Van der Poel koestert WorldTour-ambities met Corendon-Circus

zaterdag 20 april 2019 om 10:34
Van der Poel koestert WorldTour-ambities met Corendon-Circus

foto: Cor Vos

Toetreden tot de WorldTour: dat is wat Mathieu van der Poel nastreeft met Corendon-Circus. Deze winter promoveerde het Belgische team al naar het ProContinentale circuit, waardoor het in aanmerking kwam voor wildcards voor de belangrijkste klassiekers.

Nadenken over promotie naar het hoogste niveau is dan een logische vervolgstap. “Dat is zijn ambitie”, bevestigde vader Adrie van der Poel aan De Telegraaf. “We moeten ervoor zorgen dat het team elk jaar beter wordt en met deze mensen naar het hoogste niveau kan groeien. Dat is toch een geweldig compliment richting zijn huidige entourage.”

Van der Poels prestaties dit voorjaar zijn ook de grootste ploegen niet ontgaan. Tijdens een persconferentie in aanloop naar de Amstel Gold Race vertelde hij dat er al enkele grote ploegen zijn die contact hebben opgenomen. Zij lijken echter achter het net te vissen, omdat de Nederlander nog tot 2023 onder contract ligt bij Corendon-Circus.

‘Nog niet voor 2019, maar misschien wel voor 2020’
In aanloop naar het huidige seizoen liet ook ploegmanager Philip Roodhooft zich al kort uit over eventuele WorldTour-ambities. “Dat is nog niet voor 2019, maar misschien wel voor 2020. Laat ons zeggen dat een belangrijk deel voor 2019 er op zit. Vanaf nu kunnen we beginnen nadenken over de toekomst. Over 2020 en later.”

“In samenspraak met Mathieu uiteraard… Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en eerst afwachten wat 2019 brengt. We beschikken niet over een glazen bol. Wat als Van der Poel op termijn in een WorldTour-omgeving wil terechtkomen? Dan zijn we bereid ook daar over na te denken”, zei Roodhooft destijds gedecideerd.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Fort 20 april 2019 om 12:47

Zou toch ongekend zijn in het huidige wielrennen. Vanaf zo’ n jonge leeftijd je samen met een ploeg zo ontwikkelen. Prachtig!

chasse patat 20 april 2019 om 12:55

Mathieu die zijn talent gebruikt om zijn ploeg WorldTour te maken! Dat zou misschien nog wel de grootste overwinning voor hem zijn. Sponsoren naar hem toetrekken ipv geld betaald door andere sponsoren. En als hij zich doelen stelt dan kan het maar zo realiteit worden.

west 20 april 2019 om 13:33

Iedere ploeg wil tegenwoordig World Tour worden en iedereen die een keer wat wint die begint erover te roeptoeteren. Maar vooralsnog is er geen enkel systeem in stand waarbij een ploeg op een realistische manier zou kunnen promoveren. Het is momenteel allemaal een beetje los zand waarbij je zo een BMC-CCC gelukje moet hebben. En dat gaat de komen jaren niks beter worden.

LennartZ 20 april 2019 om 15:17

Ik zie dit scenario wel gebeuren met de Katusha ploeg. Zelfde materiaalsponsor die wss een grote duit in het zakje wilt doen voor hun topatleet (vergelijkbaar met Sagan/ Specialized). Komt bij dat Katusha wel een hele onsamenhangende ploeg is geworden.

koos1 20 april 2019 om 13:49

Vraag me af waarom ze als ploeg naar de Worldtour zouden willen. Met Van der Poel hebben ze haast zekerheid voor wildcards in de klassiekers.
In de Worldtour moeten ze ook alle etappe koersen gaan rijden en daar hebben ze op dit moment toch helemaal geen renners voor, dan zouden ze de ploeg toch wel heel erg moeten gaan versterken.
Beter de ploeg uitbouwen voor de klassiekers en PCT blijven en met wat extra renners de ploeg versterken voor de klassiekers en evt. wat meer klimmende renners en gaan voor wildcards in oa de Italiaanse eendagkoersen.

Marcel1112 20 april 2019 om 16:01

Ik ben het helemaal met je eens Koos.

Fast Freddy 20 april 2019 om 16:56

Ik ook

Fort 20 april 2019 om 21:24

Misschien omdat ze allemaal erg ambitieus zijn en het hoogste willen? Of de sponsor ziet dat nog meer zitten dan alleen in het voorjaar zichtbaar zijn ?

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone