‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

donderdag 1 maart 2018 om 21:33
‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

foto: Sirotti

De Tour de France is van plan om tijdens podiumceremonies geen gebruik meer te maken podiummissen. De Britse krant The Times meldt dat organisator ASO voorbereidingen heeft getroffen om afscheid van deze traditie te nemen.

La Grande Boucle volgt hiermee de Vuelta a España, dat vorig jaar al afscheid namen van de dames die na afloop de winnaars feliciteerden. Ook de Tour Down Under en de wedstrijden van Flanders Classics doen het al enige tijd zonder podiummissen. In andere sporten kondigden recent dartbond PDC en de Formule 1 aan te stoppen met walk-on girls.

Dit artikel delen:

128 Reacties

tetedelacourse 2 maart 2018 om 09:57

@ab welke aanname dan? Ik herhaal wat je schrijft (geen aanname) en ik stel een vraag (geen aanname).

Dat ik het niet met je eens ben, wil niet zeggen dat ik geen idee heb van wat je bedoelt. Tik dan wat anders als je dat niet bedoelt.

skylimit 2 maart 2018 om 10:01

Is er wel met de podiummissen zelf overleg geweest ? Het gaat toch ook om hun werkgelegenheid en hun mening hierover!
Het is toch van de zotte dat een groep gefrusteerde of whatever welke minderheid met “gestoorde” gedachtes gaat bepalen of een podiummis haar beroep nog mag uitoefenen.
Zelfs cowboytje en indiaantje spelen mag niet meer. (Benieuwd hoe lang carnaval met al die verkleedpartijtjes nog doorgang kan vinden)….en natuurlijk “gay-pride” etc. en dat extravagante mag wel in het openbaar en daar mag ik geen “aanstoot” aan nemen als ik dat zou hebben. Bah, achterlijke wereld met zichzelf “zielig” vindende personen die aandacht willen.

Ab Normaal 2 maart 2018 om 10:08

Bij jou moet dr politie komen voor een onderzoek?

Dat is een zeer vrije interpretatie van: Als iemand zich meldt dat ie ergens moeite mee heeft moet je dat eerst grondig onderzoeken

Het zijn gevallen die totaal niet te vergelijken zijn. En als jij dat wel vind heeft het geen enkele zin om te discussiëren.

Een discussie is praten over argumenten, niet zoiets aangrijpen om een riducuul voorbeeld aan te halen over te harde muziek bij de buren om zo je gelijk te willen halen.
Jij leest mijn argument met jouw gekleurde bril, daarmee interpreteer je het al op jouw manier en doe je automatisch een aanname.

Lees het punt van Geraint nog eens terug. Het zou toch kunnen dat een heleboel dames het geen probleem vinden? Misschien moet je dat dus eerst eens onderzoeken. En als dan blijkt dat veel vrouwen het daadwerkelijk een probleem vinden, dan mag het van mij gerust afgeschaft worden.
Het gaat er om dat er een paar feministen roepen in de media dat vrouwen als sekssymbool worden gebruikt en uitgebuit en dat wij mannen die dat leuk vinden monsters zijn (en je bijna wordt neergezet als een soort Harvey Weinstein).
We zitten in deze maatschappij vol van de snelle conclusies trekken zonder eerst eens rustig alle kanten van het verhaal te belichten en dan een zorgvuldige afweging te maken.

Dat is alles wat ik zeg, en dan kun je daar de meest rare verhalen over verzinnen over wat voor idioot en aso ik ben die met niemand rekening houdt, moor zo is het dus niet.

marehoek 2 maart 2018 om 10:14

Wat is de Binck Bank tour, zonder die leuke
Belgische miss, ik ken haar naam niet maar
haar verschijning en met haar glimlach
is altijd héérlijk om te zien.
Deze miss doet dit al jaren bij Eneco en
Binck Bank tour.

Emergo 2 maart 2018 om 10:14

Het is koud buiten dus.. allez men maakt zich druk over het verschijnsel podiummissen. Velen zullen kennelijk die missen missen. Veel sterkte.

Dekker 2 maart 2018 om 10:18

Jammer voor al die modellen die tegenwoordig nergens meer aan de bak kunnen.

skylimit 2 maart 2018 om 10:18

@emergo het is niet zozeer de podiummissen, maar die opkomende zichzelf achtergesteld voelende minderheid die alles lijkt te gaan bepalen wat goed of fout is in de huidige samenleving.

Ab Normaal 2 maart 2018 om 10:22

@tetedelacourse
Kijk, ik bedoel het exact zo als skylimit, misschien zegt hij het duidelijker dan ik. Ben het 100% met hem eens.

Man met de hamer 2 maart 2018 om 10:46

Het delen van voortschrijdend inzicht wordt wel vaker abusievelijk aangezien voor aanmatiging, maar dat is maar tijdelijk.
Verder doet de mening van de missen er niet zoveel toe. De dwergen maakten ook geen bezwaar tegen het geworpen worden en het vierendelen op het dorpsplein is niet afgeschaft vanwege klachten van de terechtgestelden.
Los van een onschuldig grapje is het niet mijn bedoeling om iemand seksistisch of racistisch te noemen, maar bepaalde veranderingen juich ik als oude witte man ook toe, en het verzet daartegen vind ik spijtig. Die carnavalsmuziek bijvoorbeeld, daartegen moeten dringend maatregelen genomen worden, dat spreekt voor zich. ;)
Voor het overige is ieder van ons wel op enig terrein een minderheid, en willen we allemaal dat er rekening met ons wordt gehouden. Als dat eenvoudig kan door een bescheiden tegemoetkoming hier en daar, waarom zouden we dat dan nalaten?
En nu fietsen.

ikbenprocycling 2 maart 2018 om 10:50

Felice heet ze, dacht ik mij te herinneren van een Google onderzoekje 5 jaren geleden. Ze tovert zo’n saai podiumgebeuren om in een hemels tafereel.

skylimit 2 maart 2018 om 11:06

@man met de hamer “Voor het overige is ieder van ons wel op enig terrein een minderheid, en willen we allemaal dat er rekening met ons wordt gehouden. Als dat eenvoudig kan door een bescheiden tegemoetkoming hier en daar, waarom zouden we dat dan nalaten?”

Geven en nemen, maar het moet niet allemaal met geweld etc. opgedrongen worden.
Deze minderheid dringt nu hun mening op aan de podiummissen om een andere “hobby/beroep” te gaan uitoefenen. Je kan ook stellen dat de podiummissen in de minderheid zijn en nu gediscrimineerd worden, dus die zouden ook actie / stelling kunnen nemen tegen “deze onzin” die nu over hun rug wordt afgeroepen.

Geraint 2 maart 2018 om 11:08

Persoonlijk ken ik geen omhooggeworpen dwergen of gevierendeelde personen. Ik kan er dus moeilijk met alle zekerheid iets over zeggen maar durf toch te stellen dat die personen dat minder tof vonden. Bovendien waren zij waarschijnlijk niet in de positie om te zeggen dat ze niet langer weggekatapulteerd wilden worden of hun ledematen liefst aan hun romp wilden hebben. Een podiummiss kan daarentegen best wel kiezen om ermee te stoppen dacht ik zo?

Manke vergelijkingen met andere woorden.

Romāns Vainšteins 2 maart 2018 om 11:10

:) lekker Geraint :)

Bikeage 2 maart 2018 om 11:21

“We zitten in deze maatschappij vol van de snelle conclusies trekken zonder eerst eens rustig alle kanten van het verhaal te belichten en dan een zorgvuldige afweging te maken.”

@Ab Daar ben je anders in je betogen ook zelf lekker mee bezig, met je doem scenario dat man/vrouw/anders tot een eenheidsworst wordt omgevormd. Ik quote Mark Rutte niet graag, maar in dit geval: “Normaal. Doen.”

Man met de hamer 2 maart 2018 om 11:30

Nee Geraint, niet mank, maar licht hyperbolisch. Menig dwerg ging zelfs in beroep tegen een uitgevaardigd verbod op het werpen. Net als de missen waren ze gehecht aan hun inkomstenbron. Mensen doen alles voor geld, daar zitten geen grenzen aan, dus die moet iemand anders dan maar voor ze stellen.

albertooo 2 maart 2018 om 11:35

Wanneer zouden de eerste robot-podiumdames worden ingezet? Schijnt in de prostitutie ook wonderen te doen voor het beschermen van vrouwen.

tetedelacourse 2 maart 2018 om 11:59

@ab: stop eens om je eigen voorwaarden aan een discussie op te leggen. Ik herhaal alleen wat jij zegt en geef er reactie op. Nogmaals, als je dat niet uitkomt is dat niet mijn probleem.

Quote:
Dat is een zeer vrije interpretatie van: Als iemand zich meldt dat ie ergens moeite mee heeft moet je dat eerst grondig onderzoeken

Het zijn gevallen die totaal niet te vergelijken zijn. En als jij dat wel vind heeft het geen enkele zin om te discussiëren.

Ja prima, het is een vrije interpretatie. Jij bent ook nogal stellig he, het "moet"… dat "moet" namelijk helemaal niet, jij vindt het erg fijn en probeert het iedereen hier nu op te dringen. Mijn voorbeeld is wat ridicuul, maar het laat prima zien dat dit dus niet "altijd" moet. Net zoals we ook niet "met z'n allen" aan het doorslaan zijn in betuttelen. Jij zet je er al tegen af bijvoorbeeld. Dus z04t op met iedereen over een kam te scheren voor je eigen gemak.

@skylimit is inderdaad een stuk duidelijker. Ben het ook niet met hem eens. De ASO kiest er namelijk voor om gehoor te geven aan een minderheid met afschaffing van de podium missen. Dat wordt ze door niemand opgelegd. Ze luisteren ook naar een minderheid wielerliefhebbers door daar koersen voor te organiseren. Hebben ook mensen last van, doen ze toch. ASO maakt dus gewoon zelf keuzes. Dus voordat je mij (Ab) van gekleurde brillen beschuldigd, zo neutraal ben je zelf ook niet. Dat is tevens een mede-oorzaak van de discussie. Of ben jij hier uwe neutrale objectiviteit waar niet mee gecorrespondeerd, noch gediscussieerd kan worden? En dat laatste is wederom een vraag. Geen aanname. Al geef je er genoeg aanleiding toe.`

Edit: En amen @man met de hamer
Edit2: als we het toch voor vluchtelingen eens zo op zouden nemen als voor rondemissen… Wat een stel idealisten zit hier die een verschil zou kunnen maken…

Brummel 2 maart 2018 om 12:04

Goed initiatief! Ik sluit me aan bij de uitstekende bijdrage van man met de hamer

Geraint 2 maart 2018 om 12:32

Tja, als je bloemen, een fles champagne en drie kussen geven gelijkstelt als jezelf voor peanuts in de lucht te laten gooien zodat iedereen eens goed kan lachen, dan is het inderdaad amen.

marehoek 2 maart 2018 om 12:41

@Ikbenprocycling. Jij zegt het nog mooier over Felice.

Emergo 2 maart 2018 om 13:50

Het minst interessante deel van een koers, de koers zelf is allang voorbij, en dan zoveel discussie ?? Meer iets van hoofd- en bijzaken.

Geraint 2 maart 2018 om 14:10

@tetedelacourse,

Als we nu eens de knapste vluchtelingen inzetten als podiummiss. Voila, iedereen content.

tetedelacourse 2 maart 2018 om 14:11

@ geraint we zijn er :)

Col du Bramont 2 maart 2018 om 14:20

Kortom de almachtige ASO man beslist wel even voor een vrouw welke beroepen ze wel niet uit vervullen.
Voor veel dames is dit de ultieme droom en levensinvulling, je zult maar een beroepskeuze test doen en ronde miss komt er uit als meest geschikt!
Dames verzet U tegen deze knechting en onderdrukking, heren steun de dames in deze strijd!

Oja die gele trui dat kan dus ook echt niet meer, denk aan de meer dan 1 miljard Chinezen die zich beledigd zullen voelen :)!

reusjen 2 maart 2018 om 14:39

Ik lees hier heel vaak dat het om een minderheid gaat, zijn daar cijfers van? Ik heb namelijk het gevoel dat het helemaal geen minderheid is, maar dat komt misschien doordat de meeste mensen omgeven zijn door gelijkgestemden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair