Hoofdsponsor vertrekt bij Health Mate-Cyclelive na commotie

vrijdag 5 juli 2019 om 18:06
Hoofdsponsor vertrekt bij Health Mate-Cyclelive na commotie

foto: Cor Vos

Sponsor Health Mate van vrouwenploeg Health Mate-Cyclelive trekt zich terug uit de wielersport. Aanleiding zijn de aantijgingen jegens teambaas Patrick Van Gansen door oud-rensters. Volgens Van Gansen betekent het vertrek van de sponsor niet dat de ploeg ook ophoudt te bestaan.

“Het vertrouwen is te zwaar geschonden om nog door te gaan”, meldde CEO Jan Vandenhoeck aan Het Nieuwsblad. Naar teammanager Van Gansen loopt momenteel een onderzoek of hij de ethische code van de UCI heeft overschreden. Van Gansen werd onlangs door meerdere oud-rensters van zijn team beticht van ongewenst gedrag en slechte behandeling. De manager ontkent met klem de aantijgingen en zegt onschuldig te zijn.

“Na drie jaar zijn we vanaf volgend jaar niet meer actief in de wielersport”, ging Vandenhoeck verder. “Het geld gaat naar andere sporten, we bekijken nog welke. Maar na deze zaak konden we niet op een positieve manier in de wielersport blijven.” Het contract met Health Mate loopt eind 2019 af en wordt dus niet verlengd. Tot einde seizoen worden de contracten met de rensters nageleefd en dus kan ook gekoerst blijven worden.

Doorgaan in een andere structuur
Van Gansen reageerde al op het vertrek van de sponsor. “We zullen zien of de ploeg doorgaat. Er zijn alvast plannen om verder te gaan in een andere structuur met andere sponsors.” Rensters zijn van Van Gansen vrij om te gaan, ook als ze nog een doorlopend contract hebben. De ploeg staat op 18 juli aan de start van de BeNe Ladies Tour. Van Gansen heeft zich laten vervangen als ploegleider om wat meer op de achtergrond te kunnen blijven.

Dit artikel delen:

4 Reacties

eppie_steppie 5 juli 2019 om 18:16

Logische stap. Einde van deze ploeg, lijkt me. Einde van Van Gansen ook.

BW52 5 juli 2019 om 18:25

Suggestieve foto

$kedel 5 juli 2019 om 19:30

Schande

Mwielerfan 6 juli 2019 om 08:56

Goed dat hij zelf meer naar de achtergrond gaat

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair