‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

donderdag 1 maart 2018 om 21:33
‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

foto: Sirotti

De Tour de France is van plan om tijdens podiumceremonies geen gebruik meer te maken podiummissen. De Britse krant The Times meldt dat organisator ASO voorbereidingen heeft getroffen om afscheid van deze traditie te nemen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
La Grande Boucle volgt hiermee de Vuelta a España, dat vorig jaar al afscheid namen van de dames die na afloop de winnaars feliciteerden. Ook de Tour Down Under en de wedstrijden van Flanders Classics doen het al enige tijd zonder podiummissen. In andere sporten kondigden recent dartbond PDC en de Formule 1 aan te stoppen met walk-on girls.

Dit artikel delen:

128 Reacties

Fritsie 2 maart 2018 om 14:45

Ik zal ze niet missen

0
Vlinder 2 maart 2018 om 14:54

De podium missen maken nog nogal wat los blijkt wel uit de reacties. Persoonlijk heb ik niet zoveel moeite met podiummissen maar ik begrijp dat organisaties door het maatschappelijk debat m.b.t seksueel grensoverschrijdend gedrag met andere inzichten komen. Vrouwen alleen neerzetten op basis van uiterlijk en laten zoenen als beloning voor de overwinning is een vrij eendimensionaal beeld van vrouwen en dat is denk ik de overweging bij organisaties. Ik denk en vind dat het maatschappelijk debat hoe om te gaan met vrouwen en seksualiteit erg belangrijk is. Zelf heb ik ook te maken gehad en nog steeds met mannen die vrouwen enkel zien als lustobject en daarbij echt aan grenzen voorbij gaan. De meeste mannen snappen best hoe je respectvol moet omgaan met vrouwen en seksualiteit maar sorry heren, er is best een aanzienlijke groep die dat niet is en dat levert nare ervaringen en vervelende situaties op. Dat is mijn inziens het ‘echte’ probleem. Gaat het verdwijnen van podiummissen daarbij helpen? Ik weet het niet… Misschien wel voor een breed en completere beeldvorming ten opzichte van vrouwen op onderbewust niveau. Maar mijn inziens is het gesprek hoe om te gaan met vrouwen, seksualiteit etc veel belangrijker en ik denk ook zeker dat dat belangrijk is bij mannen onder elkaar. Vrouwen moeten ook stoppen bepaald gedrag maar voor lief te nemen en denken dat het erbij hoort, dat je dat nu eenmaal meemaakt als vrouw. Dat heb ik ook lang gedaan. Seksualiteit, aantrekkingskracht, lust etc is heel natuurlijk, mooi en krachtig. Alleen ook kwetsbaar als grenzen worden overschreden en dat kan misschien gebeuren als het beeld van vrouwen te eendimensionaal is. Maar nogmaals dat weet ik ook niet, ik zou graag daar onderzoeken over lezen. Daarbij is er ook een soort van ongelijkheid met betrekking tot podium-missen en misters. Zet dan mannen ook zo als ‘lustobject’ op het podium. Misschien helpt dat ook al, zoals in AGR. Of zoals laatst in een ronde in Spanje.

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2018 om 17:38

Je hebt hele goede biologische onderzoeken die uitwijzen dat het door mannen vrouwen als lustobject beschouwen een vrij hardnekkig op te lossen ‘probleem’ is. Het en publique op straat kegelen van opgedrongen, door enkel door contributies bestaande prutkoersen waar meer kamelen dan mannen op af komen in landjes waar vrouwen als 2erangs wezens worden gezien lijkt me een kortere klap dan podiummissen afschaffen met een of ander ingewikkeld en strontvervelend verhaaltje van Weinstein-blabla eraan vastgeknoopt.

Het is echt door de bomen geen bos meer zien dit.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone