Van der Poel pakt dertigste seizoenszege in Hulst

zondag 18 februari 2018 om 16:02
Van der Poel pakt dertigste seizoenszege in Hulst

Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures

Mathieu van der Poel heeft in Hulst de unieke kaap van dertig seizoenszeges gerond. De Europese kampioen ging in de Vestingscross Laurens Sweeck en ploegmaat Tom Meeusen vooraf. Het was voor Van der Poel zijn voorlaatste cross van het seizoen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Europees kampioen Mathieu van der Poel had er zin in vandaag, want hij zou de unieke kaap van de dertig overwinningen kunnen ronden. Van der Poel aarzelde dan ook geen moment om naar de leiding te snellen en zijn tempo op te leggen aan de rest van het deelnemersveld, dat vanmiddag in Hulst uit liefst 74 renners bestond. Tim Merlier probeerde het wiel te houden, maar had het zichtbaar moeilijk.

Na nog geen halve ronde had Merlier Van der Poel moeten laten gaan, maar opvallend genoeg kon de oudere broer van Mathieu, David, zijn wagonnetje wél aanhaken. De jongste Van der Poel legde een aanvaardbaar tempo op voor zijn broer, maar toen Michael Vanthourenhout te dichtbij kwam, besloot hij te versnellen. Vanthourenhout zette de leider nog een tijdje onder druk, maar halfweg brak de veer.

Van der Poel kon zo in alle rust naar zijn dertigste seizoenszege rijden en had zelfs nog de tijd om een bordje met het opschrift “30” aan te nemen van een behulpzame supporter. In de strijd om plaats twee kwam Vanthourenhout in een klein groepje terecht met Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Eli Iserbyt. Sweeck pakte uiteindelijk uit met de sterkste slotronde en kwam samen met Meeusen op het podium.

Brico Cross: Vestingscross Hulst 2018
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
3. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
4. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal)
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
6. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
7. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
9. flag-be Tim Merlier (Crelan-CHarles)
10. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions)

[poll id=”730″]

Dit artikel delen:

68 Reacties

mark vv 18 februari 2018 om 17:42

Knap klasbak! Belgen zijn nou eenmaal bijna allemaal ' jankerds'. Maar het gaat hier om de prachtige prestatie waar je historie mee schrijft.

0
G99prblms 18 februari 2018 om 17:43

+1 Javier (over DerPhil). Tenenkrommend om aan te zien hoe iemand zo respectloos kan zijn en toch schrikt van de reacties daarop. Tegelijkertijd ook zeer vermakelijk, ergens hoop ik dat het zo blijft.

0
Max1 18 februari 2018 om 17:47

Ik ben benieuwd wat er over 50 jaar zal blijven hangen van dit seizoen, de derde wereldtitel van Wout op rij of de 30 zeges van Mathieu ?

0
yo-eddy 18 februari 2018 om 17:48

VdP had al aan het begin aangegeven een heel seizoen sterk te willen zijn, dat was zijn missie. Rijdt 6 maanden aan een stuk bijna iedereen op een hoop. Enige smetje is het WK waar hij 3e wordt. Hij is vooral een echte cross liefhebber en rijdt voor zichzelf en het publiek, verzaakt zelden en levert dit seizoen een prestatie die alle kenners op waarde zouden moeten kunnen schatten. Van Aert piekt super maar draait een seizoen waar hij zelf meer van verwacht had, hoop dat zijn voorjaar laat zien dat de keuze toch wel goed uitpakt. Mathieu gaat bijna direct door het MTB seizoen in dus wat dat betreft spaart hij zichzelf dit voorjaar ook niet. Beiden het beste gewenst!

0
Arema Pro Cycling Team 18 februari 2018 om 17:56

@DerPhil

Liboton staat op 32 zeges en dus niet 33 in 1 seizoen
MvP kan dus record nog evenaren,als hij nog twee koersen rijdt.
Als hij zich niet paar keer wegens ziekte had afgemeld,was hij alleen recordhouder geworden.
Maar goed,komen nog paar seizoenen.

0
leegloper 18 februari 2018 om 18:01

@kleomantre,
Van Aert had meer dan 1 uitstekende uitschieter. In Namen was hij ook zeer, zeer goed. En vergeet Bredene niet. Als hij de look van Bredene heeft, dan is er niets tegen te doen.

0
Gebruikersnaam 18 februari 2018 om 18:27

Sowieso zinloos om generaties te vergelijken en het over records te hebben. De seizoenen van Nys waren grotendeels gelijkaardig aan die van VDP, dus daar slaat het nog ergens op, maar bij Liboton had je gewoon minder klassementen en minder crossen.

Net zoals het record van Liboton in Overijse niet zal geklopt worden omdat ze daar vroeger 2 keer per seizoen een cross reden.

0
Refie 18 februari 2018 om 18:31

Als “Ollander” WvA heeft een mooie prestatie neergezet met 3x de WK-titel op rij. Deze WK-titels staan voor eeuwig in de boeken. De prestatie van MvdP met een paar mindere dagen in een heel seizoen is uitzonderlijk. Intrinsiek de beste crosser. Ondanks dat de prestatie van WvA knap is, er staan op het juiste moment, gaat MvdP internationaal meer presteren (glazenbol ;-))

0
rahimns 18 februari 2018 om 18:50

Ik denk dat Sven Nys het op Twitter nog het best verwoord:

Wereldkampioen worden is uniek maar de beste van de wereld zijn doe je zo! Petje af voor deze klasbak!

En daar kan iedereen het wel mee eens zijn denk ik zo

0
yo-eddy 18 februari 2018 om 18:54

En willen we echt aantallen vergelijken ….
Van Aert zo’n 95 overwinningen
http://www.wvcycling.com/nl/renner/15222/palmares/2015/
Van der Poel zo’n 175
http://www.wvcycling.com/nl/renner/20168/palmares/2015/

Dat zijn serieuze aantallen voor deze jonge gasten

0
Zjoske 18 februari 2018 om 19:05

Daar gaan we weer. Wie is er beter bleh bleh….
Kijk en geniet gewoon van de koers zonder al die kansloze discussies hier. Ik zie daar echt de meerwaarde niet van in.

0
ah-ja 18 februari 2018 om 19:19

Wat een gezwam. VDP is de beste. Case closed.

0
Max1 18 februari 2018 om 22:25

Dit veldritseizoen is VDP beter dan Van Aert, dat is juist. Maar als je kijkt naar prijzen, dus klassementen en titels moet Wout over alle seizoenen niet onder doen Mathieu : Wout won tot nu toe 12 prijzen, Mathieu 11. Op de weg tegen de echt grote kanonnen zal ook veel duidelijk worden. Dan zullen we echt de sterkte van Van Aert zien. Er zit duidelijk iets groots aan te komen. Spijtig dat Van Der Poel het lef niet heeft om zich te meten met de absolute wereldtop.

0
Mwielerfan 18 februari 2018 om 23:03

Wat sneu hoe derphil hier behandeld wordt. Ik ben veel meer fan van vdp dan van va maar vind dat 30x gedoe een beetje zielig. Het is indrukwekkend maar ook weer niet vanwege de voorspelbaarheid van bijna alle overwinningen.
Er zijn goede argumenten waarom iemand erop wijst dat 3x wk winnen ook bijzonder is. Veldrijden is een kleine sport die grotendeels om het wk draait. Derphil zegt nergens dat va door deze prestatie beter is dan va. Hij zegt iets over het record. Het is erg kinderachtig om hem zo te pesten

0
Col du Bramont 18 februari 2018 om 23:56

Roger Rondeaux werd 3 maal op rij Wereldkampioen veldrijden, André Dufraisse 5 maal, Erik De Vlaeminck 6 maal, Albert Zweifel 4 maal, Roland Liboton 3 maal.
Kortom 3 op een rij is in het veldrijden bepaald niet uitzonderlijk en zeker geen historische prestatie dan wel een record. Maar dit soort feitjes zijn leuk voor statistici, zal de meesten siberisch koud laten, net als het "record" van van Aert of je moet in Vlaanderen wonen en cross fan zijn.

Veldrijden is mondiaal gezien verworden tot een extreem kleine sport, het WK is een open Vlaams Kampioenschap dat vooral in Vlaanderen telt.

Het zegerecord van Nys verbeteren en dan ook nog eens EK zijn, SP, DVV en WB klassement winnen is een historische prestatie. Dat deed M vd Poel, 's werelds beste veldrijder.

0
klootje kriekeljon 19 februari 2018 om 00:05

Het zal idd wel over een paar jaar. Mensen zoeken op wiki de Wereldkampioen op, niet het record. Echte fanaticos zullen zich er aan vasthouden wellicht. Maar feit is dat je net op de belangrijkste dag van het jaar de mindere was.

0
delgado 19 februari 2018 om 13:10

@Mwielerfan
“Veldrijden is een kleine sport die grotendeels om het wk draait.”

Jij snapt er helemaal niks van, sorry. Nys is ‘slechts’ 2 keer WK geworden maar wordt algemeen beschouwd als één van de (zoniet de) beste crosser(s) aller tijden. Dat moet je dan eens uitleggen.

0
poeske 19 februari 2018 om 14:24

Beiden 30 crossen gewonnen. Hoeveel starts in crossen had Sven, en hoeveel starts had Mathieu daar voor nodig?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone