Geschorste Simmons biedt excuses aan: “Tweet was niet racistisch bedoeld”

donderdag 1 oktober 2020 om 20:30
Geschorste Simmons biedt excuses aan: “Tweet was niet racistisch bedoeld”

foto: Cor Vos

Update

Trek-Segafredo en Quinn Simmons hebben gereageerd op het incident waardoor de 19-jarige Amerikaan in het oog van een Twitterstorm is beland. Simmons werd geschorst na een veelbesproken reactie op een bericht op Twitter. In een verklaring biedt hij zijn excuses aan.

De ophef ontstond na een tweet van wielerjournaliste José Been, waarin zij Trump-aanhangers opriep haar te ontvolgen. Simmons reageerde met een bruin handje, wat door velen gezien werd als racistisch.

Trek-Segafredo schorste de renner, maar benadrukt dat dit niet is vanwege zijn politieke opvattingen. “Hij werd geschorst vanwege het voeren van een gesprek op Twitter op een manier waarvan we denken dat het gedrag was dat niet past bij een Trek-atleet”, klinkt het.

Simmons geeft aan dat hij verkeerd begrepen is. “Aan degenen die de kleur van de emoji racistisch vonden, kan ik beloven dat ik niet bedoelde dat het op die manier zou worden geïnterpreteerd. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die dit beledigend vond, aangezien ik sterk tegenstander ben van elke vorm van racisme.” Hij vraagt om begrip. “Wanneer iemand het politiek oneens met me is, dan is dat prima. Ik zal je er niet om haten. Ik vraag alleen hetzelfde.”

Teammanager Luca Guercilena steunt zijn renner. “Wij geloven dat Quinn een mooie toekomst als topsporter in het vooruitzicht heeft, als hij deze kans kan aangrijpen om als persoon te groeien en een positieve bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor het wielrennen. We blijven ons inzetten om Quinn zo goed mogelijk te helpen. ”


Eerder vandaag werd bekend dat Trek-Segafredo de 19-jarige Simmons voorlopig langs de kant houdt. “De online statements van Quinn Simmons zaaien naar onze mening verdeeldheid, zijn opruiend en schadelijk voor Trek-Segafredo, het wielrennen, de fans en de positieve toekomst die we hopen te creëeren voor de sport”, valt te lezen in een statement.

Zijn werkgever reageerde eerder al op social media al dat zij dergelijke opmerkingen of acties afkeuren. “Het team zal met Quinn samenwerken om hem te helpen de juiste toon te vinden in een gesprek en hoe hij zich moet opstellen als atleet”, aldus Trek-Segafredo, dat Simmons tot nader order niet opstelt.

Niet het eerste incident
Vooral de zwarte hand die Simmons in de tweet gebruikte wordt racistisch opgevat. Het is niet de eerste keer dat het toptalent in opspraak raakt vanwege een dergelijke situatie. Eerder al reageerde hij op een bericht van de zwarte renner Cory Williams, die zei dat zijn huiskleur een reden was dat hij niet in de Amerikaanse jeugdselecties werd opgenomen. Simmons reageerde daarop dat Williams ‘gewoon niet snel genoeg was’.

Williams was niet gediend van die reactie in zijn inbox en hij maakte de reactie van Simmons openbaar. De jonge renner maakte daarna openlijk zijn excuses. Hij verklaarde dat hij het opnam voor de jeugdtrainer en niet de kwaliteiten van William ‘im frage’ stelde. Dit incident vond plaats in de periode dat in de Verenigde Staten flink geprotesteerd werd nadat donkere Amerikanen omkwamen na politiegeweld.

Of Simmons ook de kasseiklassiekers mist, is nog niet bekend. Eerder spraken wij uitgebreid met de juniorenwereldkampioen van 2019 over zijn aanstaande debuut in de klassiekers.


Afbeelding

Dit artikel delen:

338 Reacties

ivo001 1 oktober 2020 om 08:50

Denk dat ze een Trekje van iets anders hebben genomen daar. Gek in hun hoofd.

0
HV 1 oktober 2020 om 08:52

“Zeg Quinn, dat getwitter over politiek enzo, dat levert gezeik op. Vind wat je vind maar laat het niet afstralen op jezelf, je team of sponsors. Gezeik is nooit goed. Zullen we afspreken dat je daarmee stopt?”

“Ok. Fair point.”

“Mooi, laat dit maar overwaaien dan. Nergens op reageren en volle focus op de kasseien.”

“Absolutely! Zin in!!!!”

0
Ajvenema 1 oktober 2020 om 08:54

Dat ja!

0
Geit in mijn Kelderman 1 oktober 2020 om 09:00

Waarschijnlijk hebben ze dat gesprek dus al een paar keer gehad, gezien het artikel op de vorige pagina.

0
SolitaryShell 1 oktober 2020 om 09:01

Alleen vindt Quinn het geen fair point, daar zit het probleem.

0
Groetjesaandevoetjes 1 oktober 2020 om 10:32

“Zeg Quinn, dat getwitter over politiek enzo, dat levert gezeik op. Vind wat je vind maar laat het niet afstralen op jezelf, je team of sponsors. Gezeik is nooit goed. Zullen we afspreken dat je daarmee stopt?”

“Fuck you, ik kan schrijven op twitter wat ik wil, want dat bepaal ik zelf.”

“Wij als Trek willen niet dat er ook maar enige vorm van (latente) racisme in jouw uitingen komen aangezien je onder contract staat bij ons en wij niet willen dat jij ons merk beschadigt. Je hebt al eerder laten zien rare twitter berichten de wereld in te sturen en we willen hiervoor waken. Bied je je excuses aan en verwijder je de tweet?”

“Nee.”

“We zetten je op non actief Quinn”

0
ratajan 1 oktober 2020 om 14:01

Dat ja!

0
mattje123 1 oktober 2020 om 08:53

Ik mag vooral hopen dat dit vooral consequenties heeft voor Jose Been. Ik zal niet ontkennen dat Trump af en toe rare acties heeft, maar Clinton en Biden zijn minstens zo gestoord. Als journalist hoor je neutraal te zijn, maar helaas is die neutraliteit vaak ver te zoeken.

0
Jowinho 1 oktober 2020 om 08:55

Zolang Been geen politiek journalist is maakt dat toch helemaal niet uit.

0
tendam 1 oktober 2020 om 09:01

Clinton? Je lijkt Trump zelf wel, om die er weer bij te halen. En als er een werkgever van José Been is die hier moeite mee heeft, zijn ze vrij om haar ook te schorsen.

0
Geit in mijn Kelderman 1 oktober 2020 om 09:02

Biden net zo gestoord als Trump. Tuurlijk. Vragen of iemand z’n belasting openbaar wil maken is net zo gek als systematisch racistische drek uitspuien, rechters verdacht maken, het voor extreem rechtse groeperingen opnemen. Gaat ie lekker verder, goede koffie gehad?

0
reusjen 1 oktober 2020 om 09:40

@Geit
Woon je voor langere tijd in de states en heb je inzicht in wat waar is en niet waar is? Zo niet hou dan op met papegaaien. Als je Amerikanen spreekt blijkt dat er een enorme polarisatie is en beide kanten roepen vanalles. Zet de rechtse media af tegen de linkse en je snapt er niets meer van.

0
Poeksel 1 oktober 2020 om 09:42

Hoe kun je zoiets verzchrikkelijks schrijven mattje123?

0
Geit in mijn Kelderman 1 oktober 2020 om 09:51

@ reusjen. Nee ik woon niet in de States dus ja ik bekijk alles vanuit een Europese bril, net als jij. Maar als jij het wegzetten van minderheden even ‘fout’ vindt als Biden die predikt voor inclusiviteit te zijn doe je precies aan de false balance die zo giftig is in dit debat. ‘Ja, maar ze zijn allebei zo fout’, nee, de ene is extreemrechts aan het legitimeren en de andere niet.

0
mattje123 1 oktober 2020 om 10:16

@Geit de ene legitmeerd extreem rechts geweld, de ander legitimeerd extreem links geweld. De Europese media is een beetje zo, alles wat republikeins is, is slecht, alles wat democratisch is is goed. Dat Trump voor een hoop vrede en vredesverdragen in de wereld heeft gezorgd en geen enkele oorlog is gestart in zijn ambstermijn hoor je niemand over. Beide politieke kampen in Amerika zijn gewoon totaal gestoord en de democraten zijn echt geen haar beter dan Trump.

Ik zou zeggen ga eens naar Amerika en leef je dan eens onafhankelijk in hoe er daar aan toe gaat. Je zult er achter komen dat beide kampen gewoon totaal gestoord zijn. Dat Trump gekozen is, en waarschijnlijk ook weer herkozen gaat worden, komt doordat hij vaak doet wat hij zegt, iets wat in de politiek niet vaak voorkomt. Nadeel is ook dat een deel van de dingen die hij zegt idioot zijn en dat dus ook uitgevoerd word. Voor de corona was de werkeloosheid lager dan ooit, ook onder de afro bevolking en liepen misdaadcijfers terug. Het is ook veelzeggend dat hij zelfs onder de afro bevolking een significante aanhang heeft. Been moet zich gewoon met wielrennen bezighouden en niet als sportverslaggever proberen een politiek debat te beinvloeden waar ze totaal geen weet van heeft.

0
Poeksel 1 oktober 2020 om 10:24

Trump maakt de armen armer om de rijken rijker te maken. Hij is met afstand de meest liegende politicus, een racist, een sexist, een chronische pestkop en verantwoordelijk voor veel onnodige coronadoden. Het is schandalig dat je dat met leugens goed probeert te praten mattje123

0
Emphaa 1 oktober 2020 om 10:31

@mattje123 een vredesverdrag waarbij 1 van de 2 strijdende partijen niet bij het vredesoverleg aanwezig is, is geen vredesverdrag..

0
Groetjesaandevoetjes 1 oktober 2020 om 10:35

@matje – ten eerste is het aantal oorlogen / vredesakkoorden geen graadmeter van een goed president, aangezien elke president met andere uitdagingen te maken heeft. Bovendien is Trump is uit het Iran akkoord gestapt (wat in principe het begin van een soort vredes akkoord was). Plus er is bijna een burger oorlog aan de gang in sommige steden in de VS.

0
Groetjesaandevoetjes 1 oktober 2020 om 10:47

@reusjen – Dat Trump een racist is heeft niks meer met meningen te maken, maar is gewoon een regelrecht feit geworden.

Kleine opsomming:
– in het begin van zijn termijn heeft hij geprobeerd alle moslims in de VS te weigeren. Uiteindelijk heeft hij een inreisverbod opgelegd voor 7 ‘islamitische’ landen.
– Obama en Harris zijn niet van Amerikaanse, maar Afrikaans komaf, dus hebben geen passief stemrecht in de VS. Zelfs nadat Obama zijn geboorteakte openbaar heeft gemaakt.
– Alle Mexicanen zijn criminelen en verkrachters.
– tegen 4 vrouwelijke senators van kleur zei Trump dat ze terug moesten naar hun eigen land (welk land?)

Bovendien verdraait hij feiten, kan hij niet tegen kritiek, liegt hij continu en is het eigenlijk gewoon een klein kind.

0
mattje123 1 oktober 2020 om 13:43

@Emphaa je pikt er nu iets uit wat niet als vredesverdrag te boek staat, want je doelt waarschijnlijk op Israel. Er zijn door inbrenging van Trump een behoorlijk aantal vredesverdragen gesloten in het middenoosten waarbij gewoon beide partijen aan tafel zaten en beide partijen akkoord gingen.

0
Romāns Vainšteins 1 oktober 2020 om 08:56

Al met al begrijp ik best dat ze hem op het matje roepen, zeker wanneer hij vaker op zo’n manier bezig is, eigenlijk zou je contractueel je sporters moeten verbieden allerlei bullshit openbaar op social media neer te kwakken, ongeacht welke kant het precies op gaat. En zo’n Been dat is inderdaad een verschrikking met altijd maar dat aanstellerige gezeik de godganse tijd overal en waar het maar kan.

Maar verder > dit is een wielrenner en geen politicus, en een Amerikaan en geen Nederlander. Het hoofddoel is kortom fietsen en ik hoop dat hij dat snel weer mag doen.

0
Robbiebier 1 oktober 2020 om 09:05

Ik weet wel als hij wat pro blm had getweet er niks aan de hand had geweest.Het gaat alleen maar averechts werken,wij tegen zij.

0
Robbiebier 1 oktober 2020 om 09:05

Ik weet wel als hij wat pro blm had getweet er niks aan de hand had geweest.Het gaat alleen maar averechts werken,wij tegen zij.

0
SolitaryShell 1 oktober 2020 om 09:05

Het heeft niets met politiek te maken, maar met racisme.

0
Newschooler 1 oktober 2020 om 09:16

Dat doen ze contractueel natuurlijk ook, daardoor kunnen ze hem nu schorsen

0
Romāns Vainšteins 1 oktober 2020 om 09:23

Politiek(e), cultuur en (bepaalde vormen van) racisme zijn niet per definitie ontkoppelbaar.

0
kleomantre 1 oktober 2020 om 10:06

Bovendien zou je kunnen stellen dat beide partijen momenteel (denken) baat te hebben bij aanhoudende BLM-protesten en rellen, dat beide partijen ze zelfs aansturen. Of dat er buitenstaanders bezig zijn (interne groepen, of buitenlandse groepen) om de boel te laten escaleren ten einde het politieke klimaat te beïnvloeden.

Het is zo verdomde onoverzichtelijk geworden dat we niet meer weten wie waarvoor vecht hoe en met welke intentie. Wel is helder dat het enorm politiek gekleurd is, alsmede dat de Amerikaanse maatschappij heel veel tegenstellingen kent die voortvloeien uit ongelijke kansen en een zeer slechte welvaartsdeling.

0
SolitaryShell 1 oktober 2020 om 10:30

We hebben het hier over de schorsing van Simmons. Die is geschorst vanwege racistische uitlatingen, niet vanwege een politieke voorkeur. BLM heeft hier geen zak mee van doen.

0
john 1 oktober 2020 om 08:58

Als hij slim is ver(trek)t hij bij die ploeg
Nou Zal Bouke Mollema niet durven te zeggen dat hij Rutte Fan is, anders laten ze hem niet de gold race fietsen

0
HoofdIsVrij 1 oktober 2020 om 09:06

Hoogerland was tijdens zijn carrière openlijk PVV supporter. Zo ver ik weet heeft hij daar nooit hinder van ondervonden. Het paste zelfs wellicht wel bij dat Wilhelmus gebeuren op het truitje.

0
Merlinappa 1 oktober 2020 om 09:00

Voor de duidelijkheid: het gaat om het zwarte handje. Hoe dit precies bedoelt is laat ik in het midden, maar er zijn meerdere mensen die dat al aan Simmons hebben gevraagd en daar reageert hij stelselmatig niet op. Lijkt mij in ieder geval vrij duidelijk dat dit niet als support richting bijvoorbeeld BLM bedoeld is ;)

Besef ook dat Trek als Amerikaans merk op dit moment enorm onder vuur ligt. Ze leverden bijvoorbeeld de fietsen aan de politie op veel plekken waar heftige rellen zijn/waren, en de politie gebruikte deze fietsen meermaals ter 'verdediging'.

0
Robbiebier 1 oktober 2020 om 09:09

Ja dus,ze mogen zichzelf alleen verdedigen met spullen dat door blm en antifa is goed gekeurd???

0
Romāns Vainšteins 1 oktober 2020 om 09:16

Wat bedoel je nou precies Robbie? Ik kan er even geen touw aanknopen.

0
Newschooler 1 oktober 2020 om 09:20

Als je al gezeik hebt dan wil je geen extra olie op het vuur. Dat is niet zo moeilijk te begrijpen toch?

Even los van of dit nu dan extra olie is hoor. Maargoed misschien speelt er veel meer. Dat weten we allemaal niet.

0
ivo001 1 oktober 2020 om 10:10

Hij wil gewoon een zwaai emoticon gebruiken.
Als je de reguliere kleur gebruikt wordt je tegenwoordig al verdacht dat je wit support

0
HoofdIsVrij 1 oktober 2020 om 09:01

In Amerika wordt dit heel anders opgevat dan in Nederland. Daar zijn de reacties een stuk sensitiever.

Het is dan ook te makkelijk om vanuit Nederland te zeggen dat het overdreven is en dat het nergens op slaat.

Hopelijk krijg die jongen wat goede begeleiding en media training. Je wilt niet de nieuwe Moscon worden.

0
Lennimator 1 oktober 2020 om 09:02

Ach, ach, ach wat een wereld… Ze wordt steeds gekker.

0
FW07 1 oktober 2020 om 09:10

De dramatische tweet van José krijgt gelukkig weer een vervolg. Wat heeft ze het zwaar.

I lay awake for 3,5 hours last night. I feel horrible about the situation and terrible for @QuinnSimmons9 to miss his beloved classics.
To suspend him would never be my choice.
To cancel @TrekBikes most certainly isn’t my choice. I just bought a new Domane myself on Monday.

0
Romāns Vainšteins 1 oktober 2020 om 09:18

Jezus hey.

Denk dat ze het nog meent ook, ze had vast Simmons als een hipster ingeschat of zo en de zwarte handklap niet van die richting zien aankomen.

0
John Bidon 1 oktober 2020 om 09:26

Verschrikkelijk toch jongens, maar 3,5 uur slaap, terwijl ze toch echt minstens 6 uur nodig heeft om verstandige dingen te zeggen. Alle tweets die ze vandaag met veel drama de wereld instuurt moeten we dan ook met een korreltje zout nemen. Arme Beentje, laten we toch vooral medelijden met haar hebben…

0
Elvs 1 oktober 2020 om 10:47

Goed lezen John, ze heeft 3,5 uur wakker gelegen. ;)

Uitgaande van een gemiddelde van 8 uur kom je toch nog op 4,5 uur slaap. Daar kun je wel een keertje tegen.

0
Limal 1 oktober 2020 om 09:11

@redactie: jullie titel is fout – het gaat niet om de politieke boodschap, maar om de raciale lading van dat bruine handje. Ik hoop dat jullie dit nog aanpassen.

Sporza heeft overigens wel het volledige verhaal: https://sporza.be/nl/2020/10/01/trek-segafredo-zet-amerikaanse-neoprof-quinn-simmons-op-non-acti~1601532945255/

0
Limal 1 oktober 2020 om 09:15

Wel, dat was snel, 'politiek' is ondertussen vervangen door 'polariserend'. Al wat beter!

0
VerstandOpNul 1 oktober 2020 om 09:13

Wow, de cancel culture tot in het wielrennen doorgedrongen..

Trek doet hiermee wat inmiddels alle grote bedrijven doen. Bij mijn werkgever (met hoofdkantoor in New York) hebben we ook een code met hoe je je op social media hoort te gedragen en die gaat vrij ver vind ik.. Gelukkig kan ik me hier op WF nog af en toe uitleven onder een laffe schuilnaam..

0
Limal 1 oktober 2020 om 09:18

Ik veronderstel dat je het hebt over het uiten van politieke voorkeuren, niet van racisme? Want dat laatste is waar het hier om draaide. (De titel van het artikel hier was fout.)

0
VerstandOpNul 1 oktober 2020 om 09:39

Nee algemeen politieke uitingen..

0
Groetjesaandevoetjes 1 oktober 2020 om 11:22

Ik denk dat de code van je werkgever gaat over zaken als racisme en niet over politieke voorkeur.

0
n92 1 oktober 2020 om 09:23

Wellicht dat ik de enige ben die dit denkt maar dit is toch volkomen logisch. Sowieso is het al onverstandig om je als sporter/bekend figuur uit te laten over politieke thema’s. Het is nog dommer als je dit doet over een thema dat zo gevoelig ligt. Het is dan nog dommer als je dit doet als Amerikaan over een thema dat in Amerika zorgt voor polarisatie. En om het plaatje compleet te maken doe je dat dan met een Amerikaanse sponsor op je borst.

Daar komt nog bij dat Trek als leverancier van politiekorpsen sowieso al op eieren moet lopen en hij al eerder onhandige tweets heeft geplaatst.

Alsof een tweetje (wat je er ook van vindt) het waard is om nu grote koersen te missen.

0
Romāns Vainšteins 1 oktober 2020 om 09:25

Waarbij wel even gesteld mag worden dat het vrij onnozel is om boos te worden op fietsen die de politie gebruikt hé, sterker nog als ze er lekker hard op gaan en vlot ermee onderdrukken kunnen is dat alleen maar een teken van kwaliteit.

0
n92 1 oktober 2020 om 10:11

Volledig mee eens! Maar ik probeer maar uit te leggen dat dat bedrijf op eieren loopt.

0
Japsie 1 oktober 2020 om 09:23

Jonge gast met wilde ondoordachte ideeën en uitlatingen die zich laat provoceren door een hysterica. Goed gesprek mee voeren als sponsor met een goede bak Segafredo.

0
LB117 1 oktober 2020 om 09:25

Haha Jose Been, hoe een moodswing van een uitgerangeerde en waardeloze wielercommentatrice het nieuws nog eens haalt…. wat een droevenis zeg

0
C de Vries 1 oktober 2020 om 09:51

Ik schrik me dood af en toe als ik haar stem hoor op Eurosport maar wat blijkt, God zij dank, het is een herhaling van een koers.

0
trend 1 oktober 2020 om 09:29

Trek-Segafredo mag wat mij betreft bestempeld worden als communistisch. Zoiets onbenulligs en dan iemand schorsen, ga je schamen. Hebben ze ook een eigen politbureau? Ook deze (blanke) man heeft recht op vrijheid van meningsuiting maar ja, als Trump stemmer ben je de paria tussen de linkse politieke elite en die willen maar niet accepteren dat er ook mensen zijn die niet op hen stemmen, overigens om zeer begrijpelijke redenen. Het bijft lastig voor de linkse rakkers, die democratie.

0
Polleke 1 oktober 2020 om 09:32

Bye…

0
Josh 1 oktober 2020 om 09:37

bedankt voor deze interessante en diepgaande politieke analyse, veel succes verder op DDS, geenstijl en breitbart.

0
reusjen 1 oktober 2020 om 09:46

Sterk Josh, je zou ook inhoudelijk kunnen reageren.

0
tendam 1 oktober 2020 om 09:52

De linkse politieke elite… waar heb je het dan over? In Amerika is de regering volledig beheerst door de Republikeinen, en in Nederland door rechts en centrumrechts. Bovendien gaat het hier om zuiver kapitalisme: Trek ziet dat het niet verstandig is om iemand die racistische uitlatingen doet als uithangbord voor het merk te gebruiken, dat is niet goed voor de verkoop van fietsen. Lijkt me een vrij logische redenering.

0
AdZ 1 oktober 2020 om 10:32

Trend is vast een van de 1M+ volgers van onze Famke Louise. Ook zo'n licht :-))

Ik moet er toch niet aan denken dat deze groep het hier voor t zeggen krijgt. Kijk maar naar Amerika wat er dan gaat gebeuren…

0
Josh 1 oktober 2020 om 11:32

@reusjen,

inhoudelijk reageren heeft volgens mij niet zoveel zin bij dit soort statements, beter voeren we die op bovengenoemde websites en niet op wf. Maar goed zo kijk ik er tegen aan : )

0
Josh 1 oktober 2020 om 09:31

Snap het wel van Trek. Alles omtrent racisme ligt zeer gevoelig in de VS, kijk maar naar die kwestie rond West8 of cross-fit.

Dat begrijpt de gemiddelde Belg of Nederlander totaal niet

(Race)fietsen zal met name een hobby van democraten zijn, dus denk dat dat ook wel meespeelt. Als de sponsor in de wapens, pickup trucks, olie of hot sauce zou zitten, dan zou er wellicht anders zijn besloten.

0
rogierb 1 oktober 2020 om 09:32

Wat een achterlijke tweet van die Jose Been, te weinig aandacht gehad zeker. Die obsessie van Nederlanders over Trump vind ik sowieso bizar. In het journaal gaat het meer over Trump dan over onze eigen Nederlandse politiek.

0
honderdprocent 1 oktober 2020 om 10:13

Ik neem aan dat jij niet vaak het journaal kijkt dan.

0
Groetjesaandevoetjes 1 oktober 2020 om 11:27

NOS bericht inderdaad teveel over Trump naar mijn mening, maar snap het enigzins ook wel weer, want Trump levert continu idiote verhalen af wat dus een walhalla is voor journalisten.

0
Olly 1 oktober 2020 om 09:34

Zucht… Wat is deze jongen zijn W/KG?

0
Veloburto 1 oktober 2020 om 09:36

Waar is Van Poppel!?

0
IlPirata 1 oktober 2020 om 09:39

Erg overdreven dit. Er zijn zoveel Amerikaanse fans voor Trump, maar volgens de westerse media mag dat niet. Politiek hoort ook niet thuis op sportgerelateerde social media, daar kan mevrouw Been nog wat van leren. Alles wat in de westerse media staat over Trump is voor 90% negatief, terwijl ik genoeg Amerikanen ken die echt blij zijn met Trump en zijn termijn als president.
Trump heeft meer gedaan voor zijn eigen bevolking dan Obama, maar dat is niet relevant voor de links liberale media. Deze man moet weg van de huidige wereldelite, maar veel Amerikanen lopen met hem weg. Deze mensen als dom beschouwen is belachelijk, ga eens na waarom ze op hem stemmen. Zelf vind ik Trump ook een gek in zijn optredens , maar hij staat wel echt voor zijn Amerikaanse stemmers en doet vaak wat hij beloofd in de verkiezingscampagnes.

0
AdZ 1 oktober 2020 om 10:39

Hier is een noodzakelijke aanvulling wel op zn plaats.

Trump heeft meer gedaan voor 'zijn' deel van de Amerikaanse bevolking. En dat terwijl hij president is van het hele Amerikaanse volk, een melting pot is van allerlei bevolkingsgroepen.

En daar zit nou precies de kern van het probleem en de polarisatie.

Edit: ik zie dat je je bericht behoorlijk hebt aangepast. Doe dat nou niet, want dan moet de rest dat ook steeds doen om nog in lijn te blijven :-)

0
Groetjesaandevoetjes 1 oktober 2020 om 11:27

AdZ +1000

0
oscarito1908 1 oktober 2020 om 12:36

Valt mee, hij heeft ook een wet gemaakt om zwarte Amerikanen te ondersteunen.
Maar daar zul je de media niet over horen.

0
NDI22 1 oktober 2020 om 14:25

Minderheden zijn er flink op vooruit gegaan onder Trump. Kun je gewoon opzoeken. Wat jullie herinneren is waarschijnlijk de belasting aanpassing, waar ook veel mensen op vooruit gingen. Maar niet iedereen dus dat werd direct afgestempeld als “voor de rijken”.

0
lathumnees 1 oktober 2020 om 14:53

@ Pirata

Precies dit. Ben zelf geen Trump-fan (lang leve Bernie Sanders) maar de manier waarop Trump en Trump-supporters in de media worden geportreteerd is diep bedroevend en werkt alleen maar polariserend.

0
Johnny7 1 oktober 2020 om 09:43

Ik denk dat mensen onderschatten hoe verschrikkelijk dom Amerikanen zijn. En als je dan ook nog een Trump aanhanger bent dan heb ik medelijden met je. Deze mensen zijn echt verschrikkelijk dom. Zeg maar Famke Louise x5 qua domheid. Dit heeft niets te maken met links, rechts, rechterdoor, achteruit.. Dit heeft meer te maken met Trump die inspeelt op de domheid van zijn kiezers. Dat doet hij slim. Jammer dat ze er allemaal intrappen. Goede zet van Trek.

0
rogierb 1 oktober 2020 om 09:47

Mensen anders behandelen op grond van hun politieke voorkeur? Daar is een woord voor, discriminatie. En nee, ik ben geen Trump-fan, maar om hele bevolkingsgroepen als dom weg te zetten gaat mij te ver.

0
Romāns Vainšteins 1 oktober 2020 om 09:48

Het is voor een belangrijk gedeelte cultuur natuurlijk. Amerikanen zijn in essentie natuurlijk niet dommer of slimmer dan welk ander land dan ook. Dat denken is pas dom.

0
lathumnees 1 oktober 2020 om 14:58

@ Jhonny7

Jij lijkt anders ook niet de snuggerste met je generaliserende opmerking.

0
Poeksel 1 oktober 2020 om 09:44

Er lijken hier mensen te zijn die suggereren dat het niet zo erg is als iemand Trumpaanhanger is. Dat snap ik niet.

0
reusjen 1 oktober 2020 om 09:48

Want dat is erg?

0
Marco 1 oktober 2020 om 10:16

Of het erg is of niet… er zijn ongeveer 140 mln Amerikanen die hem aanhangen.. dat is nu niet echt iets van hier op deze site

0
Poeksel 1 oktober 2020 om 10:22

Dat is verschrikkelijk erg, reusjen.

0
tendam 1 oktober 2020 om 12:21

@marco
300 miljoen? Dat zouden bijna alle Amerikanen zijn :)

Bij de verkiezingen in 2016 kreeg Trump ca. 63 miljoen stemmen. Het is door het idiote electorale systeem daar dat hij president is, maar de meerderheid van het land staat niet achter hem.

0
Marco 1 oktober 2020 om 20:10

Tendam hij had 46% van de stemmen maar ik ben idd vergeten 46% van die 300 mln te nemen..

0
Josh 1 oktober 2020 om 21:15

Haha nee Marco. Zoek het dan gewoon ff op, kost je 1 minuut, en maak niet twee keer een domme fout… echt…

0
Marco 2 oktober 2020 om 10:29

@Josh leg mij de domme fout eens uit? Als jij het nu gewoon ff opzoekt dan zie je bijna 320 mln Amerikanen en 46% van de stemmen

0
Brabander 1 oktober 2020 om 09:45

Je word er toch moe van met dat gezeur over dat racisme.

0
C de Vries 1 oktober 2020 om 09:46

Ik koop nooit meer een Trek fiets

;-)

0
KimJungPoels 1 oktober 2020 om 09:47

Tsja, het is gewoon onhandig van Simmons om dit te doen in de huidige samenleving, dat is duidelijk. En de reactie van Trek is zoals die verwacht mag worden.

Maar… Juist dat dit soort shit zo’n enorme rel kan worden geeft wel aan dat de tweespalt in de samenleving alleen maar groter is geworden door al de extreme gekkies die constant op zoek zijn naar dit soort problemen. Want in feite hoeveel doet die jongen nou verkeerd? Het is een 19-jarige gast die een zwart handje op social media post, en zijn vorige vergrijp was tegen een donker persoon zeggen dat hij niet geselecteerd was doordat hij niet genoeg talent om geselecteerd te worden?

Het relativeringsvermogen in onze samenleving is volledig weg aan het vallen. Ja, black lives matter. Ja, vrijheid van meningsuiting is ook zeer belangrijk. Ja, het is ook belangrijk dat we elkaar de ruimte laten om af en toe iets te kunnen doen wat je misschien niet helemaal bevalt. Of dat iets net iets anders loopt dan je had verwacht.

En met de opkomst van die Black-live matters bewegingen enzo (Die voor iets goeds vechten) lijken andere zaken die ook van enorm belang zijn steeds meer weg te vallen.

0
rogierb 1 oktober 2020 om 09:52

Je spreekt jezelf behoorlijk tegen.

0
KimJungPoels 1 oktober 2020 om 10:36

Oke waarom?

0
Groetjesaandevoetjes 1 oktober 2020 om 11:32

Er zijn geen mensen op zoek naar deze tweets he, het is gewoon Trek die deze tweet van hun werknemer ziet.Deze jongen doet best veel verkeerd. Hij doet een dubbelzinnige tweet waar hinten van racisme in zitten als je het in de juiste context ziet. Daarnaast heeft hij een reputatie om vaker in opspraak te komen, zodoende spreekt Trek zijn werkgever (fietsend reclame bord) hier op aan en zet hem op non actief omdat zijn reactie blijkbaar niet afdoende was. Ik raad je aan om het woord latent racisme op te zoeken. Voor niet amerikanen is dit vaak niet te begrijpen, aangezien we in Europa en de rest van de wereld er gelukkig nog niet zo’n shit show van hebben gemaakt.

0
KimJungPoels 1 oktober 2020 om 12:00

Ik kan racisme googlen zo vaak als ik wil. Het blijft een wat subjectieve term die steeds subjectiever aan het worden is.

Voor mij is het dan ook de vraag: Is er veel racisme? Wordt er veel onder de noemer racisme geschaard wat eigenlijk geen racisme is? Of behoorlijk wat van beide.

Ikzelf denk eigenlijk vooral dat laatste, maar goed iedereen zal die grens anders trekken. Alleen naar mijn smaak is die grens steeds verder op aan het schuiven naar je maar te pas en te onpas beledigd voelen over de kleinste zaken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone