Van der Poel pakt dertigste seizoenszege in Hulst

zondag 18 februari 2018 om 16:02
Van der Poel pakt dertigste seizoenszege in Hulst

Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures

Mathieu van der Poel heeft in Hulst de unieke kaap van dertig seizoenszeges gerond. De Europese kampioen ging in de Vestingscross Laurens Sweeck en ploegmaat Tom Meeusen vooraf. Het was voor Van der Poel zijn voorlaatste cross van het seizoen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Europees kampioen Mathieu van der Poel had er zin in vandaag, want hij zou de unieke kaap van de dertig overwinningen kunnen ronden. Van der Poel aarzelde dan ook geen moment om naar de leiding te snellen en zijn tempo op te leggen aan de rest van het deelnemersveld, dat vanmiddag in Hulst uit liefst 74 renners bestond. Tim Merlier probeerde het wiel te houden, maar had het zichtbaar moeilijk.

Na nog geen halve ronde had Merlier Van der Poel moeten laten gaan, maar opvallend genoeg kon de oudere broer van Mathieu, David, zijn wagonnetje wél aanhaken. De jongste Van der Poel legde een aanvaardbaar tempo op voor zijn broer, maar toen Michael Vanthourenhout te dichtbij kwam, besloot hij te versnellen. Vanthourenhout zette de leider nog een tijdje onder druk, maar halfweg brak de veer.

Van der Poel kon zo in alle rust naar zijn dertigste seizoenszege rijden en had zelfs nog de tijd om een bordje met het opschrift “30” aan te nemen van een behulpzame supporter. In de strijd om plaats twee kwam Vanthourenhout in een klein groepje terecht met Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Eli Iserbyt. Sweeck pakte uiteindelijk uit met de sterkste slotronde en kwam samen met Meeusen op het podium.

Brico Cross: Vestingscross Hulst 2018
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
3. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
4. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal)
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
6. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
7. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
9. flag-be Tim Merlier (Crelan-CHarles)
10. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions)

[poll id=”730″]

Dit artikel delen:

68 Reacties

delgado 18 februari 2018 om 16:58

@DerPhil
Drie keer wereldkampioen worden is ook geen record. Boeiend of dat 3 keer op rij is.

0
rahimns 18 februari 2018 om 17:00

Ik lees toch echt overal 32 van de 33 … dus laten we het (als je zijn record als echt wilt beschouwen) dan ook daar op houden en dan kan Mathieu dat dit jaar alleen maar evenaren

0
jkjustin 18 februari 2018 om 17:00

De drtroll show is ook weer begonnen.

0
Javier 18 februari 2018 om 17:01

@DerPhil

“Zolang het de Hollanders goed uitkomt”

Stop alsjeblieft met zulke polariserende taal. Dat heeft totaal geen zin en komt de sfeer op deze website niet ten goede.

0
DerPhil 18 februari 2018 om 17:02

@delgado

Sorry hoor, je begint echt onzin uit te kramen! Of 3 wereldtitels op rij zijn maakt niet uit?
Nou ja, ik denk dat zelf je grootste gelijkgevers hier je nu moeten afvallen. Te belachelijk voor woorden. Kijk je soms koers? 3 titels, of 3 titels op rij maakt wel degelijk wat uit.

0
DerPhil 18 februari 2018 om 17:02

@javier

Nou vind je dan dat ik ongelijk heb? Heb je gelezen wat delgado voor onzin uitkraamt?

0
Pol 18 februari 2018 om 17:03

Als je naar de UCI Ranking kijkt heeft Poeleke twee straten voorsprong op van Aert, dat is toch de beste afspiegeling.

0
ratajan 18 februari 2018 om 17:04

@de grote molen. Zo lust ik er nog wel een paar. Uniek betekent enig in zijn soort. Een evenaring van een record is dus niet uniek, hoewel zeer knap. Alle respect aan vdp uiteraard.
@DerPhil zeg eens eerlijk. Zou je de wereldtitel van van Aert niet willen omwisselen voor de dertig overwinningen van vdp? Ik snap je 8 (edit 10) reacties bij dit bericht anders niet zo goed.

0
DerPhil 18 februari 2018 om 17:05

@pol

Klopt, voor dit seizoen. Was 2! vorige seizoenen omgekeerd hoor…

0
Javier 18 februari 2018 om 17:06

@DerPhil

Dus omdat Delgado iets zegt wat jou niet aanstaat generaliseer je zijn uitspraak naar ‘Hollanders’ in het algemeen?

0
Javier 18 februari 2018 om 17:08

@DerPhil

Ook nu vergeet je (bewust?) het blessureleed waarmee VdPoel de voorbije seizoenen mee te kampen heeft gehad, waardoor hij een deel van klassementen moest laten lopen.

0
DerPhil 18 februari 2018 om 17:09

@ratajan

Nee helemaal niet. Kijk een internationaal. Hij krijgt extra wildcard om tegen die andere 3voudige (op rij ook) wk te rijden in Bianchi… een wereldtitel heeft gewoon meer cachet. Titels blijven hangen, hele seizoenen niet. Wat weet iedereen over Liboton? Zijn record in belgische titels. Duidelijk niet zijn record in aantal zeges, want hier weet blijkbaar niemand dat het er 33 zijn, en VDP het dus noch kan evenaren noch verbeteren.

0
vlek 18 februari 2018 om 17:10

Vertelt iemand DerPhil de grap van de Hollander die zich Delgado noemde?

0
DerPhil 18 februari 2018 om 17:10

@javier

Nou lees alle posts dan. Als belg word je hier constant aangevallen door idd Hollanders.

0
schipperaar 18 februari 2018 om 17:12

@phil
Het deelnemers veld is praktisch iedere week hetzelfde, ek, wk or wherever dus als je wva zijn "hegemonie" bepalend vindt voor een heel cross seizoen, tja…

0
vlek 18 februari 2018 om 17:13
Quote:
Nou lees alle posts dan. Als huilend om zich heen slaande kleuter word je hier constant aangevallen door mensen die wel serieus een discussie willen voeren.

Fixed

0
jkjustin 18 februari 2018 om 17:14

@drphill
‘Als belg word je hier constant aangevallen’
Niet alleen slaat het nergens op wat je daar zegt. En als jij dat zo vind, wat doe je hier dan in vredesnaam?!

0
jkjustin 18 februari 2018 om 17:16

Ga lekker naar hln.be
Daar zijn genoeg mensen je mening delen. En ben je ook voor t grootste deel weg van die ‘gemene hollanders’

0
Pol 18 februari 2018 om 17:16

@DerPhil
van Aert had had vorig jaar al 6 crossen weg,waar van 2 wereldbekers toen moest van der Poel nog beginnen.

0
Javier 18 februari 2018 om 17:17

@DerPhil

Ik neem aan dat je supporter bent van Van Aert. Prima lijkt me! Maar ik erger me wel aan een aantal structureel irritante reacties van je. Hoogstwaarschijnlijk zit de huidige dominantie van VdPoel je niet lekker, en zoek je naar redenen om zijn succes te bagatelliseren en anderzijds de prestaties van Van Aert op te hemelen. Dat is je goed recht (die neiging hebben trouwe supporters nou eenmaal), maar val anderen op dit forum hier dan niet mee lastig. Óf kom met genuanceerde argumenten zodat we een hoogwaardige discussie kunnen aangaan. Je speelt namelijk nogal vaak of de man, noemt subjectieve argumenten of levert anekdotisch bewijs. Waardeloos dus! Bedankt :)

0
Tripodboom 18 februari 2018 om 17:23

Wat stof tot nadenken geeft is het feit dat VDP voor het WK iedereen naar huis fietste en na het WK ook! Dat vind ik uiterst curieus, ook gezien het feit dat VDP in de tweede ronde van het Wk iedereen voorbij stoof als of ze niet meededen. Iets zegt mij dat hier iets niet klopt. Daarnaast is het natuurlijk heel vervelend voor een titelhouder elke keer weer met het hoofd tussen de schouders over finish te moeten komen omdat hij de beste rijder niet bij kon houden. Niets ten kwade van VA., want ik vind hem een stijlvolle en prima renner die toch elke keer maar weer met zijn trui aan de start kwam ondanks dat hij allang wist dat hij niet de beste was! Ik hoop voor hem op mooie uitslagen in het wegseizoen!

0
kleomantre 18 februari 2018 om 17:29

Van aert had een wisselvallig seizoen met 1 uitstekende uitschieter. Hij nam of dit seizoen veldrijden niet serieus genoeg of is niet zo supergoed. Vind het dit seizoen gezien het hele verloop inclusief de grote voorsprong op het wk een trui die ik niet plaats bij de grote prestaties. Eerder bij opmerkelijk. Die van vorig jaar was een stuk mooier voor van aert. Toen reed hij ganse seizoen goed en wist van een sterkere en meer uitgeruste vd poel te winnen door goede voorbereiding cq bandenkeuze. Die wk truinu is meer een zeer belangrijke voetnoot.

0
limburgia 18 februari 2018 om 17:30

Mathieu wereldklasse!
Michael Vanthourehut had helaas weer eens niet de brandstof van Valkenburg
waardoor zijn turbo niet aansloeg . Vreemde vogel.

0
vlek 18 februari 2018 om 17:33
Quote:
Wat stof tot nadenken geeft is het feit dat VDP voor het WK iedereen naar huis fietste en na het WK ook!

VDP heeft ondanks zijn wonderseizoen inderdaad iets om over na te denken. Het lijkt me niet de bedoeling dat hij volgend jaar weer zijn slechtste dag heeft op de belangrijkste dag van het seizoen.

0
Javier 18 februari 2018 om 17:38

@Vlek

Ben persoonlijk ook heel benieuwd wat VdPoel volgend jaar gaat doen met de cross. Wat voor nieuwe uitdagingen hij aan zal gaan

0

Headlines

Populair

Materiaalzone