Mads Pedersen wint herfsteditie Gent-Wevelgem

Mads Pedersen wint herfsteditie Gent-Wevelgem

Mads Pedersen heeft Gent-Wevelgem 2020 gewonnen. De sterke Deen van Trek-Segafredo was na een felbetwiste editie de beste in een sprint met Florian Senechal, Matteo Trentin en Alberto Bettiol. Mathieu van der Poel (negende) en Wout van Aert (achtste) kleurden mee de wedstrijd, maar in het slot leken ze te veel naar elkaar te kijken.

Gent-Wevelgem is in allerlei opzichten een aparte koers. En dan doelen we niet alleen op het parcours. De West-Vlaamse klassieker blijft voor altijd een ‘eerbetoon’ aan een inktzwarte periode uit de westerse geschiedenis: de Eerste Wereldoorlog. Maar voor de renners is Gent-Wevelgem een belangrijke wielerwedstrijd, zeker nu Parijs-Roubaix is geannuleerd.

Na 17 jaar klonk het startschot niet in Deinze, maar in het zuidelijker gelegen Ieper. En vanwege de drukke koersdag werd dat schot al om tien uur gelost. Na wat schermutselingen wisten zeven renners de kopgroep van de dag te vormen. Opvallende naam bij die aanvallers: Mark Cavendish (Bahrain-McClaren. De voormalig topsprinter kreeg Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Alexander Konysjev (Mitchelton-Scott), Leonardo Basso (INEOS-Grenadiers), Julien Morice (B&B Hotel-Vital Concept), Kenny Molly (Bingoal-Wallonie Bruxelles) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen-Baloise) met zich mee.

Veel regen
Gent-Wevelgem staat de laatste jaren gelijk aan slecht weer. De verplaatsing van eind maart naar begin oktober heeft daar geen verandering in gebracht. De spreekwoordelijke hemelsluizen stonden al vroeg in race wagenwijd open, wat tot drukte bij de ploegwagens betekende. Heel wat renners lieten zich afzakken om regenjasjes op te halen.

In het eerste uur werden 45,7 kilometer afgelegd. Een stuk minder dan vorig jaar. Toen noteerde de kopgroep een afstand van liefst 51 kilometer in het openingsuur. In het peloton werd ondertussen rustig aan gedaan. Topfavorieten Van der Poel en Van Aert spaarden hun benen door zich in het peloton te laten omringen door ploeggenoten.

Pech voor Van der Poel
Met nog 103 kilometer te gaan moest Van der Poel eventjes van de fiets. De kopman van Alpecin-Fenix kreeg een lekke band. Ondertussen was Johan Jacobs (Movistar) aan een oversteek van het peloton naar de kopgroep begonnen. Even leek het op een klassieke chasse patat, maar op de Vidaigneberg wist hij toch nog aan te sluiten.

Van der Poel met een nieuwe versnelling – foto: Cor Vos

In de aanloop naar de eerste van drie beklimmingen van de Kemmelberg werd door het peloton de achtervolging ingezet op de koplopers. Van hun maximale voorsprong van ruim zeven minuten waren er toen nog zo’n drie over.

Eerste beklimming Kemmelberg
Onder leiding van INEOS-Grenadiers werd een eerste schifting doorgevoerd op die bewuste Kemmelberg, de scherprechter van deze wedstrijd. Een omvangrijke groep wist zich af te scheiden, met Trentin in de hoofdrol. Bij afwezigheid van Greg Van Avermaet hoefde hij met niemand van zijn CCC Team rekening te houden.

Hoewel de Plugstreets andermaal voor fantastische beelden zorgden, speelden ze geen beslissende rol in de wedstrijd. Zowel Van Aert als Van der Poel lieten zich daarentegen wel nadrukkelijk zien met imponerende versnellingen. Maar het was opnieuw een zeer actieve Trentin die een gaatje wist te slaan met onder andere Pedersen, Sep Vanmarcke, Gianni Vermeersch, Mike Teunissen, Luke Rowe en Stefan Küng. Zij wisten in aanloop naar de tweede beklimming van de Kemmelberg een voorsprong van meer dan een minuut te pakken.

foto: Cor Vos

Tweede beklimming Kemmelberg
Van Aert liet opnieuw zijn benen spreken bij de beklimming van de tweede keer Kemmelberg. De kopman van Jumbo-Visma trok stevig door en kreeg… Van der Poel in zijn wiel. In de uitlopers werden zij bijgehaald door Kasper Asgreen, John Degenkolb, Dylan Teuns en Bettiol. Een heus elitegroepje dat de achtervolging vervolgde op de koplopers.

Met nog 45 kilometer te gaan was nog alles speelbaar. Het verschil tussen de negen koplopers en de acht achtervolgers was slechts een schamele halve minuut. Vanuit de achtergrond maakte Lampaert de aansluiting bij de achtervolgers. Bij Deceuninck-Quick-Step leken ze inmiddels de kaart Asgreen getrokken te hebben. Lampaert zette zich vrijwel meteen op kop en dankzij een ferme inspanning op de Baneberg werd een flink deel van de achterstand goedgemaakt.

Derde keer Kemmelberg
Met een ongerust kleine voorsprong begonnen Trentin, Küng, Teunissen, Vanmarcke en hun andere medevluchters aan de laatste keer de Kemmelberg, de steile kant van de heuvel. Maar de koplopers waren als een muis voor een kat. Met de prooi in het zicht was het opnieuw Van Aert met een ferme inspanning. De Belg reed, opnieuw met een eveneens sterke Van der Poel in het wiel, in één ruk naar de kop. Vlak voor de top was een nieuwe schifting een feit.

Een nieuwe kopgroep van een vijftiental renners koerste af op Wevelgem. Vermeersch, de enige overgebleven ploeggenoot van Van der Poel, viel door een ongelukkig manoeuvre weg uit de kopgroep. Hij keek achterom, tikte het achterwiel aan van zijn voorganger, viel en was gezien.

foto: Cor Vos

Korte solo Küng
Een van de sterkste renners van de dag was zonder twijfel Küng. De kloeke Zwitser begon met nog 31 kilometer te gaan aan een solo, maar moest een vijftal kilometer later toegeven toch niet opgewassen te zijn tegen al het geweld dat aan het achtervolgen was.

In de omvangrijke kopgroep was het vervolgens wachten op een nieuwe aanval. Deceuninck-Quick-Step had het numerieke overtal met drie renners, Van Aert beschikte nog over Teunissen en ook Lotto Soudal zat met twee man vooraan (Degenkolb en Florian Vermeersch).

Finale geopend door Bettiol
Door de goede verstandhouding vooraan was het voor achtervolgers onmogelijk om nog in de spits terug te keren. Met nog 5,5 kilometer te gaan kwam de eerste prik in de finale op naam van Bettiol. De aanvalspoging van de Italiaan van EF Pro Cycling betekende het begin van een spervuur aan demarrages.

Een nieuwe uitval van Küng, op 3,7 kilometer van de finish, was een interessante. Van Aert sprong mee met Senechal en Bettiol in zijn wiel. Ze sloegen een gat omdat Van der Poel niet wilde overnemen. Dankzij hulp van Trentin en een nieuwe inspanning van de Nederlands kampioen werd het gat toch nog gedicht.

Daarna was het de beurt aan Trentin, met Senechal en Bettiol in zijn wiel. Het drietal sloeg een gat. Daarachter liet Van Aert na een korte prik lopen, waardoor het drietal weg wist te rijden.

Onder de vod van de laatste kilometer leken Van der Poel en Van Aert elkaar niks meer te gunnen, waardoor het drietal voor de zege leek te kunnen strijden. Maar een oersterke Pedersen kon met zijn laatste krachten toch nog het gat te dichten om uiteindelijk mee te sprinten om de zege. In de eindsprint was hij daarna veruit de sterkste.

Gent-Wevelgem 2020 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

228 Reacties

Geflitst 11 oktober 2020 om 15:41

VDP toch wat lafjes gereden in de finale. Had ik niet van hem verwacht.

Krakowic 11 oktober 2020 om 15:44

WvA gaat zitten kijken terwijl Mathieu net een gaatje heeft moeten dichten. Is niet laf in mijn ogen. Maar prachtig hoe ze elkaar daarna nog liever zien verliezen dan één van de twee kans maakt op de overwinning. Dit is wat concurrentie in de absolute top zo mooi maakt.

SoloSlim 11 oktober 2020 om 15:51

Dom gereden dan toch.
Gaten dichten en nooit zelf eerst aanzetten. Zichzelf zo kapot gereden.

-Stijn- 11 oktober 2020 om 15:53

gewoon heel zielig van vdp

04398 11 oktober 2020 om 15:56

Waarom lafjes van vdp?
Wout was duidelijk de betere in de finale en op papier de snelste. Wout kijkt toch ook naar Mathieu om vervolgens in het wiel te blijven zitten.

-Stijn- 11 oktober 2020 om 16:01

wout rijdt zijn eigen koers tot op km van de streep dan is hij er ook klaar mee

rogierb 11 oktober 2020 om 16:20

Je mag niet achter van Aert aanrijden en je moet voor hem op kop rijden, ploeggenoot of niet. Belgen leven in een fantasiewereld.

Pietspeed 11 oktober 2020 om 16:47

Niks lafjes van Van de Poel. Hij, Kueng, Trentin, en Van Aert hebben grotendeels de forsingen en inspanningen geleverd. De rest zat mee in het wiel. En als Wout gaat, rijdt Mathie het dicht; anderen kunnen niet of weigeren dat te doen.
Als er een voornamelijk heeft meegelift is het Pedersen, dat is lafjes als je het zo wilt benoemen.

Westland95 11 oktober 2020 om 15:42

Onbegrijpelijk wat Mathieu en Wout hier doen.

Groetjesaandevoetjes 11 oktober 2020 om 15:48

Lijken de twee besten in koers en worden uiteindelijk laatste in die kopgroep. Vind dat vooral vd Poel zich nogal blind staarde op Van Aert. Van Aert leek nog wel te willen rijden op andere aanvallen.

Emergo 11 oktober 2020 om 15:42

Twee honden vechten om een been ………..

debarreman 11 oktober 2020 om 15:42

Nog 1 kans voor VDP om zijn seizoen te redden.

Nils96 11 oktober 2020 om 15:44

Moet zijn seizoen gered worden dan?

Dolfy 11 oktober 2020 om 15:44

Te redden? Alsof hij niet gewonnen heeft. Haha..

SoloSlim 11 oktober 2020 om 15:54

Hij zal toch opnieuw slecht slapen denk ik.

-Stijn- 11 oktober 2020 om 16:01

hopelijk iemand anders, een leuke renner die gewoon zijn eigen ding doet

HennieK 11 oktober 2020 om 16:14

@stijn, dan heb je vandaag voor het eerst van je leven koers gekeken, VDP die niet zijn eigen ding doet…..

SoloSlim 11 oktober 2020 om 16:17

Hij opende samen met Trentin de wedstrijd. Hele mooie wedstrijd.. Dankzij VdP!

moa 11 oktober 2020 om 17:58

inderdaad, mager jaar voor de beste renner ter wereld

Ab Normaal 11 oktober 2020 om 15:42

De dag van de Pedersens.
De finale Tactish dra-ma-tisch gereden van Van der Poel. Na de fout in de sprint in BP nu de finale ook niet goed gereden.
Voor de Ronde slechts een outsider in mijn ogen. Eerst maar eens in de spiegel kijken.

Jooop 11 oktober 2020 om 15:44

Van Der Poel moest Van Aert wel halen, anders was die gaan vliegen. Daarna was het beste er af. Van Aert heel sterk en de favoriet volgende week.

rogierb 11 oktober 2020 om 15:45

Slechts een outsider? Doe even normaal Ab.

hartstikkebedankt 11 oktober 2020 om 15:47

Wat ik lastig vind aan Mathieu is dat ie eerst steeds een gat laat vallen van wel 50 tot 100 meter op zijn voorganger en het dan toch zelf gaat dichtrijden

Ab Normaal 11 oktober 2020 om 15:56

@Hartstikkebedankt
Dat is nou precies wat ik bedoel.
Küng gaat, dan gaat Mathieu eerst een tijd zitten kijken en vervolgens rijdt ie het gat dicht en met die inspanning verliest ie.
Hij weet dat iedereen naar hem en Van Aert kijkt.
Als Wout dan achter Küng aanrijdt, moet hij direct mee. Dat vind ik een blunder.
En als je tactisch dom bent (en dat bewijst vd Poel weer te zij ) ga je de Ronde niet winnen..

Wim Kruithof 11 oktober 2020 om 15:42

Denemarken voor, Denemarken na. De ene Pedersen wint Parijs – Tours, de ander Gent – Wevelgem. In dit geval houd ik er een zure nasmaak aan. Van Aert en van der Poel zo sterk, maar één keer de benen stil houden en de vogel was gevlogen. Heel jammer.

RodyTur10 11 oktober 2020 om 15:49

Denemarken heeft dan ook nog een troef in de Giro met Fuglsang.
Slovenië en Denemarken twee onverwacht sterke wielerlanden.

VerstandOpNul 11 oktober 2020 om 16:58

Laten we Riis niet vergeten..

vanSpringel 11 oktober 2020 om 15:42

Volgens mij keek alleen vdP naar WvA, en niet andersom.

007 11 oktober 2020 om 15:44

Tuurlijk joh. Dan had Wout ook wel gereden de laatste km

Gebruikersnaam 11 oktober 2020 om 15:49

Inderdaad. Wout heeft maar 1 keer geweigerd en dat was in de laatste kilometer. Thieuke had toen al veel meer “weigeringen” op zijn naam

Groetjesaandevoetjes 11 oktober 2020 om 15:50

Denk dat Wout er een beetje klaar mee was dat vd Poel voornamelijk naar hem keek en niet naar anderen. Dat hij dacht: liever iemand anders dan dat vd Poel wint terwijl ik het gat dichtrij.

04398 11 oktober 2020 om 15:58

Wout zat in het wiel van Mathieu en besluit daar te blijven zitten terwijl iedereen wegspringt.
Wout was op papier de snelste als hij dan wil winnen moet hij gewoon zijn benen laten zien en laten zien dat hij inderdaad de beste man van dit moment is.

-Stijn- 11 oktober 2020 om 16:02

edit wf: dergelijke reacties mag je achterwege laten

djerkson 11 oktober 2020 om 16:14

Mee eens. Van Aert teert op gramschap, zag je ook in zijn interview. Vdp gaat volgende week aan de rekker hangen tot die breekt.

Lalsacien 11 oktober 2020 om 16:19

@stijn kijk even in de spiegel….

04398 11 oktober 2020 om 16:36

@Stijn, zegt toch al genoeg dat Wout in interview aangeeft dat hij liever verliest dan Mathieu wint.
Dat is toch geen opmerking van de beste renner van de afgelopen maanden, die moet dan toch gewoon over schijt aan hebben en wat boeit het dan wie er in zijn wiel zit of naar hem kijkt, hij is toch de oppergod van het wielrennen op dit moment, laat maar zien dan!

tdola 11 oktober 2020 om 17:06

@04398
Je leest verkeerd en trekt de verkeerde conclusies.

Vdp reed vandaag laatste deel gewoon dom en sprong alleen maar op van aert en bleef dan zitten, dan win je niet.
Van aert reageerde op meerdere renners, nam over, maar op gegeven moment was t ook leeg/dacht ie bekijk t maar.

hartstikkebedankt 11 oktober 2020 om 15:42

Pedersen Day. Van der Poel zwak in de finale, tank leeg?

Lalsacien 11 oktober 2020 om 15:49

Als Bjerg in de Giro wint is het Danish Day!

Frank V 11 oktober 2020 om 15:42

Schitterend, schitterend. Schitterende koers en winnaar. Angstgegner, de regensprinter, Mads Pedersen.

Die tweestrijd boeit nog niet zoveel. Groepjes gingen en groepjes gaan en op een bepaald moment moet er gepast worden.

bartp25 11 oktober 2020 om 15:43

Conclusies na vandaag: WvA nog altijd in vorm. Leek samen met van de poel en bettiol de sterkste. Wva laat zich naaien en gooit een bijna zekere overwinning in de sprint weg door op alles te reageren en 1 keer niet.

Vogelenzang 11 oktober 2020 om 15:43

Mogen we inmiddels concluderen dat Wout en met name Mathieu 2 van de grootste tactische onbenullen van het hele peloton zijn..? Ze waren echt 3 klassen beter dan de rest maar hebben als een stel kleuters alleen maar tegen elkaar zitten koersen met als doel de ander niet te laten winnen. Man man man wat een treurigheid…

Quintenri 11 oktober 2020 om 15:58

Vdp was hier de laffe hond in de finale, Wout heeft alleen in de laatste kilometer geweigerd om over te nemen omdat hij het beu was.

HennieK 11 oktober 2020 om 16:18

@ Quintenri: Laffe hond? Enkel omdat hij Wout niet laat wegrijden? Het zijn concurrenten en dit kon je zien aankomen. Sowieso gaan de sterksten elkaar niet zomaar laten rijden. Samen hadden ze de groep kunnen controleren, maar zo werkt het kennelijk niet. Dus Wout mag ook niet zeuren achteraf, hij wordt geviseerd zoals VDP al jaren.

de nieuweMerckx 11 oktober 2020 om 16:23

Drie klassen beter dan de rest? Bettiol ging gewoon vlot mee op de Kemmel en toen hij de laatste keer aanging moesten ze passen…

Romāns Vainšteins 11 oktober 2020 om 16:51

Juist het tegenovergestelde van treurigheid maar ronduit prachtig. GW is met uitstek de koers die toont waarom wegwielrennen zoveel mooier is dan al de andere zijtakken waar het hersenloos pedaalrammen en de kundigste wint is. Volgende week is het meer zo’n koers tegenwoordig, wie weet kunnen ze het daar uitvechten.

007 11 oktober 2020 om 15:43

Van der Poel en Van Aert verliezen hier van zichzelf. Van der Poel mag ook wel veel slimmer leren koersen wil hij nog eens iets winnen. Reed de hele dag achter de feiten en moest te veel gaten dicht rijden daardoor. Wel sneu dat hij 2 man vooraan verliest door pech.

Van Aert had hier kunnen winnen, was de snelste, maar was te veel bezig met Van der Poel

Pedersen optimaal geprofiteerd. Hoorde zeker niet bij de sterksten vandaag

Tuubke 11 oktober 2020 om 17:52

Wie zo’n koers wint, hoort wel degelijk bij de beteren van de dag hoor.

rogierb 11 oktober 2020 om 15:43

Als van Aert niet wint is het altijd de schuld van een ander haha.

martini151 11 oktober 2020 om 15:45

Precies dat. VDP en Wout verprutsen het gewoon. Al moet ook gezegd worden dat zij alle gaten dicht moesten rijden, de rest deed dat niet

-Stijn- 11 oktober 2020 om 15:47

wat doet van aert dan fout

Barry Batsbak 11 oktober 2020 om 16:13

Hij wint hier niet Stijn. Dat doet hij fout. Ondanks dat hij de allerbeste is, champagne pist, gouden keutels poept, met afstand de sterkste is en volgens sommigen hier sprintend met slechts 1 been iedereen er nog op legt. Of zoiets.

04398 11 oktober 2020 om 16:43

“Wat doet van aert fout?” Hahaha.
Stijntje toch, is toch duidelijk wat hij fout doet. De beste man in koers laat op 2km van de streep een groepje wegrijden om vervolgens tegen Mathieu te zeggen rij maar dicht, want ik verlies liever dan dat jij wint.
Altijd als van Aert verliest zijn teamgenoten of concurrenten het schuld. Hij heeft hier zelf gewoon een arrogante laatste km gereden en als ik Mathieu was zou ik in de Ronde van km 0 in zijn wiel gaan zitten en er de hele dag niet meer uit komen

jan jansen 11 oktober 2020 om 16:51

Barry
Prachtig
Hij heeft alleen maar verloren omdat hij iemand anders heeft laten winnen

chiller87 11 oktober 2020 om 15:43

Vdp en van aert de sterksten, maar gunnen elkaar niets…

thorsen 11 oktober 2020 om 15:43

Van der Poel moest 2x een gat dichtrijden omdat niemand wou overnemen. Daarna nam hij zelf ook niet meer over en was het ook over.

rogierb 11 oktober 2020 om 15:51

Precies, hij kan niet alle gaten blijven dichtrijden.

Johan110 11 oktober 2020 om 16:05

Degenkolb schudde als eerste nee en nam niet over. Daarachter zat vd Poel. Daarna zette Van Aert nog een keer aan en liet vd Poel na om het gat te dichten. Lastig, zat op dat moment al in geslagen positie. Een gat dichten en Pedersen dan nog verslaan in de sprint.

Voorgeborchte 11 oktober 2020 om 16:19

Niet waar, tussen km 2 en 1 van de finish trekt Van Aert nog eens heel stevig door. Dan vraagt hij aan VdP om ook een kopbeurt te doen en die weigert. Daar liep het pas echt helemaal fout.

Lalsacien 11 oktober 2020 om 16:45

@voorgeborchte dat was in de laatste kilometer.

S. Morgenstern 11 oktober 2020 om 15:44

Heerlijke koers!

MvdP na een serie grootste koersen, vandaag misschien wel met het kleinste koetsje dat hij ooit reed?!

vocsnor 11 oktober 2020 om 15:44

Volgens mij hebben we hier gezien dat zowel Wout als Matje gewone mensen zijn, met hun limieten. Was niks tactisch aan. Ze konden niet meer mee.

Gidon 11 oktober 2020 om 15:54

Dat geloof je nu toch zelf niet? Wout al 3, 4 keer daarvoor gereageerd of zelf aangegaan. Matthieu telkens in de reactie. Zijn doel was enkel om Wout niet te laten wegrijden. 2 beste mannen in de koers, Wout nog tikkeltje beter.

Monsieur Bendy 11 oktober 2020 om 15:44

Hier was toch wel duidelijk te zien, dat Mathieu zich echt moet gaan richten op het wegwielrennen, om koersinzicht en gevoel voor positioneren te krijgen. Maakt fout op fout in de finale, omdat hij dit wegens zijn voorliefde voor B-sporten, gewoon nog te weining heeft.
Zonde, want leek samen met Wout toch wel de sterkste te zijn onderweg.

xistnc 11 oktober 2020 om 15:44

Mathieu is het kwijt. Laat Mohoric wegrijden in LBL, laat zich foppen in de Brabantse Pijl en rijdt hier louter op het wiel van Wout.

007 11 oktober 2020 om 15:46

Beter kijken. Als dat laatste het geval was geweest had hij niet zoveel gaten dicht hoeven rijden…

Vogelenzang 11 oktober 2020 om 15:49

Mathieu is het niet kwijt, hij heeft het überhaupt nooit gehad. Al zijn hele carrière is het een tactisch onbenul, ook niet gek als je al vanaf de jeugd met afstand de beste bent en dus ook nooit tactisch hebt hoeven koersen.
Alleen dit seizoen heeft hij niet de absolute topvorm, dus zal hij wel tactisch moeten gaan koersen om grote koersen te winnen. En dat kan hij dus niet.

platteprijs 11 oktober 2020 om 15:50

Dat van Mohoric is echt grote onzin en dat weet je zelf ook.

miguelon 11 oktober 2020 om 15:44

Prachtig hoe die twee elkaar kapot rijden, voor Van Aert hoefde het natuurlijk niet meer zo, met Milaan San Remo, de Strade, twee ritten in de Tour, hij kon pokeren, Mathieu is er de dupe van geworden.

platteprijs 11 oktober 2020 om 15:44

Met Pedersen wint de slimste: zuinig met zijn krachten omgesprongen. Kinderlijk gedrag van Van Aert en Van der Poel. Hopelijk hebben we dat voor het laatst gezien. Van der Poel loopt continu achter de feiten aan in de finale. Maakt geen echt snuggere indruk, net als woensdag.

Robb 11 oktober 2020 om 15:45

Vdp leek niet te rijden om te winnen… wel om iemand anders te laten verliezen… jammer. Slimme en sterke koers van Pedersen!

Lalsacien 11 oktober 2020 om 15:51

Mmm, dat denk ik niet.

tdola 11 oktober 2020 om 17:09

+1 robb

Marik 11 oktober 2020 om 15:46

Matje en Wout koersten te veel op elkaar. En alle anderen laten Wout en Matje alle gaten dichtrijden. Dat is slim en het betaalt zich ook gewoon uit. vdP moet gaan leren gokken. Niet achter alles gaan aanrijden.

007 11 oktober 2020 om 15:47

En het is weer zo ver. Als Van Aert niet wint is het altijd de schuld van een ander. Op het WK de schuld van Roglic en vandaag van van der Poel….

Gidon 11 oktober 2020 om 15:56

Op het WK won de beste in koers, hier de slimste. Dat is het grote verschil.

tdola 11 oktober 2020 om 17:12

@007
Van aert heeft nooit beweerd dat hij wk niet won door Roglic. Dat wilde de Belgische media en wellicht wat Roglic haters er van maken. Ook analyses achteraf dat Roglic gewoon kopwerk heeft gedaan maar t niet in beeld was.

En in deze heeft van aert gelijk. Vd poel sprong alleen nog op van aert en nam dan niet over de laatste paar KMS. Het 1e deel vd koers wilde vdp wel koersen en daar zeg ik niks over.

SjorsPatate 11 oktober 2020 om 15:47

Van Aert probeerde een aanval, van der Poel reed het dicht. Gevolg: tank leeg bij beiden. Ze hadden er beter met zijn tweeen vandoor kunnen gaan..

Headlines

Materiaalzone

Populair