdelijk uitstapje naar Canvas. De koers is vanaf 12.00 uur ook te zien via de Eurosport Player/GCN en vanaf 13.15 uur op Eurosport 1. Natuurlijk hebben we op WielerFlits ook weer een Volg Hier, waar het koersverloop kan worden besproken!


Dit artikel delen:

85 Reacties

Merlinappa 25 maart 2022 om 07:43

Zin in! Fijn ook dat de koers vanaf de start wordt uitgezonden.

Overigens is het routekaartje een van de slechtste die ik ooit heb gezien; geen rijrichting, geen startfinish, ik heb geen idee waar ik naar zit te kijken. Beetje matig van de organisatie.

0
Boasson en Hagen 25 maart 2022 om 10:21

Dat moet juist bijdragen aan het ouderwetse, Eerste Wereldoorlog-thema.

0
Turtlehead 26 maart 2022 om 00:01

Ja, dat voorkomt dat de Russen weten waar ze moeten zijn.

0
JensVdB 25 maart 2022 om 08:07

De Lie verdient ook een ster

0
KimJungPoels 25 maart 2022 om 08:18

Ja zo zijn er nog wel meer. Maar je kunt er maar 10 kiezen uiteindelijk en voor alle 10 is hier wel iets te zeggen in verhouding tot de Lie.

0
Sammysosa 26 maart 2022 om 11:26

Er staan 27 dikgedrukte namen in de tekst, dat geeft volgens mij al wel aan hoe breed dit veld is en hoeveel verschillende koersuitkomsten er zijn. Ik durf hem niet te voorspellen maar hoop op Laporte.

0
Kopinkas 25 maart 2022 om 08:51

Verwacht me aan Danish dynamite, maar méér nog van Kragh Andersen dan van Asgreen en Pedersen (die laatste dan wel weer als het tot een spurt van een beperkte groep komt)

Wat WVA betreft, met zijn wat afgebotte sprint is zijn 4sterrenstatus gewoon overdreven.
Als je ziet dat hij er vorig jaar én Nizzolo én Trentin én Colbrelli én Matthews oplegde… zoiets zie ik hem eenvoudigweg niet herhalen dit jaar…

0
LeoR 16 25 maart 2022 om 17:30

WVA heeft gewoon meerdere kaarten, dus lijkt me een logische topfavoriet.

0
Mwielerfan 25 maart 2022 om 22:25

Dynamite, toepasselijk omdat in de trenches juist veel ondergraven werd met tunnels, dynamite erin en poef

0
Napoleon 26 maart 2022 om 11:33

@kopinkas
Ik zou niet teveel geld op Kragh Andersen inzetten, het is Asbjorn die aan de start staat…

0
zietemgaan 26 maart 2022 om 11:38

Kopinkas: ja, want WVA is duidelijk een stuk zwakker dit jaar ivm vorig seizoen? Niet dus …

0
Kopinkas 26 maart 2022 om 20:05

@zietemgaan
Ik had het uiteraard over zijn spurtsnelheid. Vier snelle mannen met hem naar de meet in een gelijkaardig scenario, en ik wil het nog wel eens zien…

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 08:58

Ik verbaas me enigszins dat Asgreen hier start maar het is wel een slimme keuze van Quickstep die nu op 2 scenario’s kunnen gokken met Jakobsen (geen sterren, Merlier wel?) achter de hand. Kasper Cancellara zal wel met de eersten meezitten en is een type dat op die lange baan naar Wevelgem de rest uit het wiel blaffen kan, met een jagend peloton erachter waar Jakobsen in zit kan hij dat zonder slepend vanuit de wielen doen.

Dwars door Vlaanderen zal dan wel overgeslagen worden.

0
bartp25 25 maart 2022 om 21:09

Quickstep moet vol de kaart jakobsen trekken, verwacht niet dat ze nu ineens wel bij machte zijn om tjv te volgen. Jakobsen over de bergjes helpen en dan als team vol in de achervolging voor de sprint.

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 21:19

Ik neig er ook naar, al is het om Asgreen ook wat heel te houden en te hopen dat hij in de ronde nog net iets beter te pas is.

0
Craig Vanderswag 26 maart 2022 om 16:15

QS zit met veel zieken, misschien moet Asgreen gewoon invallen om Jakobsen te ondersteunen.

0
harryjohan71 26 maart 2022 om 20:31

@Craig Vanderswag Welke zieken hebben ze op dit moment dan bij QSA? Honore en Declercq volgens mij. Ik krijg het beeld dat het wel meevalt tov andere ploegen als ik zie welke renners er de afgelopen week allemaal gereden hebben.

0
Craig Vanderswag 26 maart 2022 om 23:20

Dat zijn wel behoorlijk wat zieken/afwezigen, inclusief veel renners uit de klassiekerskern.
Ik heb evenwel niet de moeite genomen om te kijken hoeveel zieken de concurrerende voorjaarsploegen telden, dus mogelijk is het bij andere ploegen niet veel beter.

0
harryjohan71 27 maart 2022 om 07:57

@Craig Vanderswag Je blijft lekker vaag net zoals QSA. Het zal dan ook wel meevallen

0
Beer 27 maart 2022 om 08:05

Lampaert kom terug uit ziekte, Ballerini was ziek, De Clerq en Honoré zijn nu out, Asgreen was ziek iets vroeger in het voorjaar, Alaphillipe moest MSR skippen,..

0
harryjohan71 27 maart 2022 om 09:06

@Beer Dit rijtje kan ik voor Jumbo Visma ook eenvoudig maken. Asgreen geeft trouwens aan dat hij perfect op schema ligt. Beetje vreemd om hem te noemen Alaphilippe zou sowieso al geen vlaamse klassiekers rijden. Voor Honore geldt ook dat hij geen ervaring heeft met de Vlaamss klassiekers en het maar de vraag is hoe goed hij deze wedstrijden aan kan. Ballerini heeft Tirreno en Saudi gereden. je komt dus nog met Lampaert die net weer rijdt. Voor JV zijn out Van der Sande, Hofstede, Hessmann en zijn Teunissen, Tim van Dijke en Benoot net terug. Er zijn nog meer renners van JV niet fit (Foss, Dumoulin en Harper), maar die zie ik meer onder de categorie Masnada. Oftewel als je het vergelijkt met JV vallen de aantal afwezigen/zieken erg mee bij QSA. Ze zijn bij QSA gewoon excuses aan het zoeken waarom de Belgische wedstrijden tegenvallen. Alleen de fans en pers gaan hier gewoon in mee zonder kritisch te kijken wie zijn nu echt weggevallen. Eigenlijk missen ze alleen Declercq voor de Vlaamse klassiekers

0
Craig Vanderswag 27 maart 2022 om 09:51

Ik had hierboven een lijstje gepost met de artikels op WF over de zieken bij QS, maar dat is blijkbaar tegengehouden door het algoritme. Het kwam ongeveer overeen met wat Beer zei (Declercq, Ballerini, Lampaert, Cavagna, Van Tricht, Masnada).

Het is me overigens een raadsel waarom je hierop zo fel reageert, HarryJohan, ik probeerde gewoon een reden te bedenken waarom ze Asgreen vandaag wel opstellen, terwijl er oorspronkelijk gepland was dat hij deze wedstrijd niet zou rijden.

0
harryjohan71 27 maart 2022 om 10:02

@Craig Vanderswag Ik vind het artikel van Lefevere en ook het verhaal van de ploegleiders sterk overdreven. QSA heeft niet meer zieken dan andere ploegen. Jij noemt nu zelfs Cavagna die gisteren bijna gewonnen heeft. Ook Ballerini noem je, die gewoon Tirreno als voorbereiding heeft gereden. Nu jij het aantal zieken ook nog aanhaalt, dacht ik laten we eens de feiten naar boven halen. De conclusie is dat QSA minder zieken en geblesseerden heeft (gehad) dan JV. JV hoor je er niet over en bij QSA wordt het als een excuus gebruikt voor de prestaties in België. Voor andere ploegen, denk aan Lotto, is het aantal zieken / blessures volgens mij nog groter.

0
Beer 27 maart 2022 om 11:46

@Harryjohan71; ik ben het niet met je eens.

Je geeft een heel rijtje van Jumbo-Visma; waarbij alleen Benoot & van der Sande deel uitmaken van de klassieke kern. En we hebben het hier toch over de klassiekers dacht ik. Bij Benoot valt het blijkbaar allemaal best mee. Strade niet kunnen uitrijden, Tirreno niet kunnen doen, maar blijkbaar wel degelijk kunnen trainen en nu terug op post. De enige renner die Jumbo nu mist is van der Sande; dan heb je in vergelijking met andere teams niet te klagen.

Bij QS is de schade wel degelijk groter. Asgreen mag nu misschien perfect op schema zijn, hij was wel ziek en miste het openingsweekend. Alaphillipe rijdt geen Vlaamse klassiekers, hij was wel de kopman van QS van MSR. Beetje alsof Jumbo die wedstrijd zou moeten rijden zonder van Aert. Honoré heeft weinig ervaring maar was wel voorzien; wat je niet kan zeggen van Foss, Dumoulin, Harper, Hofstede, Hessmann & Van Dijke. Ballerini heeft duidelijk geleden onder zijn ziekte en is nog op de weg terug. Hetzelfde geldt voor Lampaert waarmee ze een hele belangrijke pion misten in MSR, de E3 en in zekere zin misschien ook vandaag wel. De Clerq is de man die de trein op de rails zet. Het mag duidelijk zijn dat QS niet gewoon excuses zoekt, maar de feiten vermeld zoals ze zijn.

0
Mirra 25 maart 2022 om 09:07

De winnaar van zondag krijgt geen ster?

0
Kopinkas 25 maart 2022 om 09:13

Toch wel, maar dat is er zeker één te weinig…

0
Beer 25 maart 2022 om 10:36

Gent-Wevelgem; heel veel zin in! Waar het vroeger een ietwat saaiere sprinterskoers was, is deze wedstrijd de laatste jaren geëvolueerd naar één van mijn favoriete wedstrijden. Het verplaatsen van de wedstrijd naar zondag en het optrekken van de afstand naar 250km maken er een echte klassieker van & het parcours is toch redelijk uniek met verschillende fases die aan bod komen. Lange vlakke stroken vol in de wind, de heuvelzone met hellingen die in de andere Vlaamse wedstrijden amper aan bod komen, de Kemmelberg langs 2 kanten op en een derde af, de Plugstreets die voor wat animo zorgen en de vlakke tactische finale. Het geeft verschillende mogelijke wedstrijdscenario’s. Met de wind kan je een grand cru krijgen zoals in 2015; legendarische wedstrijd was dat. Maar ook de afgelopen jaren heel vaak een lange en zinderende finale met groepjes die naar elkaar proberen toe te rijden. Dit jaar minder wind, misschien nog eens meer voor de machtssprinters. Dan zal Pedersen er weer dicht bij zijn.

0
Mwielerfan 25 maart 2022 om 22:28

Ook voor die wijzigingen was het altijd spannend, met de kemmel en wie er weg bleef, welke sprinters nog fris waren enz. Al jaren geen standaard sprint eigenlijk

0
Wheely 25 maart 2022 om 21:33

Het ontbreken van wind kan juist wel eens een mooie koers gaan opleveren, ze zullen in de heuvelzone voluit moeten gaan om de boel te forceren.

0
Quesada Quesada 25 maart 2022 om 21:42

Ieper-Wevelgem dus.

0
Brabander 25 maart 2022 om 23:42

Eigenlijk wel ja

0
Teevansee 26 maart 2022 om 11:31

Binnenkort misschien wel Ieper – Ieper. Je hebt het niet van mij.

0
Pietspeed 26 maart 2022 om 12:30

Hele terechte opmerking! Wat heeft Gent nu nog met de koers te maken?

0
Kopinkas 26 maart 2022 om 13:09

@Tevansee
Ieper-Ieper, moet je dan zo mogelijk nóg leper zijn om deze koers te winnen?

0
Wheely 26 maart 2022 om 18:47

In China ook wel lepeltje-lepeltje genoemd?

0
Wim Kruithof 25 maart 2022 om 23:26

De voorbeschouwing is ietwat summier opgesteld, maar dat terzijde. Wellicht heeft de beschouwing waarin de perceptie van een renner die de Kemmelberg beklimt, de norm te hoog geplaatst.

Uiteraard hoop ik dat Jumbo – Visma na een prachtige E3 ook deze koers dragen kan, maar een vierde voor Sagan, of een eerste voor Turgis of Vanmarcke zou ook prachtig zijn. Alhoewel Vanmarcke’s kans nagenoeg minder dan nihil is.

0
bartp25 25 maart 2022 om 23:51

Vanmarcke altijd een prachtcoureur gevonden helaas blijft het voor hem, net als bijvoorbeeld een Oliver Naesen en een Yves Lampaert, een net niet renner. Soms pech, soms 1 iemand die beter was (Sagan en Cancellara). Zou het hem zeer zeker gunnen maar de kans dat hij nog een voorjaarskoers van naam wint is nihil.

0
Alfons Haavers 26 maart 2022 om 00:05

Vanmarcke en Lampaert acht ik nooit geheel kansloos in Roubaix. Kunnen beide geweldig over de stenen rijden en met wat meeval en de juiste koersontwikkelingen zet ik ze hoog in het lijstje van de outsiders.

Als Hayman, Vansummeren en O’Grady het hebben gedaan, dan is het ook niet onmogelijk voor Vanmarcke of Lampaert wat mij betreft.

0
Ricardo Otxoa 26 maart 2022 om 09:47

Sluit me volledig aan bij Alfons. Op Naessen blijkt dan toch te veel hoop gevestigd na zijn BK- en Plouay-overwinningen.

0
Kopinkas 26 maart 2022 om 13:10

4x Sagan… en dan die 4de wereldtitel in Wollongong en meteen afzwaaien…

0
Turtlehead 26 maart 2022 om 00:05

Lijkt mooi weer te worden: 15-16 graden, windkracht 2 uit het NO (dat is recht tegenwind op het laatste stuk, maar wel weinig wind dus).
Als twee of drie sprintersploegen de handen ineenslaan, kon het wel eens een snelle en saaie editie worden, waarin voor het eerst in jaren de gelosten van de laatste keer Kemmel nog terugkeren.
Mijn sterren gaan naar Girmay, Merlier, Jakobsen.

0
platteprijs 26 maart 2022 om 08:08

Ik dacht dat Grimay verlof heeft gekregen.

0
Berggeit1988 26 maart 2022 om 08:29

Girmay rijdt hem toch niet? Was ook mijn dark horse anders!

0
platteprijs 26 maart 2022 om 09:02

Uit een interview op Sporza kun je opmaken dat hij wel rijdt. Op de deelnemerslijst van de organisatie staat hij niet, op die van PCS wel maar daar staat ook nog Eekhoff op.

0
Sjonge Jonge 26 maart 2022 om 09:15

Hij vervangt de zieke Kristoff.

Wat betreft Merlier: zou Philipsen niet makkelijker die hellinkjes over gaan en de man zijn voor Alpecin?

0
Ricardo Otxoa 26 maart 2022 om 09:51

Girmay staat nog niet bevestigd bij PCS, maar zal hoogstwaarschijnlijk starten. Nogal wiedes ook, na zijn indrukwekkende koers van vrijdag.

0
Pietspeed 26 maart 2022 om 12:32

Denk juist dat de zuivere sprinters eraf gaan liggen. Daarvoor is de koers te hard geworden.

0
Pietspeed 26 maart 2022 om 12:37

Als de zuivere sprinters er voor de laatste Kemmel er nog bij zitten, gaat daar de knuppel in het hoenderhok. Van Aert en co zijn dan weer vertrokken.

0
Cochise 26 maart 2022 om 17:31

Girmay is nderdaad aangeduid als vervanger voor Kristoff, maar Kristoff is toch voldoende hersteld en rijdt dus ook.

Ze rijden dus uiteindelijk allebei

0
klootje kriekeljon 27 maart 2022 om 04:07

Girmay is een wielrenner, niet jouw zwarte paard. Kom op man, 2022.

0
Bonorrie 27 maart 2022 om 09:53

@klootje “Dark Horse” is een normale uitdrukking en heeft niks met 2022 of zo te maken. Dat jij je daar midden in de nacht druk om maakt ……… Ga van de koers genieten en leg de “Zwarte Piet” niet bij anderen.

0
Aart van Woud 27 maart 2022 om 10:55

Dat woke gedoe is zo ontzettend vermoeiend aan het worden…

0
Limal 26 maart 2022 om 00:19

Ik voel aan mijn kleine teen dat Démare de sprint van een groepje van 35 gaat winnen (na berenwerk van Küng), voor Pedersen en Laporte.

0
Kopinkas 26 maart 2022 om 13:11

Ook je kleine teen stoten, kan verdomd veel pijn doen ;-)

0
djerkson 26 maart 2022 om 08:45

Ik verwacht Lotto veel meer in beeld alleszins. Florian Vermeersch voor een top 10-uitslag, heeft de E3 overgeslagen voor deze. Campenaerts heeft ook nog een rekening openstaan na zijn pech de vrijdag.

0
Polleke 26 maart 2022 om 09:36

Heeft iemand meer details over die rare wissel van Campenaerts ? Leek er op dat hij bijzonder kalm was en absoluut niet gehaast om op een andere fiets te springen…

0
Bozar 26 maart 2022 om 15:13

Er stond bij mijn weten gewoon geen andere fiets klaar voor hem bij die wagen. Stond ook nog eens aan de foute kant van de weg, dus misschien dat hij helemaal niet verder kon? Zijn spaken zouden stuk geweest zijn.

0
Ricardo Otxoa 26 maart 2022 om 09:31

Zoals zo vaak zal de wind scherprechter zijn. Verwacht niet dat die tijdens koers aanleiding geeft om het van ver (bv. De Moeren) te proberen, alhoewel windkracht 3 schuin op kop in de laatste 35 km nou ook niet zó ontmoedigend werkt om toch een ontsnapping op touw te zetten.

0
zietemgaan 26 maart 2022 om 11:40

ja, er is geen wind die naam waardig, we zitten met smog alarm hier in Vlaanderen, dus vergeet die wind

0
Romāns Vainšteins 26 maart 2022 om 19:44

W3 is wel degelijk wind maar hij staat de gehele terugweg (flauw) in het nadeel waardoor juist het zwaartepunt op de Kemmeldoorkomsten komt te liggen.

0
oborobo 26 maart 2022 om 10:13

Sénéchal zou ik niet direct bij de favorieten zetten.

0
tvm 26 maart 2022 om 13:16

Waarom niet, oborobo?

0
Turtlehead 26 maart 2022 om 21:13

Die had een lekke band. Dan win je niet. Zelfde met Campenaerts: die heeft spaken stuk, win je ook niet.

0
wouterbrokkie 26 maart 2022 om 13:01

Zet bij Girmay ook maar een sterretje

0
Kopinkas 27 maart 2022 om 00:06

Zou in ieder geval leuk zijn als Girmay de tegenstand sterretjes liet zien…

0
Merlinappa 27 maart 2022 om 06:23

Ik gun Girmay wel een mooie overwinning. Dit parcours zou ‘m moeten liggen.

0
Aart van Woud 27 maart 2022 om 10:57

Als hij zich niet alleen beperkt tot meerijden gun ik het hem misschien ook wel.

0
Gebruikersnaam 26 maart 2022 om 16:16

Verwacht Jumbo op spaarstand, dat die niet tot het gaatje gaan om ook deze te winnen. Wat natuurlijk niet hoeft te betekenen dat ze niet winnen.

0
EricV 26 maart 2022 om 19:38

Deze is voor laporte

0
Mystery Rider 27 maart 2022 om 05:29

250km en dus de laatste echte goeie training (in wedstrijd) voor de RVV.

Bovendien denk ik niet dat Wout Dwars door Vlaanderen rijdt, dus die gaat hier helemaal tot het gaatje vooraleer een relatieve rustweek in te bouwen.

Ik gok ook op Laporte in een beperkte kopgroep met Wout als stormram de laatste 35km richting Wevelgem!

0
Beer 27 maart 2022 om 07:36

Aangezien verschillende teams een sprinter bij hebben die van Aert/Laporte mogelijk kunnen kloppen verwacht ik dat Jumbo er gewoon de beuk in gooit om er zoveel mogelijk kwijt te geraken. Mocht er voldoende wind staan, hebben ze een team vol brede schouders om het in waaiers te trekken. Anders zal het met guerrilla in de heuvelzone moeten gebeuren.

0
Petje 26 maart 2022 om 20:42

Nog steeds wordt ik uit de app geflikkerd

0
xistnc 26 maart 2022 om 20:54

De app is behoorlijk selectief, dus daar kan ik me iets bij voorstellen.

0
Wheely 26 maart 2022 om 21:21

Voor alles is een reden.

0
Aerts 26 maart 2022 om 23:39

Toch opvallend. In een grote sprintklassieker de best sprinter geen * geven. QS gaat vol voor Jakobsen rijden omdat de andere bijna niet kunnen winnen. Alleen aankomen gaat nooit lukken als je niet voor jumbo rijdt.
Dus het wordt Jakobsen, Pedersen, Merlier, philipsen, Groenewegen of iemand van Jumbo.

0
Kopinkas 27 maart 2022 om 00:05

‘Het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor Jakobsen om met de toppers over de top van de Kemmel te geraken’
En dan is het maar de vraag of Jakobsen met de steun van zijn ploegmaats alsnog het Koninkrijk Gods binnengeraakt in Wevelgem…

0
Mystery Rider 27 maart 2022 om 05:24

Op papier is de ploeg van QS sterk genoeg, maar Jakobsen zal nooit in de eerste groep de laatste Kemmel overleven dus moet Asgreen en/of Senegal meezitten in groep 1 als stoorzender en moet de rest het gat dichtrijden in de laatste 35km om Jakobsen een kans te geven.

Met de huidige sterkte van TJV denk ik eerder dat Wout zich stuk rijdt richting aankomst met het oog op een spurtoverwinning van Laporte in een selecte kopgroep!

0
Beer 27 maart 2022 om 07:40

Van Aert is een type dat liever elke koers 1x wint dan dezelfde koers meerdere keren. De Omloop en E3 wou hij zelf winnen, deze koers gaat hij sneller aan een ploegmaat gunnen. Ik zie dus zeker kansen voor Laporte, Benoot en Teunissen als ze de koers in de juiste plooi kunnen krijgen.

0
Romāns Vainšteins 27 maart 2022 om 08:45

Mij lijkt het toch een stom plan om dat geforceerd te willen. Dikke kans dat van Aert gewoon weer de beste is, Benoot solo niet wegkomt en Laporte er door een ander opgelegd wordt. Als van Aert dit met jagen/storen/aantrekken faciliteert en het lukt niet kan je er ook chagerijn mee oplopen.

Ik zou als team ‘gewoon’ weer voor een van Aert in topvorm gaan hoor. Daarna deze een week in een capsule proppen en hij gaat volgende week ook de ronde pakken.

0
Baroudeur Baroudeur 27 maart 2022 om 11:53

Gent-Wevelgem geef je toch niet zomaar weg. Ik hoop niet dat Wout daarmee begint…

0
ben_pronk 27 maart 2022 om 09:39

Waarom zie ik geen Fabio???

0
Marco Willems 27 maart 2022 om 09:54

Denk dat Jumbo hier vrij gaat koersen en met Teunissen, Benoot, Laporte en af en toe Wout zelf gaat aanvallen. Dat is imo ook de enige manier om te winnen want anders neem je mannen als Pedersen mee naar de meet.

0
Klein Verzet 27 maart 2022 om 11:26

Ik moest denken aan de Bingokaart van Marianne Vos, toen ik WvA op de startlijst zag. Schuilt er niet een gevaar in dat hij te vaak en te diep in zijn reserves tast alvorens hij aanschuift bij de hoofdmaaltijd? Zo fris zag ie er niet uit na de E3; een beetje stoffig zelfs. Sowieso heeft ie Wevelgem al op zijn kaart doorgekruist, dus mijn advies zou zijn: maak er maar een training van.

0
Beer 27 maart 2022 om 11:48

Ik vond hem er net verbazend fris uitzien; zowel tijdens de wedstrijd op de hellingen als na de koers. Dan trok hij in de slotrit van Parijs-Nice andere ‘smoelen’.

0
oborobo 27 maart 2022 om 14:45

tvm

Nog niet veel laten zien,toch?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone