‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

donderdag 1 maart 2018 om 21:33
‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

foto: Sirotti

De Tour de France is van plan om tijdens podiumceremonies geen gebruik meer te maken podiummissen. De Britse krant The Times meldt dat organisator ASO voorbereidingen heeft getroffen om afscheid van deze traditie te nemen.

La Grande Boucle volgt hiermee de Vuelta a España, dat vorig jaar al afscheid namen van de dames die na afloop de winnaars feliciteerden. Ook de Tour Down Under en de wedstrijden van Flanders Classics doen het al enige tijd zonder podiummissen. In andere sporten kondigden recent dartbond PDC en de Formule 1 aan te stoppen met walk-on girls.

Dit artikel delen:

128 Reacties

john 2 maart 2018 om 08:18

Ik zie liever die vrouwen in de Tour dan die gast in het midden van de foto

Parijs is nog ver 2 maart 2018 om 08:24

Ik zie liever een sportieve vrouw die na een fantastische wedstrijd zelf als winnares op het podium staat.

Ab Normaal 2 maart 2018 om 08:24

@horsm
Xistnc heeft het over het feit dat we met z’n allen steeds betuttelender worden.
helemaal niks mag meer, er is namelijk altijd iemand die zich ergens beledigd over kan voelen.
Konden we tot voor een paar jaar gelden niet voor mogelijk houden dat er zelfs mensen beledigd zouden worden door de aanduiding van man/vrouw toiletten, is nu echt alles in het vizier.
We eindigen als eenheidsworsten, er is straks maar één type kledingstuk voor zowel man, vrouw en gender neutraal. Ongeacht kleur, ras, geloof, uiterlijk enz. Alles waar ook maar iets van verschil uit blijkt moet weg. De betutteling ten top.

Ik verwacht binnenkort een groep feministen die protesteren over de voetgangerslichten. Enkel mannen mogen daar oversteken.

Tuurlijk zijn er best tradities die tegen het licht gehouden mogen worden of ze nu wel helemaal in orde zijn in de huidige tijd.
Maar we slaan volkomen door. Al dat politiek correcte geleuter. Mensen zijn nu eenmaal verschillend. Daarom hebben we voorkeuren voor welk werk we willen doen, maar ook hoe we onze vrije tijd willen invullen. Dat heet smaak.
We zijn niet hetzelfde, en dat is niet erg, zolang we elkaar in de waarde laten.

Maar in deze huidige maatschappij willen we eenheidsworsten creëren. Iedereen moet hetzelfde zijn. Bijzondere prestaties worden juist geleverd door mensen die anders durven zijn dan hun omgeving.

robertus 2 maart 2018 om 08:27

“Het missen van podiummissen”
Wellicht een hype een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Het gevolg van dit zichzelf versterkende mechanisme kan zijn dat iets dat zich als een ogenschijnlijk verwaarloosbare kleinigheid voordoet, uitgroeit tot een werkelijk belangwekkend verschijnsel.

Djoop 2 maart 2018 om 08:29

Ow Peer, jij hebt er niks van gemerkt. Dat had ik me niet gerealiseerd. Dat het land de bewegingsvrijheid van vrouwen ernstig inperkt en ze bij wet discrimineert doet er dan uiteraard niet meer toe… was even niet voorbereid op zo’n sterk argument.
Wanneer was het overigens in het ‘katholieke’ Nederland (rofl) strafbaar om als katholiek met een niet katholiek te trouwen? Want dat heeft mijn ouders niet tegengehouden en ik loop toch al weer aardig wat decennia’s rond.

fvtende 2 maart 2018 om 08:31

Ik had liever gezien dat er vrouwenraces tegelijk op het parcours zouden gaan en dat er bij de podium-ceremonie daardoor gelijkheid zou zijn. Vorig jaar had AGR toch ook podiummannen voor de vrouwenrace? Zo’n oplossing zou ik mooier vinden.

Nickske 2 maart 2018 om 08:36

Achterlijke wereld is het aan het worden

horsm 2 maart 2018 om 08:39

@ab normaal, ik vind dan weer dat het geleuter over politiek correct geleuter doorslaat. Dit is een kleine verandering in een verouderde traditie. Moet je kijken wat er allemaal bijgehaald wordt!

Ab Normaal 2 maart 2018 om 08:42

@horsm
Als het bij één verandering bleef wel ja. Maar het gaat maar door. En ik zeg echt niet dat ik tegen verandering ben. Times are changing, en sommige dingen kunnen echt niet, maar we moeten niet overdrijven.

Simon1 2 maart 2018 om 08:50

Ik vind het dubbel, ik kan er van genieten z’n mooie vrouw op het podium maar kan me ook inbeelden dat het voor jonge meisjes een beetje raar is.

horsm 2 maart 2018 om 08:56

@Ab Normaal, maar een huldigingsceremonie veranderen is toch niet zo’n big deal?

Man met de hamer 2 maart 2018 om 09:01

Niet normaal, hoe Ab zelf aan het overdrijven is geslagen. Wat een geleuter.

Ab Normaal 2 maart 2018 om 09:04

@horsm
Enkel een huldigingsceremonie niet, maar het is het zoveelste wat we willen veranderen, en steeds omdat er ergens iemand zich beledigd voelt. En we vragen ons niet af of dit terecht is of omdat iemand lange tenen heeft en nergens meer tegen kan.
Na deze ceremonie komt het volgende er weer aan.

Daar gaat het mij om. Niet om deze ceremonie, dat zal me worst wezen, of er nu knappe vrouwen bijstaan of niet, ik kijk die ceremonie toch niet. Het gaat mij er meer om dat er ergens iemand over roeptoetert en hoppa, afschaffen! En o wee als je durft te zeggen dat je het daar niet mee eens bent. Dan word je direct weggezet als iemand die discrimineert en pek en veren is je deel.

Ab Normaal 2 maart 2018 om 09:06

Oh ja, man met de hamer? De discussie meegekregen over Michiel de Ruyter en Jan Coen?
Volgende in het rijtje.

Geraint 2 maart 2018 om 09:12

@horsm,

Ik praat wel eens met een vrouw. De mening van de vrouwen in mijn omgeving is, laat ons zelf eens bepalen wat we willen doen en wat niet.

Jij stelt het symplistisch voor door te stellen dat het iets ouderwets is dat verdwijnt. Maar door te stellen dat de tegenstanders zelf maar eens met een vrouw moeten praten geef je toe dat het eigenlijk wel gewoon rond al dan niet discrimineren gaat.

Een organisatie die grotendeels bestaat uit mannen gaat beslissen dat het gegeven van podiummissen beledigend is naar vrouwen toe. Werd de mening van de dames in kwestie eigenlijk wel gevraagd? Discrimineer je niet net meer door een mooie en goedbetaalde job, die door dames waarschijnlijk met heel veel plezier wordt uitgevoerd, weg te nemen?

Kingstown 2 maart 2018 om 09:16

Het is bijna verontrustend te noemen hoe verontwaardigd sommige mannen hier reageren op het feit dat ze bij een sportwedstrijd niet meer naar schaars geklede dames kunnen kijken.

Man met de hamer 2 maart 2018 om 09:24

Het rijtje mag van mij nog veel langer, Ab. Ik hoop wel dat het koningshuis er hoog op staat.
Voor de miss-kwestie bestaat een eenvoudige lakmoesproef.

Zou je willen dat je dochter het deed?
– NEE : natuurlijk niet, laat ze zelf gaan fietsen of haar studie afmaken.
– JA : ze heet Ivanka en ik ben Donald.

tetedelacourse 2 maart 2018 om 09:31

@ab om 8:24 helemaal niets mag meer? Word je nou echt zo beperkt in je dagelijkse leven? Ik ben het eens dat het allemaal niet te betuttelend moet worden hoor. Maar als iemand naar mij toe stapt en ergens last van heeft, vraagt of ik iets niet meet wil doen, hoeveel moeite is het dan jezelf een beetje aan te passen? Wordt wielrennen er als sport echt minder van als er geen missen op het podium staan?

En het komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De F1, darts ook o.a. De ASO is eerder een late volger.

Djoop 2 maart 2018 om 09:34

Instagram staat vol dikke reeten die hun vermeende sexualiteit exploiteren. Je mag er van alles van vinden, maar het is niet aan jou om voor een ander te bepalen wat de morele grens is. Het enige dat deze lakmoesproef aantoont is dat de schrijver blijkbaar niet verder komt dan zijn eigen projectie.

Ab Normaal 2 maart 2018 om 09:35

Twee mensen twee meningen. Ik ben het totaal niet met je eens, maar vind het prima dat jij die mening hebt en respecteer die.
Probleem is vaak dat als je tegen afschaffing bent van iets, dat je die mening niet mag hebben en je gelijk uitgemaakt wordt voor racist, seksist of waar het net over gaat.

Wat je laatste stuk betreft: dat is dus precies wat ik bedoel, zo bekrompen als wat.
Je moet voor afschaffen zijn, anders ben je een type Trump.
Slaat he-le-maal nergens op.

Ik vind niet dat vrouwen worden gediscrimineerd als ze daar staan. Zoals Geraint al zegt, misschien staan ze daar wel met een goed salaris. Ik heb een dochter van 15 en ja, die mag dat van mij doen. Niets mis mee.
En dan ben ik in jouw ogen, en in de ogen van alle tegenstanders, direct een achterlijke idioot.
Wie de schoen past trekke hem aan.

Ab Normaal 2 maart 2018 om 09:37

@tetedelacourse
Dan lees je niet goed denk ik. Ik zeg later dat mij de ceremonie worst zal wezen.
Je moet er zorgvuldiger mee omgaan, zie de reactie van Geraint.
Als iemand zich meldt dat ie ergens moeite mee heft moet je dat eerst grondig onderzoeken, zoals ik ook al aangaf.

Geraint 2 maart 2018 om 09:37

@Man met de hamer,

Mijn god, zou je willen dat je dochter het deed? Is er iets wat wij niet weten misschien? Zijn ze verplicht om s'avonds van hotel naar hotel langs te gaan om renners en organisatie een nummertje te geven?

Het is bloemen, champagne en drie kussen aan een renner geven. Er zijn in mijn ogen slechtere jobs voor mijn dochter te vinden.

De job van podiummiss als een stuk vuil zien, dat is pas discrimineren. Volgens mij zijn die dames zelf ook trots op wat ze doen.

tetedelacourse 2 maart 2018 om 09:47

@ab, ik lees prima. Onthoud jij wel wat je schrijft? Er staat echt dat niks meer mag toch? Beetje overdreven.

Persoonlijk vind ik overigens dat je als vrouw zelf de keuze moet hebben. Net zoals ik een kroeg moet kunnen starten waar je mag roken als ik dat zo wil opstarten.

Je laatste punt slaat wat mij betreft niet altijd ergens op. Je leeft in een maatschappij, elkaar aanspreken op gedrag is doodnormaal. Als mijn buren bij me op de stoep staan dat de muziek te hard staat kan ik ‘m prima zachter zetten. Bij jou moet dr politie komen voor een onderzoek? Kleine moeite toch..

Ab Normaal 2 maart 2018 om 09:50

@tetedelacourse
Nee, je doet aanname na aanname. je interpreteert het op jouw wijze en misschien schrijf ik niet duidelijk genoeg kan ook. In ieder geval lullen wij volledig langs elkaar heen. Lijkt mij dus een zinloze discussie, want jouw laatste punt bedoel ik dus absoluut niet. Jij hebt echt totaal geen idee van wat ik bedoel.

Romāns Vainšteins 2 maart 2018 om 09:51

Ik vind het persoonlijk nogal aanmatigend om te bepalen dat er geen missen op het podium mogen staan en er is ook nog wel een tijd geweest dat vrouwen juist hebben moeten knokken om in volle glorie op een podium te mogen staan.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair