UCI bevindt ex-manager Health Mate – Cyclelive schuldig

maandag 20 april 2020 om 16:39
UCI bevindt ex-manager Health Mate – Cyclelive schuldig

De ethische commissie van de UCI heeft Patrick Van Gansen – ex-manager van de Health Mate-Cyclelive wielerploeg – schuldig bevonden aan het overtreden van de ethische regels van de bond. Dat meldt de internationale wielerunie vandaag in een statement.

Van Gansen werd in juni vorig jaar door meerdere rensters beschuldigd van ongewenst gedrag. De UCI opende een onderzoek, maar stelde na nieuwe aantijgingen zijn beslissing uit. Vandaag laat men weten dat Van Gansen schuldig is bevonden op basis van een door een onafhankelijk bureau uitgevoerd onderzoek, dat zich baseert zich op een aanzienlijk aantal verklaringen die betrekking hebben op meerdere jaren.

De zaak wordt overgedragen aan de disciplinaire commissie van de UCI, die een straf zal opleggen. Health Mate-Cyclelive hield eind vorig jaar na het vertrek van de hoofdsponsor op te bestaan.

Dit artikel delen:

3 Reacties

S. Morgenstern 20 april 2020 om 17:23

Dit was toch die gast waarvan zijn eigen verhaal in een interview op deze site, meer klonk als een bekentenis, dan een verdediging? Weinig verrassende uitkomst in dat geval.

Panache 20 april 2020 om 19:06

Voor de volledigheid zou het fijn zijn om de specifiek overtreden regels te benoemen. Ethisch is een ruim begrip.

Headlines

Materiaalzone

Populair