‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

donderdag 1 maart 2018 om 21:33
‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

foto: Sirotti

De Tour de France is van plan om tijdens podiumceremonies geen gebruik meer te maken podiummissen. De Britse krant The Times meldt dat organisator ASO voorbereidingen heeft getroffen om afscheid van deze traditie te nemen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
La Grande Boucle volgt hiermee de Vuelta a España, dat vorig jaar al afscheid namen van de dames die na afloop de winnaars feliciteerden. Ook de Tour Down Under en de wedstrijden van Flanders Classics doen het al enige tijd zonder podiummissen. In andere sporten kondigden recent dartbond PDC en de Formule 1 aan te stoppen met walk-on girls.

Dit artikel delen:

128 Reacties

garbalawal 1 maart 2018 om 23:18

Ik ga ze zeker missen

0
Mwielerfan 1 maart 2018 om 23:22

@fabian zie mijn vorige reactie. Het gaat om de context waarin vrouwen bijna geen rol hebben in wielrennen behalve mooi zijn.
In de modewereld is dat heel anders. Tal van vrouwelijke ontwerpers, directies enz.

Voor anderen: wat is er mis dan met sociale gerechtigheid?
Voor col: lastig als je zo weinig empathie hebt dat je je moeilijk in andermans situatie kan verplaatsen
Lastig als je zo

0
schipperaar 1 maart 2018 om 23:22

We gaan ze missen de immer stralenden die bij menig coureur een glimlach los toverden en onder het mom van niet meer van deze tijd(bezuiniging) het onderspit moeten delven. Nu de Giro nog.

0
Djoop 1 maart 2018 om 23:23

@Peer; wel eens een boek gelezen of krant open geslagen? Het land heeft een keur aan discriminerende wetten die de bewegingsvrijheid van vrouwen op tal van manieren beperken. Niet in de laatste plaatst ronduit racistische wetgeving. Zo is het nog altijd strafbaar voor een islamitische vrouw een niet-islamitische man te trouwen. Maar ga vooral door met je zedenpreek; god verhoedde dat iemand een vooroordeel zou uiten tegen deze schurkenstaat, bekend om zijn schandalige behandeling van migranten. Neem bijvoorbeeld die legendarische opname van die prins die met zijn SUV over de benen van een van zijn medewerkers reed.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1176091/UAE-prince-caught-camera-torturing-Afghan-trader.html

Ignorance is bliss.

0
horsm 1 maart 2018 om 23:25

Malle paranoide reacties ook: mensen die doen alsof er druk vanuit ‘politiek correcten’ is geweest. Dat is toch gewoon niet waar? Ik heb daar nog nooit iets van gemerkt. Het is gewoon de ASO zelf die besluit om het anders te doen. Doe toch allemaal niet zo angstig.

0
Piet Lut 1 maart 2018 om 23:30

Blij dat dit seksistische gedoe stopt. Giro 2015 of 2016 was het toppunt met die cameltoe grietjes. Het gaat gewoon te ver

0
Samlambeej 1 maart 2018 om 23:30

Ach, ik kijk eigelijk nooit naar de podiumceremonies.

0
RME10 1 maart 2018 om 23:32

Laat de wielerjeugd uit de regio de prijzen uitreiken. Daarmee kan je hen stimuleren om later net als hun helden ook op het podium te komen.

0
sooike 1 maart 2018 om 23:32

@Djoop

verhoede………uiten……

0
Prima Facie 1 maart 2018 om 23:34

Terechte beslissing. Wat een reactionair gejank hier op het forum. Inclusief de nuiler die de hele tijd vraagt: ‘ja maar ja maar leg dan uit wat er seksistisch aan is’.

Dat het in sommige landen niet goed gaat, betekent niet dat je het in eigen huis niet goed hoeft te doen.

0
xistnc 1 maart 2018 om 23:45
Quote van Lopopodium:
Kan het begrijpen. Net als met de Zwarte Pieten: het is zo’n kleine moeite een begrijpbaar probleem die sommige mensen ermee hebben te kunnen oplossen

En diezelfde sommige mensen kiezen vervolgens weer een ander al dan niet begrijpbaar probleem. Waar ze vervolgens van dezelfde policors weer een podium voor krijgen. Waarna we weer een Luizenmoeder nodig hebben om te laten zien hoe het nu eigenlijk zit qua sommigen en niet-sommigen.

0
Bikeage 1 maart 2018 om 23:49

“Ze pakken onze tradities af!!!!11!!!1”

Onnozele tradities zijn er ook om afgeschaft te worden. Blij dat het wielrennen met de tijd mee gaat. De mensen (mannen?) die hier zo lopen te janken over het afschaffen van de rondemissen, vrezen die voor de dag dat ze zelf toch nog een platte prijs rijden en dan niet meer gezoend worden door wat lustobjecten?
Groetjes, een SJW.

0
Djoop 1 maart 2018 om 23:55

@Sooike;
Ik maak ook altijd een zooitje van mijn interpunctie, dus als je die voortaan mee kan pakken, graag!

0
Man met de hamer 2 maart 2018 om 00:03

Hoera voor het afschaffen van deze achterlijke traditie, en voor het feit dat niet iedereen hier een reactionair oud mannetje blijkt te zijn. Ik dacht in het begin toch even dat ik Wierd Duk en Leon de Winter hoorde kwaken.

0
Kelder is de Man 2 maart 2018 om 00:13

Piet Lut
Tis ook maar net waar je op let. Kan me dr niets van herinneren, maar als je een linkje hebt..

0
horsm 2 maart 2018 om 00:18

Mensenkinderen. Een Franse ronde besluit de prijsuitrijking anders te doen en er zijn mensen die denken dat dat de schuld van de Islam en de tegenstanders van Zwarte Piet is. Stap eens uit je bubbel.

0
horsm 2 maart 2018 om 00:24

En voor wie het punt niet ziet: praat er een over met een vrouw. Via-via is daar vast wel mee in contact te komen…

0
kelderfan 2 maart 2018 om 00:36

Oplossing wordt Nolwenn Leroy die de rol van de missen of bloemenmeisjes gaat overnemen. ;)

0
peervaneynthoven 2 maart 2018 om 00:38

@Djoop.Het ging hier over vrouwen, toch? Blijf dan bij dat onderwerp. Ik heb er 2 jaar gewoond en heb nergens gemerkt dat vrouwen als vee worden behandeld.Ik spreek hier nog steeds over de VAE. Niet over Saoedie of Irak/Iran, maar daar ging het hier niet over. Er zij inderdaad wetten die anders zijn dan bij ons als het gaat om vrouwenrechten, zeker. Maar nog niet zo lang geleden was het ook verboden dat een katholieke vrouw met een niet katholieke man trouwde.
(voor de kerk).Kranten lezen is prima, maar eigen ervaring om een oordeel te vellen prefereer ik. Vrouwen zijn beperkter in hun bewegingsvrijheid als gevolg van de Islam, maar moet ieder land dan omgevormd worden tot een blauwdruk van wat Nederland is? Heel veel vrouwen willen dat absoluut niet. Als voorbeeld de vele Islamitische vrouwen in Nederland. Ik huldig het principe dat als je al culturen/wetten/religies zo nodig wilt veranderen(naar je eigen normen?) dan moet je er juist niet wegblijven.Om met een Arabisch spreekwoord te eindigen “Ervaring is de bril van het verstand”. Zo en nu weer over wielrennen!

0
Retro Lex 2 maart 2018 om 00:44

Als eerste over de streep komen.
1 De champagne wordt leeggespoten
2 De bloemen worden weggegooid
3 Prijzengeld is haast de moeite niet. En dat moet je nog delen met je team
Wat echt beklijft zijn de kussen van de rondenmissen. En een eventuele partner voor menig renner.
Dit afschaffen is de essentie van het wielrennen om zeep helpen.

0
NDI22 2 maart 2018 om 00:51

@Mwielerfan
Welke context? Je bedoeld dat er in een mannen sport enkel mannen werkzaam zijn? He, hoe zou dat nou kunnen. Misschien omdat ex renners, mannen dus, meer ervaring hebben en dus eerder als teamleider of manager aangenomen worden? Vrouwen wielrennen is pas net echt professioneel geworden. Let maar op, wanneer de huidige generatie vrouwelijke renners met pensioen gaat komen er een hele berg vrouwelijke teamleiders/managers/organisators e.d. bij.

0
Col du Bramont 2 maart 2018 om 01:11

Ik mis de dames nu al, maar ik hoor dat er al acties lopen de ronde missen op de lijst van cultureel erfgoed te plaatsen! Daar horen ze ook op te staan.
Mijn gedachten gaan naar en zijn bij George Hincapie zijn romance begon op het podium met wat nu zijn vrouw is en toen nog een zeer fraaie ronde miss genaamd Melanie Simonneau.
Hoe moet Mathieu vd Poel nu aan de vrouw komen mocht dit fenomeen zich doorzetten?
Ik zeg meer verbinding, verbinding met de ronde miss en stop deze dwaze en onterechte uitsluiting vd ronde miss, dit is discriminatie en dat kan en mag niet!!!

0
jv88 2 maart 2018 om 04:19

Pff wat een geneuzel. Waarom moeten andere mensen voor die dames bepalen dat het seksistisch en ongewenst is. Volgens mij gewoon jaloerse lelijke wijven. We leven zo in een betuttelende samenleving. Niks mag meer en de beroepsklager s en minderh eden krijgen overal maar gehoor!

0
horsm 2 maart 2018 om 07:58

@jv88, vast. Want ASO wordt tenslotte al jaren geleid door een groep lelijke wijven…

En vrouwen zijn overigens geen minderheid.

0
horsm 2 maart 2018 om 08:07

@xistnc, waar heb je het over? Welke ‘sommige mensen’? Welke polcors? Welk podium? Waar staan al die opiniestukken over podiummissen? Is er ooit een huldiging verstoord? Demonstratie geweest? Welke aflevering van De Luizenmoeder gaat over wielrennen? Dit is gewoon een beslissing van de ASO zelf. Geen reden om de fantasie de vrije loop te laten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone