‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

donderdag 1 maart 2018 om 21:33
‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’

foto: Sirotti

De Tour de France is van plan om tijdens podiumceremonies geen gebruik meer te maken podiummissen. De Britse krant The Times meldt dat organisator ASO voorbereidingen heeft getroffen om afscheid van deze traditie te nemen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
La Grande Boucle volgt hiermee de Vuelta a España, dat vorig jaar al afscheid namen van de dames die na afloop de winnaars feliciteerden. Ook de Tour Down Under en de wedstrijden van Flanders Classics doen het al enige tijd zonder podiummissen. In andere sporten kondigden recent dartbond PDC en de Formule 1 aan te stoppen met walk-on girls.

Dit artikel delen:

128 Reacties

horsm 1 maart 2018 om 22:42

Fijn. Oudbollig gedoe.

0
Samlambeej 1 maart 2018 om 22:43

Tja dan moeten we ook maar alle reclames van modehuizen van de muren halen he? Want ooooh die mensen worden alleen maar GEBRUIKT omdat ze zichzelf niet volvreten en zich goed verzorgen. Idem de reclames voor parfums door mannen verbieden.

0
Polleke 1 maart 2018 om 22:45

Straks gaan we ook niet meer koersen op zondag…

0
horsm 1 maart 2018 om 22:46

@col du Bramont, je kan wel alles politiek maken, maar dit was gewoon oudbollig, kneuterig, niet meer van deze tijd. Hier zaten geen enkele social justice warriors of wat dan ook achter. Gewoon broodnodige modernisering.

0
LightPhoenix 1 maart 2018 om 22:47

Vrouwen willen graag een podium mister, en mannen een podium miss. Zolang dat op een nette manier gaat vind een miss/mister het een eer aangezien je knap bevonden wordt om als miss/mister te mogen dienen.

0
Romāns Vainšteins 1 maart 2018 om 22:49

Heeft de ASO eigenlijk die zandbakrondjes ook in hun portefeuille ? Zo ja staan ze natuurlijk eindeloos voor lul met deze fantoompijnbestrijding. Daar zou ik graag wel eens wat over willen horen van de toejuichers.

0
horsm 1 maart 2018 om 22:50

@samlabeej, doe niet zo hysterisch. Niemand verbied iets. Ze besluiten alleen om het felicitatieritueel anders te doen bij een wielerwedstrijd. Je moet wel een micro-ego hebben om hier zo defensief van te worden.

0
Arry1337 1 maart 2018 om 22:50

Bij het darten kan ik het wel begrijpen ^^

0
Romāns Vainšteins 1 maart 2018 om 22:52

‘Vrouwen willen graag een podium mister, en mannen een podium miss’

Man, het schuim staat al in de baard van Conchita Wurst als ze dit leest !

0
montventoux 1 maart 2018 om 22:53

Het grote misverstand: ‘Geen vrouwen meer op podium’ moet zijn ‘geen Froome meer op podium’

0
dumoman 1 maart 2018 om 22:54

Ho lightPhoenix, nu ga je toch echt over de schreef; je moet wel genderneutraal denken hé…

0
Fabian. 1 maart 2018 om 22:55

Na zoveel goed nieuws vandaag sluit de dag toch in mineur…
Vrouwonvriendelijk, niet vrouwonvriendelijk, wat dan ook. Ik zie overal “mooie” mannen en vrouwen op posters, reclameborden, tijdschriften. Vaak minder gekleed dan deze vrouwen.

Ik snap best dat mooie mensen soms confronterend kunnen zijn. Ik voel me ook niet altijd even goed over mijn uiterlijk. Maar gaat het echt helpen om overal in de sport de mooie mensen weg te halen? Ik hoef op het internet maar 3 klikken te doen (bijv instagram) en ik kan overal vrouwen zien met een maatje te weinig (vaak ook met fotoshop). Je doet er niks tegen en zolang de vrouwen mooi gekleed zijn en niet gefotoshopt, waarom zouden we ze dan verbieden?

Misschien snap ik het niet helemaal, kan misschien iemand mij uitleggen waarom het juist wel goed is de missen te verbieden? Dit meen ik serieus, ik ben in de zwartepieten discussie ook meer de kanten van de tegenstanders gaan zien en (gedeeltelijk) van mening veranderd.

0
Samlambeej 1 maart 2018 om 22:57

@horsm leg me dan uit hoe dit seksistisch is

0
horsm 1 maart 2018 om 22:59

@fabian, het gaat er niet om dat ze mooi zijn, mar dat ze ahw de prijs zijn. En verder: er wordt niks verboden. Gewoon een overblijfsel uit de jaren vijftig dat vervangen wordt door iets moderners. Gebeurt overal.

0
tetedelacourse 1 maart 2018 om 22:59

@rv dus als de ASO aan de ene kant iets doet waar jij het niet mee eens bent, mogen ze ook geen andere actuele thema’s “oplossen”? Dat is net zo lomp als zeggen dat je niet aan de dierenbescherming mag doneren, omdat je gehaktballen vreet.

De twee staan los van elkaar.

0
Jacco van Stierop 1 maart 2018 om 23:00

Maar Hinault komt dan toch zeker wel weer terug op het podium?

@RV Qatar en Oman.
Inderdaad, dan sta je toch voor paal.
https://sports.vice.com/en_ca/article/53x84n/norwegian-cycling-officials-accuse-qatari-policeman-of-intentionally-hitting-female-cyclist-with-car

0
VeloGroove 1 maart 2018 om 23:01

@horsm: of een mega-ego om te denken dat dit alles draait om zelf gezien te worden als een ¨perverseling […] die zichzelf niet onder controle heeft.¨

0
Veloburto 1 maart 2018 om 23:02

Echte schoonheid zit van binnen

0
horsm 1 maart 2018 om 23:03

@salambeej, zeg, denk zelf eens na. En je klinkt inderdaad niet alsof je jezelf onder controle hebt.

0
peervaneynthoven 1 maart 2018 om 23:04

@RV Ooit in de Emiraten geweest? Gezien je “mening op afstand” kennelijk nooit. @Matthias Vrouwen als vee behandeld? Waarschijnlijk daar ook nooit geweest want je vergelijking slaat nergens op en is volstrekt bezijden de waarheid.Ik hoor graag van je ervaringen die je statement bevestigen. Ik spreek dus over de Verenigde Emiraten! PS Eens met @Col du Bramont, buigen voor SJW’s en bang voor de minderheid en “slechte” publiciteit.

0
sooike 1 maart 2018 om 23:07

En nu nog een podium zonder fusten bier, magnumflessen champagne en Kwaremont, manden met namaak-streekproducten, te grote wanstaltige bokalen en fietswielen en elkaar verdringende bobo’s, plaatselijke politici, in de camera kijkende vrouwen van lokale hoogwaardigheidsbekleders, minnaressen van sponsoren en schreeuwende omroepers.

0
sooike 1 maart 2018 om 23:09

@Jacco van Stierop
Als je goed hebt opgelet had je kunnen constateren dat Hinault al een tijdje geleden een punt heeft gezet achter zijn podiumactiviteiten !

0
horsm 1 maart 2018 om 23:15

@sooike, als jij dat wilt…

Het punt is, ik ken eigenlijk geen vrouw die het kussenritueel niet oudbollig vindt, terwijl niemand zich druk maakt om het megaglas kwaremont (hoewel dat ook idd iets tuttigs had). En volgens mij is er geen enkele ‘SJW-er’ of PC-er die zich hier echt kwaad over maakt. Ik hoor eigenlijk alleen maar emotionele mannen die zich gekrenkt voelen en meteen in de verdediging schieten.

0
Jacco van Stierop 1 maart 2018 om 23:17

@sooike
Als je je leesbril goed had opgezet had je het verbum ‘terugkomen’ in de 3e persoon enkelvoud kunnen lezen.
Check jij anders even of de Lidl nog wat aan sponsoring doet.

0
Samlambeej 1 maart 2018 om 23:18

“Als het ware de prijs zijn” dit is dus het soort symboliek die jij eraan geeft en daarbij nog zegt dat het merendeel van de mensen zo achterlijk zijn dat ze dit nog steeds zo interpreteren.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone