Runner-up Degenkolb: “Kristoff was gewoon niet te kloppen”

zondag 31 maart 2019 om 19:03
Runner-up Degenkolb: “Kristoff was gewoon niet te kloppen”

foto: Cor Vos

John Degenkolb en Oliver Naesen stonden als nummers twee en drie ook met een glimlach op het eindpodium van Gent-Wevelgem. De twee renners moesten hun meerdere erkennen in een sterke Alexander Kristoff. “Hij was gewoon niet te kloppen”, kan Degenkolb leven met zijn tweede stek.

Voor de oud-winnaar zal deze tweede plaats aanvoelen als een opluchting, gezien zijn mindere optreden in de E3 BinckBank Classic. “Ik ben echt trots op hoe we als ploeg hebben gereden. We zaten met vier renners in de eerste groep. Dit voelt zo goed, zeker na de teleurstellingen van de voorbije weken.”

In de sprint richtte Degenkolb zich niet op Kristoff. “Mijn focus lag op het wiel van Viviani. Ik wist vervolgens de rechterkant te kiezen, waardoor ik vrije baan kreeg. De timing was perfect, maar er was gewoon iemand sneller. Kristoff reed echt een geweldige sprint. Hij verdient deze overwinning dan ook.”

Degenkolb liet in de West-Vlaamse klassieker echter zien klaar te zijn voor de Ronde van Vlaanderen en vooral Parijs-Roubaix. “Dit geeft zoveel vertrouwen met het oog op Vlaanderen”, zo concludeert de renner van Trek-Segafredo.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Marcel1112 31 maart 2019 om 19:12

Zeer sympathieke man, maar een grote koers winnen zit er niet meer in.

Bertvd 31 maart 2019 om 20:34

Positief als altijd hè, Marcel?

Nee hoor. Geweldig ome John weer op niveau terug te zien!

klaasd 31 maart 2019 om 20:20

Degenkolb heeft pech in San Remo anders was hij mee, Vandaag 2e in zware GW. Rvv ok.. Waarom zou hij roubaix niet kunnen winnen ?

Gebruikersnaam 31 maart 2019 om 21:01

Hij was wel één van de allereerste van de kopgroep die moest passen. Is daarna wel goed hersteld, maar denk dat hij in het echt grote werk ook wel eens zal moeten passen en dan keer je niet meer terug.

Hollow Knight 31 maart 2019 om 21:05

Degenkolb was al uitgeschakeld in Milaan-San Remo voor hij pech had. Op de top van de Poggio zat hij al 29 seconden achter op de kopgroep.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone