Van der Poel pakt dertigste seizoenszege in Hulst
Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures
zondag 18 februari 2018 om 16:02

Van der Poel pakt dertigste seizoenszege in Hulst

Mathieu van der Poel heeft in Hulst de unieke kaap van dertig seizoenszeges gerond. De Europese kampioen ging in de Vestingscross Laurens Sweeck en ploegmaat Tom Meeusen vooraf. Het was voor Van der Poel zijn voorlaatste cross van het seizoen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Europees kampioen Mathieu van der Poel had er zin in vandaag, want hij zou de unieke kaap van de dertig overwinningen kunnen ronden. Van der Poel aarzelde dan ook geen moment om naar de leiding te snellen en zijn tempo op te leggen aan de rest van het deelnemersveld, dat vanmiddag in Hulst uit liefst 74 renners bestond. Tim Merlier probeerde het wiel te houden, maar had het zichtbaar moeilijk.

Na nog geen halve ronde had Merlier Van der Poel moeten laten gaan, maar opvallend genoeg kon de oudere broer van Mathieu, David, zijn wagonnetje wél aanhaken. De jongste Van der Poel legde een aanvaardbaar tempo op voor zijn broer, maar toen Michael Vanthourenhout te dichtbij kwam, besloot hij te versnellen. Vanthourenhout zette de leider nog een tijdje onder druk, maar halfweg brak de veer.

Van der Poel kon zo in alle rust naar zijn dertigste seizoenszege rijden en had zelfs nog de tijd om een bordje met het opschrift “30” aan te nemen van een behulpzame supporter. In de strijd om plaats twee kwam Vanthourenhout in een klein groepje terecht met Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Eli Iserbyt. Sweeck pakte uiteindelijk uit met de sterkste slotronde en kwam samen met Meeusen op het podium.

Brico Cross: Vestingscross Hulst 2018
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
3. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
4. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal)
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal)
6. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
7. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
8. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
9. flag-be Tim Merlier (Crelan-CHarles)
10. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions)

[poll id=”730″]

RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2018 16:03
Jee, VDP heeft gewonnen.
En hij komt over de streep met een bordje met max 30 erop.
18 februari 2018 16:03
Uniek? Nijs deed het ook toch?
18 februari 2018 16:07
30 - mooie mijlpaal hoor. Ik ben benieuwd hoeveel hij er zou willen omruilen voor die ene...
18 februari 2018 16:09
Ratajan: hij is toch de eerste die Nijs evenaart? Als 23 jarige.
18 februari 2018 16:09
30 zeges denk ik. Want juist die ene zege telt..
18 februari 2018 16:13
@Tuubke Niet veel denk ik.
18 februari 2018 16:14
Uiteindelijk toch wel de ultieme bekroning voor zijn fenomenaal jaar. Met een wereldtitel schrijf je geen geschiedenis, met 30 overwinningen wel. En dik verdiend natuurlijk.

Vanthourenhout afgestraft omdat hij naar MVDP probeerde te volgen, dat is dan weer jammer.
18 februari 2018 16:21
@delgado

Haha eens hartelijk gelachen. Met een wereldtitel schrijf je geen geschiedenis. Haha. Op zich al een teken van een ongelofelijk gebrek aan kennis en historisch besef, bovendien, 3 wereldtitels op rij, als eerste, lijkt me historisch gezien groter als de evenaring van een record dat geen record is, Liboton won er meer.
18 februari 2018 16:24
Ik wist niet dat Van der Poel 3 keer op rij wereldkampioen kon worden in Valkenburg.

Vergelijken met Liboton heeft ook totaal geen zin. Ander tijdperk.

Verder ga ik er niet te veel op in, gezien jouw trollreputatie.
18 februari 2018 16:34
@DerPhil
Ik kan een renner die wereldkampioen is geworden op de weg.En toch in totaal drie koersen heeft gewonnen.
18 februari 2018 16:38
Nog 2 crossen,dus vdP straks alleen recordhouder qua zege's.
De EK trui vind ik trouwens mooier als de WK trui.
18 februari 2018 16:41
@delgado

Wat een rare reactie? Ik weerleg gewoon jouw stelling. Vreemd toch, nu opeens hier al jaren VDP geen WK kan worden, is de waarde van die titel zo ongeveer gelijk aan een overwinninng in een criterium.

Dat komt je goed uit, niet 'hoeven' antwoorden op de inhoud. Als je niet verder komt dan dat eeuwige stopwoordje 'troll' dan ist dat duidelijk een gebrek aan inhoud. Toon me liever eens waar ik troll.
18 februari 2018 16:41
MVDP jongste wereldkampioen ooit en dit jaar 30 zeges in een seizoen.
WVA drie keer wereldkampioen op rij.
Kies uw favoriet maar uit!
18 februari 2018 16:41
@arema

Niet dus, Liboton won er ooit 33.
18 februari 2018 16:45
@lalsacien

Belachelijk, zo kan je overal uit selecteren om je punt te maken. Want Van Aert won enkel titels. Wat met zijn klassementen, waarvan hij er véél meer als VDP heeft?

Kies inderdaad maar je favoriet, maar probeer toch niet serieus over te komen met je knip en plakwerk. Zo kan je eender wat bewijzen.
18 februari 2018 16:46
Het worden er met de dag meer... het zijn alleen maar zijn eigen woorden. Er is nergens bewijs te vinden van die 30+ zeges van Liboton. Dus daarom worden die 30 van Nys ook gezien als het record.
18 februari 2018 16:48
Vreemd ook dat plots de trui van ek mooier is als die van wk. Dat velen hier geen smaak hebben is al duidelijk, maar die ek trui is wel spuuglelijk vrees ik. Maar goed. Het zal er zeker niets mee te maken hebben dat het de trui van een nl is... hoorde niet dat hij mooier was toen Aerts hem droeg...
18 februari 2018 16:50
@rahimns

Als journalisten en renners uit dat jaar hetzelfde zeggen mogen we misschien concluderen dat het waar is... overigens is het ridicuul te zeggen dat dat record van Liboton niet meetelt... wat is dan de waarde van een record? Dan kan je op elk moment records hebben, want wie bepaalt wat een andere periode was? Bij mijn weten heeft bv. Merckx het record in San Remo en betwist niemand dat? Maar goed, de nl moet een record hebben.
18 februari 2018 16:51
Hele knappe prestatie natuurlijk.

Het veldritseizoen zelf vond ik niet bepaald interessant, mede door deze overheersing. De topics hier waren echter helemaal niet te doen. Wat een treurigheid.
18 februari 2018 16:52
Ik denk dat Van Aert maar al te graag dit seizoen had willen ruilen met VdP. Laatste stak er namelijk met kop en schouders bovenuit en heeft bewezen de beste crosser van dit moment te zijn.

On: prachtige prestatie van deze heerser! Ben benieuwd wat hem volgend seizoen zal brengen.
18 februari 2018 16:53
@DerPhil
Jij weerlegt mijn stelling? Haha. Ja hoor. Volgens Van Aert zelf was MVDP de beste dit jaar, maar jij komt hier doodleuk verkondigen dat Van Aert meer geschiedenis heeft geschreven dan VDP.

Zinloze discussie met andere woorden.

En ik heb het over jouw commentaar in de WK-topics.
18 februari 2018 16:55
Roland Liboton won 33 op 35.
Ja, ja ik weet het dat is een eeuwigheid geleden maar records blijven staan totdat ze gebroken worden....
18 februari 2018 16:56
@DerPhil

Smaak is subjectief. Ik persoonlijk vind de EK-trui ook erg mooi.
18 februari 2018 16:56
@delgado

Nou dan lees je wel slecht. Ik had het over dat het record van Van Aert veel groter is dan dat van VDP, omdat dat laatste geen record is. Volgens mij zeg ik dat, en niets anders. Zeg ik dat VDP niet de beste van dit jaar was?
Ik wijs erop hoe belachelijk jouw stelling was dat een wereldtitel geen geschiedenis schrijft...

Ik begrijp dat je een stok zoekt, maar probeer toch goed te lezen wat ik schrijf, en desnoods blijkbaar maar een paar keer herlezen als de inhoud de 1e keer niet binnenkomt...
18 februari 2018 16:57
@mechanieker

Precies. Maar dat willen de types als Delgado gewoon niet beseffen. Nee, een record is maar een record zolang het de hollanders goed uitkomt...

Reacties zijn gesloten.